×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Събраха парите за храма в с. Драганово, областният управител проф. Мария Нейкова посочи следващата голяма цел


Събраха парите за храма в с. Драганово, областният управител проф. Мария Нейкова посочи следващата голяма цел
Проф. Мария Нейкова на сцената на Конгресния център след снощния концерт с вицепремиера Иван Демерджиев и изпълнителите, включили се благотворително в каузата
13 Април 2023, Четвъртък, 10:24 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимки и видео: Авторът

Започва кампания за събиране на средства за позлатяване на кубетата на църквата "Св.св. Кирил и Методий" в Бургас

Средствата, които са необходими за изграждането на православния храм в с. Драганово бяха събрани след благотворителния концерт в Конгресния център на Бургас. 

Сумата, която бе получена за каузата снощи бе 43 хил.лева, които се прибавят към 40-те хил.лева от дарителската кампания през декември 2022 година и с това се обезпечава строителството на църквата в бургаското село.

Инициативата е на областния управител проф. Мария Нейкова и църковното настоятелство.

Надеждите са Божията обител да бъде осветена навръх Голяма Богородица – 15 август.

Концертът снощи събра над 350 души в голямата зала на Конгресния център.

Сред официалните гости бяха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, кметовете на Поморие - Иван Алексиев, Приморско - Димитър Германов, Камено - Жельо Вардунски, Малко Търново - Илиян Янчев, председателят на ОбС Бургас проф. Севдалина Турманова, председателят на ОбС Созопол Георги Пинелов, директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов, окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, зам.-апелативният прокурор Йовита Григорова, бургаското духовенство начело с Йеротей Агатополски, викарий на Сливенската митрополия, управителят на КОЦ Бургас проф. д-р Христо Бозов, директорът на Българския енергиен холдинг Веселина Канатова-Бучкова, Зам.-министърът на здравеопазването Катя Искова и съветниците на министъра на здравеопазването, университетски преподаватели, ротарианската общност, бизнесмени и общественици.

Кметът на Поморие Иван Алексиев поздравява проф. Мария Нейкова 

Вицепремиерът Иван Демерджиев дойде в Бургас, за да подкрепи каузата за нов храм в село Драганово

Построяването на Божията обител е знаково, защото в Драганово има джамия, но не и църква, която е разрушена през 40-те години на миналия век. По проекта се работи от години, а сред основните мотори са зам.-апелативният прокурор Йовита Григорова, арх. Гугучкова, която дари проекта за храма и десетки хора с големи сърца.

Две жени, които направиха много за каузата - проф. Мария Нейкова и Йовита Григорова, зам.-апелативен прокурор на Бургас

Областният управител разказа как на 15 август 2022 година при нея е дошъл кметът на Драганово Исмет Реджеб, заедно с църковното настоятелство, за да я запознае с каузата за изграждане на православен храм в селото.

„Решихме, че трябва да направим всичко възможно, за да има православен храм в Бургас. Благодарение на талантливите деца от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, които изнесоха концерт в Областна администрация през декември 2022 година събрахме над 40 хил.лева“, каза проф. Мария Нейкова.

Кметът на Камено Жельо Вардунски 
Кметът на Приморско д-р Димитър Германов също бе сред гостите 
Старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР в Бургас в разговор с директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението в Бургас комисар Николай Николаев

На сцената излязоха обичаната Тони Димитрова, хитовата група Дежа Вю, дует „Бургас“, Василена Чернаева и други.

„Благодаря на всеки един от вас, защото аз подарих сърцето си на тази кауза. Виждам, че това направихте и вие. Със събраната сума ще приключим с храма в село Драганово. Следващата ни кауза е позлатяване кубетата на катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий“ в Бургас, след като разбира се получим подкрепа от Министерството на културата“, анонсира губернаторът на Бургас.

„Тази вечер ме накарахте да съм горд, че съм българин и да съжалявам, че не съм бургазлия. Не знам кога ще стане физическият храм, но вие сте направили нещо по-важно – построили сте храма в сърцата си“, каза вицепремиерът Иван Демерджиев.

Вижте как областният управител проф. Мария Нейкова и вицепремиерът Иван Демерджиев пеят с Тони Димитрова:

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев със съпругата си нотариус Гергана Чинева
Председателят на ОбС Созопол Георги Пинелов поздравява проф. Мария Нейкова 
Зам.-апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова с епископ Йеротей Агатополски, викарий на Сливенската митрополия
Вицепремиерът Иван Демерджиев дойде със съпругата си Анета Дермерджиева 
Управителят на КОЦ Бургас проф. Христо Бозов, председателят на ОбС Бургас проф. Мария Нейкова и кметовете на Приморско - д-р Димитър Германов и Малко Търново - Илиян Янчев
Мениджърът на МЦ "Д-р Стайков" д-р Вергиния Цанова също подкрепи каузата 

 




В категории: Бургас


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
11
Коментара по темата
11.
Информационно Обслужване Бургас
14.04.2023 13:57:29
0
2
И нашата бивша директорка там пълен смях,тази само далавери и схеми и дай.Последно в ИАРА беше направила някаква схема със областната!!!
10.
___(___
14.04.2023 08:58:30
1
3
Който си плаща му правят реклама.Всички тези нищоправци можеха да съберат парите за 4 минути вместо да занимават хората с концерти и глупости.
9.
Ха ха
13.04.2023 16:54:34
0
3
Колкото по висока е длъжността толкова по малко е работа и това е мотива, нагона, стремежа на хората от снимките, нищо правене и като добавим произхода, от преди 89 година всичко си идва на мястото.
8.
Бургазлия
13.04.2023 16:14:53
0
4
Върнете Вълчо Чолаков, вместо да лансирате баба Мара. Аман от тоалети и правежи. Осван да реже ленти и да ходи по банкети друго знае ли г-жа "Губернатора"?
7.
Тонка
13.04.2023 15:44:39
1
5
Хайде, моля, следващия PR да си направите с църквата в с. Добриново. От години има кампания за събиране на средства! Ще ви бъдем благодарни!
6.
уе
13.04.2023 15:43:54
0
4
Ако това са големите цели жална и майка на тази държава и област ................
5.
Z
13.04.2023 15:31:31
2
2
Давайте пари за живото, не си пилейте парите за мъртвото. В църкви и храмове Бог няма. Бог живее някъде там в небесата и от там праща благата на земята. През годините той изпраща пророци като Исус,Мохамед ,Аврам и д-р. които имат за цел да разпространяват божествената наука която така и до ден днешен не се приема от хората. Хората обичат да бъдат лъгани, роби на религиите и затова страдат. Ето тези дни ще издигнем в култ един образ който представяме като Господ Исус Христос.Времето на лъжите отминава има много хора които знаят кой е бил Исус и какво е правил. Той се ражда тук през годините и прави едно единствено нещо разпространява единобожната наука не религия. Истината за Бога е че всички хора по трябва да се обединят в един голям океан на Бога за да заживеят щастливо. Това обединение рано или късно ще се случи защото няма друг път.
4.
Кольо
13.04.2023 15:26:23
0
5
Кой е от това село, че толкова са се напънали да му правят църква? Знаете ли в колко други населени места хората от години се борят да съберат пари, поне покривите да поправят, за да се съхрани това, което не е унищожено досега?
3.
местен
13.04.2023 12:57:04
0
7
Старата църква била разрушена през 40-те години на миналия век, т.е. от комунягите. А е съществувала по турско време. За съжаление в с. Драганово вече почти не живеят християни.
2.
Бургас
13.04.2023 12:36:12
0
6
Бабичката пак си прави пиар или казано по нашенски реклама!
А къде е нейната гейша от ИАРА със глава като на сом която обвини рибарите в бракониери?
1.
Браво, ама не съвсем!
13.04.2023 11:41:41
0
6
Какво става с църквата в най-големия жилищен комплекс в Бургас ???
Кога ще направят нещо тези нагиздените хубостници по снимките?
Колко петилетки трябва още да минат, за да се приведе храма в завършен вид?
...за позлатяване на църквата "Св.св. Кирил и Методий" щели да ми събират. ЛИЦЕМЕРИ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори