Рецепта за пиле по корейски
Вечеря от тайните на азиатската кухня
Необходими продукти:
250 грама филе от пилешки гърди
две щипки сол
щипка смлян пипер
две супени лъжици пшенично брашно
една и половина супени лъжици несолено масло
супена лъжица смлян чесън
супена лъжица соев со
с две супени лъжици оцет
три и половина супени лъжици мед
по желание - червен пипер на люспи и сусам
Начин на приготвяне:
Овкусете филетата от двете страни със сол и черен пипер; разрежете едното филе по дължина, разрежете го наполовина и след това напречно. Така ще се получат големи кубчета. Пригответе чиста найлонова торбичка. Поставете пилето в нея и го поръсете с брашно. Затворете торбичката и разклатете добре. Този процес ще помогне да се премахне характерната миризма на пилето.
Изсипете олиото в тиган и го сложете на огъня. Когато олиото се сгорещи, добавете пилето. Когато едната страна стане златистокафява, обърнете го със светлата страна надолу. Когато филето е почти готово, сложете маслото в същия тиган да се разтопи (не е необходимо да изваждате пилето).
Когато се разтопи наполовина, добавете чесъна. След това добавете соевия сос и оцета. Накрая изсипете меда, потопете пилето в соса и гответе в продължение на 5 минути
101-годишна баба е звезда във фитнеса
Избухна страшен скандал около спортна кола на 6 колела
Почина велик шампион от старата школа на тениса
Кметът на Варна: С бухалки не могат да ни отнемат свободата, защото сме обединени
Любима рецепта за зимата: Свински ребърца и една съставка, която е евтина, но страшно полезна
"Ножица-трепач" пристига в Бургас, може да станете част от мистерията
Зловеща катастрофа в страната, почина момиче
Кирил Петков към ГЕРБ и ДПС-НН: Има една линия, която не искате да прекосите
Стотици се събраха на протест във Варна
Страшна драма в Русия, в близост до Симеон Николов
В една европейска държава коланите не са задължителни, а колите са за стотици хиляди! Знаете ли коя е тя
Поредeн международен успех за бургаски ветроходци
