Рецепта за пиле по корейски
Вечеря от тайните на азиатската кухня
Необходими продукти:
250 грама филе от пилешки гърди
две щипки сол
щипка смлян пипер
две супени лъжици пшенично брашно
една и половина супени лъжици несолено масло
супена лъжица смлян чесън
супена лъжица соев со
с две супени лъжици оцет
три и половина супени лъжици мед
по желание - червен пипер на люспи и сусам
Начин на приготвяне:
Овкусете филетата от двете страни със сол и черен пипер; разрежете едното филе по дължина, разрежете го наполовина и след това напречно. Така ще се получат големи кубчета. Пригответе чиста найлонова торбичка. Поставете пилето в нея и го поръсете с брашно. Затворете торбичката и разклатете добре. Този процес ще помогне да се премахне характерната миризма на пилето.
Изсипете олиото в тиган и го сложете на огъня. Когато олиото се сгорещи, добавете пилето. Когато едната страна стане златистокафява, обърнете го със светлата страна надолу. Когато филето е почти готово, сложете маслото в същия тиган да се разтопи (не е необходимо да изваждате пилето).
Когато се разтопи наполовина, добавете чесъна. След това добавете соевия сос и оцета. Накрая изсипете меда, потопете пилето в соса и гответе в продължение на 5 минути
Пробив: Комета може да е донесла живот на Земята! Учени откриха уникални градивни елементи
Учени с плашеща информация за ледник в Антарктида
Литературен кабинет в чест на Веселин Пъйнев открита в ПГСАГ Кольо Фичето в Бургас
Най-бързият чийзкейк в света: рецепта с 3 съставки
До Коледа ни очаква спокойно време и малък шанс за сняг, прогнозира синоптик
Патинсън и Зендая „обявиха годеж“, но какъв
Коя е Нобеловата лауреатка за мир и защо Тръмп не е доволен
Окръжен съд - Бургас дари учебници по право за нуждите на СУ „Йордан Йовков“
Коледни любовни чудеса за Дева и Козирог и още един зодиакален знак през декември
19-годишна Криси, загинала в бруталното меле край Бобов дол, била светлината, която докосвала всички около себе си
Пътна обстановка в Бургаска област - актуални ремонти, ограничения и обходни маршрути (2025–2026)
