×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да изберем най-хубавата почивка в Анталия?


21 Април 2023, Петък, 13:26 ч.

“Вратата към турската Ривиера” е широко отворена за всеки посетител, готов да се отдаде на изкушенията, които ще му предложи Анталия. Турската Ривиера или още Тюркоазеният бряг, започва от Анталия и стига до Бодрум. Категорично тя е един от най-популярните и посещавани курорти в Турция. Посетителите ѝ годишно достигат почти броя на тези, които ходят в Истанбул. 

 

Почивки в Анталия

Съвети за плануване на почивката в Анталия

Ако се чудите как да планувате почивката си там, бъдете сигурни, че може да я направите на евтини цени, но може да изберете и луксозния вариант. Ето няколко съвета за вашите почивки в Анталия, предоставени от Doris-bg.com: 

  1. Зона – първо, трябва да решите в коя зона да бъде почивката ви. Анталия е разделена на зони и всяка е със своите специфики. Старият град е с исторически забележителности, докато Lara Beach ще ви посрещне с екзотични хотели на брега.

  2. Хотел – къде ще отседнете в Анталия е въпрос на вкус и бюджет. Има избор за всички от нискобюджетни през такива с 5 звезди. Разгледайте отзивите, преди да направите резервациите.

  3. Разгледайте забележителностите – не оставяйте всичко само на почивката, има какво да видите в Анталия.

  4. Планирайте интересни активности – може да отидете на каяк, рафтинг и на сафари, това е вашата почивка и вие решавате.

  5. Изберете си сезон – през лятото, когато е и най-подходящото време за голяма част от туристите, това е и най - натоварената част от годината, може да отидете на почивка там през пролетта или есента, не е по-лошо, както казват посетителите ѝ през тези периоди. Гарантирано ще спечелите, ако направите ранни записвания за билети и резервации за нощувки. 

Списък със забележителности в Анталия 

След тези съвети, ще се нуждаете и от списък на местата, които да посетите по време на почивката си. Ето кои са 4-те топ забележителностите: 

  1. Белек 

Белек, Турция

Голф клубове, луксозни хотели, спа центрове с изворна вода за лечение, аквапаркове. На всичко това може да се насладите, докато трае почивката ви. Всяка ваша мечта в Белек може да бъде осъществена. Може да се натъкнете и на типичните малки селски къщички, които са очарователни и построени от местните селяни. Златист пясък, тюркоазена вода и шезлонги са началото на всеки ваш ден от почивката. В близост се намира амфитеатърът в Аспендос. Все още се играят постановки от операта и балета. Каньон Кьопрюлю е резерват пълен с природни красоти. Може да се насладите на рафтинг, кипариси, обграждащи цялата река и на над 500 вида растения. 

  1. Сиде 

Сиде, Турция

Запазен древен град, готов да ви посрещне със своето очарование и атракции. Популярен курорт, запазил духа на малко селце, такъв какъвто е бил в Древността. Ориентиран към по семейните хора, спокойно е и няма много дискотеки и барове. Почивката ви ще бъде целесъобразна и релаксираща. Ще отдъхнете от ежедневието и ще разгледате реликви с голяма историческа стойност. Климатът е приятен, защото влажността на въздуха тук е по-ниска. Улицата, която води до пристанището, “Liman Caddesi”, е осеяна с бижута сувенири и дрехи. Направо от лодките се продават сандвичи с риба, току-що уловена. 

  1. Лара 

Лара, Турция

Един от най-посещаваните плажове на Анталия, близо до летището. Туристите са оценили високо луксозните ѝ хотели. Често може да станете свидетели и на сватбени тържества, тъй като локацията и цялостната атмосфера е чудесна за такова щастливо събитие. Светлокафяв плаж, чисти води и ол инклузив почивка – всеки би се радвал на подобни предложения за отдих. Тук идват както хора с малки деца, така и млади хора, подходящ е за всички. Практикува се парапланеризъм, кайтсърф, уиндсърф, разходки с джетове, банани и катамарани. На плажната алея ще се натъкнете на обществено барбекю. Затова е предпочитано място за почивка.

  1. Кемер 

Кемер, Турция

Разположен на 42 км от Анталия, плажовете му са пълни с палми. Може да посетите древното място Фаселис, ще видите руини под сянката на борови дървета. Съветваме ви да се гмуркате, разнообразието от морски обитатели е фантастично. В центъра се намира оживеният булевард Ататюрк, който е пълен с пазари. Може да си вземете килими, бижута или да пиете кафе с турски сладкиш. През седмицата се продават пресни плодове и подправки, които изкушават всеки турист. През нощта врати отваря един от най-големите клубове Aura Club, който посреща своите гости с професионални танцьорки и местни диджеи. 

Плажът и децата 

Крайбрежието на Анталия е дълго 640 км и е разделено на три части - западно, средно и източно. В западната част са разположени повечето развлечения като хотели, барове, казина. Все места пригодени за хора на почивки. Средното е по-малко популярно, но красиво. То е подходящо за хора, които искат да останат далеч от тълпите. Източното крайбрежие е по-диво и недостъпно. Има малки плажове, не се посещава много от туристи. 

Използвайте силен фактор слънцезащитен крем за вас и децата. Носете шапка и очила по възможност. Не оставяйте децата без наблюдение, плажовете са пълни с посетители, могат да се загубят лесно. Не ги оставяйте и да плуват сами –наблюдавайте ги докато са във водата. Времето прекарано в Анталия е отлична възможност от малки да ги научите да плуват. Носете със себе си медикаменти за оказване на първа помощ, но това важи за всяка плажна екскурзия в Анталия.

Храни и напитки от световна класа

И тук обичат да хапват дюнери по класическа рецепта, пълен с пилешко месо, зеленчуци и сос. Подходяща за туристи, които идват на почивка тук за първи път и все още не са добре ориентирани. За десерт си приготвят кюнефе. С чая или кафето хапват локум. Традиционно за този район е казандиби, в превод “на дъното на казана”, е вид млечен, карамелизиран пудинг. Обичат и коктейли със скариди. Пият доста айрян и маненгий, традиционна е за Анталия и се приготвя от мента, лимон и захар. Консумират ракия и шербет – също традиционна напитка, приготвена от плодове, захар и вода. 

Пазаруването е религия 

Посетете Османския базар. По-добре, когато сте към края на почивката си, защото бързо ще намалите финансите си. Той е един от най-старите пазари, с много стоки като подправки, сувенири, бижута, дрехи. Отидете и до Анталийския пазар – известен с местни хранителни продукти, зеленчуци. Може да посетите и местния мол Анталия, където има международни марки, кинозали, ресторанти. 

Терас Парк ще ви посрещне с магазини, кафета, гледка към морето и града. 

Анталийският порт се отличава със стилни дрехи и богат избор на сувенири. И накрая Лара Базар - меката на кожените изделия. 

Горещата средиземноморска точка е неочаквана изненада. Притежава пътищата на Италия, руините на Гърция, типично балканските калдъръмени улици и крайбрежие, като на испански курорт. С разликата, че е по-евтино и автентично.


В категории: Лайфстайл


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори