×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ракетен удар по жилищен квартал в Запорожие, десетки са ранени


Ракетен удар по жилищен квартал в Запорожие, десетки са ранени
Три деца са настанени в болница след ракетните удари по Запорожие, след които лумнал пожар в два блока
23 Март 2023, Четвъртък, 07:21 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимка: УНiАН

Руските войски рязко промениха приоритета си при настъплението, коментират анализатори от американския институт ISW

34 души са ранени при ракетен удар по жилищен квартал в Запорожие. 29 от тях са хоспитализирани, а един човек е починал в болницата, съобщава украинската информационна агенция УНiАН. 

Спасителната операция след вражеската атака е приключила снощи, съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко.

"Спасителите от Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна извадиха шестима души от развалините и потушиха пожар в две високи сгради. Три деца са ранени при ракетния обстрел“, добавя той.

"Полицаи събират доказателства за поредното военно престъпление на Руската федерация срещу цивилното население, за да бъдат изпратени пред съда всички виновни", подчерта вътрешният министър.

“Руските терористи нанесоха ракетен удар по Запорожие. Те са изстреляли общо шест ракети, едната от които е попаднала между две жилищни сгради”, добавя той.

Говорителят на командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат предположи, че ударите по Запорожие са нанесени от реактивни системи за залпов стрелба, вероятно Торнадо-С.

 

Междувременно от американския институт за изучаване на войната ISW коментираха, че руските войски рязко са променили приоритета си при настъплението и сега вместо в Бахмут, настъпват в Авдеевка. 

Според военните анализатори от САЩ нашествениците са напреднали малко в южната част на Бахмут, а бойците от Въоръжените сили на Украйна са извършили контраатаки в югозападните и северозападните покрайнини на града.

 

В същото време от ISW твърдят, че новата възможна цел на окупаторите е Авдиевка, където противникът вероятно може да увеличи темпото на настъплението. 

Сега руските сили увеличават скоростта на настъпателните операции около Авдиевка, за да обкръжат града, добавят американските анализатори. 

 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
16
Коментара по темата
16.
До 10
23.03.2023 10:51:42
2
1
Да немислиш че ми е лесно? Първо ревях че взимаме Киев, после ревях че пленяваме генерали и хиляди натовци. После ревях че обкръхихме Бахмут и го превзехме и няколко пъти лежах в ЦПЗто. Ама при всичкото туй риване и мама издаваше същите звуци кат пиеше кафе с неин колега, като мен.... а не като умряло куче.
Виеше горката кат чирпански чакал.
15.
До 13
23.03.2023 10:50:44
2
3
Човече, браво! Браво! ...и отново браво!
Рядко, много рядко, можем да попаднем на подобно, пълноценно, широкообхватно и стойностно мнение по въпроса.
Жалко, че няма повече хора като теб с такъв мироглед и култура!
Руския народ винаги е бил враг на България и нека не забравяме едно - по време на турското робство е било пълно с "българи", които са служили вярно и отговорно на турските интереси,...предатели и подлеци, за които България е трябвало да остане в пределите на Османската империя.
Такива са се нароили и сега, само че този път главата е преклонена пред Русия.
14.
до 10
23.03.2023 09:55:32
18
5
Стига с тоя Бахмут бе куче умряло. Те Киев за един час могат да го обсипят с ракети и бомби и да го сравнят със земята, но там има 3 милиона цивилни. После целия свят реве геноцид, терор, убиха децата. Ако бяха само военни в Киев щяха да ги изнасилят направо за часове.
Нека да хвърлят нещо по Москва тогава ще видиш не Киев за 3 дни, а Киев за 3 минути какво ще остане от него. Направо ще ги размажат.
Последно на кое да вярваме, на британското разузнаване, че Русия няма вече ракети или на украинците, че руски ракети ги удряли?
13.
Борис Немцов
23.03.2023 09:49:45
3
5
Като ученик слушах Би Би Си и радио Свободна Европа, за да разбера какво се случва по света. Сега гледам и слушам руски опозиционни телеграм-канали.
Отново, за да разбера какво се случва…
А когато включа пропагандните руски канали, веднага си спомням за едно интервю на покойния вече Борис Немцов. В него той каза : „ Ако гледате телевизионния канал "Россия" само две седмици са ви достатъчни. След това ще потърсите помощ от психиатър, гарантирам ви го!" А сега, ако попаднете на пропагандните канали с водещи Владимир Соловьов и Маргарита Симонян, дори и седмица ще ви е достатъчна, за да потърсите помощ.
Толкова ненавист, злоба, заплахи, закани, цинизъм, обиди и жестокост, насочени към съседен народ, едва ли някъде другаде могат да се чуят в 21-ви век.
В руския пропаганден Джурасик парк, всяка вечер гръмогласно приканват Путин да изстреля ядрена ракета „Сармат” към Вашингтон /, дори имат хорова песен такава/, ракета срещу Лондон, Берлин и Киев. Според водещи и гости по телевизионните канали, украинците са „нацисти и нечовеци”, а такива хора следва да бъдат избивани квартал по квартал, етаж по етаж.
Късокрак, пенсиониран генерал, с лице белязано от алкохола, предлага да се обстрелят и разрушат първо електростанцията и канализацията на Киев, да се прекъсне водоснабдяването, така че украинците да затънат в изпражнения. Така избиването им щяло да стане още по-бързо и ефикасно. Каква висша военна стратегия само.
Почти не изтрезняващият Медведев, бившата надуваема политическа кукла на Путин, почти регулярно заплашва света с ядрена катастрофа и приближаване „Денят на Страшния съд”.
Цялата тази брутална жестокост и езиков канибализъм, може да смути дори дресираната, живяла с векове скотски, руска зомбирана и стадна маса, която винаги е намирала робството по-малко обременително от свободата. Нейните диктатори винаги са и внушавали измислената и лъжлива мистична роля, че Москва е призвана да бъде водач на православния свят. Тази руска, човешка маса през цялата си стадна история, никога не е могла да се измъкне от собствените си робски изпражнения, но затова пък под диктата но своите политически сатрапи, неуморно се е стремяла да натика там всички съседни народи.
Примитивната и вулгарна екзалтация от смъртта и страданията на невинни хора, мрачното безразличие пред гледката на погиващи жени и деца под развалините на обстрелвани с балистични ракети сгради, рисува една зловеща картина на пълна човешка деградация, на безвъзвратно изгубени човешки образи, без каквито и да е дори белези, или отпечатъци от достойнство.
Жестокостта не може да бъде облечена в каквито и да е било убеждения, възгледи, мисли, религии, политики, научни теории и аргументи. Жестокостта си е жестокост – грозна, злодейска, уродлива, отблъскваща и непоносима. В масовите гробове в Буча, Изюм и други селища, бяха извадени труповете на над четиристотин екзекутирани, завързани цивилни лица, сред които шест , осем и десетгодишни деца, невръстни момичета първо изнасилени, с разкъсани вагини, а после застреляни.
Жестокостта липсва в света на животните, тя е единствено човешка черта, мрачна перверзна игра, съществуваща някъде в най-тъмните подземия на разума. Радикалното зло не съществува в природата, непознато е на животните, то е дело единствено на човека. Животното убива , за да оцелее, а човекът организира, планира, обмисля всички детайли, за да причини демонично зло, от което е способен дори да изпитва перверзно наслаждение.
Още стоят, запазени от минали векове музеи на мъченията в Европа. В музея на изтезанията в гр. Гент са изложени във витрини изумителни плодове на човешкото въображение и фантазия в областта на мъченията. Има различни видове по размери и калибри ножици, тънки и дълги шила, ножове, странни, клещи, менгемета за стягане на главата, най-различни приспособления за изтръгване на нокти, за премазване на пръсти, за изтръгване на гръкляна, хиляди инструменти на патолого-изобретателния човешки ум. Всичко има, за всичко е помислено…
Оказва се, че човешките същества никога не са се отнасяли така нехайно към злото, то се върши с изумителна фантазия, при това прецизно, а често и с удоволствие.
Западът разгърна огромна дискусия за престъпленията на нацисткия режим на Хитлер, бяха изписани милиони книги, композирани стотици песни и симфонични пиеси, произведени хиляди филми, приети десетки закони, бяха взети безброй мерки това да не се повтори. Дано никога не се повтори!
Но същият този Запад не бе така чувствителен към сталинските погроми? Защо не разкри изцяло чудовищната съветска имперска идеология. Защо не направи филми, защо не разказа така подробно и детайлно, творчески и въздействащо за кървавите съветски престъпления, оставили след себе си планини от трупове. Та не беше ли ясно, че цялата история на Русия е пронизана от диктатура, милитаризъм, имперска агресия, жестоко избиване на съседите, заграбване и опустошаване на територии.
Разказът на Запада бе твърде пестелив, твърде лаконичен за съветските концлагери, за депортациите на стотици хиляди хора, за масовите изнасилвания, за зверствата, мародерствата, геноцида на милиони невинни люде, извършени от съветските орди. Защо за тези злодеи нямаше Нюрбергски процес?
Защо?
В замяна на това, на съветските злодеи бяха издигнати паметници из цяла Европа. България е истински открит музей , истински паноптикум на съхраненото зло, с набучените паметници на окупатора, с улици, носещи имената на убийци, мародери, алкохолици и изнасилвачи.
Българските политически мъже от началото на прехода, досега, се оказаха с празни скротуми, никой от тях нямаше куража, да срути и заличи зловещите тотеми на злото, символи на националното унижение. В гардеробите на повечето от тях стояха и още стоят скрити партийни им книжки, техните и на съпругите им, заедно с партийните книжки на бащи и дядовци.
Половин век бащите и дядовците им живяха с циничния синдром на доволния роб, който има вече вътрешна тоалетна, става началник и има власт над други роби. Бяха част от комунистическия, просъветски шаячен, полуграмотен естаблишмънт, който арогантно и методично изби и заличи всичко читаво, национално и българско.
Вероятно багерите, които някой ден ще тръгнат да събарят съветските тотеми на злото, ще бъдат изпратени от други поколения българи.
Може би това ще бъдат поколения, имащи гардероби, в които няма да има и кост от някакви скрити семейни и родови скелети…
12.
ratio
23.03.2023 09:44:14
8
3
Помня как мръсните лъжливи украински медии цитирайки украинските власти, казаха че руснаците стреляли по Полша, Зеленски крещеше крайно време е НАТО да се включи удариха Полша. Имайки предвид че там щеше да се разследва от ЕС и ООН и истината щеше да излезе наяве и тя излезе - удара беше от украинска страна. А такива случаи като този - удар по блок, не знам си колко ранени деца и т.н. няма как да го разследват.
11.
До 8
23.03.2023 09:23:28
29
3
ОСВЕН,ЧЕ МАЙКА ТИ Е КУРВА,А БАЩА ТИ
ПЕДЕРАСТ...РАЗБРАХМЕ,ЧЕ ТИ СИ СПЕРМОГЪЛТАЩ БОКЛУК С РАЗШИРЕНА АНАЛНА ХАЛКА И ГЛАВА ПЪЛНА С ЛАЙНА
КОПЕЛЕНЦЕ МИНЕТЧИЙСКО
10.
Авдеевка? Хайайа
23.03.2023 09:19:30
3
3
Някой се шегува, нали? Не вярвам някой сериозно да говори за засилване атаките над Авдеевка!
Авдеевка-Донецка област се атакува от първия ден на войната вече 13 месеца
https://youtu.be/yT7mNEtw1Fw
И великата армия бомжей, не е превзела и километър хахаха.
След като 10 пъти обкръжиха и превзеха Бахмут и плен7ха хиляди натовци и марсианци, боевете за Бахмут продължават а Пригожин и Вагнер не се стесняват да показват планини от трупове на техни бойци и да обвиняват за това Шойгу. Какой бардак!
9.
Севастополская бухта
23.03.2023 08:38:59
6
6
Ами поредната атака с дронове срещу Севастопол?
https://youtu.be/Q3ZQ3qRuvBI
Крим бил руски завинаги хахага. Онзи ден железопътния възел Джанкой, композиция с боеприпаси и ракети. Вчера атака с дронове срещу Севастополская бухта. Корабчето руско барахло ударено от надводен дрон, докато ПВОто стреля по въздушните дронове хахайа.
Аксионов пак заяви че всички дронове свалени, ама забрави че е 21 век на технологиите хаха. Шойгу еленовъда също заяви потери нет хахаха.
8.
До 5 путинофилския СПЕРМОЯД
23.03.2023 08:34:32
8
22
Слава и на майка ти долната разпоретина, където те е изплюла на седалката при поредния роцки ТИРаджия за да продължат да я лашкат за шепа копейки!

роZпия КОНЕЦ!
лилипуткин МЪРТВЕЦ!
7.
???
23.03.2023 08:30:44
9
9
Нали им свършиха ракетите !?!
6.
Медия фантом
23.03.2023 08:22:47
19
12
До оня ден бяха награждавани от Украинския посланник и дупедавец на Америка ,сега бързат отново да се изчеткат и докладват пред Американския посланник за добре отразени събития ,за още една порно-гейска награда.

В днешно време чистокръвни Българи няма по нашите земи.
Приоритетни са податливи на пари и изкушения долни медии , целенасочено манипулиращи общественото мнение за 2 гроша повече.
Удурми
5.
Сз
23.03.2023 08:14:25
81
22
ПОРЕДНАТА ПОРЪЧКОВА ПОВЪРНЯ
Слава России
4.
Ей зеленски
23.03.2023 08:01:07
14
15
Засипи донбас и крим с обеднен уран, не ги бави. Око за око.
3.
Хахахах
23.03.2023 07:40:00
14
5
Голямо дране!
2.
дЖурналист
23.03.2023 07:34:24
22
22
Същото като в Казанлък !
След масиран руски ракетен удар по град Запорожие има толкова убити колкото в град Казанлък от клана Бижеви.
Добре че Бижеви и Таирови нямат ракети а само сопи !
1.
РуZко зло
23.03.2023 07:30:49
15
27
Спрете се ,Ииизроди фашистки !!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1"
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори