×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дежавю! Пак обещават въздушни линейки, щели да правят хеликоптерни площадки в Русе и Бургас


Дежавю! Пак обещават въздушни линейки, щели да правят хеликоптерни площадки в Русе и Бургас
Здравният министър Асен Меджидиев се похвали с нов медицински проект в Бургас
21 Март 2023, Вторник, 09:28 ч.
Автор: Флагман.БГ

Услугата ще е безплатна, каза здравният министър Асен Меджидиев, но това много напомни на едно грандиозно събитие в Бургас, при което шумно откриха хеликоптерна площадка, а след два месеца тя отново бе паркинг

На 15 декември тази година ще имаме първия медицински хеликоптер. Това заяви в "Денят започва" по БНТ здравният министър Асен Меджидиев. Той обаче разкри, че ще бъдат взети още два на лизинг, за да може още през лятото България да има въздушни линейки.

Това обещание малко прилича на дежавю обаче. Защото в Бургас отдавна трябваше вече да кацат хеликоптери, които да транспортират спешни пациенти. Хеликоптерната площадка бе открита шумно и с големи овации точно преди 9 години, а само след няколко месеца отново стана паркинг.

Споразумението за покупка е сключено с италианската фирма "Леонардо". В следващите години поетапно ще получим и останалите пет хеликоптера. Една машина струва около 18 млн. евро, каза министърът.

Eксперимент! Спасиха работник с въздушната линейка, пострадал при зловещ производствен инцидент в Бургас (ВИДЕО)

Тази седмица се обявява обществена поръчка за два хеликоптера на лизинг, отново от Италия, които ще дойдат с екипажи и с техници.

"Надявам се в края на месец юли да имаме два работещи хеликоптера. Благодарение на това, че работим с Авиоотряд 28, ще ползваме пистите на Военновъздушните сили, които са изключително важни, защото подготовката за изграждането на хангари и площадки изисква по-дълъг процес", заяви д-р Меджидиев. 

Определен е националният координационен център в София, както и оперативните бази. Първите два хеликоптера през лятото ще кацат в базите в София и Долна Митрополия, работи се по изграждането на поне още три бази в страната.

Освен във вече посочените градове (София, Варна, Плевен, Пловдив и Ямбол), се очаква хеликоптерни площадки да бъдат изградени в Бургас, Русе, Добрич, Балчик, заяви министърът.

Обявени са местата за лекарите и екипите, които ще се обучават, паралелно започва обучението на пилоти и техници за хеликоптерите.

"Във ВМА ще се обучават медиците. Първоначално това ще са анестезиолози реаниматори и медицински сестри, като те задължително първо ще минат през катедрата по авиационна медицина на ВМА, за да се види дали са годни за летене, физическото им състояние. Ген. Мутафчийски дори изгражда макет на хеликоптер, на който ще се извършва обучението", каза той.

Тези медици, които ще летят с въздушните линейки, ще имат по-добро заплащане, защото ще работят в по-тежки условия, уверява д-р Меджидиев. Един лекар и една сестра ще трябва да дават поне 5-6 дежурства в месеца и се очаква да получават равностойността на заплатата си в лечебното заведение, където работят, уточни той.

"Помощта по въздух задължително ще бъде безплатна, всичко се поема от държавата и министерството на финансите е заделило средства, за да може тя да функционира", заяви Асен Меджидиев.

По думите му бюджетът за здравеопазване от изминалата година е добър и даде пример с увеличенията на заплатите в медицинския сектор. Заяви, че при изготвянето на новия бюджет се предвиждат повече средства за Здравната каса.

"Областните държавни болници ще се грижат за населението в местата, където няма лекари. Вече са осигурени екипите за отдалечените райони. В Бургас и в Добрич стартираха. В морския град пуснахме пилотно медицински проект, с който 1600 пункта имаме работещи. Наблюдавам с огромно удоволствие как възрастни жени се редят пред тях, за да направят връзка с областната болница в Бургас", добави той.

"Нашето правителство доказа, че може да се работи със спешна помощ по въздуха, защото за тези три месеца спасихме два човешки живота. Аз съм един от най-щастливите министри! Благодарение на помощта на колегите Демерджиев и Стоянов, както и на лекарите от Сливен, от Бургас, на д-р Христо Седерски, на д-р Пседерски и д-р Младенов от „Пирогов“ едно дете живее втори живот, както и една родилка“, каза още министърът.


В категории: Здраве


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Де жа вю
21.03.2023 12:26:31
3
5
Да ,Бойко обеща и излъга.Ама той редовно си ни лъже.
13.
Пари от мафията за ОПГ ПП/ДБ
21.03.2023 11:31:05
2
14
Лидери по дарения на тези избори отново са другарите от ПП и ДБ.
Даренията са в титаничен размер, в сравнение с всички други. Възнаграждения за греха и за отстраняване на Гешев, който диша във вратовете на олигарсите!Тропат с крачета по жълтите павета,няколко хюмнета! Адвокатчета без практика, адвокатчета лишени от права,интелектуалци без интелект, творци, на които никой не купува "творбите",същества с тъмно минало, продали се на забегнали престъпници! Паноптикум на човешки отрепки с мания за величие!
12.
▓▒░(°◡°)░▒▓
21.03.2023 11:25:49
15
55
Боко тиква е герой, с 300 крадне той.
11.
Повярвайте ми - доста тъпичко е...!
21.03.2023 11:12:56
0
1
Сигурен съм , че няма как да уважавате бракониерски играчи - наследници на партизаните - мандраджии от ДС, Комсомол, УБО, ОФ и БКП, които и преди 30 години и сега си направиха своя собствена - доста зле експлоатирана криминална държава, в която Вие сте никои и в която няма как да се кефите и да се чувствате добре, освен ако не сте комунист, или ченге, или сте с безкрайно ниски критерии за морал, култура, стандарт, гражданско общество и мислене.
Сигурен съм, че няма как да толерирате и подкрепяте алчните амбиции на доказано компрометирани ъндърграунд фигури, които дистанционно дирижират протеста, релаксирайки в Дубай и Белград и които - ако “изберете“ - моментално увисвате.
10.
Алчна гейберска мърша
21.03.2023 11:08:40
18
82
Единствената държава в ЕС която няма, дори макетата имат 2.
9.
ОПГ ПП/ДБ крадат с гъзовете си
21.03.2023 11:07:48
55
28
Киро и компания окрадоха парите отделени за магистрали, окрадоха едни 9 мрда за няколко дни, окрадоха и бъдещето на децата ни вземайки заеми,неизвестно за какво, назначиха Гвоздейков за началник на медицинските въртолети, но окрадоха парите за тях! Крадци и комисионери - шмекери!
Процесите и настроенията в държавата не са тъждествени с какофонията във фейсбук и мечтите на ПП/ДБ+деривати.Това, че някой привижда „пожара на бунта“,пребивавайки в собствения си „балон“ в социалните мрежи,не означава,че извън него бушува революционен подем.
8.
5
21.03.2023 11:04:28
0
7
Как само обещават преди избори само !!!! И след тях всичко се забравя в тая скапана държава !!!
7.
Що да откадне кинтите пък
21.03.2023 11:01:31
26
66
Днес въпросът отново е актуален, след като при обсъждането на държавния бюджет за 2021 г.,ГЕРБ и "Обединени патриоти" отхвърлиха предложението на БСП да се заделят 25 млн. лева за покупка на два медицински хеликоптера.
6.
Кокорко решил да избяга в Дубай
21.03.2023 10:44:18
61
44
На път за Дубай самолетът обаче се разбил на остров пълен с канибали. Зарадвали се канибалите на едрото и тяло , наслагали картофи в жаравата, заболи Кокорко на шиш и наредили на най-малкия от тях да върти шиша, ама много бавно, а останалите отишли за дърва. След час се връщат, а оня малкият върти шиша, ама яко набрал обороти и върти като електромер на ЧЕЗ!
- Що въртиш толко бързо бе? Нали ти казахме да е бавно, за да може да се опече равномерно че променкаджиите са много жилави.
- Е пааааа – оправдало се канибалчето – като въртим бавно тая бърка у жаравата и яде картофите!
5.
opalq
21.03.2023 10:43:19
0
7
ДО КОЛКОТО СИ СПОМНЯМ ПРЕДИ 100 ГОДИНИ КАТО СТРОИХА НОВИЯ КОРПУС ИМАШЕ ПЛАНИРАНА ПЛОЩАДКА, КОЯТО СТАНА ПАРКИНГ СЕГА.
4.
1 ПП/ДБ са Измекяри!!!
21.03.2023 10:37:12
73
47
Христо Бойкикев юрист без стаж без права!Всеки, отбелязал, че мятането на яйца и къртенето на жълти павета не е баш в синхрон с понятието “демократичен протест”, бе оплют, заклеймен, напсуван, посочен, отритнат и опищян. И всеки, дръзнал да признае публично, че не приема Христо Иванов и Атанас Атанасов за алтернатива на ГЕРБ, бе набеден за мракобесно задкулисие.
Новите лица в българската политика… онези, които ще ни спасяват. Леко обрулени, минали оттук, оттам, БКП,БСП, ПНРБ, Мултигруп, ДПС, но още годни да бъдат свежата кръв в родния парламентаризъм.
3.
До 2
21.03.2023 10:33:21
44
38
Не се притеснявай за педалите,тях ги видяхме. Шибаната тиква прибра 30 % от асфалта и напълни чекмеджето и пита за още. Там трябва да се притесняваш, че не е осъден още. Но неграмотни и заблудени телета като тебе има под път и над път.
2.
До 1
21.03.2023 10:12:58
86
50
Важното е,че Просто Киро ще прави нови терминали на пристанище Бургас,интересно къде,защото 90% от порта е дадена на концесия,но нищо,важното е да обещаем :) Ще има и карго летище в Равнец хахах Нещо подобно на линията до Македония!Абсолютен нъпак! Но виж,и той нищо не споменава за въздушни линейки!
1.
Амакактакабе
21.03.2023 09:59:36
45
89
Нали експерта от банкя каза, че "пантерите" вършат прекрасна работа и не ни трябват въздушни линейки. Нищо, че всички специалисти в областта заявиха, че говори лъжи...което е нормално за него.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Innovation Center предлага специализирани курсове по химия и биология, ориентирани към ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медици
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори