Рецепта за пиле по корейски
Вечеря от тайните на азиатската кухня
Необходими продукти:
250 грама филе от пилешки гърди
две щипки сол
щипка смлян пипер
две супени лъжици пшенично брашно
една и половина супени лъжици несолено масло
супена лъжица смлян чесън
супена лъжица соев со
с две супени лъжици оцет
три и половина супени лъжици мед
по желание - червен пипер на люспи и сусам
Начин на приготвяне:
Овкусете филетата от двете страни със сол и черен пипер; разрежете едното филе по дължина, разрежете го наполовина и след това напречно. Така ще се получат големи кубчета. Пригответе чиста найлонова торбичка. Поставете пилето в нея и го поръсете с брашно. Затворете торбичката и разклатете добре. Този процес ще помогне да се премахне характерната миризма на пилето.
Изсипете олиото в тиган и го сложете на огъня. Когато олиото се сгорещи, добавете пилето. Когато едната страна стане златистокафява, обърнете го със светлата страна надолу. Когато филето е почти готово, сложете маслото в същия тиган да се разтопи (не е необходимо да изваждате пилето).
Когато се разтопи наполовина, добавете чесъна. След това добавете соевия сос и оцета. Накрая изсипете меда, потопете пилето в соса и гответе в продължение на 5 минути
Почина обичан български кмет
СДВР опроверга майката на задържан по време на протеста - не е бит
Притеснителна прогноза за времето за утре - 5 декември! Много силен вятър по Черноморието, обилни валежи в Югозападна България
Похвално: Левскари дариха пари за лечението на Любо Пенев
Немско издание излезе със скандален материал за Макрон, Мерц и САЩ
Кубрат Пулев с коментар за сензационния бой между Джошуа и Джейк Пол
Украински дрон унищожи изтребител МиГ-29 в Крим
Организират специална вечеря за Путин в Индия, президентът на Русия отговори с красноречив жест
Транспортираха много болна жена директно в моргата, впоследствие тя почина
Защо трябва да имате краставица в колата си през зимата
Чуден хляб, изпечен в плик – винаги перфектно мек и с хрупкава коричка!
