×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вярвам, че след тези избори ще има правителство и ДПС ще е фактор в управлението на държавата


Вярвам, че след тези избори ще има правителство и ДПС ще е фактор в управлението на държавата
Водачът на листата за 2 МИР Севим Али казва в интервю за Флагман.бг, че силните страни са екипът на ДПС в Бургас и предизборната програма на партията
25 Март 2023, Събота, 17:01 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Убеден съм, че силата на избирателите може да промени хода на историята и да принуди партиите да предпочетат диалога пред разделението

Севим Али е водач на листата на ДПС за 2 МИР-Бургас за пети пореден път. Разговаряме с него за приоритетите на партията, очакванията от вота и нагласите след изборите.

- Г-н Али, какво очаквате от тази кампания? Не се ли умориха вашите избиратели? На какво разчитате , за да активирате симпатизантите на ДПС?

- Истина е ,че българските избиратели се умориха да ходят от избори на избори, а резултатът да бъде нови избори. Измориха се да се борят с живота, да плащат високи сметки и да обедняват, да нямат сигурност и спокойствие, да не виждат своето бъдеще, да нямат перспектива. Измориха се да виждат как техните избраници поставят на карта съществуването им заради партиен егоизъм, липса на политическа далновидност и нежелание за диалог.
Но ние от ДПС не се уморихме да повтаряме, че езикът на омразата, разделението между политическите партии  и желанието за реваншизъм са в основата на политическата криза, от която не можем да излезем вече две години.

Защото политическата криза е причина да не могат да бъдат решени останалите кризи, които ни връхлитат.

Нашите силни страни са екипът на ДПС Бургас и предизборната програмата на партията.

Ние заставаме пред нашите избиратели с листа от кандидат депутати- млади, образовани хора, експерти в своята професионална област и политически подготвени.. Това е  и гаранция, че в следващото Народно събрание ще отидат хора, на които им е гласувано доверие заради опита и качествата им, заради ангажиментите си към общността и възможностите да защитават интересите на местните хора. Това са достойни и политически отговорни хора.

Основната задача, която сме си поставили ние, екипът на ДПС Бургас, е  да направим всичко възможно Предизборната програма да стигне до повече хора и повече хора в Бургаска област да я припознаят като решение на кризите и задълбочаващите се проблеми в обществено- политическия живот на страната.

Силен заряд на кампанията ни даде председателят на Политическа партия Движение за права и свободи г-н Карадайъ, който посети Бургаска област и се срещна с жители на общините Сунгурларе, Айтос и Руен. Това е силна подкрепа за нас, кандидат- депутатите и признание за работата, която сме свършили през годините. Нашите съмишленици и симпатизанти са категорични, че ДПС  трябва да стане решаващ фактор в 49-то Народно събрание и в управлението на страната.

- Да разбираме ли, че Вие сте оптимист за редовен кабинет и работещ парламент?

- Да, аз съм оптимист, че с тези избори народът ни дава последна възможност на нас политиците да превъзмогнем различията си, много от които изкуствено създадени, да превъзмогнем тънките партийни сметки, които нямат нищо общо с реалния живот на хората, и с разум и отговорно да подходим към решаването на кризите и проблемите на българските граждани. 

Демотивиращо и изключително безотговорно към българските граждани е насажданото от различни политически партии и услужливи социолози, че тези избори няма нищо да решат и ще има следващи. 

Аз вярвам, че силата на избирателите може да промени хода на историята и да принуди партиите да предпочетат диалога пред разделението.

Към нашите симпатизанти и съмишленици отправям апел да гласуват с разум и отговорност, защото сме изправени пред важен и съдбовен избор.  Съдбовен избор, който всеки от нас трябва да направи, за да гарантираме сигурност и спокойствие, по-високи доходи и работни места, работещ парламент и правителство, което да ни изведе от кризите, които ни връхлитат ежедневно. Трябва да го направим с Разум, Отговорност и Диалог!

- С какво предизборната програма на ДПС се отлива от програмите на другите политически сили? Кои са основните акценти?

- Разглеждайки програмите на другите политически партии в голямата си част те включват важните за страната ни приоритети. И да се чуди човек как става така, че на избори всички искат добруването на българския народ, а след избори дори еднаквите приоритети стават пречка за съставяне на правителство и повод за горещи, но безплодни дебати в парламента. 

Основната разлика е, че нашата предизборна програма не само включва дневния ред на хората и дава хоризонт за развитие , тя е реалистична.

Нашата предизборна програма има основна цел политически диалог за съставяне на редовен кабинет със следните приоритети:

Антикризисна програма , която да защитава доходите на хората. Антикризисната програма на ДПС има и една по-дългосрочна цел, а именно ограничаване на демографската криза и подобряване на демографските показатели за България.

Конституционна съдебна реформа. Ако тук не сме решителни и обединени от разум и отговорност, рискуваме отново да отнемем чувството на справедливост и почтеност, което дължим на хората. Припомням, че единствената партия, която внесе в Народното събрание проект за промяна на основния закон в частта съдебна власт, бе ДПС. 

Ние предлагаме три мерки, които да ни гарантират влизането в Шенген и еврозоната, а именно  икономически растеж, привличане на чужди инвестиции и нисък държавен дълг, за да спре порочната практика да завещаваме на децата и на внуците си нашите задължения. А тези мерки могат да бъдат изпълнени в обозримо бъдеще, ако Програмата на ДПС намери място в следващото управление на страната.

Осигуряване на европейско финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост и оперативните програми. Тези средства са ни необходими в най- кратък срок, защото решаване на кризите не могат да чакат. Но за да получим тези средства трябва да приемем още доста закони и най- важното - да направим реформи в различни обществени и икономически сектори. А сме свидетели през последните години, че управляващите не обичат да правят реформи, дори не говорят за реформи, а няма как да излезем от серията кризи, ако не бъдат направени реформи.

- Г-н Али, очертайте няколко акцента от ангажиментите ви като народни представители към жителите на Бургаска област.

- Има няколко основни проблема в областта, по които ние, народните представители на ДПС през отминалите мандати на Парламента сме работили и ще продължим да работим, защото решението на тези проблеми гарантират по- добра жизнена среда, по- добра реализация и по- високи доходи.

Един от основните ни приоритети е реализация на пътни инфраструктурни обекти в областта. Ние, депутатите от ДПС ще настояваме оше в първите дни на 49-то Народно събрание, най- рисковите пътни отсечки в Бургаска област да получат финансиране- реално, а не на хартия и мъгляви обещания. Лошите пътища в Бургаска област пречат за развитието на икономиката, както по отношение на туризма, така и по отношение на бизнеса,  живота и здравето на хората.

Оставихме най- голямото богатство, което притежаваме- земята и традициите в земеделието да станат непривлекателни и нежелани за младите хора. В антикризисните мерки на ДПС има конкретни предложения за сектор "Земеделие", насочени към гарантиране на продоволствената сигурност. Те са свързани с финансово подпомагане на земеделските производители и преработватели, увеличаване на производителността на сектора и стимулиране на устойчивото производство и привличане на младите хора и предприемачи в сектора. Ние ще гарантираме, че тези мерки ще стигнат до повече земеделски производители в областта.

Другият ни приоритет за Бургаска област е свързан с подобряване на образованието и здравеопазването в малките общини и населени места. Затова ние, народните представители на ДПС в следващият парламент, ще поставим остро за решаване именно тези проблеми, свързани с достъпа до медицинско обслужване в малките населени места.

По отношение на образованието, като изключим областните градове с няколкото иновативни училища, как ще задоволим икономическите потребности от нови, модерни професии? Едно от нещата, които считаме за приоритет за нас е да бъдат разкрити "иновативни" паралелки във всяко средно или обединено училище. Така ще дадем шанс на повече български деца да се подготвят за реалната икономика и обществените очаквания.
Когато говорим за Бургаска област няма как да не говорим за туризъм. Бих искал да говорим за съвременен туризъм, който използва максимално потенциала на региона и създава целогодишно работни места. Затова една от задачите ни е да съдействаме за повишаване на туристическия потенциал на Бургаска област. Може да стане, ако наистина държавата, общините и бизнеса имат обща цел. Усещането е, че държавата е абдикирала, общините се чудят коя дупка да запълнят и всичко е оставено на бизнеса? Нещо нередно има и ако не го кажем на глас, то няма да се оправи. Има частна инициатива в този отрасъл и благодарение на нея имаме, това, с което разполагаме.

- Г- Али, каква е Вашата лична кауза като депутат и политик?

Моята лична кауза и ангажимент като политик винаги  са били младите хора. Още като председател на Областното ръководство на младежкото ДПС осъзнах, че разковничето за решаване на много от проблемите, които имаме в обществено- икономически аспект, могат да се решат, ако младите хора на България бъдат активни, образовани и конкурентноспособни. Като член на парламентарна комисия, която е работила в сферата на младежта, съм използвал всяка възможност да поставям за решаване на техните проблеми. Целият ми съзнателен политически живот е минал с тази кауза, защото вярвам, че именно младите хора- образовани и обществено активни са най- голямото ни богатство като нация.

Когато държавата формално е ангажирана с проблемите и развитието на младите хора, е необходимо да й се напомни, че има отговорност към тях и че пренебрегва един огромен потенциал.

Това е моят ангажимент, това е моята кауза и аз ще продължавам да работя в тази посока.
 




България Всички новини
Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори