Рецепта за пиле по корейски
Вечеря от тайните на азиатската кухня
Необходими продукти:
250 грама филе от пилешки гърди
две щипки сол
щипка смлян пипер
две супени лъжици пшенично брашно
една и половина супени лъжици несолено масло
супена лъжица смлян чесън
супена лъжица соев со
с две супени лъжици оцет
три и половина супени лъжици мед
по желание - червен пипер на люспи и сусам
Начин на приготвяне:
Овкусете филетата от двете страни със сол и черен пипер; разрежете едното филе по дължина, разрежете го наполовина и след това напречно. Така ще се получат големи кубчета. Пригответе чиста найлонова торбичка. Поставете пилето в нея и го поръсете с брашно. Затворете торбичката и разклатете добре. Този процес ще помогне да се премахне характерната миризма на пилето.
Изсипете олиото в тиган и го сложете на огъня. Когато олиото се сгорещи, добавете пилето. Когато едната страна стане златистокафява, обърнете го със светлата страна надолу. Когато филето е почти готово, сложете маслото в същия тиган да се разтопи (не е необходимо да изваждате пилето).
Когато се разтопи наполовина, добавете чесъна. След това добавете соевия сос и оцета. Накрая изсипете меда, потопете пилето в соса и гответе в продължение на 5 минути
Ако си мъж над 40 г. - не яж това
Седем загинали и 11 ранени при катастрофа между автобус и камион в Турция
Няма значение дали пералнята е нова или на 20 години: Това ще я почисти идеално
САЩ предложили на Полша 250 бронетранспортьора Stryker за 1 долар
Петя има трик за сушене на пране, когато навън вали дъжд! Тя вече не използва сушилнята и прането е сухо за 3 часа!
Отново уран във водата - още три населени места посрещат Коледа на водоноски
Ако видите това на бананите, не ги купувайте!
Марс и Венера носят финансов бум за тези 4 зодии през 2026 г.
Емблематичният чалга клуб "Син сити" отново се превръща в театър
Никола Цолов с трето място в спринта в Абу Даби
Унгария блокира резервния план на Еврокомисията за финансиране на Украйна
Кметът на Несебър откри изложба, посветена на Никулден
