Митко Иванов разкри защо Альоша трябва да се премахне и кои са златните години на Бургас
Забелязали ли сте странните скулптури по покривите и фасадите на сградите от историческото ядро в морския град?
Трябва ли паметникът на Альошата на пл. „Тройката” в центъра на Бургас да бъде премахнат? Кои са златните години на Бургас? Кое е историческото ядро на града? Това са само част от въпросите, които зададохме към историка и краевед Митко Иванов, който гостува в „Ф-Студио”, за да говорим по различни интересни теми.
Историкът, който от поне 20 години изследва миналото на Бургас даде интересни подробности за паметника в центъра на града. Ще чуете какво е мнението му за това дали трябва да се премахне, или трябва да остане, защо е разделя бургазлии на две части. Вниманието ви по време на подкаста на Флагман може да се спре и върху нещо, което малцина са забелязвали досега в архитектурата на старите сгради. По тях има интересни, дори плашещи декоративни скулптури, наподобяващи гаргойли, демони и други подобни, свързвани уж със злото фигури.
Ще говорим и за това коя е „Морската столица” на България, но и защо самото понятие също е инструмент, с който хората по дългото ни около 300 километра крайбрежие се делят умишлено.
Гледайте повече в поредното издание на Ф-Студио:
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
