×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зеленски чака подкрепа от Си Дзинпин за мир в Украйна, а той говори с Путин за невиждани промени


Зеленски чака подкрепа от Си Дзинпин за мир в Украйна, а той говори с Путин за невиждани промени
Вместо да говори за предложението на Володимир Зеленски, Си Дзинпин каза на Путин да осъществят промени, невиждани от 100 години
22 Март 2023, Сряда, 07:13 ч.
Автор: Флагман.БГ

Великобритания пък отхвърли твърдението на руския президент за боеприпасите с обеднен уран

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза снощи, че Киев е предложил на Китай да подкрепи формулата за мир на Украйна, за да се прекрати военният конфликт в страната, но все още няма отговор от Пекин, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Той съобщи за това по време на съвместния брифинг в Киев с японския премиер Фумио Кишида.

Пекин изготви план за мир в 12 точки, но Киев настоява руските войски напълно да се изтеглят и през последните месеци се опитва да прокара своя план за мир.

Междувременно телеграм каналът „МИГ России“ разпространи видеоклип, на който се вижда как приятелски Си Дзинпин и Владимир Путин приятелски се разделят след края на тридневната визита на китайския президент в Москва. 

 

“Сега ще има промени, които човечеството не е виждало от 100 години. Заедно ще ги осъществим“, казва гостът от Пекин. 

Съгласен съм, отговаря руският президент. 

Грижи се за себе си, скъпи приятелю, казва китайският му колега, а Путин му пожелава приятно пътуване. 

Остава загадка дали държавните глави на Китай и Русия са кроили планове за нов световен ред, за военен съюз, за възраждане на социализма в Русия или са обсъждали предложението на Володимир Зеленски за мир в Украйна. Междувременно обаче Великобритания обвини Путин в умишлено разпространяване на фалшива информация, след като той заяви, че Обединеното кралство снабдява режима в Киев с "оръжия с ядрен състав", предадоха Пи Ей мидиа и ДПА, цитирани от БТА.

 

След разговорите в Москва с китайския президент Си Дзинпин Путин каза, че Русия ще "отговори по съответния начин", ако Великобритания изпрати на Украйна боеприпаси с обеднен уран.

Министерството на отбраната отхвърли предупреждението и каза, че от десетилетия бронираните снаряди са стандартно оборудване и "нямат нищо общо с ядрено оръжие или такива възможности".

На пресконференция със Си руският лидер обърна внимание на британските планове да се изпратят на Украйна снаряди с обеднен уран заедно с основните бойни танкове "Чалънджър 2".

"Изглежда сякаш Западът наистина възнамерява да воюва с Русия до последния украинец", каза той. "Ако това се случи, Русия ще отвърне по съответния начин, щом колективният Запад започва да използва оръжия с ядрен компонент".

Той не уточни какъв би бил конкретният отговор на Русия в ситуацията.

В тази връзка говорител на министерството на отбраната в Лондон каза, че наред с предоставянето на ескадрила основни бойни танкове "Чалънджър 2" на Украйна, Великобритания ще предостави и боеприпаси, включително бронебойни снаряди, които съдържат обеднен уран. Такива патрони са изключително ефективни за поразяване на съвременни танкове и бронирани превозни средства.

"От десетилетия британската армия използва обеднен уран в бронебройните си снаряди. Това е стандартен компонент и няма нищо общо с ядрени оръжия и способности. Русия знае това, но умишлено опитва да разпространява фалшива информация", заяви говорителят на британското министерство. Той добави, че независимо проучване е установило, че въздействието върху здравето и околната среда от използването на боеприпаси с обеднен уран "вероятно е ниско". 

 


В категории: Войната в Украйна


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
32
Коментара по темата
32.
до 6
22.03.2023 13:58:12
3
6
Я вземи да ни светнеш какво те кара да защитаваш така геройски "великата" Хазарска империя, ако не си и ти жид, разбира се!
31.
Кико
22.03.2023 12:45:27
3
8
Зеленчука реве за подкрепа, за оръжия и самолети и още от началото на войната отказа мирни преговори. Пръсна всички укри фашаги в Европа на наши разноски, а сега бил съгласен за преговори. Лъже като дърта "ромка".
30.
мир или ядрена война?
22.03.2023 12:31:10
4
6
Зеленски официално отказа китайския мирен план, а Русия е съгласна на преговори, но без участието на главните военни страни от НАТО във войната в Украйна: САЩ, Англия, Германия, Франция. Същите вече официално отказаха всякакви преговори и настояват за война до последния украинец.
"НОВИНИ: КИТАЙ ОФИЦИАЛНО ЩЕ ВЪОРЪЖИ РУСИЯ, АКО КИЕВ ОТКАЖЕ МИРНИЯ ПЛАН"
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-china-to-officially-arm-russia-if-kiev-refuses-peace-plan
Вече 3та седмица имаме DEFCON 2 за Европа, нещо което не се е случвало дори по време на Кубинската криза, когато всичко бе уталожено след 2 седмици. Ядрените провокации на НАТО/САЩ/ по руските граници станаха всекидневие, Русия също отвърна и промени официално своята държавна политика за първия ядрен удар и сега обяви ядрени учения до американските граници:
"РУСИЯ ЩЕ "ПРАКТИКУВА" ЯДРЕН УДАР СРЕЩУ САЩ ОТ ПОДВОДИЦИ В ТИХИЯ ОКЕАН"
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/flash-russia-to-practice-sub-launched-nuke-strike-against-u-s-a-from-subs-in-pacific-ocean
Между другото - феновете на чичко Сорос нямат ли официален траур днес?
"Белият дом издава ЕМБАРГОВО изявление за СМЪРТТА на Сорос"
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/white-house-issues-embargoed-soros-death-statement
29.
ХХ
22.03.2023 12:09:13
3
6
До 21

"От цялата работа има един губещ." - и това е ЕС, заедно с балканските про'с'таци като теб. Тиквата два пъти ТИ го каза, ама как да го вденеш, като си про'с'т?!
28.
Лоцман
22.03.2023 12:08:20
2
0
Си прибира руските ресурси без пари в момента, от какъв зор ще променя нещо и ще се кара със САЩ и Европа откъдето пък му идват потоците от милиарди долари продадени китайски стоки. Трябва да си доста наивен да смяташ, че китайците са толкова тъпи, че да променят нещо в момента. Затова от цялата среща излязоха само общи приказки и лозунги за светлото бъдеще.
27.
"depleted uranium babies"
22.03.2023 11:52:21
1
9
Обеднен уран се използва в много от американските, английските и френски оръжия, доставени и използвани сега в Украйна:
- противотанкова ракета Javelin (САЩ, Франция)
- противотанкова ракета MILAN (Франция)
- противотанкова ракета NLAW (UK)
- зенитни ракети с малък обсег на MISTRAL (Франция)
- снаряди Цезар (Франция)
Това е подробно описание (изберете горе вдясно бълг.език):
https://www.globalresearch.ca/are-france-nato-shipping-depleted-uranium-weaponry-into-ukraine/5780648
Потърсете на Интернет за "depleted uranium babies iraq" (Images) и косите ви ще се изправят, като видите снимките... такива бебета имаше и в България заради ураниевите бомби в близка Сърбия, които понякога падаха и в България...
"В световен мащаб шест души от хиляда страдат от злокачествени тумори средно. В болницата косовска Митровица има 200 пациенти с рак на 1000 души. Италиански военни експерти заключиха през 2005 г., че 34 войници са починали от левкемия и различни злокачествени тумори. Оттогава 150 войници от Косово са изпратени у дома.
В средата на 2000 г. НАТО публикува карта със 112 маркирани места, които са били обстрелвани с обеднен уран. През 78-те дни от бомбардировките на НАТО в Косово бяха използвани общо 31 000 бомби с обеднен уран, оръжия, забранени с международни договори."
"До 15 тона depleted uranium, използван през 1999 г. бомбардировки в Сърбия" – водещ адвокат в дело срещу НАТО
В Ирак около 300 метрични тона муниции с DU [depleted uranium] са изстреляни от американски и британски войски.
https://arirusila.wordpress.com/2008/11/24/depleted-uranium-from-nato-bombs-killing-people-in-balkans/
https://postconflict.unep.ch/publications/duserbiamont.pdf
https://www.rt.com/news/392126-serbia-lawsuit-nato-depleted-uranium/
"Обеднен уран: Войната на НАТО срещу Югославия създаде екологична катастрофа, отрови Европа"
https://www.globalresearch.ca/depleted-uranium-nato-war-against-yugoslavia-created-ecological-catastrophe-poisoned-europe/5775415
26.
до 20
22.03.2023 11:38:30
3
11
Наскоро се навършиха 23 години от началото на престъпното бомбардиране от НАТО на Република Югославия. Символично.
НАТО бомбардираха 3 месеца Белград и Сърбия и избиваха мирни жители, като хвърлиха 20 000 тона ураниеви бомби, заради ужким "геноцид" на муслими в Югославия, подготвяни от шпионина на ЦРУ на Бен Ладен? После се оказа, че "гробовете" на тези муслими са празни и само гробове на изклани сърби имало, а муслимите са живи и здрави в Канада...
Като избиха повече от 1 млн цивилни в Ирак, с ползване на хиляди крилати ракети, уранови и фосфорни "високотехнологични" забранени бомби, каква беше пропагандата в западните медии? Заради какво - заради една епруветка с бял прах, което било ужким химическо оръжие, но никъде не го намериха... България също даде военни жертви в Ирак в една чужда война ...
Потърсете на Интернет за "depleted uranium babies" (images) и косите ви ще се изправят, като видите снимките... такива бебета имаше и в България заради ураниевите бомби в близка Сърбия, които понякога падаха и в България...
Само ненормални нацистки изроди могат да правят "пропаганда" на подобна тема...
25.
йхг
22.03.2023 10:56:41
5
5
Стокооборотът на Китай с Русия е 50 пъти по-малък от този със САЩ и ЕС, така че интересът им е срещу Русия и няма как да им дадат оръжия. Иран продава на руснаците дронове, но те нямат какво да губят така или иначе.
24.
Сараф
22.03.2023 10:44:16
4
15
Войната осигури извънредно евтини ресурси на Китай и те ще гледат да държат РФ на колене максимално дълго (т.е. няма да им дадат и един патрон, а само пакети с ориз за войската). Същевременно евтините ресурси правят бизнеса със САЩ и Западна Европа изключително печеливш за Китай, което значи, че ще се търси постоянен и тънък баланс, от който Си да печели максимално. От цялата работа има един губещ.
23.
Амии
22.03.2023 09:50:32
15
27
Пропагандата от кремлевская психушка от 10 години облъчва пациентите си, че страната, икономиката, рублата и армията са самьlй мощнейший в мире, а на 3-тия месец от войната всичкото фейк лъсна.
Царя е крадлив, гол, бос и деградирал барабар с цялата кочина. Което, между другото е ноторно известен факт, исторически потвърден от поне 200 години насам. Цар барюшка трепе и граби холопь, а те му благодарят и боготворят. Сталин изби предците им, те ненавиждат Бандера за който нищо не са чели, даже много от тях, като доцент Кадиров, мислят че Бандера още е жив и искат да го заловят. Милиционерчето ограби Роспия и я продаде на Китай и Запада(мнение на всички умни росияни), а руские холопь мразят Запада, към който Запад от 15 години, всяка година бягат 500 000 русияни, а от началото на войната 250 000 са поискали убежище в САЩ, да не говорим за 6-7 милиона, обща цифра избягала от Роспия на къде ли не.
Ташаааааккккккк. Мноооооо тъпи парчета. Запада загивал, ама на Запад тираджията на месец взима повече отколкото путлерчо обещава на изпратените за 6 месеца на фронта, а вече дори и не им обещават. За сейството на мобика малко дърва или чувал картофи.
22.
ха ха ха
22.03.2023 09:43:31
1
8
Има да чака...
21.
Хайдутин
22.03.2023 09:42:30
0
1
Трепете украинските боклуци. Дронове летят в момента към киев ще има много разрушения няма да имат ток месеци наред. Дронове, ракети, снаряди всечко към усрайна. Зеления клоун ще бяга към полша. Усрайна няма писменост и азбука говорят на развален полски. Цигани долни са украинските боклуци. Хвърляй руснако касетъчни бомби гори всичко в усрайна.
20.
Смърт за подчовеците
22.03.2023 09:29:49
24
37
Давайте им снарядите убийци на танкове с обеднен уран и да изтрепят всички колхозници изнасилвачи и убийци на деца които се водят руска армия.
19.
Хахахаа!
22.03.2023 09:21:57
13
29
Шефа на WC имерията-шеф на група за трафик на деца, не Си Дзинпин, Господ не може да му помогне! Все едно на русробшизофрениците да им помогне медицината хахаха!
Като не произвеждаш и пирони, като от месеци просиш боеприпаси от Китай, Сев Корея, Беларус, Иран, а единственото за което си лъгал е силната армия аналоГовнет, и реално армията е бомжей и барахло, и вълшебна пръчка не помага. Той бомжа и вълшебна пръчка да има, като няма нищо между ушите, ще я продаде за копейки, без да знае че пръчката е вълшебна. Хахаха.
18.
Слава США
22.03.2023 09:21:22
16
10
17.
Алоу
22.03.2023 09:18:22
28
20
Зеленски чака да пожертва Украйна за долари.
16.
До 11
22.03.2023 09:04:38
11
27
Да ти се връща, измет, до девето коляно. Такава мърша като теб няма място под слънцето.
15.
Военен
22.03.2023 08:59:32
39
21
Зеленски да се шиба в таза. Китай ще даде оръжия на Русия и от украйна няма да остане нищо. Пепел и разруха ще има само в усрайна. Да видим еврогейците как ще помогнат на зеления клоун. Ракети, снаряди всичко ще лети към усрайна скоро. Бягайте в Полша урки.
14.
до 11 путинофилската фъшкия!
22.03.2023 08:42:48
25
71
Никаква спирка докато всички от входа не се изредят на жена ти. Уродчетата ти (децата ти) също. Тези проклети малки путинофилчета утре ще станат големи.
13.
Ас
22.03.2023 08:42:34
65
28
НАРКОМАНСКОТО ПРОДАЖНО КОПЕЛЕ
РЕВЕ,КАТО РАНЕНА МЕЧКА....
БОКЛУК УКРСИНСКИ....НСЛИ ЗНАЕШ КАКВО ТЕ ЧАКА ????
ГНИДА ФАШИСТКА
СЛАВА РОССИИ
12.
Момчето си отива
22.03.2023 08:36:29
23
57
Това какво казва путлера е без особено значение към днешна дата!
Истината е, че сам си се вкара в това и сега ще си продава задника на Китай и не защото много му се иска, а защото няма друга алтернатива.

Свят в който руспия играе ролята на кОврата на Изтока от глобален играч се превърна в слуга и подлога аххахах, безценно!
11.
!!!!!!!!!!!!
22.03.2023 08:32:19
58
20
Никакъв мир докато ме изтрепят до 9то коляно всички укроМАТОвски фашаги ! Уродчетата им ( децата ) също. Трзи проклети малки нацистчета утре ще станат големи
10.
Nai obicham da cheta na anton
22.03.2023 08:16:08
3
2
Todorov glupostite!
9.
Всяка сутрин от 5 до 7
22.03.2023 08:08:38
15
21
Във флагман звънят китайския лидер,Путлер и Зеления и докладват какво са намислили за да има материал за статии. Сами байдън не им звъни щото нали е алцхаймер все забравя телефонния им номер
8.
7
22.03.2023 07:56:03
17
30
Проссия Китайска Колония
7.
Флагман
22.03.2023 07:55:48
7
10
Курс към Кремъл ?
6.
Жилински
22.03.2023 07:53:48
48
16
Жалко за украйна, да гледам как разграбват тази велика територия.
След жилински няма да остане нищо от нея!
Само цивилизованият свят може да спаси Уклайна от лапите на алчните ожъжейници. Жалко, но това може да е края на "историята на киевска раша" за Жидския режим. Много жалък край...
5.
И аз чакам
22.03.2023 07:52:13
20
50
От флагман да напишат нещо умно,а те вместо това се превърнаха в ПИК.И също като тях манипулират коментарите(там всичко срещу ГЕРБ и Тиквата се хакаше с минуси).Следваща стъпка направо да ги махат.
4.
Ехеее
22.03.2023 07:50:41
14
10
Инстант карма първо с австроунгария създадоха византия като понятие,после замениха 45000български думи в румънския с псевдолатински за да няма силна България на полуостеова е сега мацква пак ще стане Заулус както са и викали монголците град създаден от най подлия княз на киев.сега ше се преразгледа договора от 1700 и някоя и чайниците ше приберат хабаровск приморския край тува и половин ако не и целия Сибир ,русафилите ше скочат и ше викат защоо щото болен се еве на легло и бос в тръните,а сеги путту ем болвн на легло ем бос у тръните
3.
Пекин държи Русия на каишка
22.03.2023 07:39:28
28
69
Единственото нещо, което Русия спечели от войната в Украйна, е абсолютната зависимост от Китай.
2.
2
22.03.2023 07:36:39
14
43
Договори БАРЕЛ URALS $20 Хаха
1.
путин
22.03.2023 07:29:00
49
96
подарява Русия на Китай!
Срам ме е да гледам как разграбват тази велика страна!
След путин няма да остане нищо от нея!
Само цивилизованият Свят може да спаси Русия от лапите на алчните китайци!
Жалко, но това може да е "края на историята" за Руската държава.
Много жалък край.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори