×
Здраве Политика Общини Общество Лайфстайл Войната в Украйна Спорт Разследване Бизнес ЮГ

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Фалшив сигнал за бомба евакуира съда в Петрич
  • На 73 години почина журналистът Иван Тенев, известен още с псевдонима Агент Тенев
  • Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС е избран за зам.-председател на парламента
  • Задържаха още петима заподозрени за обира в Лувъра
  • Слънчево и топло ще е времето днес, вятър по Черноморието
  • Депутатите отхвърлиха ветото на Радев върху промените в Закона за Държавна агенция „Разузнаване“
  • Моторист е с опасност за живота след катастрофа на столичния бул. „България“
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тъмните тайни на шведските маси


05 Април 2023, Сряда, 18:00 ч.
Автор: Флагман

Както всяко нещо на света, това има своите предимства и недостатъци

Всеки ресторант има много тайни в кухнята, и особено тези, които използват толкова популярните бюфетни маси. Както всяко нещо на света, това има своите предимства и недостатъци, така че трябва да ходите само на места, на които можете да се доверите.

Въпреки че не трябва напълно да спрем да се храним в ресторанти на шведска маса, определено трябва да сме малко по-внимателни.

В текста вижте какви тайни крият бюфетните маси, които разкриха в Reddit служителите на ресторанти.

1. От едно ядене можете да направите друго
„Обикновено голяма част от храната се преработва, например рибно ястие в понеделник може да се превърне в рибена супа във вторник. „Някои ресторанти ще изхвърлят храна само когато не могат да бъдат преработена.“ – Тери Лоу/Reddit

„Моят приятел, който работеше в бюфет, ми каза, че използвали полуизядените парчета хляб, които хората оставяли в чиниите си, за да направят крутони за салати.“ – filthy_lucre/Reddit

2. Шоколадовите фонтани са нехигиенични
„Ресторантът, в който работех, имаше шоколадов фонтан и прекарах половината си време на работа, опитвайки се да попреча на клиентите да пъхат пръстите си и други предмети във фонтана.

Спомням си една жена с гипсирана ръка, която дойде и започна да топи ягоди във фонтана. В крайна сметка тя потопи по-голямата част от гипса си във фонтана, така че цялата ѝ отливка беше покрита с шоколад. – Cursedknighttartorias/Reddit.

„Приключих с храненето и продължих с десерта.“ Когато наближих шоколадовия фонтан, видях дете да киха директно в него. То не се опита да покрие устата си, а родителите му също не се интересуваха. След това вече нямах желание да опитам шоколадовия фонтан. – Indoorsman7/Reddit.

3. Някои хора опитват храната от тавите
„Веднъж отидох на бюфет, където сервираха специален обяд, включващ разнообразие от супи и салати. Така че взех чиния и се канех да сложа салатата, когато видях една възрастна жена да яде супа направо от основните тенджери.

Тя опита всички супи и тези, които не хареса, върна в тенджерите и си тръгна, сякаш беше нещо нормално“ – AmyAriztan/Reddit.

„Един приятел от колежа работеше в китайски ресторант. Той каза, че са хванали редовен гост да потапя редовно пица в купа със супа уонтон и да я яде. За четвърти път в рамките на месец ръководството най-накрая го изгони” – ndkjr70/Reddit.

„Едно момче, което беше на около 6 или 7 години, искаше да яде дъвки. След това отиде до десертния бар, грабна една лъжица плюшени мечета и започна да ги яде от лъжицата, потапяйки същата лъжица в купата още няколко пъти.

Родителите се засмяха и му казаха да спре, след което той изплю гуменото мече обратно в лъжицата и го върна обратно в купата“ – Elephant_Kisses2/Reddit.

4. В чиниите може да има нещо различно от храна
„Не мога да ви кажа колко пъти сме открили косми в пастата и ако клиент се оплаче от това, ще занесем пастата в кухнята, отстраняваме влакната, изчакваме около 5 минути, след което ще ги върнем обратно. ' – © _GottaCatchEmAll_/Reddit.

„Спомням си, че веднъж ядяхме от бюфета и когато вдигнахме очи, видяхме един от персонала да убива мухи с електрическа ракета за унищожаване на насекоми. И това над храната. Веднага спряхме да ядем, платихме и си тръгнахме. Никога не се върнахме. Няколко месеца по-късно мястото затвори и е изоставено от 6 или 7 години” – cassievalor/Reddit.

5. Нетрайните храни не винаги се обработват правилно
„Преди работех в индийски ресторант. Техните стандарти за безопасност на храните винаги са били лоши. Много неща бяха неприемливи, но това, което прави впечатление, е голямата кофичка кисело мляко, която беше престояла няколко дни и все още се сервираше ежедневно в ресторанта. След това нещо наистина не понасям индийска храна” – © mgvertigo101/Reddit.

„Нямах работа и наистина имах нужда от пари. Така че си намерих работа като готвач и всъщност не знаех в какво се забърквам. Сервирахме много пържено пиле. И тогава веднъж ми казаха, че е купено от хора, които продават храна, която много бързо се разваля. Храната в този ресторант беше евтина и ужасна” – getyrock1200/Reddit.

6. Храната и чиниите понякога се озовават на пода
„Виждал съм хора да изпускат приборите за сервиране на пода и след това да използват същите прибори, за да поставят храна в чиниите си. Веднъж буквално грабнах лъжиците за салата от ръката на дете преди то да ги хвърли на пода” – Atra_Lux/Reddit.

7. Написаното в описанието не винаги е вярно
„В ресторанта често сервирахме наденички за закуска и години наред хората питаха дали са от свинско или телешко. В ретроспекция знам, че хората са се интересували от това поради културни вярвания или диетични ограничения. Бях безсрамен (и млад) готвач, слушайки готвачи да се оплакват от глупави модни хора, така че казах на гостите това, което искаха да чуят” – страшно/Reddit.

„Нашата университетска столова имаше проблеми с неправилно етикетиране на хранителни алергени и трябваше да пропусна много лекции поради неправилно етикетирана храна и последвали алергични реакции.

Моя приятелка веднъж почти изяде рибена пръчица, която беше етикетирана като пилешко. Но тя беше предпазлива и ме помоли първо аз да отхапя и да се уверя, че няма да изпадне в анафилактичен шок” – jazzyjazz7/Reddit.

8. Всяка грешка може да се покрие
„Веднъж шефът ми не размрази навреме телешки ребра за вечеря с барбекю. Имаше куп замразени ребра и не можеше просто да ги пъхнем във фурната.

Но той направи следното – изпържи ги. После нареди да ги потопят в барбекю сос и така да ги сервират. След това каза на всички да не казват и дума на никого. Но клиентите харесаха тези ребра и им се наслаждаваха много редовно” – BebopDC/Reddit.

„Един мой колега изпусна цяло парче с ребра на пода, което струваше около 100 долара. След това ни каза просто да го измием и да го увием“ – _GottaCatchEmAll_/Reddit.

4 суперполезни съчетания на храни

9. В ресторант може да свърши храната, но не защото няма достатъчно, а защото на някои посетители не им пука за останалите
„Родителите ми имаха бюфет ресторант и аз работех там всеки ден. Любимата ми история на ужасите е, когато двойка дойде да яде. Те обичаха раци и когато мама ги сервираше, ги изяждаха всичките.

Също така, само напомняне, щипките на раците са много скъпи! Те пренебрегнаха другите клиенти, просто ги взеха и ги изядоха. Бяха в ресторанта от може би два часа и бавно се стъмваше.

Изядоха поне раците за една седмица, така че майка ми най-накрая реши, че е достатъчно. Тя спря да ги сервира на бюфета и носеше само отделни чинии на клиенти, които ги искаха, но не можеха да ги получат заради двойката.

След това двойката се ядоса. Те буквално преобръщаха столове на масата си, обръщаха чинии, чаши и т.н. Те напълно разрушиха мястото, където седяха“ – blooberries1/Reddit.

10. Китайските ресторанти са най-добрите
„Бил съм в кухните на почти всеки голям ресторант, но ресторантите на бюфет винаги са лоши. Единственото изключение е местният китайски ресторант. Собственикът е наистина герой, който има чиста кухня” – fischestix/Reddit.

„Китайската кухня е много разнообразна. Храната също често се готви точно пред вас, което е прекрасно. Работниците са изключително професионални и всичко е вкусно“ – AndrewPro/Pikabu.

11. В някои ресторанти има специални правила за вечерящите, които слагат повече храна в чинията си, отколкото могат да изядат
Плащате входната такса веднъж, но има строго правило: плащате за цялата храна, останала в чинията ви, след като сте се нахранили“ – gogadrow/Pikabu.

„Можете да останете колкото искате в ресторант на блок маса. И на никой не му пука колко ядете. Но има едно неписано правило: трябва да имате празна чиния, след като приключите с храненето. Това означава, че не трябва да взимате повече храна, отколкото можете да изядете” – AndrewPro/Pikabu.

12. Добрите посетители могат дори да получат приятна изненада
„Сестра ми и аз отидохме в ресторанта на Home Town за много късен обяд. Хареса ни техния салатен бар, който е много добър. Взехме и малки порции от бюфета, като пиле на скара, картофи и паста със сирене.

Бяхме там около 15.30, поради натоварения график този ден. В 16 часа изборите започнаха да се променят, тъй като новото меню за вечеря щеше да започне в 17 часа.

Вместо да ни помоли да си тръгнем, управителят дойде до нашата маса и ни покани да опитаме допълнителни, различни ястия, идващи от кухнята. Той знаеше, че не сме там, за да преяждаме.” – Кардинал Робинс / Quora.


В категории: Бизнес , Здраве


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Непълнолетен счупи скулата на 71-годишен мъж с юмрук Непълнолетен счупи скулата на 71-годишен мъж с юмрук Тежката агресия на 17 годишният младеж е докарал до комоцио потърпевшия Разкриха колко взимат в големите хранителни вериги Разкриха колко взимат в големите хранителни вериги Само през последните няколко години веригите са създали близо 10 000 нови работни места Защо Емрах и Константин все още са с шофьорски книжки въпреки нарушенията Защо Емрах и Константин все още са с шофьорски книжки въпреки нарушенията Поп фолк певците обжалват наказанието си Кои две улици в ж.к. „Възраждане“ ще бъдат затворени от утре Кои две улици в ж.к. „Възраждане“ ще бъдат затворени от утре За една седмица се затваря участъкът от ул. „Любен Каравелов“ до ул. „Пробуда“. Две наркобази в София бяха разкрити при мащабна спецакция Две наркобази в София бяха разкрити при мащабна спецакция Задържани са 64 лица, сред които дилъри и потребители Експерт за земетресението в Турция: Това е предупреждение, със сигурност ще има по-силни Експерт за земетресението в Турция: Това е предупреждение, със сигурност ще има по-силни Но кога ще настъпят е трудно да се каже 1,8 г. отне на Апелативния съд в Бургас да се произнесе срещу двойния убиец Станимир Рагевски 1,8 г. отне на Апелативния съд в Бургас да се произнесе срещу двойния убиец Станимир Рагевски Днес стана ясно, че въззивните магистрати са потвърдили наложеното наказание "доживотен затвор без замяна" за бизнесмена Какво се знае за българите, обвинени в поругаване на Мемориала на Холокоста в Париж Какво се знае за българите, обвинени в поругаване на Мемориала на Холокоста в Париж Георги Филипов, Кирил Милушев и Николай Иванов бяха задържани и екстрадирани във Франция, докато Мирчо Ангелов все още се издирва, а обвиненията са му повдигнати в негово отсъствие Find Mining осигурява стабилни доходи за семейства от Поморие и Бургас след пенсия – до 7500 долара на ден Find Mining осигурява стабилни доходи за семейства от Поморие и Бургас след пенсия – до 7500 долара на ден Find Mining предлага прозрачен начин за стабилен доход от блокчейна – без техника, риск и сложни операции. Изправят на съд трима мъже за имотни измами с фалшиви документи Изправят на съд трима мъже за имотни измами с фалшиви документи Мошениците са прибрали близо 120 000 лв.
Тръмп: Измамата с изменението на климата загуби войната Тръмп: Измамата с изменението на климата загуби войната САЩ спряха парите за фондацията на Бил Гейтс и той заяви, че „глобалното затопляне“ не е толкова страшно Здравна криза налегна цяла Европа Здравна криза налегна цяла Европа Системната липса на инсулин е само част от критичните проблеми Тръмп нареди спешни ядрени тестове, след като Путин се похвали със Статус-6 Тръмп нареди спешни ядрени тестове, след като Путин се похвали със Статус-6 От Вашингтон считат, че Китай настига тях и Русия във въоръжаването Тръмп оцени срещата със Си с 12 по десетобалната скала Тръмп оцени срещата със Си с 12 по десетобалната скала Не е говорено за Тайван. Китай ще започне отново да купува американска соя и ще направи компромис за редкоземни елементи, Вашингтон обмисля да намали мита Изненадващ победител на изборите в Нидерландия Изненадващ победител на изборите в Нидерландия Крайнодесните на Герт Вилдерс получиха шамар във вота 7-етажна сграда рухна в Турция, има затрупано семейство 7-етажна сграда рухна в Турция, има затрупано семейство Намерено е тялото на едно дете Четирима българи застават пред съда в Париж заради... Четирима българи застават пред съда в Париж заради... Обвинението към тях е заради вандализиране на Мемориала на Холокоста във френската столица Седеметажна жилищна сграда се срути край Истанбул Седеметажна жилищна сграда се срути край Истанбул Не е ясно дали има жертви Мъск пусна Grokipedia, която да се конкурира с Wikipedia Мъск пусна Grokipedia, която да се конкурира с Wikipedia Съдържанието се генерира от изкуствен интелект и генеративния AI асистент Grok Уникална страна дава заплата до 9000 лв. Уникална страна дава заплата до 9000 лв. Има сериозен глад на кадри
Васил ТЕРЗИЕВ, кмет на София Васил ТЕРЗИЕВ, кмет на София Дали са български вълци, дали са турски, няма да са хора с докторантура по ядрена физика
Виц на деня Виц на деня - Омъжи се за мен! Откакто те познавам, не мога да спя!
- Простак такъв! Искаш да се ожениш за мен само за да се наспиш ли?
Виц на деня Виц на деня - Операцията мина успешно. Днес си на лекарства и системи. За вечерта ще пратя сестрата.
- Докторе, може ли да не е тази вечер, че още ме боли.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Днес шефът толкова дълго вика по мен, че накрая неволно казах: "Да, скъпа!"
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори