Рецепта за пиле по корейски
Вечеря от тайните на азиатската кухня
Необходими продукти:
250 грама филе от пилешки гърди
две щипки сол
щипка смлян пипер
две супени лъжици пшенично брашно
една и половина супени лъжици несолено масло
супена лъжица смлян чесън
супена лъжица соев со
с две супени лъжици оцет
три и половина супени лъжици мед
по желание - червен пипер на люспи и сусам
Начин на приготвяне:
Овкусете филетата от двете страни със сол и черен пипер; разрежете едното филе по дължина, разрежете го наполовина и след това напречно. Така ще се получат големи кубчета. Пригответе чиста найлонова торбичка. Поставете пилето в нея и го поръсете с брашно. Затворете торбичката и разклатете добре. Този процес ще помогне да се премахне характерната миризма на пилето.
Изсипете олиото в тиган и го сложете на огъня. Когато олиото се сгорещи, добавете пилето. Когато едната страна стане златистокафява, обърнете го със светлата страна надолу. Когато филето е почти готово, сложете маслото в същия тиган да се разтопи (не е необходимо да изваждате пилето).
Когато се разтопи наполовина, добавете чесъна. След това добавете соевия сос и оцета. Накрая изсипете меда, потопете пилето в соса и гответе в продължение на 5 минути
Венета Райкова остана без ефир и доходи
Какво се случва със сметки, кредити, депозити, лизингови вноски и инвестиции с въвеждане на еврото
На какво е симптом събирането на границите на кръвното
Установиха до какво води прекомерната консумация на кафе при жените
Трик: Тайната рецепта за идеално печено пиле
Броени дни до Коледа: Ето как празниците могат да продължат 12 дни
През зимата вечеряйте в този час, категорични са учени
Удар на полицията: Нелегален тютюн за наргиле за над 100 хил. лв. открит в София, двама братя са задържани
Нови светски двойки изгряха на родния небосклон
Подправката, която хитрите домакини слагат в казанчето в тоалетната
Ако искате идеалния тиквеник, спазвайте това правило
Най-добрите кухни в света: Италия първа, Гърция втора – къде е България?
