×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Задържаха "Тони на Асен" в Испания, ще го екстрадират


Задържаха "Тони на Асен" в Испания, ще го екстрадират
Нова информация от чатове на Дилиян Георгиев разкрива тъмните връзки по линията Цецо от Белград - Овидиу Семенеску - чужди лобисти
07 Април 2023, Петък, 14:19 ч.
Автор: Флагман.БГ

Заговорът на Къро и съратниците му се разплита

Нови детайли от разкрития през март т.г. мащабен заговор за отстраняване на висши магистрати и разследващи полицаи огласи прокуратурата. Този път те се съдържат в чатове на Дилиян Георгиев, в чието жилище бяха намерени флашките със записани разговори на боса му Красимир Каменов – Къро, поставили началото на разплитането на заверата. И по-точно - в писмена комуникация на Георгиев през мобилни приложения с вече познати лица – с осигурилия неограничено финансиране от Белград „за Гешев“ Цветан Василев, с журналиста от „Биволъ“ и „BIRD“ Димитър Стоянов, с Калин Едрев, сочен в медии като човекът за специални поръчки на „Продължаваме промяната“, пише trud.bg.

Ако в изнесеното от прокуратурата има същинска новина, тя е, че обвиненият заедно с Дилиян Георгиев-Тони Иванов, известен и като „Тони Парфюма на Кокорчо“, е задържан от властите в Испания в изпълнение на Европейска заповед за арест. Тя е била издадена през март от Софийската градска прокуратура, след като Тони Парфюма се покри по време на акцията за задържането му. Чатовете на Георгиев с видни събеседници, в които често се използва обръщението „братко“, са елементи от огромен пъзел, който показва тясна симбиоза между криминални авторитети и издирвани престъпници, представители на олигархичния бизнес, политически фигури, подкупни медии, както и присъщите на подобен сговор цели и интереси - търговия с влияние, корупция, мръсни пари, наркотици, убийства и пр.

Писмената комуникация на Дилиян Георгиев хвърли още светлина върху механизма на водени контакти, организация, финансиране и действия по планираното изчегъртване на неудобните от държавното обвинение и МВР. От нея се разбира първо, че Георгиев не само е имал пряк контакт на „ти“ с Цветан Василев, но и срещи в Белград. В един от чатовете пише: „Първо при Цецо. И после в Женева“, където (в Швейцария) се подвизава познатият вече на публиката румънец Овидиу Семенеску, издирван с червена бюлетина на Интерпол за измама у нас. За Семенеску се знае малко в България, но името му се свързва с разузнавателни мрежи, както от края на епохата на Секуритате, така и в наши дни. По време на пътуване до сръбската столица Дилиян Георгиев си пише от Ниш с „Митко Бивол“, който по това време е в Ню Йорк. Изпраща му снимка с чаша в ръка за „наздраве“, и „обречени сме на успех“.

В Белград той е посрещнат подобаващо от Цветан Василев - резервиран му е хотел и е поканен за разговор в ресторант. От друг чат пък става ясно, че Стоянов е човекът за контакт на Дилиян с румънеца Семенеску в Швейцария. Писмена комуникация на Георгиев от 23 декември 2022 г. с „Митко Бивол“ (Димитър Стоянов е в екипа на сайта „Биволъ“ преди „BIRD“) нажежава до червено съмненията за реално платени лобисти срещу главния прокурор Иван Гешев в САЩ, за които още миналия месец се разбра, че са „поети“ от подсъдимия в България беглец в Белград. Известно е, че на 22 декември 2022 г. конгресменът републиканец от Охайо Уорън Дейвидсън изпраща писмо до секретаря по финанси на САЩ с искане българският главен прокурор да бъде включен в санкционния списък „Магнитски“.

Въпреки че въпросното писмо не е публично, няма и данни изпращането му да е било разгласявано от автора или от американските власти, около 16,00 ч. на 23 декември информация за него публикува във фейсбук профила си потребител от Варна. Малко по-късно информацията е подета и от депутата (към онзи момент) от „Продължаваме промяната“ Иван Христанов като топ новина в държавата.

Немаловажен детайл е и това, че Христанов и „журналиста“ Димитър Стоянов са близки и често могат да бъдат засечени заедно. Така или иначе Христанов става една от първите у нас публични фигури, които разпространяват компромат срещу главния прокурор при това повече от 6 часа преди самият Дейвидсън да публикува в „Туитър“ снимки на оригиналното си писмо (23,40 ч. българско време). Според прокуратурата същия ден – 23 декември, точно в 18,01 ч., Дилиян Георгиев изпраща на „Митко Бивол“ писмото на конгресмена в превод на български език, а в 19,40 ч. и копие на оригинала, подписан от Дейвидсън. Откъде може да го има Дилиян Георгиев, ако не от Цветан Василев, който пък го е получил по обратния ред от наетия от него по-рано миналата година лобист – бившия конгресмен Ед Робъртсън. Той пък вероятно го има от самия Дейвидсън, чиято предизборна кампания за преизбирането му като член на Конгреса е финансирал.

Прокуратурата обвини Къро като поръчител на убийството на Любо Полицая

Какво има прокуратурата срещу Къро

Целият този низ от информация верифицира убедително версията, че писмото на американския конгресмен до финансовия министър на САЩ срещу Иван Гешев всъщност е дело на Цветан Василев. Звучи парадоксално, но това сочат фактите и доказателствата. Парадоксално, защото Василев се укрива в Сърбия благодарение на контактите си с руски олигарси, санкционирани от САЩ, а в същото време ползва американски лобисти, за да реши проблемите си с правосъдието в България чрез отстраняването на главния прокурор. За „американски конгресмен“ става дума и в друг чат на Георгиев от началото на 2023 г. Този път с Калин Едрев.

„Овидиу е силен в Европа, не и в САЩ... много ме подценяваш, много и не знаеш“, пише Едрев на Георгиев. „Затова са ми отворени врати при президента и при министри. Защото всички се хвалят в БГ и се правят на американци, ама никой не работи с американските служби. Най-много да стигнат до някой конгресмен, където да му дадат някой лев и да парадират с него. А това не е нещо особено. Защото има и по-сериозни от конгресмените като сенатори, губернатори и федерални съдии... Много ме подцени... не знаеш, че наш адвокат извади от ареста на Ружа брат й...“, продължава Едрев, демонстрирайки или по-скоро предлагайки лобистка мощ.

Друга, открита в телефона на Дилиян Георгиев, писмена комуникация с неустановено лице, шокира с разкритието за предстоящи срещи в края на 2021 г. на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков във връзка с казус, свързан с „Каратиста“ (така наричат Димитър Спасов, собственик на охранителна фирма „Делта гард“). Какво разбираме от комуникацията през октомври 2021 г.?

Рашков е запознат с темата от своя заместник Енчо Мирчев, а няколко седмици по-късно МВР отнема лиценза на фирмата на Каратиста. Толкова за „върховенството на правото“ или по-скоро за липсата му. Изскача и още един детайл - изнесените преди време в медиите признания от Димитър Спасов и Димитър Стоянов, че в недалечното минало двамата са били близки, дори приятели, макар днес очевидно да са врагове, до степен, че се лобира пред вътрешния министър за ликвидиране на бизнеса на единия. В замяна пък Димитър Стоянов го играе „бюро за компромати“ на Рашков докато е начело на вътрешното ведомство.

Какво ли още има да научим покрай разкритията на Софийската градска прокуратура за готвеното подмолно овладяване на разследващите ни институции. Оттам твърдят, че разполагат с изключително голям обем от факти и обстоятелства, които тепърва се проверяват, и обществеността ще бъде своевременно информирана за развитието на образуваните наказателните производства. На хората обаче явно им стига и толкова. Калта им идва в повече. Затова мнозинството от тях миналата неделя отидоха „за гъби“ вместо до урните.

В крайна сметка „добрите сили“, чието „черно задкулисие“ за втори път в рамките на месец ни показва прокуратурата, се провалиха гръмовно на изборите. Просто хората разбраха, че „променкаджии“ и „демократи“ не са тръгнали да се борят с мафията, а са нейното политическо представителство.


В категории: Темида


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
2
Коментара по темата
2.
Някой
07.04.2023 16:13:53
0
2
Купени медии като флагман
1.
мафията си има ПП
07.04.2023 14:31:58
3
8
Факт е че ПП_ДБ са на хранилката на мафията, гнусно е!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори