Рецепта за пиле по корейски
Вечеря от тайните на азиатската кухня
Необходими продукти:
250 грама филе от пилешки гърди
две щипки сол
щипка смлян пипер
две супени лъжици пшенично брашно
една и половина супени лъжици несолено масло
супена лъжица смлян чесън
супена лъжица соев со
с две супени лъжици оцет
три и половина супени лъжици мед
по желание - червен пипер на люспи и сусам
Начин на приготвяне:
Овкусете филетата от двете страни със сол и черен пипер; разрежете едното филе по дължина, разрежете го наполовина и след това напречно. Така ще се получат големи кубчета. Пригответе чиста найлонова торбичка. Поставете пилето в нея и го поръсете с брашно. Затворете торбичката и разклатете добре. Този процес ще помогне да се премахне характерната миризма на пилето.
Изсипете олиото в тиган и го сложете на огъня. Когато олиото се сгорещи, добавете пилето. Когато едната страна стане златистокафява, обърнете го със светлата страна надолу. Когато филето е почти готово, сложете маслото в същия тиган да се разтопи (не е необходимо да изваждате пилето).
Когато се разтопи наполовина, добавете чесъна. След това добавете соевия сос и оцета. Накрая изсипете меда, потопете пилето в соса и гответе в продължение на 5 минути
Тежка катастрофа на АМ Тракия, мъгла поглъща шофьорите
Босът на Реал Мадрид си постави важна задача
Трикове как да не се скарате с роднините по празниците
Босът на Реал Мадрид си постави важна задача
24/12/2025, Сряда 17:45
0
България предложи доставки на мазут на РСМ
Как най-бързо да затоплите салона на колата през зимата
Гонзо с обръщение към футболна България
Как да отключим колата си, ако дистанционното не работи
Жълта стрелка на светофара улеснява шофирането
Тежка катастрофа на АМ Тракия, мъгла поглъща шофьорите
24/12/2025, Сряда 16:15
1
Над 2,4 милиарда деца в 195 държави: Дядо Коледа скоро ще донесе първите подаръци
Как да намалим симптомите на астма: Тези два природни продукта помагат
Статистика: Европа най-сетне се възстановява от пандемията COVID-19
НИМХ публикува прогнозата за 25 декември
