×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Взривове в Киев, танкове в Москва


Взривове в Киев, танкове в Москва
В Москва започва военният парад за Деня на победата. Полицейски коли се движат пред колоната от танкове
09 Май 2023, Вторник, 07:19 ч.
Автор: Флагман.Бг

Затегнати мерки за сигурност в Русия за Деня на победата

Мощни взривове разтърсиха Киев тази сутрин, съобщава украинската информационна агенция УНiАН.

Преди минути пък руският журналисти Борис Рожин публикува видеоклип в своя телеграм канал, на който се вижда как колона от бронирани военни автомобили се движи по улиците на Москва. В руската столица започва парада за Деня на победата. 

 

Във всички украински области в ранните часова на деня бе обявена въздушна тревога заради опасност от удари с руски ракети. 

В 6:02 часа в столичния квартал Голосеевски е лумнал пожар в къща след падането на отломки от ракета. 

05:22 часа Киев бе разтърсен от много мощна експлозия. ПВО пази небето над столицата и околноста, уверяват от Киевската областна военна администрация. 

Междувременно военният анализатор Дмитрий Снегирев каза в ефира на телевизионния канал FREEDOM, цитиран от УНiАН, че  нанасянето на удари по местата, на които се събира руска военна техника, е от полза за Украйна, независимо дали тази техника участва в паради или е на фронта. 

Той припомни, че само през последната седмица в Московска област е имало атаки с три дрона, единият от които е бил със 17 кг експлозив. Това показва, че руската противовъздушна отбрана всъщност е като колос с глинени крака.

Експертът не изключва удари на Червения площад, когато руснаците празнуват Деня на победата.

 

„Освен това смятам, че 9 май ще бъде денят на украинските победи. Става въпрос за нанасяне на възможни удари не само на територията на самата Москва, но и на други места, където е разположена военна техника и руски бойци. Трябва ясно да разберем, че Украйна трябва да промени своята психология - от ролята на жертва, която очаква възможни провокации от руска страна на 9 май, трябва да внасяме паника и несигурност (б.а. за руснаците). Те ще се основават на абсолютната безпомощност на руската противовъздушна отбрана", каза още Снегирев.

Междувременно БНТ съобщи, че са затегнати мерки за сигурност в Русия заради честванията за победата над нацистка Германия по време на Втората световна война.

За първи път в някои райони на страната няма да се проведат традиционните военни паради. Паради ще има в големите градове, но е забранено използването на дронове.

В Москва броят на чуждестранни гости е много малък. Потвърдено е присъствието на президентите на Беларус, Киргизстан, Казахстан и на премиера на Армения. По-късно през деня руският президент ще произнесе реч.

 

В същото време поставеният от Москва за губернатор на региона Евгений Балицки каза, цитиран от ТАСС и БТА, че назначените от Русия власти в частично окупираната Запорожка област в Югоизточна Украйна са спрели раекторите на Запорожката АЕЦ, за да се избегнат провокации от страна на украинските въоръжени сили. 

В интервю за телевизия "Крим 24" Балицки обвини украинските въоръжени сили, че "са започнали да изпускат вода от бентовете". "Нивото на водата при нас (в Каховския язовир) се вдигна до 17,08 метра. Разбираме, че това е манипулация. Ядрените реактори са спрени. Пети реактор е оставен в режим на топъл резерв", каза Балицки. Той обясни, че реакторите на Запорожката АЕЦ са спрени заради непредсказуемите действия на украинската страна.

Русия окупира най-голямата атомна електроцентрала в Европа през март миналата година - малко след инвазията си в Украйна предходния месец.

Балицки заяви още в интервюто, че нови дъждове са забавили началото на очакваната украинска контраофанзива в южната част на страната.

"Отново настъпи нестабилно, влажно време. Земята трябва да е суха поне 10-12 сантиметра навътре, за да може техниката да върви", каза Балицки. В същото време той предупреди, че украинското контранастъпление може да "започне всеки момент".

В петък руските окупационни власти започнаха да евакуират хората от градове близо до фронта в Запорожка област, включително от Енергодар, където се намира Запорожката АЕЦ.

Мярката е временна и се предприема в името на безопасността на местните жители, увери Балицки.


В категории: Войната в Украйна


46
Коментара по темата
46.
Пенчо
09.05.2023 12:38:05
6
6
каде дават парада. никаде го няма. искам да видя Путин как ще победи всички. кажете побарзо
45.
*********
09.05.2023 12:36:37
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
44.
Хахаха
09.05.2023 12:26:10
8
22
Военен парад ли веее?
Брутални полуидиоти. След всичкото просиране на руцкото барахло и армия да правиш военен парад хахаха.
Бункерния шизофреникибрик го уважили четирима закъсали почти държавници. Почтипростите ватенки са тотален анекдот.
43.
Денят на Европа
09.05.2023 12:10:25
3
18
Честит празник на най-успешният проект за мирно обединение в човешката история! Минаха 78 години, откакто Европа се самоунищожи, без много добра причина, и беше разкъсана между две империалистически суперсили - САЩ и СССР.

Малко след това европейските лидери осъзнаха, че единственият начин Европа да бъде свободна, силна и независима, е да се създаде обединение, базирано върху принципи като свобода, равенство и толерантност, вместо върху омраза, насилие и доминация. Днес това обединение не просто съществува, но е по-силно от всякога, въпреки цялата пропаганда, с която биваме заливани постоянно.

За жалост, днес враговете на Обединена Европа все още са много. На изток седи държава, изградена точно върху противоположните принципи, която в момента води война на завоевание на европейска територия. А пък на запад седят няколко гигакорпорации, които лишават бюджетите на европейските държави от трилиони евро приходи, чрез своята колонизация на Ирландия.

Дори вътре в самите държави-членки има хора, които разпространяват най-грозните лъжи и се опитват да ни внушат, че ЕС щял да се разпадне всеки момент или в рамките на десетилетие-две. Въпреки това, проучванията показват, че гражданите на Европа все още подкрепят ЕС. Дори в България, въпреки че българският народ е раздвоен по въпроса за еврозоната (след масираната пропагандна кампания), мнозинството от българите все още подкрепят членството ни в ЕС.

Ето малко статистики от Евробарометър, от зимата на 2022-2023:
77% от европейците подкрепят обща отбранителна политика на ЕС.
86% подкрепят повече инвестиции във възобновими енергийни източници.
84% подкрепят намаляване на енергийната зависимост от Русия.
78% вярват, че чрез подкрепата си за Украйна защитават европейските ценности.
71% от гражданите на ЕС подкрепят еврозоната.
79% от гражданите в еврозоната подкрепят еврозоната.
54% считат планът за възстановяване за ефективен.
47% имат доверие на ЕС, докато само 33% имат доверие на своят собствен парламент и 32% на своето правителство.
За 45% от европейците ЕС има позитивен образ, за 36% неутрален, за 18% негативен.
62% от гражданите на ЕС са позитивни за бъдещето на ЕС, 35% са негативни. В България са 55% на 38%.

Европейският съюз е модел не просто за Европа, но и за цялата Земя, даже за цялата галактика!

Хейтърите нека си хейтват. През историята е имало много хора, които са се борили срещу прогреса. За тяхна жалост са си останали точно там - в историята.
42.
Дебили късопишкови
09.05.2023 12:05:58
13
8
Вашата е изпята,ама помислете за децата ,дали искаме да живеят в свободна и богата държава или в бедна и корумпирана територия- подобно на руските републики.
41.
Lisicov
09.05.2023 11:59:25
15
29
Слава на Русия, слава на Възраждане. С днем победьl.
40.
До 39
09.05.2023 11:52:59
123
118
Гледам си го онлайн деректно на тв по Россия 1 ве отпадък, пукни от злоба трансджендърски шимейл. Утайка.
39.
Денят на ЕВРОПА 9-Май
09.05.2023 11:47:17
122
119
роСИФИЛИСтичните мастии кръв серъд от яд, че по нито една телевизия не предават лайняния парад на пияндурите от пРоЦия, бухохохоххохохоххо
Пукайте се от яд МЪРШИИИ смотани!

роZпия КОНЕЦ!!!
пУтлер МЪРВЕЦ!!!
38.
до СПЕРМОядеца от ком. №1
09.05.2023 11:35:19
12
5
Тъпо стана ли ти ве МЪРШОО?
Нещо се напъваше с вота ама изяде дървото, бухохохохоххохохоххо.
Аре фОСТАТА лизач на блядски халки!
37.
Хамалин
09.05.2023 11:23:38
173
77
Мама ви мръсна блокирахте интернета, блокирахте ютуб за да ни можем да гледаме парада в Москва. Мама ви продажна българска краварска. Долна измет предателска забравихте историята боклуци мръсни и се надупихте на украинските гадове и на краварите от фащ. Пуууу боклуци мръсни да гниете в ада.
36.
Ami
09.05.2023 11:23:29
214
88
Ще ги избие до крак Путин Той е ненормален и нито танкове от америка ще го дпрат нито нищо.Не може украйна да спечели Ако искат да живеят по добре да се предадат.Зеленски е пълен глупак.Праща жени и деца да се бият Путин е още по луд от него но има много холяма армия.Заводите работят нонстоп.Бомби и оръжия нонстоп Украйна ще я изтрие той от земята понеже е ненормален
35.
Някой
09.05.2023 10:55:56
6
11
Слава на Европа!
34.
Гаварит Масква
09.05.2023 10:46:38
46
28
День пабедъй! На тази дата храбрите савецки салдати пабедиха бившите си хитлеристки съюзници.
33.
ЦЕЗАР
09.05.2023 10:42:26
21
34
Зеленски все още има някакъв шанс, ако се помоли на Император Путин да седнат на масата за преговори. Всемогъщия владетел е справедлив и може да направи компромис.
Дали ще се намеси Нато или не е без значение, Императора винаги постига това което иска. Той е могъщ и велик.
32.
Долни продажни "медии"
09.05.2023 10:34:10
53
89
Ония ден часове наред излъчваха коронацията на рептила дето на никой не му дреме за него, а днес ни вопъл ни стон за парада в Москва и то посветен на победата срещу нацизма благодарение на братска Русия.
31.
До 28
09.05.2023 10:30:48
60
22
Ами много просто, в онази година неоконсерваторите в САЩ и неонацистите в Украйна все още не бяха взели връх , така да се каже ...
И го казвам не аз , а Кенеди - един от наследниците на Д.Ф.Кенеди, сега кандидат за Президент !
30.
ЕС
09.05.2023 10:27:27
57
41
много се възмущават, че в Русия забранявали вестници, списания и телевизии, а в ЕС забраниха "Первий канал" !
Къде и каква е разликата между двата режима ?
29.
URAAA
09.05.2023 10:26:08
6
3
URAAAA, URAAAA, URAAA
28.
Защо така?
09.05.2023 10:20:33
25
12
На парада на Победата през 2005 г. в Москва бяха:
- президентът на САЩ Джордж Буш
- канцлерът на Германия Герхард Шрьодер
- президентът на Франция Жак Ширак
- премиерът на Япония Джуничиро Коидзуми
- председателят на КНР Ху Дзинтао
- президентът на Южна Корея Но Му Хьон
- премиерът на Индия Манмохан Сингх.
А кой ще дойде този път? Никарагуа, Еритрея и може би, ако Лавров много се примоли – Гвиана.
27.
Странно
09.05.2023 10:20:09
3
27
Нашите ТВ канали спряха излъчването на парада в Москва поради "Регламент на ЕС" , а "Дойче Веле " си го предава едно-към едно, че даже и с превод на английски на речта на Путин !
Иди го разбери този ЕС , кой на кого слугува !
26.
С днем победы
09.05.2023 10:17:27
7
36
Союз нерушимый республик свободных
Сплотила навеки Великая Русь.
Да здравствует созданный волей народов
Единый, могучий Советский Союз!
Припев:
Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
25.
Какво става?
09.05.2023 10:05:43
39
9
Парада за 9 май на рашистките войски не трябваше ли да е на Майдана в Киев още 2022?
Като гледам победоносната рашистка армия през 2003г. няма да може да направи парад дори на площада в Бахмут.
24.
Българин
09.05.2023 10:01:58
0
38
СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ
23.
Слава, слава, слава❤️❤️❤️
09.05.2023 09:51:27
13
58
Слава на руските герои които за втори път ще освободят Европа от нацизма и империализма на англо-саксонската гмеж. Смърт за нацисти и наркомани ❌❌❌
22.
така така
09.05.2023 09:42:27
5
49
Тука примирите либерални тролове сън не ги хваща ....
21.
Слава на Украйна!
09.05.2023 09:41:18
62
13
Пълна подкрепа за героичния украински народ в битка да земятата си с прииждащите руско-фашистки орди.
Слава на Героите ! ❤️
20.
Га га га
09.05.2023 09:39:11
32
15
Не само министерствата, целият Киев е кратер и е в котел. И Бахмут е превзет юридически. Три пъти ура.
19.
до XX аналноподатливия алкаж
09.05.2023 09:37:14
10
10
Не бе, кратера е между на майка ти и на женати краката!
18.
XX
09.05.2023 09:28:18
37
8
Министерствата в Киев, кратери ли са?
17.
Вова
09.05.2023 09:24:17
29
7
Страх ме е да използвам ядерку. Много ми се иска, но гадните американци детайлно ми обясниха какво ще ми се случи ако пробвам нещо такова.
16.
Вова, не ги бави, докарай им ада
09.05.2023 09:15:50
43
93
Във войната срещу нацитата е допустимо използването на тактическо ядрено оръжие.
15.
Зак
09.05.2023 09:13:17
40
98
Американски подметки нищо хубаво не сте видяли от там дори съм сигурен че на живо амаериканез не сте виждали а подкрепяте усрайна и сащ,толкова ли сте промити за да видите че русия нарочно бави края на войната тя изпълнява други цели не воени ,нови съюзи който подкопават долара и сащ в крайна сметка ще доведат до краха му ..ако русия искаше бърза победа щеше да изтрие киев за една вечер и пълна капитулация на другия ден.
14.
До 10
09.05.2023 09:05:43
51
94
Ей боклук мършав бягай в лайняната украйна бе мършо. Трепане за такива като теб и унищожаване на целия ти род. Трепи украинската мърша. Пускай бомбите над Киев.
13.
До 7
09.05.2023 09:05:37
35
12
УСРАЙНА,...НАЛИ
УСРАЙНА
12.
Az
09.05.2023 09:04:42
83
155
СЛАВА РОССИИ
БОЙ ПО УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ
СЛАВА РОССИИ
11.
Воевода
09.05.2023 09:02:05
117
162
Славана Велика Русия День Победа. Смърт за украинските фашистки боклуци долни. Унищожаване на цяла фашистка украйна. А тези мръшляци българи които подкрепят украйна да хващат лопатите и да заминават за екрайна тези предатели педераски. Бойййй по украйна до последно унищожаване.
10.
До 9
09.05.2023 08:56:00
58
18
Ей,Дебил,Слава на Украйна!
Бисило за Путин -убиец на деца
9.
Ей мърши
09.05.2023 08:54:04
24
99
Отдайте респект на страната която унищожи нацистка Германия ве. Същата съдба я чака и Украйна заради нацистко-наркоманските и лидери. Слава на братска Русия, завинаги в сърцата ни!
8.
Бензиностанция с ракети
09.05.2023 08:39:36
94
45
Не остана и сянка от величие, достойнство ,кауза.
Русия се срути в краката на своя диктатор.
7.
СЛАБА рУСИА
09.05.2023 08:38:18
95
44
СЛАВА УКРАИНА!
6.
От време оно
09.05.2023 08:33:19
105
69
От Русия са идвали само насилие и лоши новини.До ден днешен
5.
1000
09.05.2023 08:27:06
69
69
От кога се мила моя майнольо
Зора зазорила,
Във Флагмана пишат коментари,
Русофил до русофила
4.
z-НАЦИ
09.05.2023 08:24:40
125
79
Паралелите между тупа-раша и нацистка Германия от 1939-1944 са ужано много. Не знам какво и харесвате на путлерсака раша, може би им симпатизирате защото и вие сте като тях крадливи пияници и трапезни патреоте!
3.
Священная война
09.05.2023 08:23:11
93
279
Вставай, страна огромная,
Вставай на смертный бой
С фашистской силой темною,
С проклятою ордой!
2.
Бай Димо
09.05.2023 08:11:58
416
1007
Мачкай Нео-нацистката сган, Владимире! С днем победьi.
1.
Нямам нищо против Украйна
09.05.2023 08:08:37
706
403
като държава,но озлобението ми е към ЗЕЛЕНСКИ и компания от неонацисти ,които скоро,много скоро искаме да бъдат капитолиранк ,а точно този шут разчленен пред Киевската Рада,а жена му пусната за кеф на тамошните загорели Руски и Чеченски войници.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори