Италиански козунак с анасон
Малко по-различен вариант за най-светлия празник
Продукти:
За първото тесто:
150 г брашно
100 г прясно мляко
15 г мая
За второто тесто:
150 г захар
3 яйца
300 г брашно
70 г меко масло
4 г сол
15 г смлян анасон
Приготвяне:
В купа комбинирайте съставките за първото тесто. Хубаво се замесват и след като се получи хомогенно тесто се оформя на топка, купата се покрива с кърпа и тестото се оставя да втаса за 90 минути. Когато удвои обема си е ред да се приготви второто тесто.
В дълбока купа се слага вече втасалото първо тесто, като към него се добавят захарта, яйцата, брашното. Разбъркайте за няколко минути съставките, като може да ползвате и миксер. След това добавете маслото, солта и анасона.
Замесете хубаво гладко тесто. Сложете го да втасва в тавата, в която ще го печете, може да я застелете с хартия за печене (дъното и стените). Козунакът се оставя да втаса за около 3 часа. След това се намазва с разбито яйце и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути или до готовност.
Източник: Az-jenata
Тежък ден за Телец, Дева, Козирог и Близнаци: съдбата изпраща изпитания на 19 декември
Как да премахнем лошата миризма от обувките с природни средства - работещи решения у дома
Прегръдката като лекарство: защо тялото и мозъкът ни имат нужда от топъл физически контакт
Теодор Ушев на площада: Мислех, че ни управляват идиоти, оказаха се кръгли...
Бивш национал на Еквадор бе екзекутиран показно в Гуаякил
Как да премахнем миризмата на цигари от дома и колата - доказани и ефективни методи
Декемврийски финансов пробив за Лъвовете: звездите отварят вратата към успеха
82 кг марихуана заловени на Дунав мост - наркотикът бил скрит в климатични панели
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
