×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Fox News уволни най-популярния водещ в историята на телевизията и загуби $ 500 милиона


Fox News уволни най-популярния водещ в историята на телевизията и загуби $ 500 милиона
Шоуто на Такър Карлсън вече няма да се излъчва, заради серия от разкрития, които явно са били неудобни за ръководството на медията
25 Април 2023, Вторник, 14:49 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Такър Карлсън бе следван от 3.5 млн. души в САЩ – повече от цялата аудитория на CNN

Най-популярният телевизионен водещ в света – Такър Карлсън, е  бил уволенен вчера от ръководството на FOX News – медията, за която той работеше близо 20 години. Новината е огромна, защото досега той бе единственият водещ, който смееше да задава опозиционни въпроси и да прокарва в ефир тези, които не отговарят на официалния либерален прочит на събитията. Неговите монолози по отношение на американската политика, на ковид пандемията и т.нар. „Биг Фарма”, бяха квинтесенция на критиката към властта в САЩ и го превърнаха в една от най-тачените фигури в консервативната част на света.

Решението Карлсън да бъде уволнен е взето още в петък от изпълнителния директор на FOX Corporation Лейлън Мърдок и изпълнителния директор на FOX News Media Сюзан Скот. Водещият е уведомен в понеделник сутринта от Скот.
Ню Йорк Таймс – една от най-либералните медии и огледало на лявата политика в последните години, пише: „Силата, която 53-годишният Карлсън имаше извън Fox News, нямаше как да го изолира от растящия списък с непроятности, които той има в мрежата по отношение на поведението му в и извън ефир. Наскоро водещият – поляризираща и непопулярна фигура извън вътрешния му кръг от хора във Fox News, бе разкрит като част от делото на Dominion Voting Systems (фирмата, която отговаряше за машините за гласуване на президентските избори през 2020 г., бел.а.). Според негови колеги, той често използвал мръсен и сексистки език, зовял дори негови колеги, които не харесвал как отразяват събитията, да бъдат уволнени. Не бе харесван и от лявото, и от дясното за ревизионистските си виждания по отношение на щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г.”

Тоест Карсън е уволнен, защото бил лош към колегите си? Има и друга перспектива.

Миналата седмица Карлсън излезе в ефир за традиционния си монолог преди началото на шоуто му. В него той атакува големите фармацевтични компании, колективно наричани „Биг Фарма”, че са използвали медии, за да налагат пред обществото ваксините, въпреки риска от сериозни странични ефекти и дори смърт.

„Fox News уволни Такър Карлсън 5 дни, след като пресече червената линия, като обяви в ефир, че телевизионните мрежи са пробутали на обществото тези ваксини, за да задоволят рекламодателите си от Биг Фарма. Спиращият дъха смел монолог на Карлсън от 19 април наруши две от най-важните правила на телевизията: той каза истината за алчните  рекламодателите от Биг Фарма, които управляват медиите; после атакува колегите си за това, че са промотирали тези продукти по време на ковид пандемията, въпреки неизвестните. Дълги години Карлсън можеше да се похвали с най-голямата публика – средно 3.5 млн. човека го гледаха, което е много повече от целия CNN. Fox току-що демонстрира плашещата сила на Биг Фарма”, написа Робър Ф. Кенеди Джуниър в защита на водещия. Редно е да се отбележи, че Кенеди Джуниър е сред номинираните от Демократичната партия за президентската битка догодина.

Друг „проблем”, който Карлсън е имал с медията си, е коментарът и документалния му филм „Пейтриът Пърдж”, в който водещият вади на бял свят алтернатива за събитията от 6 януари 2021 г., когато уж поддръжници на президента Тръмп, недоволни от изборния резултат, „щурмуваха” сградата на Капитолия. Според Карлсън, това е било операция по фалшив флаг, целяща да дискредитира бившия президент и политическото движение зад него.

Тази теза, разбира се, бе наречено от левите „теория на конспирациите”. Левичарите винаги лепят този етикет на разкрития, които не са им удобни. Водещият всъщност е „виновен” за това, че е показал кадри от януарските събития и е задал няколко резонни въпроса. Но това е нивото на американската "журналистика" днес, принизена до обслужващ персонал на крайните левичари.

Горе е последното предаване на Такър Карлсън - хапва пица с разносвача на храна, който е възпрепятствал кражба на автомобил.

Финансираната и от Джорд Сорос организация „Репортери без граници”, безпорен авторитет у нас, последна инстанция на истината, поставя Америка на 32-о място в света по свобода на медиите. А България, където журналисти рядко се уволняват заради мненията им – е запратена от въпросните "репортери" на 91-о място.

От уволнението на Такър може да се направи обосновано предположение, че в "братска" Америка кръговете, които управляват, просто разчистват неудобните за тях журналисти преди президентската надпревара догодина, тъй като за тях вече е много по-трудно да фалшифицират резултата чрез "мъртви гласове", гласуване по пощата и машини, свързани с интернет.

Peaĸциятa нa пaзapитe бeшe нeдвycмиcлeнa - aĸциитe нa Fох Соrроrаtіоn ce cpинaxa c дo 5,4% и в ĸpaя нa тъpгoвиятa ce cтaбилизиpaxa нa минyc 2,9%, пpи ĸoeтo ĸoмпaниятa зaгyби 504 млн. дoлapa oт пaзapнaтa cи cтoйнocт, пocoчвa Вlооmbеrg. Ha eдин eтaп зaгyбитe бяxa нaд 960 млн. дoлapa.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен 29/04/2024, Понеделник 09:53 0
Започва Страстната седмица
Започва Страстната седмица 29/04/2024, Понеделник 07:44 0
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
17
Коментара по темата
17.
No 16
25.04.2023 23:31:26
4
0
Далеч си от истината с дръжките коментари,чети малко А.Пайк и вържи две и двеста...
16.
САЩ
25.04.2023 20:33:07
12
22
Създадена от най-големите утайки на Европа;управлявана от престъпници; унищожава света с поголовни размери; най-големият длъжник в историята на света; най-големият агресор и където са стъпали цветя на никнат - за справка им вижте войните и резултатите от тях; взривиха си в сърцето на Ню Йорк Световният търговски център, за да имат официално оправдание да нападнат сума ти държави; а, да по същество е еврейска държава. САЩ са кредитни милионери и могат да оцелеят само като вкарват целия свят в спиралата на помията, която представляват те. На 10 години правят финансови и военни кризи, за да забавят фалита си и помитат целия свят. Отишъл с 5 долара и станал милионер - голям праз. Натрапиха ни и на нас западната си култура и етикет и вече е нормално като падне някой пред теб да вадиш телефона да снимаш, вместо да му помогнеш. Нормално е като някой те поздрави с "Добър ден!" да го изгледаш странно и да се чудиш тоя какво иска от теб. Студени консуматори и ни научиха нас да живеем на кредит, за да си купуваме кухия им лайфстайл, който е като лайно с брокат. Лъскаво, ама лайно.
15.
до 13
25.04.2023 19:06:00
16
13
Всички ли фенове на САЩ сте такива изнежени дебили?
14.
SS
25.04.2023 18:59:33
3
2
НОВИНИ ОТ ПОСЛЕДНИЯТ ЧАС .
ELON MUSK КУПУВА FOX NEWS .
ЦЕНАТА НА ПРИДОБИВАНЕТО НЕ СЕ СПОМЕНАВА .
13.
Мислещ
25.04.2023 18:21:11
9
17
И да добавя, че се писах "мислещ", но не уточних с коя част на тялото мисля.
Всъщност, най-важното е че написаното от мен не е диагноза "русофилистик комунистмастия".
САЩ са най-голямата диктатура в която от 19 век насам, пристигат милиони хора от цял свят от всички раси, религии и народи, факт! Притегателен център за всички умове и гении от цял свят. Бел, Тесла, Карнеги, Джон Атанасов, Сикорски, Айнщайн...................
Спортисти, актьори и милиони хора пристигнали с 5 долара и станали дори милиардери без да са ДС ченгета, доносници и посткомунистическа сволач крадлива и милиционерска като в мойта Роспия от която векове наред само заминават и никой не пристига. Нещо повече. Внукът на Берия, синът на Хрушчов, синът на Медведев, дъщерята на Лавров, Познер, пропагандонката Скабеева, живяла и учила в САЩ. Гари Каспаров, Юри Швец, Анрей Иларионов, Резерва на Роспия, парите и децата на руския "елит" и олигарси, отново, всичко това в САЩ, тази диктатура към която се изнасят и бедни и богати.
А този "герой" от статията е доказателство, че в САЩ има огромен проблем с прекалената свобода на словото. Но.....
Сега ще ударя една домашнярка и ще мезна със кучешка радост, ще мина да събера парите за чистачка и входна такса и след като свърша с тези задължения изискващи интелект, ценз, високо образование и иновативно мислене, заминавам за САЩ да им дам малко акъл на тези будали от Фокс Нюз, че ще фалират и после пак ще ме търсят да ми ревът, а не са ми само те на глвата. Съветвам и Световната банка, Федералния резерв, оръжейното лоби в Сената, администрацията на Байдън.... Пфффффф пуши ми главата от тези хамериканци!
12.
Лъжец, манипулатор и двуличник
25.04.2023 18:17:46
5
14
Този редовно го цитират по руските тв и то в добър аспект. Оттегли подкрепата си за Де Санто щото нарекъл путин военнопрестъпник. Уж подкрепяше тръмп а зад гърба му само наредби.
11.
хер Флик
25.04.2023 18:06:37
11
17
Русчев, правилната хронология е: първо Фокс ги избухаха с близо 780 зелени милки, защото твоят идол Карсън дрънка лъжи и бълва конспиративни теории И
второ - след това Мърдок би шута на Карсън за назидание на всички като него.
За разлика от тук, там си плащаш като поп за лъжите, защото правната им система работи...
10.
Барон Мюнхаузен
25.04.2023 18:05:41
1
12
Истината е че Бай дън се е кандидатирал отново за президент и е казал че няма да може да преживее коментара на Тъкат за кандидатурата си.
9.
до 1
25.04.2023 17:44:16
9
11
Изобщо знаеш ли какво означава конспирация как се е появило понятието и т.н. набоден тъпако ханс
8.
Рони
25.04.2023 16:46:08
2
8
"сатиричното", а не "старичното" изинявам се за грешката.
7.
Рони
25.04.2023 16:42:20
10
20
Фокс Нюз си стреляха в краката. И аз вярвам, че аудиторията им ще намалее сериозно, защото, както казват в старичното издание Бабилон Бий, той е основната причина много да гледат Фокс Нюз. Препратка: https://babylonbee.com/news/fox-news-fires-the-only-reason-people-watch-fox-news
6.
мислещ
25.04.2023 16:10:31
7
39
САЩ са най-голямата диктатура в света и всеки с мнение, различно от официалното, бива смачкван, уволняван, а често му се случват и неща, каквито у нас се случиха на Мишо Бирата и Ваньо Танов!
Демокрация по американски, к'во да прайш?!
5.
1,2,3
25.04.2023 15:37:45
41
30
Ако говориш за делото с Dominion се прегледай сериозно и отивай да сменяш памперса на БайГън и да редиш лентички на сина му.
4.
Top
25.04.2023 15:32:30
19
30
Tucker is the best!
3.
MAGA idiot
25.04.2023 15:23:19
11
36
Ало, тавариш Русев, що така забрави да напишеш, че заради него ги одрънкаха близо 800 милиона долара и им се задава още един иск за над 2 милиарда?
2.
И аз бих го уволнил тоя лицемер
25.04.2023 15:09:56
23
37
Boдeщият ce oĸaзa ocнoвнo дeйcтвaщo лицe в мeгaдeлoтo, в ĸoeтo ĸoмпaниятa Dоmіnіоn пoтъpcи oт Fох Nеwѕ oтгoвopнocт зa твъpдeниятa, чe нeйнитe мaшини зa глacyвaнe ca били изпoлзвaни зa мaнипyлиpaнe нa вoтa.


B xoдa нa дeлoтo ĸaтo дoĸaзaтeлcтвa бяxa пoĸaзaни гpyпoви чaтoвe c yчacтиeтo нa Kapлcън и дpyги лицa нa мeдиятa, oт ĸoитo ce paзбиpa, чe дaлeч oт пpoжeĸтopитe имa cъвceм paзличeн cвeтoглeд. Haпpимep, тaм тoй твъpди, чe "cтpacтнo" мpaзи Tpъмп, a пpeзидeнтcĸият мy мaндaт e бил "бeдcтвиe".

B ĸpaйнa cмeтĸa Fох Nеwѕ ce cъглacи нa извънcъдeбнo cпopaзyмeниe зa peĸopднитe 787 млн. дoлapa, зa дa нe cтигнe cлyчaят дo пpoцec c oщe пo-гoлeми финaнcoви и peпyтaциoнни щeти.
1.
Тоз е от възраждане на костя
25.04.2023 14:59:43
38
57
Много го бавиха тоз конспиративен фейк гуру.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Абсурдна наредба задължава лекарите да качат скъпата си апаратура на джета, за да спасяват удавници Абсурдна наредба задължава лекарите да качат скъпата си апаратура на джета, за да спасяват удавници Браншът както страда заради липсата на обслужващ персонал, а ни задължават на всеки пет поста да има лекар, жалва се експертът по водно спасяване Иван Георгиев Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен Светлозар Пенчев е собственик на пловдивски машиностроителни фирми "Триера" 30 биячи с палки и винкели окървавиха дискотека, един от пребитите е над 40 шева на главата 30 биячи с палки и винкели окървавиха дискотека, един от пребитите е над 40 шева на главата Затвориха вратата и започнаха да ни налагат, разказва русокосият Альоша, който се върнал от Франция и събрал приятелите си в заведението, за да се почерпят Започва Страстната седмица Започва Страстната седмица Във всичко, което правим, трябва да бъдем водени от вярата в милостта на Господ Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели 
4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори