×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мутри трошат къмпинг „Градина”, Панайот Рейзи и хората му мълчат


Мутри трошат къмпинг „Градина”, Панайот Рейзи и хората му мълчат
Изпълнителният директор на "Хелио-тур-с" АД Блага Брайнова е безсилна пред багерите на бизнесмена Людмил Стойков. „Оправяйте се в съда” казали полицаите, а пред тях се събаряли оградите
08 Октомври 2011, Събота, 17:33 ч.
Автор: Златка НИКОЛОВА снимки и видео: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Защо община Созопол хариза 39 декара в къмпинга за 64 лв. на кв. без да ги притежава на Людмил Стойков, питат от "Хелио-тур-с"

Близо 75 яки момчета с тежки строителни машини, наети от фирмата на Людмил Стойков „Градина” АД помляха в понеделник оградите на къмпинг Градина пред очите 7-8 слисани служители на "Хелио-тур-с", която е собственост на Николай Банев. Поредната саморазправа, в основата на която стои спорът около собствеността на златната земя на къмпинга, не е от вчера, но се случва 20 дена преди изборите и с абсолютното безхаберие на местната власт в Созопол (виж видеоматериала).

Скандалът между двете компании продължава да се ожесточавас всяка година, но този път строителната механизация на пернишкия бизнесмен влезе в къмпинга и работниците му подготвят терена за строителство, видя екип на Бесове.бг.

Преди повече от 10 години "Хелио-тур-с" АД купи къмпинга след приватизационна сделка и притежава всички документи за собственост. Другата компания - "Градина" АД изникна  през 2003 г. До 2008 г. община Созопол  държеше в нея 25%, като участваше с апортна вноска от 39 дка земя. Останалият дял беше на "Дюни" АД, което участва с инвестиционни средства за изграждането на ново вилно селище. Управител на "Градина" АД е Людмил Стойков, който притежава ваканционно селище "Дюни" и пернишкото дружество за търговия с метали "Ладимекс".

 
Бойно поле "Къмпинг Градина". Вляво е скицата на "Градина" АД, а вдясно е планът за собственост на "Хелио-тур-с"
През ноември 2008 година общинският съвет на Созопол взе решение да хариза златните 39 декара на къмпинг Градина на Людмил Стойков за 64 лева на квадратен метър като продаде апортната си вноска.

„Знаете пазарната оценка на имота, поне 150 евро на квадратен метър е! Все пак това е къмпинг „Градина”!, възмутено коментира Блага Брайнова, изпълнителен директор на "Хелио-тур-с".

Според нея Людмил Стойков продължава да има безапелационната протекция на община Созопол. Акцията организирана от Людмил Стойков в понеделник не възмутила общинските полицаи. Служителите на реда в деня на саморазправата казали простичко „Оправяйте се в съда”. 

Блага Брайнова разказа още, че 20 дена по-рано камион „Мерцедес”, собственост на „Градина” АД се блъснал в оградата на "Хелио-тур-с" като се опитал да я събори. Тогава общинска полиция задължила двете страни да не използват силови методи да си решават законно проблемите и ги накарала да се подпишат. Въпреки това от „Градина” АД вкарали с натиск строителните машини в къмпинга, които работят ежедневно.

„Явно собственикът на дружеството има солидно политическо лоби и не се притеснява, че нахлува в чужди терени. Въпреки че сме писали десетки жалби срещу него в общината, до ден днешен кметът Панайот Рейзи не е реагирал. От както е създадено дружеството „Градина” АД, никой не е потърсил правата си в съда за да докаже собствеността на земята. Тези хора действат единствено чрез саморазправа с протекцията на местните политици, каза още Брайнова.

От "Хелио-тур-с" са категорични, че  те са собствениците на терена, т. к. имат нотариален акт за собственост общо на 75 декара от територията на къмпинг "Градина". Според тях поземлената комисия в Созопол неправилно е върнала през 2002 година парцела на общината, която по-късно решава да го продаде на Людмил Стойков.




В категории: Бизнес , Созопол


28
Коментара по темата
28.
узнал
18.10.2011 14:15:50
1
6
Хората на Рейзи изобщо са се научили да мълчат като матросовци, когато не им изнася, а то е почти непрекъснато. За сметка на това пък,си въобразяват,че имат мозък и кураж да класифицират хората. Виж по-долу крехките им опити да охарактеризират неохарактеризуемото.
27.
moreto
16.10.2011 09:08:06
9
5
ЯНАКИЕВ -НЕУЗРЯЛ
РЕЙЗИ - БЕЗ НЕГО ПАК В ТЪМНИНАТА С ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ
26.
moreto
16.10.2011 09:08:05
6
4
ЯНАКИЕВ -НЕУЗРЯЛ
РЕЙЗИ - БЕЗ НЕГО ПАК В ТЪМНИНАТА С ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ
25.
nakoi
14.10.2011 08:54:06
4
2
МРЪСНАТА ИЗМЕТ БЛАГА БРАЙНОВА ... ДАНО ДА МИНАТ С БУЛДОЗЕР ВЪРХУ НЕЯ :)
24.
sensei
12.10.2011 12:08:06
0
3
Господ ще ни даде справедливост
23.
некой си
11.10.2011 14:59:38
4
5
брееей много сте отворени тук - а иначе цаца и в къщи - чакайте лятото да дойдат туристите от софия,че иначе глад и дребни въшки. когато продавахте имоти на същите тези не ревахте,сега се сетихте
22.
ядосан
10.10.2011 21:09:06
12
14
Панайоте, какво още не си продал бе долен, мръсен мошеник, крадец и обирджия. Лъжеш ни налява и надясно, баламосваш ни, разтягаш дълги локуми, а всичко зад гърба ни продаде и обра парсата. Място в Созопол няма да си намериш долен магураджия,бесен съм. Лъга ни,че ще ни връщаш парцелите на Мисаря, лъга ни, взе ни гласовете и ни прати по дяволите. На тези,дето ти бутат мангизите им продаде кой какво иска, ти си взе своето, ние какво да правим бе мушмурок ниедни.Сега пак се опитваш да ни баламосваш, открил начин- кой е начинът бе миризлив скункс, кой е - да гласуваме пак за теб и после- чупката нали?Само че чупката сега е за теб, мръсен мишок.
21.
до № 20
10.10.2011 15:52:47
5
6
Жалко подобие на Созополски гражданино,сигурен съм,че си от тези, които могат да продадат и града си, само за да кажат нещо в защита на някого, за да стане нещото, което не може да стане.Какво точно работиш,че си така задълбочено запознат как се движат продажбите в Созопол? А можеш ли да анализираш писаното, което четеш?Защото драги, НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ПРОДАЖБИТЕ НА ЧАСТНИТЕ ИМОТИ НА НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ. ГОВОРИМ ЗА ПРОДАЖБИТЕ НА ОБЩАТА НИ ЗЕМЯ- СОЗОПОЛСКА, КОЯТО ТОЧНО В ТЕЗИ ПОСЛЕДНИ 3 ГОДИНИ СЕ РАЗПРОДАДЕ. И ако знаеш кой как продавал собствената си земя, ЗАЩО НЕ ЗНАЕШ КОЙ КАК ПРОДАДЕ НАШАТА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ? ИЛИ НЕ ТИ Е УДОБНО ДА ЗНАЕШ ? ДОБРЕ,че ТАКИВА КАТО ТЕБ СА ВСЕ ПО-МАЛКО И СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ И ГЛАСОВЕ.
20.
до всички жадуващи за миналото
10.10.2011 13:57:06
6
6
всички вие дето пишете по форумите защо си продадохте земите, а не ги оставихте във вида в който ви ги върна поземлена комисия? Защо си мислехте, че който ги купи ще го е еня за красотите на Созопол. За всичко това да се бяхте сетили преди 15 години господа и дами, когато всичко се продаваше и се строеше сега е късно. От 3 години нищо не се продава и вече се сетихте за красотите на града ни, но в момента в който кризата свърши ще сте първи в търговията. Жал ми е за васр много бързо забравяте и много избирателно помните.
19.
до трогнатия
09.10.2011 19:59:23
5
17
Когато говорим за чувствата на човек, роден и живял в Созопол преди 110 години е кощунство да четем от какво се трогват такива като теб.Не брой еврата на своите съграждани, не мисли с носталгия изобщо за парите на тези, които продават бащини имоти. Бори се, ако щещ носталгично, ако щещ меланхолично, но се бори за земята на Созопол. За общата ни земя-общинската, тази, която са запазили векове такива като Хрисопулос, като Никола Костов и стотици други родолюбци. Нима ти е безразлично,че на Буджака, на Куренята, на Каваци вече не можеш да стигнеш морето, без такси за паркинг или право да преминеш? Нима ти е безразлично,че е застроен вече и к-нг Веселие от небезизвестният Йоско? Нима не ти трепва ядно душата,че и в Созопол вече от всякъде е затворено и печелят пари от красотите ни Попеску, Арнаудски,Заимов,Кръстанов и прочие? Ако си безразличен към тома, тогава или не си местен човек, или си промит мозък /с извинение/.За Созопол е изключително важно вече, да не кажа късно, всички да се обединим за да опазим малкото останала обща земя. Г-н Рейзи доказа,че това не е негов приоритет. Неговото верою е друго-парите . Затова е станал и безумно циничен, като е отпратил жена от стария град, искаща помощ от него поради бедност с думите:"Щом си бедна, изсели се от Созопол. Созопол е за богати"!?!. Какво ще кажеш, а? Трогнат ли си? Всички трябва да защитим пред такива безродници, като него тезата,че Созопол е богат град с природните си красоти, но и с гражданите си, които да ги опазят тези красоти . Ако си трогнат, сложи един плюс, ако не-ти си знаещ. Всичко се връща.
18.
трогнат
09.10.2011 17:15:22
1
11
Това с Яни Хрисопулос е много красиво и трогателно.
Обаче всичко се застрои в Созопол и не остана много от красотата му защото всички си продадоха земите на смотаните софиянци с многото пари, а тези които още не са -носталгично си спомнят другите за колко евро квадратния метър продадоха земите си.
17.
носталгично
09.10.2011 13:06:19
0
6
" Хората са днес по-силни от преди, много по-силни.Но все пак си остават като деца пред красотата. Неловки, смутени, понякога разстроени, но искрени. Едно си остава вечно и непроменено - ДА ПОЗНАВАМЕ И ОБИЧАМЕ ТАЗИ КРАСОТА. И повече от всякога...Природата ни го е дала това чудо,тази жива приказка, за да имаме полза, за да и се радваме.ДА Я ПАЗИМ ОТ ЛОШИ РЪЦЕ."- Яни Хрисопулос
Къде сега е тази красота, кой си позволи да ни лиши от нея за жълти юдейски монети? 2630 години тази красота беше съхранена, за да може шепа корумпирани псевдополитици-брокери да я разпарчальосат. Възмездието им трябва да бъде- мълчаливо презрение и отказ да ги признаем за част от нас! Защото тези сега на "Градина" не дочакали изборите, но другите - Баневи с на "Герени" ще ни сервират своя екшън след изборите. " ТРЯБВА ДА СЕ СПАСЯВА КРАСОТАТА. МЕНЕ МЕ БОЛИ ДУШАТА КАТО ЧУВАМ ТИЯ РАБОТИ" -бай Яни зове за спасение на морето. Аз зова за спасение на Созопол и неговите останали, неподарени красоти. С две думи: НЕ КРАДЕЦ, А СЪЗИДАТЕЛ!
16.
brigadira
09.10.2011 13:02:22
3
3
Янакиев - на ясно е
Рейзи - голям свирач
15.
stef4o
09.10.2011 12:59:59
3
3
Защо забравихте Коцито бе кавали.
14.
lubba
09.10.2011 12:58:18
5
4
ЯНАКИЕВ - НЕ Е НА ЯСНО
РЕЙЗИ- ГОЛЯМ ИГРАЧ
13.
4UKA
09.10.2011 12:53:10
5
5
ЯНАКИЕВ - НАШЕ МОМЧЕ
РЕЙЗИ -ДЕБЕЛ И КОРУМПИРАН
12.
REFERA
09.10.2011 12:48:08
0
2
Обявявам конкурс за най- добро описание на конкурентите за кметския пост Янакиев и Рейзи с ДВЕ ДУМИ.
11.
ей № 9
09.10.2011 12:47:22
4
5
Кой си ти бе, главен тъпънарю? Не на Созополци в главите им са далавери, а на Рейзи и такива нехранимайковци като теб. Що щеш в нашия град, ами не си стоиш на село, където няма какво да се яде? Дошъл си тук, дали са ти работа, хляб, заплата, ама не си доволен- искаш да си пълниш гушата без да си мръднеш задника. Но пасаран, брат ми. Имаш избор- глад или хляб, може и зрелища, но не в нашия град и не се меси в политиката на Созопол. Айде, ще метем! За далаверите в Созопол ти нямаш и не можеш да имаш думата- кой от където.
10.
jiji
09.10.2011 12:21:52
2
9
Панайон Рейзи е мошеник от класа. То ГЕРБ само зад такива застава - вижте Сливен, Ямбол и прочие.
9.
skif
09.10.2011 11:31:30
5
6
На вас от Созопол само далавери са в главата, нали от това всички се изхранвате. Цяло лято далавери на гърба на туристите и работниците в хотелите и ресторантите ви. Аман от тъпанари!
8.
сетих се
09.10.2011 11:08:21
4
9
Затова ли Пинокио пред Бареков мънкаше на въпроса защо не е ремонтиран старият път през Градина за Черноморец? На лъжата краката са къси бе момче. Носът ти все по-дълъг става, скоро ще мине и шкембето ти по размер. Кажи си колко ти плати Люси Стойков ! Баста, иди си със здраве и ни остави поне едно късче Созополска земя МИЗЕРНИКО!
7.
goshko
09.10.2011 10:46:27
4
5
Поредната далавера на Рейзи .
6.
ОДМВР Мутрите
09.10.2011 08:59:01
1
6
Шефа на ОДМВР Бургас, корумпето Подлога Милен Димитров да се намеси и който плати по-малко или не плати въобще да го направи престъпна група.
Плаща му се заплата от вашите данъци за да злепоставя с власта.
5.
bibito
09.10.2011 08:54:55
2
5
тя Касабова, като види някой по-здрав и му вика мутра. комплексарка без край.
4.
Гришата
09.10.2011 08:37:37
1
10
Когато има спор между частни фирми, той се решава в съда.
Кате, вие като се карате и биете с Вальо, кмета ли викате да ви помирява?
Много сте елементарни.
3.
АПОЛОН
09.10.2011 08:35:14
0
10
И БАНЕВ И СТОЙКОВ СА ЕДНИ ОТ РАЗГРАБИЛИТЕ БЪЛГРИЯ,НО И ЗА ТЯХ ЩЕ ИМА ВИДОВ ДЕН!!!
2.
condora
08.10.2011 22:27:03
1
6
a be kvi mutri dai kala6nika
1.
градинар
08.10.2011 20:33:54
4
8
Отива си последното хубаво място. =(
Сбогом палатки и каравани, здравей бетон и стомана!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Холивудската звезда не се е разделила с приятеля си Валери  Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Зеленчуците също държали високи цени, а търговците се изтарикатявали и пускали етикет със стойността за 500 грама, чакайки в капана им да попадне разсеян клиент Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Вижте кои са те  6 неща, които носят само жените с високо самочувствие 6 неща, които носят само жените с високо самочувствие Панталонът несъмнено е многофункционален мастодонт в гардероба на съвременната жена 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват Вие сред тях ли сте  Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Винаги съм се борил за по-добра пътна инфраструктура в населените места и безопасни пътища, които гарантират здравето и живота на българските граждани, обяви водачът на листа №28 Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Нужно е стабилно управление, което да изкара един пълен мандат, категоричен е Мартин Богданов Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ "Това е оригиналната рецепта от готварския тефтер на мама. Можете да я осъвремените с нови продукти или да използвате алтернативни брашна Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Данните са от проучване на Центъра за изследване на демокрацията В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари Ивн Вазов навярно се обръща в гроба заради тази гавра с армията и народа ни
Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс"
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори