×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Продаваме двойно повече царевица на китайския пазар
  • НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“
  • С 30% поскъпва водата в София за три години
  • Владимир Путин кацна в Северна Корея
  • Джокович ще играе на Олимпиадата
  • Хусите потопиха втори кораб в Червено море
  • На 19 юни православната ни църква почита паметта на Паисий Хилендарски
  • Байдън улеснява гражданството на мигранти, сключили брак с американци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вярвам, че след тези избори ще има правителство и ДПС ще е фактор в управлението на държавата


Вярвам, че след тези избори ще има правителство и ДПС ще е фактор в управлението на държавата
Водачът на листата за 2 МИР Севим Али казва в интервю за Флагман.бг, че силните страни са екипът на ДПС в Бургас и предизборната програма на партията
25 Март 2023, Събота, 17:01 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Убеден съм, че силата на избирателите може да промени хода на историята и да принуди партиите да предпочетат диалога пред разделението

Севим Али е водач на листата на ДПС за 2 МИР-Бургас за пети пореден път. Разговаряме с него за приоритетите на партията, очакванията от вота и нагласите след изборите.

- Г-н Али, какво очаквате от тази кампания? Не се ли умориха вашите избиратели? На какво разчитате , за да активирате симпатизантите на ДПС?

- Истина е ,че българските избиратели се умориха да ходят от избори на избори, а резултатът да бъде нови избори. Измориха се да се борят с живота, да плащат високи сметки и да обедняват, да нямат сигурност и спокойствие, да не виждат своето бъдеще, да нямат перспектива. Измориха се да виждат как техните избраници поставят на карта съществуването им заради партиен егоизъм, липса на политическа далновидност и нежелание за диалог.
Но ние от ДПС не се уморихме да повтаряме, че езикът на омразата, разделението между политическите партии  и желанието за реваншизъм са в основата на политическата криза, от която не можем да излезем вече две години.

Защото политическата криза е причина да не могат да бъдат решени останалите кризи, които ни връхлитат.

Нашите силни страни са екипът на ДПС Бургас и предизборната програмата на партията.

Ние заставаме пред нашите избиратели с листа от кандидат депутати- млади, образовани хора, експерти в своята професионална област и политически подготвени.. Това е  и гаранция, че в следващото Народно събрание ще отидат хора, на които им е гласувано доверие заради опита и качествата им, заради ангажиментите си към общността и възможностите да защитават интересите на местните хора. Това са достойни и политически отговорни хора.

Основната задача, която сме си поставили ние, екипът на ДПС Бургас, е  да направим всичко възможно Предизборната програма да стигне до повече хора и повече хора в Бургаска област да я припознаят като решение на кризите и задълбочаващите се проблеми в обществено- политическия живот на страната.

Силен заряд на кампанията ни даде председателят на Политическа партия Движение за права и свободи г-н Карадайъ, който посети Бургаска област и се срещна с жители на общините Сунгурларе, Айтос и Руен. Това е силна подкрепа за нас, кандидат- депутатите и признание за работата, която сме свършили през годините. Нашите съмишленици и симпатизанти са категорични, че ДПС  трябва да стане решаващ фактор в 49-то Народно събрание и в управлението на страната.

- Да разбираме ли, че Вие сте оптимист за редовен кабинет и работещ парламент?

- Да, аз съм оптимист, че с тези избори народът ни дава последна възможност на нас политиците да превъзмогнем различията си, много от които изкуствено създадени, да превъзмогнем тънките партийни сметки, които нямат нищо общо с реалния живот на хората, и с разум и отговорно да подходим към решаването на кризите и проблемите на българските граждани. 

Демотивиращо и изключително безотговорно към българските граждани е насажданото от различни политически партии и услужливи социолози, че тези избори няма нищо да решат и ще има следващи. 

Аз вярвам, че силата на избирателите може да промени хода на историята и да принуди партиите да предпочетат диалога пред разделението.

Към нашите симпатизанти и съмишленици отправям апел да гласуват с разум и отговорност, защото сме изправени пред важен и съдбовен избор.  Съдбовен избор, който всеки от нас трябва да направи, за да гарантираме сигурност и спокойствие, по-високи доходи и работни места, работещ парламент и правителство, което да ни изведе от кризите, които ни връхлитат ежедневно. Трябва да го направим с Разум, Отговорност и Диалог!

- С какво предизборната програма на ДПС се отлива от програмите на другите политически сили? Кои са основните акценти?

- Разглеждайки програмите на другите политически партии в голямата си част те включват важните за страната ни приоритети. И да се чуди човек как става така, че на избори всички искат добруването на българския народ, а след избори дори еднаквите приоритети стават пречка за съставяне на правителство и повод за горещи, но безплодни дебати в парламента. 

Основната разлика е, че нашата предизборна програма не само включва дневния ред на хората и дава хоризонт за развитие , тя е реалистична.

Нашата предизборна програма има основна цел политически диалог за съставяне на редовен кабинет със следните приоритети:

Антикризисна програма , която да защитава доходите на хората. Антикризисната програма на ДПС има и една по-дългосрочна цел, а именно ограничаване на демографската криза и подобряване на демографските показатели за България.

Конституционна съдебна реформа. Ако тук не сме решителни и обединени от разум и отговорност, рискуваме отново да отнемем чувството на справедливост и почтеност, което дължим на хората. Припомням, че единствената партия, която внесе в Народното събрание проект за промяна на основния закон в частта съдебна власт, бе ДПС. 

Ние предлагаме три мерки, които да ни гарантират влизането в Шенген и еврозоната, а именно  икономически растеж, привличане на чужди инвестиции и нисък държавен дълг, за да спре порочната практика да завещаваме на децата и на внуците си нашите задължения. А тези мерки могат да бъдат изпълнени в обозримо бъдеще, ако Програмата на ДПС намери място в следващото управление на страната.

Осигуряване на европейско финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост и оперативните програми. Тези средства са ни необходими в най- кратък срок, защото решаване на кризите не могат да чакат. Но за да получим тези средства трябва да приемем още доста закони и най- важното - да направим реформи в различни обществени и икономически сектори. А сме свидетели през последните години, че управляващите не обичат да правят реформи, дори не говорят за реформи, а няма как да излезем от серията кризи, ако не бъдат направени реформи.

- Г-н Али, очертайте няколко акцента от ангажиментите ви като народни представители към жителите на Бургаска област.

- Има няколко основни проблема в областта, по които ние, народните представители на ДПС през отминалите мандати на Парламента сме работили и ще продължим да работим, защото решението на тези проблеми гарантират по- добра жизнена среда, по- добра реализация и по- високи доходи.

Един от основните ни приоритети е реализация на пътни инфраструктурни обекти в областта. Ние, депутатите от ДПС ще настояваме оше в първите дни на 49-то Народно събрание, най- рисковите пътни отсечки в Бургаска област да получат финансиране- реално, а не на хартия и мъгляви обещания. Лошите пътища в Бургаска област пречат за развитието на икономиката, както по отношение на туризма, така и по отношение на бизнеса,  живота и здравето на хората.

Оставихме най- голямото богатство, което притежаваме- земята и традициите в земеделието да станат непривлекателни и нежелани за младите хора. В антикризисните мерки на ДПС има конкретни предложения за сектор "Земеделие", насочени към гарантиране на продоволствената сигурност. Те са свързани с финансово подпомагане на земеделските производители и преработватели, увеличаване на производителността на сектора и стимулиране на устойчивото производство и привличане на младите хора и предприемачи в сектора. Ние ще гарантираме, че тези мерки ще стигнат до повече земеделски производители в областта.

Другият ни приоритет за Бургаска област е свързан с подобряване на образованието и здравеопазването в малките общини и населени места. Затова ние, народните представители на ДПС в следващият парламент, ще поставим остро за решаване именно тези проблеми, свързани с достъпа до медицинско обслужване в малките населени места.

По отношение на образованието, като изключим областните градове с няколкото иновативни училища, как ще задоволим икономическите потребности от нови, модерни професии? Едно от нещата, които считаме за приоритет за нас е да бъдат разкрити "иновативни" паралелки във всяко средно или обединено училище. Така ще дадем шанс на повече български деца да се подготвят за реалната икономика и обществените очаквания.
Когато говорим за Бургаска област няма как да не говорим за туризъм. Бих искал да говорим за съвременен туризъм, който използва максимално потенциала на региона и създава целогодишно работни места. Затова една от задачите ни е да съдействаме за повишаване на туристическия потенциал на Бургаска област. Може да стане, ако наистина държавата, общините и бизнеса имат обща цел. Усещането е, че държавата е абдикирала, общините се чудят коя дупка да запълнят и всичко е оставено на бизнеса? Нещо нередно има и ако не го кажем на глас, то няма да се оправи. Има частна инициатива в този отрасъл и благодарение на нея имаме, това, с което разполагаме.

- Г- Али, каква е Вашата лична кауза като депутат и политик?

Моята лична кауза и ангажимент като политик винаги  са били младите хора. Още като председател на Областното ръководство на младежкото ДПС осъзнах, че разковничето за решаване на много от проблемите, които имаме в обществено- икономически аспект, могат да се решат, ако младите хора на България бъдат активни, образовани и конкурентноспособни. Като член на парламентарна комисия, която е работила в сферата на младежта, съм използвал всяка възможност да поставям за решаване на техните проблеми. Целият ми съзнателен политически живот е минал с тази кауза, защото вярвам, че именно младите хора- образовани и обществено активни са най- голямото ни богатство като нация.

Когато държавата формално е ангажирана с проблемите и развитието на младите хора, е необходимо да й се напомни, че има отговорност към тях и че пренебрегва един огромен потенциал.

Това е моят ангажимент, това е моята кауза и аз ще продължавам да работя в тази посока.
 
Тайланд иска членство в БРИКС
Тайланд иска членство в БРИКС 20/06/2024, Четвъртък 20:00 2
Флагман.БГ Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие 20/06/2024, Четвъртък 18:40 0
Флагман.БГ Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час 20/06/2024, Четвъртък 17:20 9
България Всички новини
Извънредно! Жестоко убийство в Бургас, мъж намушка приятелката си пред детето им и се самоуби Извънредно! Жестоко убийство в Бургас, мъж намушка приятелката си пред детето им и се самоуби Все още се издирва и ножът, с който е убита жената Пияни до козирката австралийски граждани потрошиха рент-а карска кола, не казват кой е бил зад волана Пияни до козирката австралийски граждани потрошиха рент-а карска кола, не казват кой е бил зад волана Чужденците катастрофирали на пътя Бургас-Созопол, в района на бензиностанция „Петрол” Гордост за Бургас! Павел Бангеев спечели стипендия за елитен колеж в Лондон Гордост за Бургас! Павел Бангеев спечели стипендия за елитен колеж в Лондон Той е от изявените бургаски деца и многократно е награждаван от кмета Димитър Николов Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Сред обнародваните документи са писмата от Данаил Попов до Иван Драсов и обратно за предателството на Левски Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Събитието започва в 18.00 часа с представяне на кулинарната книга „Кухнята на баба и проклетото ѝ внуче“ Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Във форума като специални гости участват представляващият Висшия съдебен съвет съдия Боян Магдалинчев, конституционният съдия проф. д.ю.н. Атанас Семов У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС Най-високите ценови равнища са регистрирани в Дания Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” За този проект се говори още от 2018 г. и вече можеше да е готов, ако не беше пандемията и политическата нестабилност Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Дружеството изпълнява и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Около великденските празници сладкарницата на Петкова предизвика големи спорове в мрежата заради цените, които беше сложила за козунаци
Тайланд иска членство в БРИКС Тайланд иска членство в БРИКС "Надяваме се на позитивна обратна връзка и да бъдем приети за член още на следващата среща" Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Има и трима ранени при атаката Летящи хлебарки превзеха Гърция Летящи хлебарки превзеха Гърция Местните власти правят всичко възможно да се справят с проблема И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище У нас отделни училища също започнаха да въвеждат ограничения Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Деца са били евакуирани от летни лагери в Източна Атика Путин пристигна във Виетнам Путин пристигна във Виетнам Съединените щати разкритикуваха властите в Ханой, не трябвало да дават платформа за насърчаване на неговата агресивна война Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей  Стоунхендж Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей Стоунхендж Лятното слънцестоене се отбелязва край Стоунхендж Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Стив вече е вписан в бюлетината, кандидатира като независим Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век, обявиха от Епизод Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Паметникът в Южна Англия е част от световното наследство на ЮНЕСКО
Георги БЛИЗНАШКИ Георги БЛИЗНАШКИ Рая Назарян да не е царицата, заради която започва Троянската война?

Виц на деня Виц на деня - Добър ден! Нямам интернет.
- С рутер ли сте?
- Не. С баджанака сме.
Виц на деня Виц на деня На сватба. Млад метълист към DJ:
- Пусни нещо за пого!
След минута.
- Специално за Пого и компания - Софи Маринова...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Масово сбиване на две враждуващи фамилии в циганската махала, ескалира в сватба.Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори