Рецепта за пиле по корейски
Вечеря от тайните на азиатската кухня
Необходими продукти:
250 грама филе от пилешки гърди
две щипки сол
щипка смлян пипер
две супени лъжици пшенично брашно
една и половина супени лъжици несолено масло
супена лъжица смлян чесън
супена лъжица соев со
с две супени лъжици оцет
три и половина супени лъжици мед
по желание - червен пипер на люспи и сусам
Начин на приготвяне:
Овкусете филетата от двете страни със сол и черен пипер; разрежете едното филе по дължина, разрежете го наполовина и след това напречно. Така ще се получат големи кубчета. Пригответе чиста найлонова торбичка. Поставете пилето в нея и го поръсете с брашно. Затворете торбичката и разклатете добре. Този процес ще помогне да се премахне характерната миризма на пилето.
Изсипете олиото в тиган и го сложете на огъня. Когато олиото се сгорещи, добавете пилето. Когато едната страна стане златистокафява, обърнете го със светлата страна надолу. Когато филето е почти готово, сложете маслото в същия тиган да се разтопи (не е необходимо да изваждате пилето).
Когато се разтопи наполовина, добавете чесъна. След това добавете соевия сос и оцета. Накрая изсипете меда, потопете пилето в соса и гответе в продължение на 5 минути
Русия твърди, че е превзела Покровск
"Коледното селце" на Банско се отменя поради нещастен случай
Руски топ банкер плаши с 50 години съдебни спорове, ако ЕС даде на Киев замразените активи
Русия удари енергиен обект в Одеска област
Денков официално: От днес скандираме "Оставка!"
Шарън и Кели Озбърн се появиха за първи път след смъртта на легендата Ози Озбърн
От 2026 г. винетките ще се таксуват в евро без промяна в цената
След безредиците: Щети по трамваи и инфраструктура в София
Имаме два месеца да прекратим договорите си оператори без неустойка при повишение на тарифите
Напълно възстановено е електричеството в столицата
Путин и американският пратеник Стив Уиткоф ще проведат ключови преговори за Украйна
Исторически успех! Белослава Кръстева стана първа в Европа по ускорен шах
