×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общински съветници от ПП „Средна европейска класа“ с въпроси за скъпата вода в Бургас


Общински съветници от ПП „Средна европейска класа“ с въпроси за скъпата вода в Бургас
На среща с медиите общинските съветници от ПП СЕК засегнаха темите за водата, преместваемите обекти и инвестицията на "Сигматек"
18 Март 2023, Събота, 08:18 ч.
Автор: Флагман.Бг

Председателят на групата в ОбС Иван Иванов заяви, че връщане на нивата  около 3 лв. за кубик е  поситижима

Жителите на Бургас и съставните селища от общината продължават да заплащат вече седем месеца високи месечни сметки за вода.

За да се сложи край на това положение от групата общински съветници на ПП „Средна европейска класа“ предлагат най-после да бъде избран един от седемте обявени бизнес планове, които ВиК Бургас официално представи.

Това може да се случи на общо събрание на ВиК дружествата, а решението им да бъде изпратено до общинските съвети за гласуване.

В зависимост от инвестициите, които ще бъдат направени, цената на водата за крайните потребители може да варира, заявиха на пресконференция общинските съветници от ПП СЕК.

Председателят на групата в ОбС Иван Иванов заяви, че връщане на цената около 3 лв. за кубик е напълно поситижима. Според него в момента буквално се „тупа топката“ и не се предприема нищо.

По време на срещата си с медиите  Иванов, колегите му Росен Топкаров и Красимир Калудов засегнаха и темата с Наредбата за преместваемите обекти в Бургас.

За да бъде изкара ситуацията от задънената улица, в която се намира, от ПП СЕК предлагат кандидатстването за свободните позиции да се осъществява електронно. По този начин ще може да се сложи край на унизителното редене на опашки от страна на търговците.

Съветниците предлагат още изрядните наематели да имат допълнителен бонус при повторно кандидатстване, а срокът за ползване на обектите да е за пет плюс пет години.

Относно възможността да се въвежда търг за правото на ползване на обектите от ПП СЕК заявиха, че има предложение при случаи с двама или повече кандидати за една позиция общинската комисия да избере победителя или да се даде „точката“ на досегашния наемател за още пет години. Вариантът за търг също остава възможен, но само ако е законосъобразен.

Росен Топкаров, който е председател на постоянната комисия по Икономика и инвестиционни политики припомни, че вече повече от 4 години се очаква в Бургас компанията „Сигатек“ да започне производство на газотурбинни двигатели за самолети Боинг.

"Още чакаме първия двигател, всъщност още чакаме първия нает на работа специалист в тази компания. Община Бургас дори направи автобусна спирка до предприятието, което още не е завършено. Сега спирка има, но работници няма. До края на мандата ще отправим редица въпроси за този и други инвеститори и как община Бургас защитава интереса си. Защото в договорите с такива компании има заложени не само определен брой инвестиции, но и определен минимален брой работни места, за определен период от време, а не някой ден“, каза Топкаров.

Според обявения проект на компания „СИГМАТЕК“ още през 2019 год. би трябвало да работи научно-изследователски и производствен център за двигатели за самолети „Бойнг“. Тогава инвеститорите обявиха план да разкрият 450 работни места в бъдещето производство, но до ден днешен на мястото на производствените халета има само един пазач.


В категории: Политика


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
MiB
19.03.2023 07:01:34
0
0
Тези войводи, ако се разходят малко и ще разберат защо е така! В Камчията ще има вода, когато някой закопае тръбите, струпани в Медово и се захранят Сл.Бряг, Св.Влас, Несебър, Равда от яз.Порой. Проект от Борисово време , страгегически, пари-няма. Защо всички потребители са на пангара? Това е задължение на държавата. Събира данъци и такси от хотелите, нали!
17.
XAXA
18.03.2023 16:27:04
1
2
Тези тримцата идея си нямат от закони. Щели да дават бонус на наематели на общинска земя и да им я дават без търг. ХАХА, това да не е вашта земя на село бе, аланкоолу
16.
Lost in Space
18.03.2023 15:42:07
1
4
Тези първо гласуват за увеличаване на цената на водата, а после дебатират За понижаване. Що не предложат да си намалят заплатата от два бона, за един ден работа в месеца.
15.
До номер 10
18.03.2023 15:03:32
1
0
Симпатягите искат много ниска цена за водата , защото водата изчезва и в момента язовира е с ниско ниво и ако не вали лятото няма да има вода, трябва да има лимит . Аз мисля че ще има божие наказание за вас младите защото не от дадохте необходимото уважение към поколенията изградили социалистическа България . Например язовир Камчия е изграден с усилията на хората от околните села който са ходили доброволно без заплащане да помагат на стройтелните бригади който са били предимно от Кърджалийско българи помаци с много ентусиазъм и физически труд е построен язовира това го знам от моите родители който са преки участници.
14.
До 9
18.03.2023 13:28:37
0
1
Пречиствателната станция е предадена на ВиК с договор за " експлоатация, подръжка и стопанисване".
Можеш ли да предположиш ,кои 2 от тези 3 неща ВиК не са правили, за да сега станцията в това състояние. Дори не си мърдат пръста да направят укрепването, което е абсолютно тяхно задължение и никакви доп средства не им трябват.
13.
ДО 4
18.03.2023 13:25:08
0
1
Нещо бъркаш човека. В средата е Иван Иванов -никога не ебил депутатhttps://www.flagman.bg/https://www.flagman.bg/captchttps://www.flagman.bg/captcha.phpha.phpcaptcha.php
12.
6matarok
18.03.2023 12:55:25
0
0
Do 8 язон
Batka kato osadi6 drujestvoto koi misli6 4e 6te plati , borda na direktorite li4no? Q pomisli ,holdinga e s darjavno u4astie ,i 6te plati6 ti, polu4ava se avtogol , i po tozi na4in sa napraveni vsi4ki darjavni drujestva , zakona e napraven taka da ne se nosi li4na otgovornost, i nakraq pla6ta danukoplateca , 1 pat nie ebat te i edin pat se ebem nie a te sa vse na pe4alba, samo v gadniq komuniam direktora nosi li4na otgovornost kakto i izplaniteli i t.n. , kak nqma da svar6i5 rabota ili kontrol kato znae6 4e ina4e vliza6 v zatvora
11.
Бари
18.03.2023 10:54:32
0
9
Ганчо и хората на ИТН в борда Хлебаров и Миро шела да отговарят.
10.
Chefo
18.03.2023 10:45:05
2
14
Еха, глей как ги решават нещата тия симпатяги! Сядат на масата пред няколко медии и хоп - проблемите вече ги няма! Бравос, "евакарка" дет се вика! Добре, че ни казахте за водата! Сега от ВиК ще се шокират и в мигом ще я намалят!
9.
До 7
18.03.2023 10:23:32
2
8
Нали точно факта , че пречиствателната е на Държавата а не на ВИК е причина ремонта да се извършва от Областната Управителка на Бургас , а не от ВИК
Тя от друга страна , че нищо не прави е друг въпрос
8.
Язон
18.03.2023 10:11:13
0
12
Всичкото това увеличение трябва да се обжалва в съда. В повечето от населените места в България а не само в обл.Бургас водата предназначена за питейни нужди не е годна за пиене. От дълги години много хора си купуваме бутилирана питейна вода и за това тези увеличения на водата не са правилни. Не са подменени азбестовите- канцерогенни тръби, които са риск за здравето на хората за калната и варовита вода, която не става дори и за миене да не говорим. Само съд и ако е необходимо дори и международен съд.
7.
Водата ли
18.03.2023 10:08:12
0
9
Ами нали вдигнаха цената на водата, за да натрупа ВиК парички за текущи, основни ремонти и всякаква поддръжка на мрежата !
Пита се в задачата, защо тогава за ремонта на пречиствателната станция на яз."Ясна поляна"за 23 милиона лева , паричките ги вземат пак от нас, защото тези пари ще ги плати МС, респективно държавата , т.е. бюджета ?
Пречиствателните станции за разлика от самите язовири са на ВиК операторите, те да си ги поддържат !
6.
XX
18.03.2023 09:59:34
2
8
Егати проблемите дето ще решават....
5.
К$Й
18.03.2023 09:41:35
0
8
ВАС потвърди обществена поръчка на “ТЕЦ Доган” с изпълнител #Дитсманн – работодателя на Росен Христов Както обещахме неотдавна, BIRD проследи развитието на казуса с ТЕЦ Доган във ВАС. За да припомним с две думи, ТЕЦ Доган обявява обществена поръчка за близо половин милион лева, която е спечелена от дружеството Дитсманн – доскорошен работодател на енергийния катамаран Росен Христов.

Катамаранът стана известен с раболепното си отношение спрямо Газпром и най-вече със саботажа на шестте танкера с американски втечнен газ. Така или иначе, с оглед доказаната топла връзка между Доган и Кремъл, възниква обосновано предположение, че Катамарана е предложен на оберкадровика Копринков именно от Почетния Дюнерджия от Росенец.

Тази хипотеза буквално преди дни получи ново потвърждение. Ето как и защо.

Дружеството, загубило обществената поръчка, обжалва пред КЗК. В доста бързи срокове Комисията, оглавявана от „майката на ГЕРБ“ Юлия Ненкова, се произнася в полза на Дитсманн. Следва ново обжалване пред ВАС, който има последната дума. На 3 октомври, също в доста бързи срокове, #ВАС се произнася окончателно и потвърждава решението на #КЗК – като с това циментира „победата“ на Дитсманн. Пито-платено, корабът замина, забравете. Катамаранът е доволен, а Доган още повече.

Но и още няКОЙ остава доволен. Понеже за капак на всичко, адвокат на Дитсманн пред ВАС е не кой да е, а лично съпругът на зам.-главния прокурор Даниела Машева. С това триъгълникът Катамаран-Доган-Прокуратура се затваря. Както се казва, #хубавое. Толкоз хубаво, че повече няма накъде.

Решение № 8419 от 03.10.2022 г. по дело 6581/2022 на Върховен административен Съд.
4.
Чакайте малко е
18.03.2023 09:29:17
2
9
Тоя в средата беше депутат... съответно сега трябва да е кандидат депутати или безработен или работник в частния сектор. Как сега така общински съветник? Нали се отказа, за да влезе в парламента?
3.
до 1
18.03.2023 09:00:24
5
26
да го духат и СЕК и Манев и Бачийски и робите дето работят за тях срещу жълти стотинки
2.
Н2О
18.03.2023 08:53:00
2
20
Момчета, къде е средната европейска класа? Потърсете я, като почнете от главата на Барни Ръбъл, предприемач, патриот, той и доктор на юридическите науки. За две години всеки от нас е задлъжнял двойно, един метър водопровод няма закопан в земата
1.
Браво
18.03.2023 08:49:08
20
7
На СЕК че поставят тези наболели въпроси за гражданите на Бургас . Лошото е че язовир Камчия е вече под нормалното си ниво и ако не вали тази пролет лятото Бургас ще е без вода и аз мисля че най добрата опция е лимит за водата .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори