×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов обяви край на преговорите за правителство с ПП-ДБ, намекна за коалиция с другите


Борисов обяви край на преговорите за правителство с ПП-ДБ, намекна за коалиция с другите
"Ако всички сме склонни да направим жертва, ще направя и аз"
03 Май 2023, Сряда, 09:51 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Заговори за "кабинет от личности" с участието на всички партии

Бойко Борисов фактически обяви край на преговорите за коалиция с ПП-ДБ. Лидерът на ГЕРБ коментира темата пред репортери в парламента. Според него е изключено да се направи коалиция с „Продължаваме промяната – Демократична България“ след последните изявления от тяхна страна. Изненадващо, Борисов обяви, че е готов да преговаря с всички останали партии, като дори чака от тях и предложения за министри. Той дори шеговито заговори за „хартиена коалиция“ и „коалиция Магнитски“, която е конфигурация между ГЕРБ, ДПС и БСП.

"Ние проявихме отговорност. С 69 депутати да правиш правителство сам, е нещо нечувано. Още по-нечувано е с 64 да правиш правителство", обясни Бойко Борисов.

"От днес започваме преговори с другите партии", каза той, като първоначално обясни, че няма да правят коалиция. "Ще приложим същата тяхна коварна хватка", обяви лидерът на ГЕРБ по отношение на ПП-ДБ.

Той ги обвини, че взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори. 

На въпрос на "Флагман" как ще стане, ако не направят коалиция, Борисов отговори: "Така, както те предлагат правителство на малцинство - само (че) от ГЕРБ и СДС."

"Дневният ред е още днес колегите, Десислава Атанасова, която е най-подготвена в това отношение, ще разговаря с всички останали колеги. Ще се търси мнозинство. Всички заявиха, чух и г-н Карадайъ, че няма проблем да говори с ПП-тата; сиреч "хартиената коалиция" и "коалицията Магнитски", ние също не сме спрели да говорим с тях, спокойно би се приело от партията на промяната и "ДА България" - това разбрах, категорично го разбрах, нали тъй", подсмихна се лидерът на ГЕРБ. 

Той заплаши, че ако се заинатят другите формации, "ще отидем на избори без бюджет". 

Борисов по-скоро говореше за отговорност, която да се поеме от всички партии, включително "Възраждане". Това означава всички да са на власт и да няма опозиция, което би било доста странна формула. 

Лидерът на ГЕРБ имал три-четири варианта за правителство в зависимост от ситуацията. В проектокабинетите обаче можело да се правят и корекции: "Разбира се, че може да има промени. Разбира се, в тази ситуация отговорността на всички партии обаче, повтарям, включително и "Възраждане", е да се направи един кабинет от личности. Това го казвам за първи път, защото, повтарям, при днешната ситуация бюджет няма да бъде приет", отсече Бойко Борисов. 

"Ако отидеме на кабинет с личности, той максимум трябва да е за шест месеца. Да приемем бюджет, План за възстановяване, правните закони, каквото може по Шенген да се направи и така", обясни Борисов. 

На въпрос дали в кабинета, предложен от ГЕРБ, може да влязат личности, предложени от останалите парламентарни групи, Борисов отговори: "Би могло. На тези разговори ще се говори с тях."

След коментар на "Флагман", че това значи коалиция, лидерът на ГЕРБ не се съгласи: "Това не е коалиция, защото същото нещо предлагат ПП."

След това Бойко Борисов уточни, че ГЕРБ първо ще предложи проектокабинет само с техни хора. "Ако не стане, ще предложим и кабинет на личности, ако другите партии искат", добави той. 

Този път обаче не отхвърли вариант за реализация и на третия проучвателен мандат, ако първите два се провалят. 

"Да видим, Конституцията го разрешава и третия мандат", каза Борисов. 

След въпрос с всички партии ли ще води преговори, той отговори: "С всички партии. Все пак трябва затова, че взимат заплати депутатите тука, да носят и отговорност. С 69 депутати не може да искате от мене цялата отговорност в държавата да я понеса аз! Правих го три пъти, четвърти път няма да го направя! И ние имаме избиратели, и ние сме поели ангажимент, и ние сме казали каквото сме казали до този момент - да не го повтарям!"

Бойко Борисов отново даде да се разбере, че няма да се кандидатира за премиер. А дали министър-председателят, който ще предложат, ще е партийна или експертна фигура, зависело от разговорите с другите партии. 

Борисов смята, че и ПП-ДБ може да участват с личности в правителството на ГЕРБ. Той дори се пошегува, че Асен Василев трябва да е пожизнен финансов министър. 

"Докат' не си оправи финансите, трябва да бъде министър. И ако колегите се съгласят, той трябва да е финансовият министър", каза още лидерът на ГЕРБ. 

Той разкритикува идеите на ПП-ДБ за бюджета. След въпрос на репортер на "Флагман" - какво предлагат ГЕРБ за бюджета, кое да се съкрати и т.н., Борисов се засмя: "Хехехе, хитърчо, много си хитър, много си хитър!"

След коментар, че ГЕРБ е водеща партия и трябва да поемат отговорност, лидерът й заяви: "Водещи сме и съм го правил три мандата, три мандата цели! Когато другите направят по три мандата, тогава..."

На друг коментар - че бяга от отговорност, той отговори: "Така ли? Така ли? 12 бюджета съм правил в живота си. И като кмет - още пет! На София!... И пак ще направя! Затова искам с добро, с търпение да накарам и колегите от ПП, да накараме и другите да поемем заедно отговорност. Не е честно аз да поема сам и после всичките да ми се хвърлите отгоре пак."

А след коментар на "Флагман", че трябва да направи жертва за коалиция и че с ПП очевидно няма да стане, Борисов заяви: "Еми в края на краищата ако всички сме склонни да направим жертва, ще направя и аз."

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин 12/05/2024, Неделя 09:20 2
11
Коментара по темата
11.
Добри
03.05.2023 23:49:31
0
2
ПП - ДБ не стават за нищо. Ясно е , че на тях не може да се разчита.
10.
Васил
03.05.2023 20:12:53
0
1
Христо Иванов го приспаха от Герб, че е техен човек, да не им прави проблеми, но той не е фактор в младата коалиция и нищо не се получи.
9.
Илко
03.05.2023 14:29:09
5
1
ОТ ПП - ДБ се постараха много хубаво да не се получат нещата все пак
8.
На мутра не може да се вярва
03.05.2023 12:06:01
7
12
Мутри вън!!!
7.
da
03.05.2023 11:50:01
11
5
Така трябва, след шарлатаните всички трябва заедно да изкарат България от батака,
6.
Бургазлия
03.05.2023 11:38:54
7
10
И се стига най-накрая до основната идея -> Хартиената/Тройната коалиция се завръща

ГЕРБ(бившето НДСВ) - БСП - ДПС

И цирка с Гешев да се стопира напъпно съдебната реформа. Ясно е, че по-голямата част от народа ни пасе трева и вярва каквото му кажат тези мутригени Борисов/Гешев/Трифонов и сие, но не на всички им липсва сиво вещество...
5.
Ми
03.05.2023 11:35:46
14
8
Гледам всички са компетяги ... Не го защитавам ... Ама по неговото управление в такава мизерия не сме били, продължавайте да го хокате и да мизерствате , народа не разбра ли ... Като отидеш на магазина и видиш ,че магазинерката е напуснала и друга е заела нейното място - никак не е лесно да я приемеш ,защото 19 години живееш в тоя блок при майка си и баща си и си свикнал 19 години леля ти Ванчи дето вече е баба да ти дава хляб за пари и изведнъж се появява младата Ваня дето е на 19години без стаж и без образование и ти почваш да накараняваш самочувствието на това дете ,което е започнало там с цел прехрана и самоиздръжка -но това е друга тема - общо взето ... Време трябва да свикнеш с новата магазинерка.Така е и с ЕС . . . Бойко може да е всякакъв, но...хората си го желаят ,защото с него се работи лесно има за всички и всички са доволни. Какво направихте вие - една тъпа математика измислена от двама бизнесмени на ПП -хвахте се за плувката като удавници и тя ви потопи и какво , децата ни да плащат за грешките на двама проидохи,ми те изхарчиха пари за 6 месеца дето Бойко за мандат и половина щеше да пръсне,но щеше да има нещо насреща...Бойко бил мутра - Бойко това - Бойко онова ... Ай моля ви са , тоя актьор Кирето кой го докара , Бойко ако беше такъв за какъвто го обвинявате , щеше да си върти сенджира ...
Народа,замислете се ... Вчера Гешев ... Утре кой ще е ...?!!!?!??!
При Бойко мафиоти нямаше , 90те май се завръщат... Давайте му на Борисов да влиза и да си сяда на мястото,щото ще ревем като пеленачета и той даже няма да може да ни помогне ако така продължаваме наникъде...
Psl: и за феновете на волейбола... браво на нашите , честита победа .
4.
777
03.05.2023 11:25:08
20
11
Браво Бойко точно така !!!
3.
Пашата
03.05.2023 11:14:06
8
25
Прост сикаджия
2.
Барба Тъпанариус!
03.05.2023 11:05:01
9
18
Fuch you! Тъп*р!
1.
Хахахахахаха, тоа па..
03.05.2023 10:58:28
10
22
Ми еви тката майчина ве мафиот психясъл.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Българската Анджелина Джоли покори Еверест Българската Анджелина Джоли покори Еверест . За 49-годишната бивша шефка на кабинета на спортния министър Красен Кралев това е първа експедиция в Хималаите Шоу на „Тройката“! Жечо Станков и доц. Ивайло Иванов учат младите бургазлии на народни хора Шоу на „Тройката“! Жечо Станков и доц. Ивайло Иванов учат младите бургазлии на народни хора Стотици бургазлии се хванаха на хората и си припомниха българските традиции Учени разкриха как да блокираме гените на стареенето Учени разкриха как да блокираме гените на стареенето Вижте как можете да удължите живота си... Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Съдбата на завод "Бронз" става ясна на 16 май Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Едно от решенията - достойно заплащане Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София След 4 месеца Миро от "Каризма" и неговата съпруга ще се преместят в новия палат Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Специалистът намира стриктното ваксинирането на децата по сега утвърдения календар за най-ефективно Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Спортисти и треньори не са получавали заплати от декември Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Мила Михова неотдавна успя да се стопи до под 50 кг. Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ако пластмасовите щори са пожълтели или имат упорити петна, използвайте сода бикарбонат
Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори