×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП-ДБ щели да предложат правителство с втория мандат, ако ГЕРБ се провали с първия


ПП-ДБ щели да предложат правителство с втория мандат, ако ГЕРБ се провали с първия
Всички партии от ПП-ДБ са взели решение, че няма да подкрепят правителство с мандат или с участието на ГЕРБ
07 Април 2023, Петък, 12:08 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Има сериозни проблеми при провеждането на изборите, посочи Асен Василев

Всички партии от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" са взели решение, че няма да подкрепят правителство с мандат или с участието на ГЕРБ. Това обявиха на пресконференция от ПП-ДБ. Според тях има сериозен проблем с провеждането на изборите

Асен Василев призна, че посланията им не са убедили достатъчен брой български граждани, че си заслужава да гласуват за "европейския път на България". По време на кампанията от ПП-ДБ обиколили около 1000 населени места. На следващата щели да посетят и останалите 2000. 

Над 45 хиляди са невалидните бюлетини, а на предните бяха около 9 хиляди, посочи Василев. 

"В 2234 секции - или почти 17% от секциите, има разминаване между гласовете, регистрирани от машината, и гласовете, които са вписани в протоколите на секционните избирателни комисии. В 2600 секции мобилните устройства не са предавали на живо броенето на бюлетините. Това е по информация на Министерството на електронното управление. Като по-притеснителното е, че в 303 от 700 рискови секции (това са секции, идентифицирани от Антикорупционния фонд) въобще не се е предавало видеонаблюдение. В 225 се е предавало, но с прекъсвания и без да се показват бюлетините на видеокамерата. Т.е. в 700 от най-рисковите секции само в 172 секции има реално видеонаблюдение с ясно показани бюлетини. Има протоколи, може да се види, където машинният вот и вотът, който е отчетен от секционната избирателна комисия, се разминават и то с доста. Има поправени протоколи, най-вероятно поправени в РИК, където първоначално е написан един вот, след това е отчетен друг вот. И най-притеснителното всъщност е, че в 31 районни избирателни комисии плюс 32-я протокол за вота от чужбина 1+1 не е равно на 2. Във всички протоколи на районните избирателни комисии има несъответствие между детайлите и общия брой бюлетини, които са отчетени. Взели сме пример от 23-и МИР - от София, най-големия МИР в страната, където хартиените бюлетини са 47 512, машинните са 169 700. И вместо тоталът да  бъде 217 212, тоталът е 217 260. Това показва системен проблем с провеждането и отчитането на изборите в страната. Също така показва, че контролите при въвеждането на данни в районните избирателни комисии най-вероятно са били изключени. Защото няма как компютър да сумира две числа и да се получи трето, което не е равно на сумата от двете", каза още Асен Василев. 

Всички тези проблеми били описани в писмо, което вчера е било изпратено на Централната избирателна комисия. Все още нямало отговор, но от ПП-ДБ се надявали проблемите да бъдат отстранени.

Според Асен Василев там, където не е сработило видеонаблюдението, следвало да се отворят чувалите и да се преброят бюлетините пред камера, за да се установи, че няма проблем. Така можело да се гарантира, че всеки глас е правилно отчетен и преброен. 

"Тези нарушения най-вероятно няма да променят изборния резултат", смята Василев. "Но е много важно да се каже, че първата стъпка към това България да стане една нормална европейска държава, е да няма такива нарушения, а не да се казва "ми то в България е така". 

Кирил Петков обяви от своя страна, че ако ГЕРБ се провалят с първия мандат, ПП-ДБ ще предложат правителство с втория. Според него кампанията на формацията е била много позитивна, но явно трябвало да вършат още работа, щом 60% от гражданите не са гласували. 

"Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ в първия мандат, е на база на ценности. И това, което видяхме в миналия парламент, а и това, което видяхме по време на тези избори - виждаме тези ценностни различия. Българските граждани трябва да са сигурни, че когато гласуват за нас - това, което ние обещаваме, това ще го и спазваме", обясни Петков. 

Но по политики ПП-ДБ щели да разговарят с всички партии. Например, бюджет трябвало да се приеме максимално бързо. 

"И ако с първия мандат ГЕРБ не успеят да формират правителство, ние ще поемем отговорността и ще предложим във втория мандат правителство от нашата коалиция", заяви още Кирил Петков. 

Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, обясни, че не могат да подкрепят правителство, кадрувано от Бойко Борисов. "Аргументите са много, като почнем от Мишо Бирата и стигнем до "Руско-турски поток" и т.н. Но ние сме коалиция от политически партии. Не сме орган за реабилитация, нито сме орган за амнистия. Някой може би очаква от нас това да се случи, но има разделение на властите в страната", каза още Атанасов. 

Христо Иванов обяви от своя страна, че обединението ПП-ДБ има потенциал и това се виждало от резултатите. 

"И ние ще работим за това да го развиваме и надграждаме. Нашата оценка е, че обединението ни не можа да постигне на тези избори своя пълен потенциал, но оттук нататък следва изпълнението на, мисля, най-важното обещание, което дадохме - да бъде възстановена парламентарната република и парламентарното управление в България", посочи Христо Иванов. 

Въпросът било да има не просто някакво управление, а такова, което да реализира ключовите приоритети за страната. 

"Ще продължим да смятаме очевидното - без дълбока, сериозна реформа в правосъдието нито една от тези цели не може да бъде постигната и няма да бъде постигната", заключи Иванов. 

Ръководителите на коалицията отказаха да отговарят на репортерски въпроси, макар че събитието бе предварително обявено като пресконференция, а не като изявление. 

Гледайте тук:

 

 




Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
34
Коментара по темата
34.
Красимира
17.04.2023 14:38:10
0
0
И как точно ще го направят при положение, че няма да получат подкрепата на ГЕРБ. Ситуацията е патова и се търси надмощие. От цялата тази работа на мерене, на кой му е по-голямо егото губят само хората. А уж иначе се ръководили от интереса на народа. Няма що просто. Ако ПП и ДБ не спрат да се държат като диктатори, още повече, че даже не са и спечелили изборите, ще вкарат страната в голяма криза.
33.
Калин
11.04.2023 06:56:35
0
1
Нищо добро не вещае участието на ДБ в правителство.
32.
Бай Тошо
07.04.2023 22:25:20
2
8
Ако не си безполово влечуго, дженди или пенди, няма как да подкрепяш ппдб! След ДПС Тея са втората антибългарска партия, която трябва да се забрани със закон !!!
31.
ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН
07.04.2023 20:33:12
10
3
Подготвя се коалиция ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН, която ще се обяви като избиране на експертен кабинет
30.
Море
07.04.2023 16:40:54
2
18
Нали Кирчо казваше, че който не подкрепи първият (тогава смяташе, че те ще са първи с незнамси колко партии и незнамси колко организации) ще изтече в канала.
“ цената да НЕ подкрепиш, се увеличава”
Беше сигурен в победата, има “доста добри социолози” … и въпреки лютениците и саламите, които закачаха по селата, въпреки прелените им гласове в много области от ДПС…. еми пак втори. А следващия път може и да са трети!!!
29.
Смешен парапет
07.04.2023 15:49:30
5
20
ПП все повече прилича на сектантска партия, отхвърлят идеята за разговор преди да им е предложена :)))))
28.
Навързани са като свински черва
07.04.2023 15:34:18
3
21
Малка група от либерални хора държат водещи медии и сериозна част от съдебната система
27.
До Борко
07.04.2023 15:30:19
17
3
Лисицов, ти ли пишеш под този псевдоним? Всички знаят колко обичаш Има Такъв Народ ✌️✌️✌️
Вземи се премести при Дремджиев, така ще направите страхотен дует ;)
26.
До 21.Борко
07.04.2023 15:26:14
4
21
Борко, празни приказки без грам аргументи.
Има официални данни (само дето доста ме съмнява, че изобщо можеш да ги разбереш).
И все пак, ето:
https://results.cik.bg/
И за да не се мъчиш много ще ти помогна за гласовете на ИТН в област Бургас:
Айтос +10 !!!!!
Бургас +682
Камено -8
Карнобат -41
М.Търново +7
Несебър +13
Поморие +61
Приморско +17
Руен +5 !!!!
Созопол +19
Средец 0
Сунгурларе -25
Царево +10

Така обилно ДПС са преляли гласове на ИТН, че е направило впечатление на всички тролове и мисирки ;)
25.
нарцистичните социопати
07.04.2023 15:23:09
2
19
ПП-ДБ са групичка, която живее в илюзия. Тяхната идея за обществото се свежда до Фейсбук и радикални ядра, а и до примитивно хейтърство.
24.
chocho
07.04.2023 14:28:10
3
20
До Борко,След като не си подготвен не се изказвай.Защо мислиш,че ДПС и ГЕРБ са прелели гласове на ИТН.Ако можеш да четеш отвори резултатите от ЦИК за Руен,Айтос и там ще видиш какви са резултатите по брой гласове на ИТН и ПП ,Б Възход и Възраждане.Направи си справка и за предните избори от октомври миналата година и ще видиш едни интересни неща.За да не се трудиш само ще ти кажа ,че ИТН в Руен има 47 гласа на тези избори.Другите партии имат стотици.Така,че се скрий като си неподготвен.
23.
Българина
07.04.2023 13:46:44
5
11
ПП/ДБ АКО приемат правителство с подкрепата на ГЕРБ :)
МАЙКОоооо, какво подпиране ги чака отзад, не могат и да си представят даже :)
22.
Реалист
07.04.2023 13:40:50
4
18
Борко, очевидно или нямаш мозък, или си свикнал да НЕ го използваш.
Приятел, има данни, цифри, резултати от тези избори. Погледни ги и ако имаш капацитета ги анализирай. Вота от ДПС се е прелял основно в ПП-ДБ и ГЕРБ, а не в ИТН!
За справка, бастиона на ДПС Хитрино е с 60% вот за ПП-ДБ!
Така, че недей си пробутва платените тролски версии, родоотстъпник такъв....
21.
Борко
07.04.2023 13:25:10
16
9
ИТН сега да прави правителство с ДПС и ГЕРБ, нали им наляха гласове за благодарност и ги вкараха в парламенна.
20.
ss
07.04.2023 13:20:06
9
29
Ами, аз да спра , ама тя не спира бе, цървул ТЪП. Като я няма Тиквата от две години и спряха кражбите, къде са парите бе, говедо малоумно ? Тъпак с тъпак...Седнали да ми дават компенсации на Лукойл, щото им бил скъп тока, а? И такива дебили, като теб, ще ми натрисат тези рубладжии-мафиоти да ме управляват? Не си познал
19.
До 17
07.04.2023 13:11:42
32
15
Спри с тая инфлация бе кретен. Вие избрахте пак тиквата да управлява след 12 години крадене. Трябва да се притесняваш, че си прост като банкянски цървул, седнал за инфлацията да се притеснява. Смешник!
18.
Чочо
07.04.2023 13:09:21
12
30
Тези тарикати са готови да съсипят държавата, само и само да спечелят местните избори. Усетили са къде е лапаницата.
17.
ss
07.04.2023 13:04:38
9
35
Заради такива тъпанари, като другарят Спасов, си заслужаваме инфлацията и другите ''екстри'', подарък от дебилите на Радев...Кирчо и Кокорчо също са от дебилите на Радев....
16.
777
07.04.2023 13:02:48
10
40
Боклуци , защо въобще направихте партия , чеп за зеле неставате !!!
15.
Б.Б.
07.04.2023 13:01:36
36
9
Тролчето на ГЕРБ откачи- летят идиотски коментари и плюсове и мунуси в несвяст. Явно тази новина го е извадила от релси.
Успокой се, трол, идват нови избори и ще има работа за теб в следващите поне 10 месеца.
14.
Въпрос на оцеляване на ОПГ ПП/ДБ
07.04.2023 12:58:15
6
49
Какво е да назначиш любовницата си за шефка на кабинета и премиер в
сянка, след като си я опъвал на парапета?
Какво е да назначиш любовника си за шеф на НАП? А другия си любовник за
министър на културата? *(е, това вече си е обикновена ПеПерасия)*
Какво е да доредиш кумците си до разпределителното кранче на
европейските пари?
13.
Спасов
07.04.2023 12:53:24
50
9
Американското посолство не успя да убеди ПП-ДБ да си направят политическо харакири, влизайки в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Явно Кирчо и Христо Иванов не са пожелали да се самоубият публично, пък идват и местни избори и една коалиция с ГЕРБ би означавала катастрофална загуба във всички градове, защото никой нормален човек не би приел коалиция с мафиота от Банкя. Но пък виждате морала на американците, които натискаха всички възможни политически играчи за съставянето на подобна коалиция!

Сега по интересния въпрос е дали от американското посолство ще подкрепят една коалиция ГЕРБ-ДПС-БСП, само и само за да не дават на президента Радея достъп до управлението на страната. Но щом американците са готови на всичко, за да отстранят Радев, значи имаме достоен президент, а не слуга! Прави му чест цялостното му поведение и куража да се изправя срещу една от най-мръсните страни откъм пропаганда и предизвикване на конфликти!
12.
Ачо
07.04.2023 12:52:48
10
45
Умнокрасиви отпадъци!
11.
Констатация
07.04.2023 12:46:07
46
17
Ако,не бяха върнали хартиената бюлетина Герб,щяха,да духат супата и те много добре,го знаеха това!!!За целта е необходимо много смели ,умни,решителни и нормални хора,на които им е писнало от тези помияри и да ги изметем на боклука,където наистина им е мястото!!!
10.
ss
07.04.2023 12:43:58
7
52
Литмусите ще получат 5 % на следващите избори...
9.
Орт
07.04.2023 12:31:26
48
20
Нека сега коалиция Магнитски-които свалиха редовно правителство да съставят такова.Защо ли не искат?
8.
Айдеее
07.04.2023 12:27:23
43
25
Гр0б +дъпъсъ +БСП =ВНЛ
Коалиция "Магнитски"
7.
Орт
07.04.2023 12:24:19
57
21
Точно така,да се коалират с крадците за да ги легитимират това ли трябваше .Пак ще гласувам за тях и ще агитирам.
6.
Фифо
07.04.2023 12:22:55
11
56
Бачийски с пръст в уста...ко ши прай сига
5.
ПП-ДБ БОКЛУЦИ
07.04.2023 12:22:29
23
59
ПП-ДБ ПОМИЯРИ БОКЛУЦИ
4.
Някой
07.04.2023 12:21:49
53
31
Браво! Точно така. Герб и дпс си купиха изборите и направиха всичко възможно да манипулират изборните резултати със сложните си протоколи. 18 страници изборен протокол. Колкото повече, толкова по лесно за манипулиране и "грешки".
3.
Бургазлия
07.04.2023 12:19:03
26
51
Страхливи, лъжливи мишлета. Повече няма да гласувам за вас.....
2.
Карадайъ
07.04.2023 12:17:48
23
53
И четиримата съм ги порил на къра.
1.
Браво!
07.04.2023 12:15:39
58
34
Много ясно. Никой не иска да се коалира с 26 % корупция и мафия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори