×
София Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започват проверки в цялата страна на компаниите за бързи кредити
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вярвам, че след тези избори ще има правителство и ДПС ще е фактор в управлението на държавата


Вярвам, че след тези избори ще има правителство и ДПС ще е фактор в управлението на държавата
Водачът на листата за 2 МИР Севим Али казва в интервю за Флагман.бг, че силните страни са екипът на ДПС в Бургас и предизборната програма на партията
25 Март 2023, Събота, 17:01 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Убеден съм, че силата на избирателите може да промени хода на историята и да принуди партиите да предпочетат диалога пред разделението

Севим Али е водач на листата на ДПС за 2 МИР-Бургас за пети пореден път. Разговаряме с него за приоритетите на партията, очакванията от вота и нагласите след изборите.

- Г-н Али, какво очаквате от тази кампания? Не се ли умориха вашите избиратели? На какво разчитате , за да активирате симпатизантите на ДПС?

- Истина е ,че българските избиратели се умориха да ходят от избори на избори, а резултатът да бъде нови избори. Измориха се да се борят с живота, да плащат високи сметки и да обедняват, да нямат сигурност и спокойствие, да не виждат своето бъдеще, да нямат перспектива. Измориха се да виждат как техните избраници поставят на карта съществуването им заради партиен егоизъм, липса на политическа далновидност и нежелание за диалог.
Но ние от ДПС не се уморихме да повтаряме, че езикът на омразата, разделението между политическите партии  и желанието за реваншизъм са в основата на политическата криза, от която не можем да излезем вече две години.

Защото политическата криза е причина да не могат да бъдат решени останалите кризи, които ни връхлитат.

Нашите силни страни са екипът на ДПС Бургас и предизборната програмата на партията.

Ние заставаме пред нашите избиратели с листа от кандидат депутати- млади, образовани хора, експерти в своята професионална област и политически подготвени.. Това е  и гаранция, че в следващото Народно събрание ще отидат хора, на които им е гласувано доверие заради опита и качествата им, заради ангажиментите си към общността и възможностите да защитават интересите на местните хора. Това са достойни и политически отговорни хора.

Основната задача, която сме си поставили ние, екипът на ДПС Бургас, е  да направим всичко възможно Предизборната програма да стигне до повече хора и повече хора в Бургаска област да я припознаят като решение на кризите и задълбочаващите се проблеми в обществено- политическия живот на страната.

Силен заряд на кампанията ни даде председателят на Политическа партия Движение за права и свободи г-н Карадайъ, който посети Бургаска област и се срещна с жители на общините Сунгурларе, Айтос и Руен. Това е силна подкрепа за нас, кандидат- депутатите и признание за работата, която сме свършили през годините. Нашите съмишленици и симпатизанти са категорични, че ДПС  трябва да стане решаващ фактор в 49-то Народно събрание и в управлението на страната.

- Да разбираме ли, че Вие сте оптимист за редовен кабинет и работещ парламент?

- Да, аз съм оптимист, че с тези избори народът ни дава последна възможност на нас политиците да превъзмогнем различията си, много от които изкуствено създадени, да превъзмогнем тънките партийни сметки, които нямат нищо общо с реалния живот на хората, и с разум и отговорно да подходим към решаването на кризите и проблемите на българските граждани. 

Демотивиращо и изключително безотговорно към българските граждани е насажданото от различни политически партии и услужливи социолози, че тези избори няма нищо да решат и ще има следващи. 

Аз вярвам, че силата на избирателите може да промени хода на историята и да принуди партиите да предпочетат диалога пред разделението.

Към нашите симпатизанти и съмишленици отправям апел да гласуват с разум и отговорност, защото сме изправени пред важен и съдбовен избор.  Съдбовен избор, който всеки от нас трябва да направи, за да гарантираме сигурност и спокойствие, по-високи доходи и работни места, работещ парламент и правителство, което да ни изведе от кризите, които ни връхлитат ежедневно. Трябва да го направим с Разум, Отговорност и Диалог!

- С какво предизборната програма на ДПС се отлива от програмите на другите политически сили? Кои са основните акценти?

- Разглеждайки програмите на другите политически партии в голямата си част те включват важните за страната ни приоритети. И да се чуди човек как става така, че на избори всички искат добруването на българския народ, а след избори дори еднаквите приоритети стават пречка за съставяне на правителство и повод за горещи, но безплодни дебати в парламента. 

Основната разлика е, че нашата предизборна програма не само включва дневния ред на хората и дава хоризонт за развитие , тя е реалистична.

Нашата предизборна програма има основна цел политически диалог за съставяне на редовен кабинет със следните приоритети:

Антикризисна програма , която да защитава доходите на хората. Антикризисната програма на ДПС има и една по-дългосрочна цел, а именно ограничаване на демографската криза и подобряване на демографските показатели за България.

Конституционна съдебна реформа. Ако тук не сме решителни и обединени от разум и отговорност, рискуваме отново да отнемем чувството на справедливост и почтеност, което дължим на хората. Припомням, че единствената партия, която внесе в Народното събрание проект за промяна на основния закон в частта съдебна власт, бе ДПС. 

Ние предлагаме три мерки, които да ни гарантират влизането в Шенген и еврозоната, а именно  икономически растеж, привличане на чужди инвестиции и нисък държавен дълг, за да спре порочната практика да завещаваме на децата и на внуците си нашите задължения. А тези мерки могат да бъдат изпълнени в обозримо бъдеще, ако Програмата на ДПС намери място в следващото управление на страната.

Осигуряване на европейско финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост и оперативните програми. Тези средства са ни необходими в най- кратък срок, защото решаване на кризите не могат да чакат. Но за да получим тези средства трябва да приемем още доста закони и най- важното - да направим реформи в различни обществени и икономически сектори. А сме свидетели през последните години, че управляващите не обичат да правят реформи, дори не говорят за реформи, а няма как да излезем от серията кризи, ако не бъдат направени реформи.

- Г-н Али, очертайте няколко акцента от ангажиментите ви като народни представители към жителите на Бургаска област.

- Има няколко основни проблема в областта, по които ние, народните представители на ДПС през отминалите мандати на Парламента сме работили и ще продължим да работим, защото решението на тези проблеми гарантират по- добра жизнена среда, по- добра реализация и по- високи доходи.

Един от основните ни приоритети е реализация на пътни инфраструктурни обекти в областта. Ние, депутатите от ДПС ще настояваме оше в първите дни на 49-то Народно събрание, най- рисковите пътни отсечки в Бургаска област да получат финансиране- реално, а не на хартия и мъгляви обещания. Лошите пътища в Бургаска област пречат за развитието на икономиката, както по отношение на туризма, така и по отношение на бизнеса,  живота и здравето на хората.

Оставихме най- голямото богатство, което притежаваме- земята и традициите в земеделието да станат непривлекателни и нежелани за младите хора. В антикризисните мерки на ДПС има конкретни предложения за сектор "Земеделие", насочени към гарантиране на продоволствената сигурност. Те са свързани с финансово подпомагане на земеделските производители и преработватели, увеличаване на производителността на сектора и стимулиране на устойчивото производство и привличане на младите хора и предприемачи в сектора. Ние ще гарантираме, че тези мерки ще стигнат до повече земеделски производители в областта.

Другият ни приоритет за Бургаска област е свързан с подобряване на образованието и здравеопазването в малките общини и населени места. Затова ние, народните представители на ДПС в следващият парламент, ще поставим остро за решаване именно тези проблеми, свързани с достъпа до медицинско обслужване в малките населени места.

По отношение на образованието, като изключим областните градове с няколкото иновативни училища, как ще задоволим икономическите потребности от нови, модерни професии? Едно от нещата, които считаме за приоритет за нас е да бъдат разкрити "иновативни" паралелки във всяко средно или обединено училище. Така ще дадем шанс на повече български деца да се подготвят за реалната икономика и обществените очаквания.
Когато говорим за Бургаска област няма как да не говорим за туризъм. Бих искал да говорим за съвременен туризъм, който използва максимално потенциала на региона и създава целогодишно работни места. Затова една от задачите ни е да съдействаме за повишаване на туристическия потенциал на Бургаска област. Може да стане, ако наистина държавата, общините и бизнеса имат обща цел. Усещането е, че държавата е абдикирала, общините се чудят коя дупка да запълнят и всичко е оставено на бизнеса? Нещо нередно има и ако не го кажем на глас, то няма да се оправи. Има частна инициатива в този отрасъл и благодарение на нея имаме, това, с което разполагаме.

- Г- Али, каква е Вашата лична кауза като депутат и политик?

Моята лична кауза и ангажимент като политик винаги  са били младите хора. Още като председател на Областното ръководство на младежкото ДПС осъзнах, че разковничето за решаване на много от проблемите, които имаме в обществено- икономически аспект, могат да се решат, ако младите хора на България бъдат активни, образовани и конкурентноспособни. Като член на парламентарна комисия, която е работила в сферата на младежта, съм използвал всяка възможност да поставям за решаване на техните проблеми. Целият ми съзнателен политически живот е минал с тази кауза, защото вярвам, че именно младите хора- образовани и обществено активни са най- голямото ни богатство като нация.

Когато държавата формално е ангажирана с проблемите и развитието на младите хора, е необходимо да й се напомни, че има отговорност към тях и че пренебрегва един огромен потенциал.

Това е моят ангажимент, това е моята кауза и аз ще продължавам да работя в тази посока.
 
Флагман.БГ Завръща ли се людизмът? Завръща ли се людизмът? 03/06/2023, Събота 16:30 0
Джуди срещна Тръмп
Джуди срещна Тръмп 03/06/2023, Събота 15:00 1
България Всички новини
Платформа за леки автомобили се обърна край Слънчев бряг Платформа за леки автомобили се обърна край Слънчев бряг Няма данни за пострадали  150 деца чакат за сърдечна операция 150 деца чакат за сърдечна операция Листата на чакащите постоянно расте България ще има два медицински хеликоптери до месец България ще има два медицински хеликоптери до месец Асен Меджидиев пожела новият здравен министър да завърши успешно поръчката И малкият син на „розовата“ актриса Диана Габровска стана футболист, заминава на турнир в Приморско И малкият син на „розовата“ актриса Диана Габровска стана футболист, заминава на турнир в Приморско Страшно много се гордеем с успехите на децата. Трудът дава резултати и се надяваме занапред на още много триумфи, споделя Диана Киевски медии: В България разобличиха мошеничества с украинските бежанци Киевски медии: В България разобличиха мошеничества с украинските бежанци Става въпрос за двойни регистрации и настаняване на хора над максималния капацитет на хотелите Осми сме в ЕС по пиене Осми сме в ЕС по пиене Няколко държави обмислят предупредителни надписи върху бутилките с алкохол МВР обяви тревожна статистика за високата скорост в населените места МВР обяви тревожна статистика за високата скорост в населените места Данните са събирани на 282 локации на територията на страната Край на цветните чадъри в центъра на Бургас, как бизнесът приема новата наредба Край на цветните чадъри в центъра на Бургас, как бизнесът приема новата наредба Тя ще важи за преместваемите обекти по основните улици на града Явор Гечев за украинския внос: Кризите не са овладени Явор Гечев за украинския внос: Кризите не са овладени Според него ЕС не е достатъчно прецизен и бърз в взимането на решения Народните представители Константин Бачийски и Даниела Божинова с приемна в Бургас Народните представители Константин Бачийски и Даниела Божинова с приемна в Бургас
В САЩ посегнаха и на Библията, въвеждат тежка забрана В САЩ посегнаха и на Библията, въвеждат тежка забрана Светото писание пращяло от секс, вулгарност и насилие И просто така - всичко за събирането на Ким Катрал и Сара Джесика Паркър И просто така - всичко за събирането на Ким Катрал и Сара Джесика Паркър Ще видим отново Саманта Джоунс на екран Вицепрезидентът на ЕП: България е написала домашното си за Шенген Вицепрезидентът на ЕП: България е написала домашното си за Шенген Според Евелин Регнер няма пречки пред членството на страната ни Зеленски: Украйна е готова да започне контраофанзивата си Зеленски: Украйна е готова да започне контраофанзивата си Вярваме силно, че ще успеем, заяви той Ето колко са повишени цените на плажовете в Гърция Ето колко са повишени цените на плажовете в Гърция Навсякъде това лято се наблюдава поскъпване на плажните услуги Прецедент! Франция забрани полетите на кратки разстояния Прецедент! Франция забрани полетите на кратки разстояния Под ударите попадат полети от Париж до Нант, Бордо и Лион Газът по „Турски поток“ спира Газът по „Турски поток“ спира Причината е планирана профилактика Италианци готвят стачка, ако не се овладеят цените на пастата Италианци готвят стачка, ако не се овладеят цените на пастата Заплахата предизвика спешно заседания на правителството Ад: 280 жертви при катастрофа между два влака в Индия Ад: 280 жертви при катастрофа между два влака в Индия Над 900 души са пострадали, очаква се броят на загиналите да се увеличава 61-годишна учителка давала уроци по секс на тийнейджър 61-годишна учителка давала уроци по секс на тийнейджър Обяснявала на младежа, че се учи от истинска жена
Гълъб ДОНЕВ, служебен премиер Гълъб ДОНЕВ, служебен премиер Да се погрижим за счетоводните записи на държавата Виц на деня Виц на деня - Излез, подъл сърахливецо! Стани и се бий!
- Марийке, престани да ми крещиш в гащите. Изобщо не е възбуждащо.
Виц на деня Виц на деня Баба се кара на внучката:
- Къде си хукнала така, ма?
- На купон.
- Бърже да си сложиш гащи!
- Бабо, ти на опера като ходиш, слагаш ли си тапи в ушите?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Казват, че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха. Това е северният път, има и южен.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече