×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борислав Сарафов отговори на Гешев: Не желая да нося отговорност за чужди грехове


Борислав Сарафов отговори на Гешев: Не желая да нося отговорност за чужди грехове
Очевидно има конфликт между главния прокурор Иван Гешев и зам.-главния прокурор и директор на НСС Борислав Сарафов
08 Май 2023, Понеделник, 16:07 ч.
Автор: Флагман

Казах, че семейството му е било автомобила, защото именно той самият в телефонен разговор остави в мен такова впечатление, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов

"Искам ясно да изразя, че както аз, така и болшинството мои колеги смятаме, че прокуратурата трябва да излезе от политическия терен, където е нагазила дълбоко и да се върне в естествената си среда – в защита на справедливостта само и единствено в рамките на институционалните и правомощия." Това посочва директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов в позиция изпратена до БТА.

Сарафов посочва, че желае да изрази собствената си гледна точка по актуални за обществото въпроси, провокиран от интервюто на главния прокурор г-н Иван Гешев по БНТ.

Иван Гешев е в САЩ

"Не е моя грешката и аз не желая да нося отговорност за чужди грехове, и в този смисъл казаното от мен, че семейството на г-н Иван Гешев е било в автомобила заедно с него по време на взрива, е провокирано, именно защото той самият в телефонен разговор остави в мен такова впечатление", заявява Сарафов.

Той отбелязва, че ако Гешев е имал "желание да внесе пояснение и да поправи моята грешка, можеше да го направи още същия ден в свое изявление, с което да внесе необходимата яснота и да преустанови, и избегне манипулациите по темата". По думите на Сарафов мълчанието на главния прокурор "даде повод за предизвикване на остра обществена дискусия и свободни интерпретации". 

"Защо главният прокурор мълча цяла седмица, вместо да даде дължимите на българското общество пояснения и да избегне дискусията и политизирането на този въпрос, е въпрос, на който аз нямам отговор. Впоследствие аз самият, пазейки „честта на пагона“, както и неговия и на цялата институция авторитет, опитах да бъда коректен в изказванията си, но това очевидно предизвика политическа, а оттам и медийна реакция спрямо мен, за която аз нямам вина, респективно не желая да нося отговорност", посочва Сарафов.

Във връзка с израелския експерт, директорът на Националната следствена служба обяснява, че той е бил доведен от заместника му Ясен Тодоров "по разпореждане на г-н Гешев".

"Аз не го познавам, нямам информация за неговото име, служебна позиция и експертиза, но изпълнявайки преки указания, с колегите ми дежурни следователи го допуснахме на местопроизшествието, където той се запозна на място с обстоятелствата около взрива, макар и да не беше допуснат до иззетите веществени доказателства, а направи само визуален оглед, след което си тръгна с г-н Тодоров", допълва заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.


В категории: Темида


14
Коментара по темата
14.
опала
08.05.2023 20:27:25
0
7
Мирише ми на извозване на Гешев и назначаване на нов прокурор. Примерно Сарафов...
13.
Каскетски
08.05.2023 18:56:01
0
22
Този който трябва да защитава истината, лъже като дърта циганка.
Съдебна система по гейберастки.
12.
паткан
08.05.2023 18:31:46
3
13
Как защо , защото човечето умря от страх.
Дори след седмица при изявлението чейнето му още се тресеше . Това бе видимо и за не-специалисти.
А че е миткал на екскурзия със служебни автомобили също не успя да го прикрие.
11.
Ииииии
08.05.2023 18:30:27
1
12
Кои са тези грехове,почвай да говориш,поне тоя да излезе мъжкар
10.
Гръм в рая
08.05.2023 17:31:03
1
29
То е ясно, че каскета лъже, ама понеже има много власт му се подмазват. Рухнаха и последните илюзии за независимост на разследващите органи. Главният прокурор уж се кълнеше, че е само административен ръководител и наблюдаващите прокурори му давали разрешение до достъп до дела, а сега лъсна, че Гешев разпорежда всичко по телефона, включително и да допускат до местопроизшествието непознати за тях лица чужди граждани, които нямат никакво качество по досъдебното производство.
9.
Мале
08.05.2023 17:21:14
1
20
Мале мале това е срам и позор за полиция и прокуратура стана тя една каша мътна…. Ужас
8.
Опппааа
08.05.2023 17:05:58
2
18
Тук има интрига. Матросов надигна главица.
7.
Чакаме оставки
08.05.2023 16:58:43
2
23
На двамата
6.
Аматьори сър !
08.05.2023 16:48:53
3
42
И какво правим сега с онези "спонтанно" излезнали да протестират в подкрепа Гешефта? Употребени като малки жирафчета със завряни глави на шефа изотзад за да ухае по-малко акото ! Смях са цялата прокуратура, смях и то смешен смях. А израелския експерт дето го викнал Гешефта за взрива, е кацнал 2 часа преди да гръмне Биг тайгърката, както разкри в НС министър Демерджиев. Аматьори сър, аматьори.
5.
Батко
08.05.2023 16:32:09
2
33
Мирише на разнобой по върховете на Прокуратурата. Това дали е боричкане за власт ?!!
4.
мда
08.05.2023 16:30:46
2
41
Циркът е пълен, дори тия малоумни корумпета от прокурватура загряха какви лайна са набъркали и взеха да се топят един друг кой е виновен. Няма да се учудя скоро някой от всичките герои да си замине ненадейно от инфаркт като Мишо Бирата и Ваньо Танов. Гущера така си къса опашката като усети, че му влиза отзад.
3.
gradski
08.05.2023 16:25:52
1
41
Уж бе смс неразбран сега било телефонен разговор. Тия идиоти ли са или нас ни взимат за такива? Ако това е нивото на държавното обвинение да се закрива.
2.
Живи и здрави
08.05.2023 16:18:28
3
45
Ще си извадите кирливите ризи вие. Това да е обеца на ухото на тези които правят мин.ти на силните на деня. Имайте себеуважение.
1.
Хихи
08.05.2023 16:13:12
5
36
много прозрачно!
Тогвят Сарафов за гаден п рокурор!
Аман от ченгеджийските им номера.
Бокооооооо!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори