Рецепта за чушки по неаполитански стил
В Италия с Катерина ни дава тази автентична и икономична селска манджа от слънчевото Средиземноморие
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
чушки - 6 бр.
зехтин - 3 с.л.
чесън - 1 скилидки
маслини - 7 бр.
каперси - 1 с.л.
оцет - 1 с.л.
сол
галета - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чушките се изпичат, обелват, почистват от дръжки и семки, след което се накъсват на ивички. В съд със загрят зехтин се слага една смачкана скилидка чесън. Запържва се за минута, колкото да си пусне аромата си. Скилидката чесън се изважда и на нейно място се слагат маслините и каперсите.
Разбъркват се за кратко и се прибавят накъсаните чушки. Добавят се супена лъжица оцет и сол на вкус, но трябва да се има предвид, че маслините и каперсите са солени. Чушечената манджа се готви, докато се изпари оцетът. Като се разбъркват от време на време. Накрая чушките се поръсват с галета.
Готвят се още 2-3 минути и чушки по неаполитански са готови за сервиране.
Revolut закрива левовите сметки: автоматична конверсия в евро от 17 декември 2025 г.
Мъгливи сутрини и слънчеви следобеди: Температурите тръгват нагоре до уикенда
На 17 декември почитаме Свети пророк Даниил - покровител на вярата, дома и благоденствието
Гъсти мъгли, заледени пътища и ограничения по магистралите в навечерието на празниците
Директор на училище задържан за скрити камери в ученически тоалетни
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
