×
София Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Напрежението в Косово ескалира, десетки хиляди на митинг в Сърбия
  • Чака ни дъждовен ден, на места ще има и гръмотевични бури
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новият български разлом: русофили срещу либерал-глобалисти


Новият български разлом: русофили срещу либерал-глобалисти
Дори обособяването на двата лагера – на БСП и на СДС след края на комунизма, не може да се сравнява с днешния разлом
20 Март 2023, Понеделник, 10:47 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Макар в основата на разделението да са сериозните проблеми на страната, и двата лагера нямат ясно очертана идеология, а следват външни клишета

Войната в Украйна катализира сериозно разделение в българското общество, каквото страната ни не е преживявала от 40-те години на миналия век. То не е обособено върху класическия идеологически принцип ляво-дясно, а е по фундаменталния въпрос накъде да върви държавата оттук нататък.

Дори обособяването на двата лагера – привърженици на БСП и на СДС след края на комунизма, не може да се сравнява с днешния разлом. В първите години последвали 1989-та, макар и да бе политически поляризирана, основната маса от населението изповядваше принципния консенсус, че всички са за пазарна икономика и многопартийна система.

Разликите бяха в начините на провеждане на реформите. От днешна гледна точка може дори да се заключи, че такива различия е имало само в риториката на двата партийни мастодонта. Практически и БСП, и СДС, подтиквани от западните си съветници, и вероятно от сянката на Държавна сигурност, провеждаха политика на приватизация, подчинена не на националните интереси, а на безогледно разграбване и разруха.

Докато точно десетилетието на 40-те години представя в завършен вид оформялите се във времето преди това непримирими лагери, които с много уговорки наподобяват картината и на днешна България. Както преди 80 г., така и сега, вътрешните за страната проблеми до голяма степен се задълбочават поради външни геополитически събития, а след това са и направлявани от тях.

През 40-те официалният български политически елит следва германската визия за глобализация, макар да не е много сигурно дали е разбирал какви ще са последствията от нея. Историците не са единодушни по въпроса, но най-общо казано под лозунга за „необходимото жизнено пространство“ немският нацизъм е имал идея да завземе всичко на планетата, като малки парчета от него след това да подели със своите съюзници фашистка Италия и имперска Япония.

За славянските народи в този бъдещ дивен свят се е предвиждало да бъдат провинции на Германия с или без някаква оформена териториалност – според верността им към фюрера по време на войната.

Посланикът на нацистка Германия в София Адолф Бекерле произнася реч на откриването на изложбата „Автомобилен и воден път“, 20 юни 1942 г. в художествено-занаятчийска изложбена зала на пл. „Св. Александър Невски“ в София. Подобна изложба днес би открила американската посланичка Херо Мустафа. Градската българска буржоазия и в миналото, и днес обича да е близо до посолството на съответната велика сила

От друга страна комунистите следват съветската визия за глобализация, предвиждаща световна революция, закриване на съществуващите държави и създаване на единно диктаторско правителство на пролетариата. Може да се предполага, че бъдещата единна световна комунистическа държава е щяла да говори основно на руски език и да следва създадения в Москва съветски принцип на тоталитарно ръководство.

Това обяснява защо българските следовници на тази линия, макар да са на практика революционери интернационалисти, са се възприемали като русофили. До голяма степен те са знаели руски, а техните лидери в основната си част направо са се намирали в Москва. В онези години и германофилският, и русофилският лагер са били готови да постигат целите си със сила, което са и правили в действителност. Едните с нелегална борба и терор, другите с лостовете на силовите държавни структури, също прилагайки терор.

В днешна България положението е пак революционно, но поне битките засега се случват единствено във виртуалната среда на социалните мрежи. Това обаче не обезсилва факта, че страната е изправена на кръстопът, а обществото е раздвоено на непримирими позиции накъде трябва да се поеме.

От едната страна са официалният политически елит и част от населяващите по-големите градове – това са на практика местните последователи на световния либерал-глобализъм. Те сляпо прилагат външни предписания за развитие, идващи по видимите линии за влияние от Брюксел и американското посолство в София, и по невидимите – от всеизвестния форум на застаряващите 80-90-годишни милиардери глобалисти в Давос.

Клаус Шваб описва себе си като идеолог на съвременния либерал-глобализъм. Последователите на това течение в България не са чели неговите книги и не са наясно какви са крайните му цели

Този лагер, понеже все пак е изграден от градската буржоазия и гравитира около „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, възприема себе си като десница. Но политическите възгледи, които следва, са всъщност крайно леви и троцкистки. Агресивното налагане на джендър идеологията, мултикултурализма, застъпничеството за всякакви мигрантски потоци към Европа, глобализацията, желанието всички страни да се натъпчат в единна структура с общ център за взимане на решения – това са идеите на днешните последователи на някогашното революционно комунистическо движение.

Тези идеи бяха оформени и в книга – издадената през 2020 година „Голямото зануляване“ на Клаус Шваб, собственик на споменатия форум в Давос, който сам позиционира себе си като съвременен идеолог на либерал-глобализма. Не е ясно дали те, също като своите предшественици от градската германофилска буржоазия от 40-те, си дават сметка какви са крайните цели на течението, което следват. Съдейки по реакциите им, може да се предполага, че дори не са чели основополагащия труд на Шваб.

В книгата той описва бъдещия дивен свят на победилия либерал-глобализъм като планета без държави, с единно диктаторско правителство начело, базирано в Ню Йорк, но направлявано идеологически от Давос с помощта на огромни корпорации, които ще са засмукали цялата световна икономика. Всеки път, когато някой спомене всичко това, получава откъм българския либерал-глобалистки лагер дежурното обвинение, че робува на „теориите на конспирацията“.

Проблемите, които се появиха в България с края на комунизма, и които членството в Европейския съюз само задълбочи - масова емиграция на българи на Запад, застаряване на населението, западане на икономиката, корупция, разруха, мигрантски потоци и бедност, българските либерал-глобалисти решават по единствения възможен според тях начин – с прилагане на още либерал-глобализъм.

Основният приоритет пред коалицията между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е въвеждането на евро в България. Всеки проблем, породен или задълбочен от либерал-глобализма, българските му последователи решават с още либерал-глобализъм

В тази насока са както агресивното им желание за включване на страната в Шенгенското пространство, така и замрялата от няколко дни, но настъпателно и непримиримо започнала в началото на годината кампания за закриване на българския лев и замяната му с евро. Шенген още повече би улеснил изтичането на българското население, и би задълбочил допълнително проблемите с мигрантите, заради които българската полиция вече дава свидни жертви.

Еврото в бедна страна с тежка корупция и склонност към кражби на високо правителствено ниво пък би довело до още по-голямо обедняване и дългова криза, много по-сериозна от тази в Гърция през 2009 година. Странно е обяснението, че от близо 20 години България и без това е все едно с въведено евро, защото с валутния борд левът ни е вързан за него, което е причина за стабилността у нас, и затова сега просто чуждата валута ще се въведе формално.

Ако нещо работи добре и не създава проблеми, защо е нужно да се пипа? Така и не става ясно кои точно проблеми на България ще се решат с Шенген и еврото, но либерал-глобалисткият лагер не познава други рецепти. Не по-розово е положението и при противостоящата част от обществото. Тя приема себе си в различни ситуации или за русофили, или за единствени патриоти, а понякога и за двете.

Русофилството бе видно по руските знамена, с които много от тях бяха окичили профилите си в социалните мрежи в началните седмици на руско-украинската война, и по риториката на вождовете им. Патриотарството – със замяната на руските с български флагове, след като стана ясно, че Русия е слаба държава с безпомощна армия, и пак по риториката на същите вождове.

Най-новият български русофил-патриот се оказва Евгени Минчев. Той посвети стихотворение в защита на паметника на Съветската армия в София и на Русия като цяло. Публикува го обаче не от Москва, не дори от София, а от богаташкия квартал на Лондон „Мейфеър“.

Патриотизмът на тази част от обществото се изразява още и в сляпо отричане на всичко, което се предлага от техните противници. Ако другата страна води кампания за въвеждане на евро, те отвръщат с подписка за референдум против европейската валута, но без ясното осъзнаване защо. Ако се извади на масата Истанбулска конвенция, отговорът е твърдо не. Така се реагира и за Шенген, НАТО, самото членство в ЕС.

Разликата с миналия век е, че днешните русофил-патриоти нямат собствена идеология. Тяхната визия за България се гради единствено върху отрицанието на либерал-глобализма, срещу което не знаят какво точно да предложат. Подкрепата им за зверствата и убийствата, които руската армия извършва в Украйна, също са в тази категория – тактическа симпатия към тези, които поне на думи уж се противопоставят на глобализма.

Не е ясно дали българската русофилия си дава ясна сметка какви бяха крайните задачи на Русия с тази война – заграбване обратно на загубеното с разпадането на Съветския съюз и повторно връщане на половин Европа към васалитет на Москва. В това отношение и българските русофили, и местните либерал-глобалисти много си приличат – симпатии и сляпо следване на чужд геополитически фактор без ясна представа за крайните му цели.

Приличат си обаче и по още нещо – позиционирането им в политическия спектър. Местните русофили, които в миналото гласуваха за БСП, а сега масово подкрепят „Възраждане“, смятат себе си за част от левицата. Всъщност новата им любима партия има програма, която в огромната си част е крайно-дясна.

Желанието ѝ да се окупира и присъедини със сила Македония политолозите могат да отъждествят и с някои наченки на фашизъм. Такива са и заканите, изричани често от нейните лидери към опонентите им – „ще падате от фюзелажите на самолетите“, „ще висите по стълбовете“, „ще ви ползваме за наторяване на нивите“

Лидерите на „Възраждане“ Костадин Костадинов и Николай Дренчев се срещат със свои привърженици в Лондон. Това, което обединява българските русофили и българските либерал-глобалисти, са столиците, в които обичат да емигрират. Сред тях Москва твърдо липсва

От друга страна, русофилът е човек, който изпитва симпатия, почит и интерес към руската култура, знае руски език, чете в оригинал руска литература. Българската русофилия в огромната си част дори не знае този език. Лидерите на партията, която е техен изразител, не се различават от последователите си. Нито основният вожд на организацията, нито останалите главни видими лица в нея владеят руски, независимо от обратните им твърдения. Затова пък знаят много добър английски.

За разлика от своите предшественици отпреди 80 г., днешните лидери на българската русофилия не просто не са базирани в Москва. Те избягват да посещават този град. Дори в трудни за Русия моменти, когато любимата им държава се нуждае от жестове на подкрепа, нито един представител на „Възраждане“ не се е запътил към руската столица, за да окаже морален кураж в описваната от Кремъл като „битка с колективния Запад“ агресивна война, която Руската империя води в момента срещу украинския народ.

Интересното е че пак за разлика от своите предшественици от миналия век, които са виждали в Съветския съюз държавата, където да емигрират (и много от тях са го правили), днешните български русофили не проявяват интерес да се преместят и живеят в Русия.

Затова пък много видими гласове на русофил-патриотите се заявяват като такива от известни западни столици, в които са се изнесли – Берлин, Париж, Копенхаген, Лондон, Ню Йорк, Чикаго. Това ги сродява по интересен начин с българските либерал-глобалисти, които също предпочитат да емигрират там. Ако и да нямат собствена визия за бъдещето на страната, да ползват готови външни рецепти, или да следват политически клишета, които не са облечени в някаква идеология, поне в избора си на любими градове, където да избягат от България, двата непримирими лагери от съвременното ни общество са постигнали железен консенсус.


В категории: Политика


Най-суетните зодии
Най-суетните зодии 29/05/2023, Понеделник 21:20 0
Рецепта за вонголе по украински
Рецепта за вонголе по украински 29/05/2023, Понеделник 21:00 2
42
Коментара по темата
42.
до 41
22.03.2023 15:00:24
1
0
Фалшиви добри новини на 3/22. Хал Търнър е агент на ЦРУ. Не разпространявай глупостите му. Въпреки че повечето от тези мръсници, ако не и всички, действително не умират на датите на които се съобщава, а много от тях въобще не умират, не съществува такова явление като ЕМБАРГОВО изявление за смърт. Но все пак не е изключено сладурчето Хал да подготвя света за тази чудесна новина...
41.
джендърите са в траур
22.03.2023 10:05:36
0
2
Почина емблемата на джендърите Джордж Сорос, официално съобщение на Белия дом:
"Белият дом издава ЕМБАРГОВО изявление за СМЪРТТА на Сорос"
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/white-house-issues-embargoed-soros-death-statement
40.
no comment
21.03.2023 19:44:09
2
1
https://www.youtube.com/watch?v=m8LxclIZ96I

какъв морал каква техника какво развитие...
39.
един коментар от Георги Марков
21.03.2023 19:20:22
2
1
"Георги Марков пред БЛИЦ: ПП свалиха гащите на България, извършиха национално предателство!"
https://blitz.bg/intervyu/georgi-markov-pred-blits-pp-svalikha-gashchite-na-blgariya-izvrshikha-natsionalno-predatelstvo_news943482.html
Те свалиха гащите на България! Извършиха национално предателство, подменяйки нашата обща история с Македония – с някаква авиолиния София – Скопие, която, така или иначе, не се състоя.
Тези момчета бяха сложени да разбият България! Вие сте много млада още и вероятно не знаете за прочутото есе на Джордж Сорос от 1993 г., в което той казва две важни неща.
Едното е, че трябва да се развива отвореното общество – и забележете – най-големият враг на отвореното общество е националната държава и историческата памет! Затова трябва да рушим националната държава, християнството, християнските ценности и историческата памет.
И второто – трябва да унищожим Русия, но ние не можем да я унищожим само със западните сили, защото запада, като общество, не желае неговите деца да се връщат в ковчези.
Затова този циник Сорос казва – трябва да се разширим на изток, което и стана, за да изтрепят един вид източноевропейците, както и се случва сега в Украйна.
Ето затова задачата на ПП и ДБ бе да разрушат националната държава България, да затрият нашата историческа памет, да сменят стихотворенията на Иван Вазов с есетата на Джордж Сорос, да въведат третия пол и да отворят България за мигранти. Това е задачата, които те горе-долу успяха да изпълнят.
38.
минус, минус, минус
21.03.2023 13:39:39
2
3
Най слабата дописка досега на Божидар Божков. Всичко казано е погрешно!
Костадинов отиде в Украйна по покана на българската общност там, която иска да учи своя език и да има човешки права. Костадинов е БЪЛГАРОФИЛ! Прочети им програмата!
Колкото за понятието "русофили", може всички да станете такива. Потърсете на Интернет за филма "Сельские каникулы 1999" може и да го търсите като "Rural Holidays 1999". Филма е на руски, но не е необходимо да знаете руски. Филма не е за джендъри-русофоби, 18+ Може и да си промените мнението за Русия и да поискате да отидете там...
Това са селски снимки от Русия: https://cutt.ly/68YjEdF
37.
Иван Гецов
21.03.2023 07:38:47
3
4
Г-н Божков,защо казвате,че Възраждане нямат идеология. Основната им точка е защита и запазване на Националният интерес,суверенитет,съхраняване на българският ЛЕВ. Навярно и за Вас тия неща не са важни. Защо трябва да се кланяме на една 20 годишна валута. Коментирате съвсем кръчмарски и сте пълно разочарование.....
36.
112
20.03.2023 21:50:04
2
3
Какво е " русофил-патриот, македонист-патриот, туркофил- патриот? Шизофрения. Ало,ЦПЗ ?
35.
hhmmm
20.03.2023 16:24:59
7
17
Копейките са смешни с техните напъни да се опитат да заблуждават хората преди избори точно! СМЕШНИ! Все едно народът изведнъж се е обърнал в русофилство..
34.
88
20.03.2023 16:17:56
13
9
Бе много грамотни русофоби се навъдиха. Сигурно са завършили курсове за неолиберализъм в братска Англия или САЩ.. Грамотни,непознаващи историята ни,миналото ни и нашето православие. Само тъпотии по отношение на другомислещите им са в главите.
33.
ТБС
20.03.2023 16:01:30
17
11
Неолибералите да тотално изтрещели, освен да квичат и настояват ще е хубаво и да се образоват.
32.
до 18
20.03.2023 15:58:57
0
11
Хегел я е измислил тази мантра. За съжаление, работи много успешно. Будалите по цял свят викат за отбора си, сякаш са на футболен мач, и яростно мразят противниците, вместо да си отворят очите, да видят общия си враг и да се обединят срещу него!
31.
до 13
20.03.2023 15:55:48
3
4
На теб пък война с Македония ли ти трябва...? Ходи си за гъби. Няма нищо за избиране измежду боклуците.
30.
Ванга
20.03.2023 15:53:11
4
11
МОЧА ке падне!
29.
До 27
20.03.2023 15:39:06
4
5
ахаха някой с 800-те лева май се припозна че така се разлюти. Истината боли нали ве мистър/другарю здраве....ц?
28.
хер Флик
20.03.2023 15:27:07
10
18
Божков, в България русофилите са колкото едно голямо село 2000 човека. Останалите са прости чугунени глави, полезни идиоти - путинисти или открити продажници като Копейкин, Волгин, Шаренкова и т.н.
27.
До 26
20.03.2023 15:24:36
9
8
Много ти е ограничено мисленето бе пич. 800 лева ни била заплата. Да, ама на седмица. Като вземат такива да дават определения, че стават смешни. Гледай си там болното здраве и не ни мисли.
26.
Gehenna
20.03.2023 15:17:52
10
13
25 глупака под мен с заплата от 800лв обясняват как ще оправят света кое е редно кое не знаят великите тайни и планове за света ама не могат да оправят собствения си живот че да му вдигнат малко качеството. Щеше да е смешно ако не е тъжно.

Божка браво добре разлюти кошера добър кликбайт ама има и по добре.
Абе флагман я отключете за коментари подписката за джендърите да видите какво става. Калкулиращата пача с цифрите и апокрифните откровения ще се включи с велики откровения и ония дебил известен като ковид идиот и той. Там ще се излее такава мъдрост и окултни знания че ще може книга да се напише - не лишавайте дебил...пардон читателите си от достъп до истинското знание
25.
В България има само едно разделение
20.03.2023 15:06:19
13
13
На исторически грамотни и исторически неграмотни. Русофилите са от втората група.
24.
Словоблуд Коев
20.03.2023 14:59:11
11
17
Не говорим за русофили, а за путинофили!
Идеологията на Путин няма нищо общо с идеологията на Петър Велики и Екатерина Велика, която е прозападна и насочена не към миналото, а към бъдещето.
На Путин му трябва враг от който да спасява Русия. Затова се опира на някаква странна смесица от източноправославие и носталгия по времето на СССР и Източния блок, макар че те взаимно се изключват.
23.
жестоката истина
20.03.2023 14:38:05
3
12
"Дори обособяването на двата лагера – на БСП и на СДС след края на комунизма, не може да се сравнява с днешния разлом"

Аааа, може, може!
Още през първите месеци след дворцовия преврат през 1989 година започна надпреварата между БКП-БСП и СДС за гласовете на българските турци, представени от противоконституционната формация ДПС. Комунягите (с изпреварващ ход) върнаха на турците имената, които преди време пак те им бяха отнели. Патриотично настроените българи не приеха тия заигравки и се противопоставиха на узаконяването на партии на верска и расова основа като ДПС. Тогава комунягите от СДС (кой да знае това тогава) започнаха да наричат патриотите "фашисти", "предатели" и пр. епитети от болшевишкия репертоар. И така по-интелигентните хора сред патриотите се отдръпнаха огорчени и там се настаниха всякакви русофило-комунисти и пр. руска агентура. Резултатът е пред очите ви - преди време "Атака", днес "Възраждане". За това деяние на лидерите на СДС от Кремъл трябва да им отдадат почит както при разстрела на националния предател ген. Вл. Заимов.
Затова думичката "русофило-патриоти" е неуместна. Няма как да си русофил и да си патриот!
Нека да не се бърка патриотизма с идиотизма на неграмотниците от "Възраждане". Те на са никакви патриоти, а неграмотни хорица - резултат от яловите напъни на т.нар. "седесари". Добри поне, че СДС изтече в мръсния канал, а и БСП вече се е запътила на там!
22.
Македонеца
20.03.2023 14:13:21
2
9
Чешете си езиците в коментарите, пука му на Божков - той нали изкара накой лев от тази статия. Пишете си, не му пречите.
21.
:)
20.03.2023 13:51:53
3
13
Извода от статията : Всички са дупедавци и никой не мисли за България
20.
Вълчан войвода
20.03.2023 13:51:50
3
4
Тъпанари и тъпаци все тиквеници,няма да се обидени по лесно е да се мразим и делим..внучетата ви ще са роби на чифути и тюрки.
19.
GP
20.03.2023 13:42:29
3
8
Божо пак се е пробвал да разсъждава
18.
аз
20.03.2023 13:22:12
7
22
И кой малоумник измисли мантрата, че след като не съм либерал - глобалист - педерасто-педофил - обругател - исторофоб на запада роб, задължително трябва да съм русофил на Путин мил ???? Ей, папагали. Аз съм с всичкия си и ми е мила само татковината България. Евал съм ви в американофилите и русофилите. Сядайте си на използваните дупета и замълчете ! Оставете Родината на истинските българи без да им приписвайте "роли", които влизат само на вас предателите между кълките голи. Да живее България и всички които я обичат без грам помисъл за зависимости. К'ви русофили, к'ви либерасти - педерасти ви гонят ?
17.
Патриот
20.03.2023 13:08:34
9
23
Ще ме извинява Божко, ама русофилите не са патриоти. Хора, които развяват руски знамена, слагат напред Русия и са готови пак да ги тъпче пиян руснак, не може да бъде патриот.
16.
Скармоз
20.03.2023 13:06:08
1
0
Радваме това, че полагат Усилия да Вкарат Еретиците в "Правата Вяра" . Това значи , че има инакомислещи. Това е Демокрация но на Власт имащите никога не им Харесва, няма значение какви се боядисват.
15.
Sss
20.03.2023 12:41:20
4
17
Спри с журналистиката брат... Пълнач на бензиностанция, охрана в кауфланд, нещо такова не се занимавай с такива сложни теми изискващи напъване на мозъка
14.
Българина
20.03.2023 12:32:26
6
16
Д0 12. Реалист
Много добре си го формулирал.
Да добавя, че ни@КОЙ в БГ не ще той/децата му да ходят на източния фронт :)
13.
Иван
20.03.2023 12:20:01
22
19
Мислех да не ходя да гласувам, аз съм от гъбарите, но тази статия ме убеди че е нужно да ида да пусна гласа си за възраждане.
12.
Реалист
20.03.2023 12:10:53
7
29
Автора на размислите в статията е много объркан човек! Той въобще не предполага че е възможно да съществуват българофили и те да са еднакво настроени и към евроатлантическото и към руското влияние над България.
Отдалеч личи залитането на автора към евроатлантизма и желанието да оплюе някой. Не авторе, нези които са против да отглеждат украинци по хотели не са русофили! Онези които искат да купуват евтини горива не са русофили! Онези които не искат да налагат санкции на русия не са русофили, те просто искат да продават това което са произвели и на русия, както и на другите държави и да купуват от русия евтини торове, горива и дървесина и до там, никой от онези които обвиняваш в риусофилство не му пука за Путин
11.
Дернев
20.03.2023 12:00:51
1
12
БГ е в Европа .....
10.
Дернев
20.03.2023 11:59:08
33
4
"...фундаменталния въпрос накъде да върви държавата оттук нататък." МГ е в Европа и там ще си остане. Фундаменталния въпрос е Европа накъде да върви. Към обединена, силна и самостоятелен глобален играч. Или разединена, слаба да наложи своите интереси глобално, поради което обслужва чужди, каквото прави сега. Об3динена Европа е бъдещето за всички европейци, ако искаме да имаме такова. Една граница, една армия, една външна политика, един официален език. А това че Русия е в Европа не прави тази перспектива русофилкска. В Глобализацията Европа за европейците е единственото задължително условие за мир и сигурност на континента ни. А от нас ще зависи същото и за света.
9.
Оффф
20.03.2023 11:53:50
19
22
Божка, стига писа глупости не ти се отдава. Занимавай се с нещо друго. Иначе комичния ти напън да нахвърлиш набързо нещо предизвиква само съжаление.
8.
А патриотите-туркофили къде са?
20.03.2023 11:47:58
7
19
Или някой е патриот, т.е. обича своята страна, или е руско или турско мекере, т.е. се е продал на чужда държава. Няма такова животно като патриот-родоотстъпник!
7.
1
20.03.2023 11:45:35
9
36
Разделяй и владей изпитаната тактика от глобалистите и техните мисирки. Първо бяхме комуняги ако не харесваме ГРОБ, после бяхме антиваксъри ако имаме всички ваксини освен ескперименталката и сега върхът на пропагандата ако не подкрепяш нацитата дето вилняха 8 години в Донбас си русофил. Аз лично не се чувствам към нито едно от изброените определения.
6.
Бай....
20.03.2023 11:45:07
10
11
"Педераст е моят татко, педераст ще съм и аз! Ах, само да порастна, пък вижте ме тогаз !"
5.
Само да подчертая,че…..
20.03.2023 11:27:17
13
35
Няма такова понятие като “Русофил-Патриот”, за разлика от “(педе)Либераст-Глобалист”!
Русофилството е болни понятие за народ, който не е руски и не принадлежи на Руската федерация но се клани на Русия.
4.
R
20.03.2023 11:23:12
10
13
Комунисти под чехал
3.
Или с други думи
20.03.2023 11:20:17
19
17
Интелигенцията и образованите срещу дебилите.
2.
456
20.03.2023 11:15:35
18
18
Не разбираш материята, неговите анализи са буквално дийп-дийп задълбочени, но не му плащат за това. Той си е аватар на лгбти общността, от към е.. от към страната на булката.
1.
123
20.03.2023 11:06:49
41
32
Божков пак се опитва да прави анализи в посока соросоидни опорки. Дали знае кой е Сорос.? Знае ли кои са срещу православието в света?6cc7a Явно не и затова анализа му не е задълбочен или са му платили за това. Борбата е за многополюсен свободен свят срещу псевдо американската демокрация.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Двама криминогени задигнаха спестяванията на 90-годишна баба от Сунгурларско Двама криминогени задигнаха спестяванията на 90-годишна баба от Сунгурларско Те се промъкнали в дома на възрастната жена и откраднали 4000 лв. Фемдом, женска доминация в секса - полезни съвети Фемдом, женска доминация в секса - полезни съвети Фемдом е една от много различни форми на сексуална изразност и бързо набира популярност в рамките на BDSM общността 7 работещи поверия, които ще привлекат любов и щастие 7 работещи поверия, които ще привлекат любов и щастие Ако срещнете усмихнат човек сутринта, ще имате късмет в личния ви живот Най-суетните зодии Най-суетните зодии Ето кои са те  Рецепта за вонголе по украински Рецепта за вонголе по украински Поднесете Вонголе по украински в компанията на бяло вино Ударната комбинация Азис, Меди, Пантелис и Ями откриват нощния живот в Слънчев бряг Ударната комбинация Азис, Меди, Пантелис и Ями откриват нощния живот в Слънчев бряг Bedroom Beach и Za Zú посрещат DJ YAHMI  и DJ PANTELIS Редовното преяждане е в резултат на промени в мозъка Редовното преяждане е в резултат на промени в мозъка Подобни промени са фактор и при психиатричните заболявания, свързани със зависимости 24-годишният Георги Терзиев, катастрофирал с Мерцедеса си край Лъка, се събуди. Спасиха го добри хора 24-годишният Георги Терзиев, катастрофирал с Мерцедеса си край Лъка, се събуди. Спасиха го добри хора Майка му Маргарита трогна социалните мрежи с думи на радост и благодарност Кобилкина с втори развод: Не съм жена за един мъж! Кобилкина с втори развод: Не съм жена за един мъж! Въпреки раздялата отношенията между Кобилкина и Такис остават топли, и уважителни Препълнена зала откри десетото издание на кинофеста „Златната липа“ 2023 Препълнена зала откри десетото издание на кинофеста „Златната липа“ 2023
За 80 хил. паунда продават молив, използван от Хитлер За 80 хил. паунда продават молив, използван от Хитлер Смята се, че той му е бил подарен от Ева Браун Съпругът на Тина Търнър ще наследи половината от състоянието ѝ Съпругът на Тина Търнър ще наследи половината от състоянието ѝ Певицата сключи брак с музикалния продуцент Ървин Бах преди 10 години Лодка потъна при буря в Италия, има загинали Лодка потъна при буря в Италия, има загинали Според президента на област Ломбардия Атилио Фонтана 16-метровата лодка е била наета от туристи Ердоган остава президент, на вота раздавал пари на хората Ердоган остава президент, на вота раздавал пари на хората Ще трябва след изборите да докаже, че Турция е икономическа и военна сила, коментира  Милен Керемедчиев Взривове разтърсиха Киев, атакуващите дронове са били управлявани от спътник Взривове разтърсиха Киев, атакуващите дронове са били управлявани от спътник В цяла Украйна тази сутрин беше обявена въздушна тревога Лодка потъна при буря в Италия, има загинали Лодка потъна при буря в Италия, има загинали  На борда е имало 24 души Ердоган печели изборите, привържениците му празнуват Ердоган печели изборите, привържениците му празнуват  Еуфория пред офиса на партията в Истанбул Нов удар по долара от страна на БРИКС Нов удар по долара от страна на БРИКС Саудитска Арабия е готова да се присъедини към Новата банка за развитие на икономическата организация Арести в Турция заради провокации за балотажа Арести в Турция заради провокации за балотажа Белезници щракнаха на петима души В САЩ назоваха следващия град, който ще бъде предаден от властите в Украйна В САЩ назоваха следващия град, който ще бъде предаден от властите в Украйна  След Бахмут Украйна може да загуби Часов Яр, прогнозират от Military Watch Magazine
Кирил Петков Кирил Петков Дълбоката държава използва за инструмент емоционално нестабилен политик, който се разследва от прокуратурата Виц на деня Виц на деня Катаджия спечелил от тотото. Попитали го какво ще направи с джакпота.
-Ще си купя кръстовище и ще си бачкам за кеф!
Виц на деня Виц на деня Ако заспиш завит само с чаршаф, но се събудиш с две одеяла отгоре, значи си на гости при баба си. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Все ще се намери някой, който ще те обича не заради външността ти, а заради ужасния ти характер
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече