×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живко Табаков: БУРГ ще вложи цялата си енергия и сили да обедини всички, които не отидоха до урните на 2 април


Живко Табаков: БУРГ ще вложи цялата си енергия и сили да обедини всички, които не отидоха до урните на 2 април
Създателите на гражданската Живко Табаков и Николай Стоилов представиха целите за следващите месеци
11 Април 2023, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Апелираме обществеността и колегите от политическите формации, които са за истинска промяна – да седнем на една маса и да поставим своите цели, каза създателят на гражданската платформа

Ще вложим цялата си енергия и сили, за да обедини всички, които са за истинската промяна, онези 60 % от хората, които не отидоха до урните на 2 април. Гражданска платформа БУРГ ще е в центъра на всичко това. Днес заставаме пред обществеността и колегите от политическите формации и ги апелираме да седнем на една маса, за да поставим своите общи цели. Това каза на брифинг Живко Табаков – едно от най-ярките политически лица на Бургас и създател на БУРГ.

Той заедно с колегата си Николай Стоилов направиха прочит на изборните резултати за 49-ото Народно събрание и представиха целите на гражданската платформа за следващите месеци. 

„Ако трябва да сме откровени, големите победители за Бургас са ГЕРБ, а големите губещи „Продължаваме промяната” и всички други партии, които бяха против статуквото. Въпреки че хората гласуваха за ГЕРБ, хората са уморени от тяхното управление и след 18 години съм сигурен, че са видели техния максимум за това какво може да постигне Бургас – как може да бъде обезлюден и да се забави развитието на малките населени места. Ако изборите бяха днес, бъдещето на Бургас е поставено на карта, защото в ОбС-Бургас ГЕРБ пак щеше да има мнозинство. И независимо от коя политическа сила е следващият кмет, той няма да може да прокара своите политики заради тежестта на Общинския съвет. Ако „паднат” големите бастиони – Варна, Бургас и Стара Загора, съм убеден, че през октомври 2023 г. в България ще може да се говори за стабилност и за друго разпределение на властта в НС“, каза Табаков.

БУРГ има няколко цели за следващите месеци. Това са  да убедят всички млади хора за по-висока избирателна активност, да поставят пред обществото проблемите и решенията на страната, да надградят програмата си и да я постигнат с допитване до обществото. Те ще проведат редица разговори за развитието на града и общината и визия. 

„След старта на обществената ни кампания, която ще стартира веднага след Великден, в средата на юни ще обявим и кои са новите лица, последвали нашата организация. После ще започнем и кръгли маси за обединението. Трябва да поемем отговорност за приключването на поетите ангажименти – да покажем не само проблемите, но и да намерим техните решения – да покажем нашата визия за следващите 4, 8 или дори 12 години“, каза още Табаков. 

Фокусът за БУРГ са местните избори, но от гражданската платформа не си поставят таван за развитието. То ще бъде не само за града и областта, но и за държавата. 

„Съобразявайки се с визията на хората, можем да прерастнем в политически субект, засега обаче това не е цел“, допълни политикът. 

„По презумпция съм десен човек, но не изключваме възможността да си партнираме с изявени парти, които имат по-леви убеждения – не социалистически, като „Левицата”, която подкрепих и хора, които имат ясната визия за защита на обществото. Предполагам, че ще излезем в широка коалиция – затова е важно да призовем и колегите от „Демократична България” и „Промяната”. Защото ако не застанем заедно зад един изявен кандидат, когото едногласно да подкрепим, няма как да си мечтаем, че може да победим статуквото на ГЕРБ. 18 г. те управляват тук, но въпреки това, смятам, че хората са уморени. Тук не е въпросът само да водим негативна кампания – трябва да посочим инструментите, с които визията за Бургас може да бъде променена и надградена“, каза още Табаков.

По отношение на 49-ото Народно събрание, Живко Табаков предвеща нови избори:

„Ако сега има правителство, това по-вероятно е да се случи с третия мандат, но е почти невъзможно. Лично моята прогноза е, че със 70% сигурност вървим към поредните парламентарни избори. Очакват ни месеци на изпитания“.
От своя страна Николай Стоилов подчерта, че БУРГ към момента няма да е структурирана като политическа партия, на местните избори ще участват вероятно с друга формация.

„Защо е необходимо да има промяна в политическото представяне? Това с мандатността на политическите кадри не е случайно. Включително в Китай има максимално 10 години мандат за лидера си. Една власт, колкото и неподатлив да е човек, продължи ли повече от 8-10 години, развращава. Отдавна надминахме това време, в което ГЕРБ управлява. Не е наша работа да констатираме конкретните нарушения на правната система, но е факт, че ги има. Има я и идеята, че ГЕРБ си имат главен прокурор и се считат за недосегаеми. Затва е необходимо през определен период от време да има смяна. Дори да са били перфектни преди 12-15 години, тези хора вече не са същите“, каза Стоилов. 


В категории: Политика


18
Коментара по темата
18.
*********
12.04.2023 13:13:04
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Гого Гогов
12.04.2023 04:38:08
0
2
Какво стана със съдружника на Живака от автомивката?
16.
Хахахах
12.04.2023 03:52:55
0
6
Много интересно как почти всички коментари по статията са изтрити. Що не показвате, да се види какво мислят хората за тоз Табаков?
15.
*********
11.04.2023 23:51:00
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
До 4
11.04.2023 23:46:36
0
3
Златна ти уста, това означава ,че гласуващите ще са 50%, с 10% повече спрямо.поскедните избори.
13.
*********
11.04.2023 21:34:28
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
*********
11.04.2023 21:15:59
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
*********
11.04.2023 20:38:26
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Стоянка
11.04.2023 20:05:29
5
0
Имам интерес
9.
Свако ви
11.04.2023 20:03:12
0
70
Апелирам - платформата да се нарича “ От Странджата и около майкини “. Сериозен съм !
8.
*********
11.04.2023 19:25:09
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
ufc
11.04.2023 19:17:16
0
6
Николай е мн точен пич, другия не ми е ясен
6.
*********
11.04.2023 18:58:34
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
*********
11.04.2023 18:49:15
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Ко?
11.04.2023 18:13:20
1
34
ТабакОфф, ти следиш ли социологиите? Всеки втори българин няма да гласува при следващи избори!!!
3.
бат Танас
11.04.2023 18:11:03
1
53
Бург да се обединят с някои хамави и да станат хамбург...
2.
*********
11.04.2023 18:11:03
2
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Токайто
11.04.2023 18:07:57
1
54
Ти самия вярваш че ще влезеш в другият местен парламент , ти си като мая Манолова другите избори ще те забравят ти за тия години къщичка за птички прави л ли си че ще се готвиш за кмет..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" Петима са пострадали в пътния инцидент Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Георги Чиликов и голмайсторът на А група за всички времена Мартин Камбуров продължават напред в VS Sport Open 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права Катастрофа между три автомобила затвори "Маказа", има пострадали Катастрофа между три автомобила затвори "Маказа", има пострадали Не уточняват броя и състоянието на пострадалите. Районът е отцепен от полицейски екипи Инж. Петър Кънев: Нужно е да водим балансирана и разумна политика Инж. Петър Кънев: Нужно е да водим балансирана и разумна политика Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ обсъдиха с бургазли въпроси за социалната политика и за по-добър живот Българската Анджелина Джоли покори Еверест Българската Анджелина Джоли покори Еверест . За 49-годишната бивша шефка на кабинета на спортния министър Красен Кралев това е първа експедиция в Хималаите Шоу на „Тройката“! Жечо Станков и доц. Ивайло Иванов учат младите бургазлии на народни хора Шоу на „Тройката“! Жечо Станков и доц. Ивайло Иванов учат младите бургазлии на народни хора Стотици бургазлии се хванаха на хората и си припомниха българските традиции Учени разкриха как да блокираме гените на стареенето Учени разкриха как да блокираме гените на стареенето Вижте как можете да удължите живота си... Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Съдбата на завод "Бронз" става ясна на 16 май Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Едно от решенията - достойно заплащане
Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори