Рецепта за бърза чеснова пърленка на тиган
Когато няма време и всички са гладни - това е перфектният вариант
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно - 500 г
бакпулвер - 1 п.
вода топла - 300 мл
сол - 1 ч.л.
чесън - 3 скилидки
зехтин - 3 с.л.+ за подмазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете скилидките чесън и ги пресовайте. Пресейте брашното, прибавете бакпулвера, солта и 3 с.л. зехтин. Налейте топлата вода и замесете меко тесто, почти лепнещо. Разделете го на осем топчета и оставете за около 20 минути.
Разточете всяко топче на кора, върху набрашнена повърхност. Загрейте тиган с дебело и незалепващо покритие. Напръскайте със зехтин и изпечете пърленките до готовност от двете страни.
Ако ви е писано да бъдете с някого, с тези 8 трика може да го върнете
Лорд Минчев развали годежа си заради младеж от Благоевград
Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена
Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си
Новата седмица започва със застудяване и дъжд, но и малко слънце
