×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас е дългоочакван син реюнион*, а КОД – платформата на десните свободни хора, обяви д-р Петър Москов


Бургас е дългоочакван син реюнион*, а КОД – платформата на десните свободни хора, обяви д-р Петър Москов
Водач е емблемата на сините идеи Станимир Апостолов, който от 10 години бе председател на СДС-Бургас
25 Март 2023, Събота, 07:29 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Авторът

Ние ще стоим зад приоритетите на бургаския гражданин, каза водачът на листата за Бургас Станимир Апостолов, който е емблема на десните идеи в региона

Дясното не е собственост на политически абревиатури, дясното е принципи и хора, които винаги стоят зад тях. Такива хора са Станимир Апостолов, Костадин Марков, Димитър Сяров и Тодор Георгиев. Те са на позициите, на които са били в последните 30 години. Старите носители на дясното СДС и ДСБ бяха претопени и погълнати от различни формати, част от които откровено леви, а това означава, че те са напуснали хората, които искаха дясното да бъде начин на управление и философия за българското общество. Бургас изглежда като дългоочакван син реюнион на позициите, на които винаги сме били и трябва да отстояваме.

Това обяви в Бургас лидерът на партия КОД д-р Петър Москов, който представи листата с кандидати за народни представители в 49-ото Народно събрание. Водач е емблемата на сините идеи Станимир Апостолов, който от 10 години бе председател на СДС-Бургас, след него е друго знаково лице за десните – Димитър Сяров, който бе сред учредителите на ДСБ и зам.-председател на партията, а на трето място е Тодор Георгиев, който е от Карнобат и е от основателите на КОД.

„В момента имаме откровен социализъм, който бърка в джобовете на всеки един от нас, независимо дали е производител, или потребител. Социализмът е това – високи цени, инфлация, бедност и равенство в мизерията. Срещу това сме ние. Никой друг не казва, че основната битка на десницата е срещу лявото – социализма, който се развива от правителството на президента Румен Радев“, каза д-р Петър Москов.

КОД е платформата, на която десните свободни хора могат да намерят своето дългоочаквано обединение, продължи той.

Д-р Петър Москов изтъкна, че фалшивото противоборство между ГЕРБ и ПП е съревнование колко повече социализъм обещаваме на хората. Това противоборство не е за това да се поеме отговорност, а за да може първият да каже, че другият е виновен, че за пореден път не се е получило, каза още лидерът на КОД в Бургас.

Той е категоричен, че правителството на Радев провежда социализъм като вътрешно-икономическа политика и на това трябва да бъде сложен край. „Очевидно ГЕРБ не може да бъде алтернатива на БСП или ляво популистката ПП. Трябва силна дясна алтернатива. Ние искаме разбирателство около десните принципи и ценности, затова сме заедно. Ние сме хора, минали не през една битка и винаги заедно тази битка е била крачка напред. Надявам се, че сега поставяме нова крачка напред“, каза д-р Петър Москов в Бургас.

На въпрос на Флагман.бг д-р Москов обясни, че от Обединението виждат естествен партньор във всеки един, който се откаже от социалистическите политики. „ГЕРБ да излезе от защитата на червените олигарси и от съревнование с ПП – колко ще си вдигнат заплатата“, каза д-р Москов. Единствено в лицето на БСП и „Левицата“ те са категорични, че не се виждат в една коалиция.

Водачът на листата на КОД във Втори МИР-Бургас Станимир Апостолов (в средата) представи основните приоритети в програмата, които касаят нашия регион

За КОД позицията на служебното правителство за войната в Украйна е неприемлива, затова тази вечер те отново организират граждански протест. „Като българи трябва да имаме предвид следното – против българското е политиката на Румен Радев. Украйна беше ничия земя, а политиката на Радев превръща България в следващата ничия земя, Радев ни прави втора Украйна. Това е грешната политика, която ни прави следващи възможни жертви на войната“, каза д-р Москов.

В залата всички се обединиха около това, че където са Костадин Марков и Станимир Апостолов – там е и СДС-Бургас, в момента активните десни хора са в КОД.

Водачът на листата на КОД във Втори МИР-Бургас Станимир Апостолов представи основните приоритети в програмата, които касаят нашия регион – сред тях са ключови проекти и ремонти, които биха подпомогнали развитието на Бургаска област.

Ние ще стоим зад приоритетите на бургаския гражданин, каза Станимир Апостолов.

ЧУЙТЕ ГИ ВЪВ ВИДЕОТО:

„От повече от 10 години бях председател на СДС, ние оставаме седесари. СДС не е кухата изпразнена от съдържание абревиатура. То е диагноза, харизма, вътрешна убеденост, няма СДС, има седесари. Не ние напускаме СДС, а СДС напуска нас. КОД е платформата на десния човек, на десния свободен българин. През КОД ние ще продължим да отстояваме нашите идеи, разбирания и политика“, каза още водачът на листата на дясното обединение КОД за Бургас.

С цялата си мотивация се хвърлям по дългата писта, наречена КОД. В момента няма десница, допълни думите му Костадин Марков, който е бивш заместник национален лидер на сините, депутат от СДС и бивш заместник-кмет на Бургас. Едно от ярките лица на синята идея в Бургаския регион в периода 2002 - 2009 г., откровен опозиционер на настоящото национално ръководство на СДС, превърнато в марионетка на настоящите лидери в държавата.

Вторият в листата Димитър Сяров припомни, че голяма част от водещите лица напуснаха ДСБ и се присъединиха към КОД, след като трябваше да се водят преговори да се подкрепи кандидатурата на Румен Радев за президент.

„Ще работим да има силно дясно в българския парламент, не сме разколебани, не ни притесняват социологически прогнози. Корнелия въртеше правителството като сляп харманджийски кон. То беше правителство на БСП“, каза Димитър Сяров.

Третият в листата Тодор Георгиев, който е относнователите на КОД и е от Карнобат, не е бил политически обвързан с никого. „Привлякоха ме идеите за алтернативна на лявото. Чувствам се свободен да избера бъдеще за децата си, намирам това бъдеще в КОД“, каза Георгиев.

*реюнион - идва от английската дума "reunion", която няма аналог в българския език. Най-близката по значение дума е "събиране", но контекстът е по-различен. В случая се има предвид, че съществувалото досега обединение, се събира отново, с нови сили.




България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори