×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проектокабинет или комедия ни подготвят от ПП-ДБ


Проектокабинет или комедия ни подготвят от ПП-ДБ
Атанасов вече се вживял като вътрешен министър и подготвял списъци за уволнение, но най-много подигравки предстои да отнесе Стою Стоев
29 Април 2023, Събота, 17:12 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Провалени политици, лица от комунизма, национални предатели и млад Стою – горд син на баща си

Във вторник ще се посмеем. Защото вероятно тогава имената в проектокабинета на ПП-ДБ ще бъдат обявени, така поне съобщи пред журналисти в парламента съпредседателят на коалицията Кирил Петков.

"До следващия вторник, всякакви имена, които ще чуете, са само слухове. Ние в момента сме в процес на взимане на политическо решение във всички органи на партиите в коалицията.. Няма да се съобразяваме с чужди графици".

Планът на ПП-ДБ, по думите на Андрей Гюров, обаче бил първо да подготвят управленска програма, после да проведат консултации с другите парламентарни формации за подкрепа на втория мандат, и най-накрая да обявят състава на правителството. "Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист”, заобяснява се той.

Хубаво, хубаво, да кажем, че е прав. Какво толкова голямо значение биха имали имената, нали приоритет са целите, ще каже някой друг и по принцип също ще е прав. Но само по принцип, защото спряганите имена в проектокабинета на ПП/ДБ, единствено могат да породят смях. Не, даже това не е точната дума. По-точната е потрес.

Според наши медии мон женерал Атанас Атанасов е спряганото име за министър на вътрешните работи, Весела Чернева - на външните, за министър-председател коалицията гласи акад. Николай Денков, Кирил Петков е вариантът за вицепремиер, Асен Василев за вицепремиер по Плана за възстановяване и устойчивост, както и финансов министър, а най-вероятно председател на правната комисия в парламента ще стане депутатът от ПП Стою Стоев.

Това са само малка част от хората, в чиито ръце коалиция ДС („Добрите сили”) обмисля да повери управлението на страната и коването на законите, но дори и само тези 5-6 имена предизвикват сериозно недоумение сред всеки. Според някои източници, дори "Да, България" настояват партийни лидери да не стават министри, а да се заложи на хора с по-експертен облик, поради което дори кандидатурата на лидера на ДСБ Атанас Атанасов, който сам е пожелал да отиде в МВР, и това предизвиква сериозно недоволство сред хората на Христо Иванов.

Провалени политици, лица от комунизма, национални предатели

Как въобще някой разумен човек си представя Кирил Петков отново да се върне във властта под някаква форма. И то като министър, даже като вицепремиер. Това е човекът, стъпи на политическата сцена с една голяма лъжа, погазвайки не просто един закон, а основния ни закон, Конституцията на България.

Има ли някакъв смисъл да изброяваме една по една лъжите, които Петков изрече откакто е на политическата сцена, скандали, които сътвори, смесването на личния му живот с политиката, грешките, които направи, заблудите, които внесе. Не, няма, защото е ясно едно – Петков е компрометирана фигура и е абсолютно невъзможно да се завърне на толкова висока позиция в управлението, без това да доведе до противоречия както сред коалиция ПП/ДБ, така и сред вероятното коалиционно правителство между ГЕРБ и ДС. Точно поради тази причина Бойко Борисов, който също в очите на много хора е компрометиран, реши да се отдръпне и призова за експертен кабинет.

По същия начин стои и ситуацията с Асен Василев. Как мислите, финансовото положение на България е цветущо ли, за да поверим финансите на страната отново в ръцете на човек, чиито решения също са част от причината да сме в този колапс.

Академик Денков пък бе и кандидатът на ПП за министър-председател с мандата й в миналия парламент, няколко пъти вече бе и министър на образованието, включително и в редовното правителство на Кирил Петков. Тук отново, дори без да коментираме доколкото успешна е работата като министър и на какво положение е образованието у нас (макар всички да знаем, че то е плачевно), стигаме до името на човек, който вече е бил сред управляващите. Името, предизвикващо най-силен смях сред всички, безспорно е това на ген. Атанасов.

Според редица източници, той се е самопредложил за министър на вътрешните работи, което е негова отколешна мечта. Това е и една от най-одиозните фигури, които от години драпа към властта – както в партията си, така и начело на страната. А какво се случва в ДСБ именно заради неговото лидерство, надали е нужно да припомняме в детайли – напуснали емблематични членове, обезличаване на партията, ликвидиране на младежката структура.

Според добре запознати източници мон женерал вече се е вживял в ролята на вътрешен министър и отсега подготвил списъци за уволнение на редица кадри в МВР, ДАНС, разузнаването и спецслужбите.

Но извън смешките, които предизвиква дори само споменаването на името на Атанасов, хора от службите са категорични, че подобно назначение на министър, би предизвикало хаос и взрив в сектор „Сигурност“.

Ех, не му върви на МВР - след бившия комунистически следовател Бойко Рашков, да има и най-малка вероятност министерството да оглави бивш прокурор на БКП, звучи не просто като виц, а като сериозна опасност за цялата държава.

Съвсем неслучайно самият Христо Иванов е против това Атанасов – един от най- кресливите борци с комунистите към днешна дата, да застане начело на МВР.

А дори и само споменаването на името на Весела Червева в контекста на външен министър, може да предизвика скандал. Това е дамата, при която като съветник на Кирил Петков, България отстъпи под външен натиск от позицията си по отношение на Македония, правата на българите там бяха предадени, а Скопие прие различни антибългарски закони.

Млад Стою – горд син на баща си

Стигаме и до едно от най-новите лица на политическата ни сцена - Стою Стоев от ПП. Макар неговото име да не е спрягано за министър, а за председател на правната комисия в парламента, той и експертизата му вече породиха редица подигравки – както сред опонентите му, така и сред съюзниците на партията му от ДБ.

Стою Стоев е роден през 1992-ра, завършил е право в НБУ през 2017 г., работи като адвокат от 2019 г. и доскоро беше абсолютен анонимник, макар и два пъти за кратко да беше депутат, и на косъм да влезе в 49-ото Народно събрание. Номинацията му предстои да бъде обсъдена на заседание на парламентарната група на обединението преди да бъде официално обявена, но още отсега предизвика иронични коментари.

Всъщност младият Стою (разбира се, младостта не е порок, но в съчетание с неопитността и желанието да те сложат начело на толкова сериозна комисия, предизвиква единствено възмущение) е по-известен като син на баща си. А баща му е Теодор Стоев – юрист и бивш председател на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и като съдружник във фирма "Комидор" АД заедно с Кристиян Христов и Пламен Марков, които пък от своя страна са собственици на фирмата "Алепу Вилидж", която стана известна с проекта на Шофьорския плаж в Созопол. За една подпорна стена иде реч, ако сте забравили...

Но иначе млад Стою ще бори мафията, заставайки начело на комисията, която трябва да осигури законодателната програмата, в която е предвидено приемане на реформата на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), както и въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор.

Да ви призная честно, от една страна силно се изкушавам дори само да си представяме вероятните престрелки, които татин Стою би имал с главния прокурор Иван Гешев. Съдейки по тези на далеч по обиграната Надежда Йорданова и всички елементи от правна комисия, които просто се разбиха в бетонната стена Гешев, това е вероятност, която предизвиква бурен смях у мен.

Ние обаче хубаво се смеем, но докато родните кандидати за управляващи продължават си мерят атрибутите, парламентаризмът загива, а страната ни потъва все по-надълбоко в блатото. И няма никакви изгледи да се оттласне от него, докато единствените варианти да ни извадят от тинята са добре познатите провалени муцуни или новоизгрелите им недоносчета.

А ГЕРБ трябва да са напълно наясно, че подкрепят ли подобно фрийк шоу, биха се самонокаутирали.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
22
Коментара по темата
22.
*********
30.04.2023 12:20:56
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
21.
Темпо
30.04.2023 08:45:07
6
7
След Дани Ръбъла и еднокнижното банкянско Посмешище и маймуна от айтоския зоопарк да сложат за министър, пак ще изглежда по-адекватно, а и със сигурност ще краде по-малко!
20.
Гошко
29.04.2023 23:52:57
7
11
Виктория Георгиева, явно всички гербаджийски мисирки сте мобилизирани да ръсите *айна върху ПП-ДБ. Когато обаче другата седмица вашия вожд го извикат в американското посолство и му покажат средващото издание на "Магнитски", всички ще обърнете палачинката. Дано поне сте захлебили добре като за последно!
19.
ТБС
29.04.2023 22:38:17
3
5
Тез имбецили изначално са са пълен ташак.
18.
Шарлатани вън
29.04.2023 21:55:24
8
5
Кур до коленко от статуквото, тургам го отзад на педалите , жълтопаветниците, разградската левица и парапетките от промяната с дисагите , щот са много отворени.
17.
Е на тва е
29.04.2023 20:57:58
12
15
Браво на автора, чудесна написано!!!!
16.
До 12 плювалника
29.04.2023 20:38:57
8
28
Има и снимка бе паляк!Автора е Виктория Георгиева, но нали си фен на Педалите на Прокопи, си сляп за истината!
Освен тебе цялото НС е против Асен Василев да е премиер, или да е на управленска позиция!
Явно си от неговата кръвна група и искаш педалите да ни яхнат!!!
15.
Капацитет
29.04.2023 20:27:33
24
10
Единственето, което авторката прави в добра извадка от последната й кариера е да плюе.

Евала на флагман за редакционната политика!
14.
Тези
29.04.2023 20:21:09
7
33
Млади лайна миризливи с жълто по устето като Стою, Киро, Асен, неграмотни измамници, имат претенции за управление.
Келешите от промяната в казарма не са ходили, не могат гащите си да вържат с голямо самочувствие без покритие. Другите като Танас , Ристьо, Радев все на държавната хранилка с изтекъл срок на годност ,издухани тъпанари ,комунделски изражденци, леви резби.
13.
До 12
29.04.2023 20:21:04
5
23
Господи, слез и си прибери вересиите, много прости хора коментират тука. Автор има и е написан в началото. А дума самонакаутиране има само в празната ти тиква.
12.
Ха ха ха
29.04.2023 20:12:35
29
5
Няма автор на доста дългата оплювка, ша питам редколегията, какво е самонакаутиране и има ли нещо общо с магазин за възрастни артикули.
11.
До 7
29.04.2023 20:04:46
25
10
Ти сериозен ли си бе нашия, на абдал ли се правиш или наистина гласуваш за главананака от банкя, я пак прочети на глас, бавно, какво си написал.
10.
Коментатор
29.04.2023 19:53:57
25
17
Кой ще я чете тая помия? Това да не е някакво домашно на студент първи курс?
9.
Байрактаров
29.04.2023 19:52:32
25
16
Абе и тия които оплювате са пишман експерти, ама какво ще кажете за ибрикчиите на бащицата, Теменуга, Сачевата, габровския Томчо, каунския Делянчо мамин, абе все спецове бе.
8.
Да Ви е сладко
29.04.2023 19:29:22
10
22
Вождовете на ПП/ДБ след поредната, милионна инжекция от НЕКСО, решили да емигрират от държавата.
На път за Дубай самолетът обаче се разбил на остров пълен с канибали. Зарадвали се канибалите на едрите телеса , наслагали картофи в жаравата, заболи Кокорко на шиш и наредили на най-малкия от тях да върти шиша, ама много бавно, а останалите отишли за дърва. След час се връщат, а оня малкият върти шиша, ама яко набрал обороти и върти като електромер на ЧЕЗ!
- Що въртиш толкова бързо бе? Нали ти казахме да е бавно, за да може да се опече равномерно че променкаджиите са много жилави.
- Е пааааа – оправдало се канибалчето – като въртим бавно, бърка у жаравата и яде картофите!
7.
ХХ сляп ли си,или платен трол
29.04.2023 19:23:00
15
47
ПП/ДБ са левосектански либерали с леви уклони и левичарски манталитет, общо взето амбреажи.Те са за неправилните бракове и неправилните полови сношения....
ГЕРБ е представител на консервативното, славянско, източно православие!
Разликата е огромна, само тролове като теб се стараят да я изтрият.
Коректния ти въпрос би трябвало да е:
Каква е разликата между управлението на Виденов и управлението на ПП/ДБ, тогава ще стане ясно, че разлика няма, единствено в цвета на косите на Жан и Киро, друга разлика няма, резултатите са еднакви: тотален разпад на държавността и финансова катастрофа....
6.
XX
29.04.2023 18:08:28
36
13
Другаре, все пак кажете две разлики между пп и герб. Питам вече 10 пъти и никой не казва. Не знаете ли, няма ли разлики?!
5.
XX
29.04.2023 18:06:42
12
37
ПП не могат да правят никакъв кабинет, защото нямат мандат.
4.
Кую
29.04.2023 17:50:32
10
41
Уникални! Само отрицателни герои. Меко казано....
3.
Чекмеджанеца
29.04.2023 17:35:33
43
34
Колко ви плати за това пасквилче?!?
2.
Сандо
29.04.2023 17:28:56
18
13
Атанасов-Пепи еврото идвам за теб да те пазя ама не пред ресторанта а в затвора
1.
Зелен Чорап
29.04.2023 17:19:36
44
37
Автора на Герберска или Късопишковска издръжка е. Журналистиката е отговорност кучее.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Жалбите на Средна европейска класа и кандидат-съветника Бисер Русимов са отхвърлени Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон 41-годишният шофьор е дал положителна проба за наркотични вещества Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на ВиК дружеството по общини Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Направете тези картофи по селски с бекон, за да впечатлите всички 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса Ето как да използвате различните форми на изкуството, за да се отървете от стреса и напрежението Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Починала е сестрата на Теодороа Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Търсим неквалифицирани кадри от Южна Азия, за да спасим сезона, а 5 месеца им оправяме документите Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин...
Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори