×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Минималната работна заплата в ЕС – най-ниска в България


Минималната работна заплата в ЕС – най-ниска в България
След нас на Стария континент са само 5 страни – Македония, Албания, Русия, Молдова и Украйна
17 Март 2023, Петък, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

„Най-дащни” в света са в Люксембург, а нискоквалифициран труд се заплаща най-евтино в Нигерия

Минималната работна заплата в България, колкото и да се покачва през последните месеци и години, все още е най-ниска на територията на Европейския съюз. Това сочат данни на Picodi, визуализирани графично от VisualCapitalist. У нас МРЗ е в размер на 315 долара, което двойно по-ниско от заплащането в Гърция и с около 30% по-ниско от това в съседна Румъния.

Минималните нива на месечно възнаграждение на теория би следвало да се използват да се установи една „линия” в заплащането, която да позволи на работници от всички сектори – дори най-нископлатените, да могат да покриват разноките си по храна и наем на жилище. Това обаче невинаги е възможно. Най-общо казано – държавите с най-висок стандарт на живот имат най-високи минимални работни заплати. Това се вижда ясно и на картата.

Най-високо минимално възнаграждение взимат в Люксембург – сума, еквивалентна на 2140 долара. Следват Нидерландия (1895 долара), Ирландия (1753 долара), Великобритания (1705 долара), Германия (1594 долара), Белгия (1509 долара) и Франция (1380 долара). Реално в световен мащаб Люксембург се оказва с най-висока минимална заплата – толкова, че там тези средства са повече от достатъчни за нормален живот, почти без ограничения.

Под България в Европа, включително страни извън Съюза, има само 5  страни – Македония (289 долара), Албания (265 долара), Русия (224 долара) Молдова (180 долара) и Украйна (146 долара).
В световен мащаб пък страната ни се нарежда сред държави от Третия свят по този показател, като Боливия, Парагвай, Мексико, Колумбия.

 


В категории: Животът


68
Коментара по темата
68.
33
20.03.2023 12:53:42
0
0
сериозно и от Кога е така !!!
67.
До 66
19.03.2023 20:25:00
1
2
Да ти кажа... добре ми е със заплата над 120 000 на година :) Това са приказки на хронично бедни хора! Чак смешни изказвания!
66.
A
19.03.2023 17:54:29
1
2
Не е важно колко взимаш а какво можеш да си купиш с каквото взимаш.
65.
До 63
18.03.2023 19:10:21
3
15
Човече, разбери: НИКОЙ НЕ ВИ Е ДЛЪЖЕН! Сами трябва да си подсигурите оцеляването! Свиквайте! Ако нямате, не ви се полагат!
64.
Беден,прост...
18.03.2023 18:41:53
7
1
...прост и не разбрал лингвист.Знам няколко езика в момента ще започвам да уча хинди,после смятам пущу,въпреки това нямам много пари.Сигурно защото съм прост и не разбрал.
63.
Аскетично !!!
18.03.2023 18:35:18
9
4
До този с многото пари.,доколко е "богат,не знам.За ученето - няма да коментирам,там опира до желание.Не знам само, защо си решил,че хората учат за да станат задължителни богати.И че всички искаме да имаме много пари.Представи си,има и по-прости хорица,които искаме само да имаме ДОСТАТЪЧНО,не искаме яхти,самолети,ферарита,просто искаме да си живеем живота нормално.
62.
Потресаващо!
18.03.2023 18:19:04
3
10
Няколко пъти ви казаха да учите, ама явно мрънкането ви идва отръки! Наистина бедността ви е лично решение! И да, никой не е длъжен да ви казва как да печелите много пари! Ако не знаете как, не ги заслужавате!
61.
Старата школа до # 59
18.03.2023 18:13:04
9
1
Това,че четеш и не осмисляш( не виждаш логиката) в това,което четеш си е твой проблем.Логическото мислене се развива още в ранните години.---- Първо - изтъкнах,че грешиш в определението си за "бачкатор" и начина на мислене на тази категория хора.Те просто са си избрали,определен начин на живот и съответно работа,която да покрива потребностите им според него.Затова и не са мрънкачи- просто си живеят живота,както го разбират.----Второ- изтъкнах,че в Бг Мин.заплата не покрива минимални изисквания за живот.Факт е и няма,какво да го коментирам.Изтъкнах и кой според мен би следвало да получава такава заплата.//// СЕГА относно разсъжденията ти по-написаното от мен.ВЪПРОСНИЯТ НОВОПОСТЪПИЛ,където и да е ,как ще го има това време (да кисне...,налива се....или гледа тв) след като изрично уточних,че той получава Мин.заплата,тя не е достатъчна и е принуден да работи в свободното си време за да преживява???Даже съм пояснил,че тв- се води екстра,къде видя перо - налива се с приятели?За това на кой,доколко му стигат парите- относително е кой,какви амбиции има.Има неща,които и да притежаваш парите за да си ги позволиш,необходимо ти е време да ги осъществиш.Говоря за нови умения и почивки.И последно никъде не съм коментирал,кой за какво и на кого е виновен.,кой бил беден,кой богат,кой на булката брат......p.s. работя от ученик,никога не съм бил нито беден,нито богат(според твоя начин на мислене),цял живот(52г) съм се развивал и смятам да продължавам (живот и здраве да е) така до края.Житейското ми кредо винаги е било- иди и виж и просто го направи.
60.
Зле си до 10
18.03.2023 17:12:58
0
3
Българин ли си,какъв си не знам,но си зле с мисленето.Какво,като ги няма на върха от 2г,хората им по- места общините,там ли са ?Там са !!!Отделно не може някои 12 год. да серат и после за 2 год . друг да оправи пейзажа.
59.
До 57
18.03.2023 17:09:40
1
4
сума ти текст а нищо смислено. Старта школа я знаем - бачкатори дето само мрънкате и свикнали като едно време - завършваш уни-то където те разпределят и там до пенсия без особено надграждане. Същото като сега на държавна службичка дето само ги хейтите.Затова и мечтата ви е да ви направят завод за да симулирате 8 часа работа без никакво развитие и толкова.

Масово хората не си избират работа която обичат а таз в която има келепир или са чули че има пари. И като са си я уж избрали сами и били достатъчно способни що реват за пари и че не стигат? Ако бяха достатъчно способни щяха да ги имат. Това е мерилото способен ли си или не - ако си способен си търсен и имаш работа. Ако не си мрънкач че някой ти е длъжен. Във всичките изброени от теб професии има и богати и бедни. Тия които се развиват в професията и инвестират в себе си и знания нямат проблеми с парите. Останалите свикнали да я карат по течението все мрънкат как другия как не било честно как трябвало как незнам си кво.

Относно времето за развитие - след като има време да кисне в нета да гледа тв или да се налива с приятели може да се лиши от това време за да се усъвършенства което ще го доведе до по добър живот и повече свободно време - но откъде толкоз мисъл у бачкатора. Той иска всичко сега и веднага само иска и до там

И последното ти - отвори коя да е тема тук за тия производители и виж ти и масовите бачкатори как ги плюете - много им били парите не се наядоха и т.н. глупости. Нали знаеш не е важно аз да съм добре важно е на другия да му е зле и приказката за казана и пазачите?

Недостига на пари и бедността са най вече личен избор и нищо друго. Пък ти си дрънкай глупостите че някой друг видиш ли е виновен на някой да е беден.Нещо като някой дето се тъпче с боклуци да мрънка че е дебел и някой друг е длъжен да му помогне да отслабне без да си смени режима на хранене.
58.
Хихихихи до 56 богатия,хитрия и учения
18.03.2023 16:59:22
5
2
и поколението му,което ще бъде дваж по-по-по-най.Ти защото си точно това се което се имаш -много над средностатистическия българин,та точно затова прекарваш свободното си време да четеш и пишеш коментари във Флагман?
57.
Старата школа до #14,22
18.03.2023 16:50:33
3
3
Първо да поясня на тези от джендър поколението,към което явно спадаш.Под "бачкатор" се разбира човек,вадещ си парите с физически дейност,която за да бъде извършена е необходимо техническо време.Автомонтьори,шофьори, строителни работници,земеделски производители и т.н. списъкът е дълъг.Второ това са хора,които сами са си избрали сферата на работа и не са мрънкалници,както ги определяш ти.ТЕ СА ДОСТАТЪЧНО СПОСОБНИ за да се препитават с помощта на двете си ръце.Трето- така наречената Мин.заплата е трябва да е просто някакъв стартов минимум под който да не се заплаща на новопостъпил във всяка една работна сфера.Такъв който да му осигурява минимални условия на живот,а виждаме че в Бг това не е така.Под мин.усл. на живот разбирам разходи за подслон(наем или ипотечен кредит+ режийни-,ток,вода,телефон,телевизията се води екстра и не се смята),храна и транспорт.Видно е,че в Бг това не се покрива от Мин.заплата.Оттук насетне,как този новопостъпил в която и да е сфера ще отдели време за да се развива и преквалифицира,като няма да разполага с него ??? То ще му отива за допълнителен труд за да може да преживява !!!И последно,относно земеделските земи и субсидиите,ами пробвай се ТИ след като ти се виждат лесни тези неща,НО имай в предвид че в Бг случайни хора и неща няма....
56.
Xaxaxaxa
18.03.2023 15:58:18
4
10
Бедни сте, защото сте прости и неуки, и децата ви ще бъдат прости, неуки и бедни, и ще продължавате да ревете като животни. Тези, които полагат усилия в образование и специализация се справят, а тези с двойките и тройките вземат минимална заплата, защото имат КПД колкото на мангал. Ако беше до мен работническо-селската класа щеше да вземе още по-малко в България, защото нищо не заслужават, на една социално стъпало са с мангалите и бежанците.
55.
До 50
18.03.2023 15:11:17
1
3
въй сериозно ли ве лек? Ама викаш туй за росията не важи? Тя не е грабила от никого не е присъединявала насила територии ? Голямо развитие затова извън няколко града всички живеят все едно в 19 век?
54.
До 43
18.03.2023 14:49:09
2
1
ми като искаш да си останеш социален работник или излез на частно или се примири с това което ти е дадено. Всичко е избор. Ето ти и още професии добре платени
международни шофьори, капитани/моряци. пилоти/рвд и те ли са ИТ? Мечтата на бачкатора - да си седи на едно ниво без да се развива ама заплатата му да расте и да стане колкото на някой който е инвестирал години в развитие и знания. Сравни обучението в изброените от теб професии с твоята като натовареност и години и тогава искай.
Като искаш лесното ставай международен или моряк. И при двете професии стартовата е към 3-4к
53.
;)
18.03.2023 14:44:13
0
2
Да не си мислите, че немците са големи мозъци, чe са направили една кола, продали са я, със спечелените пари са направили втора, после трета и така са успели честно да развият автомобилните компании :))) Хахаха
БМВ и Мерцедес са били фалиращи и обречени компании. В един слънчев ден Хитлер завладява почти цяла Европа. Заграбва всички печеливши сектори, фабрики, предприятия, заводи на френски, полски, чешки и всякакви евреи. Приближени до нацисткия режим немски индустриалци като Фридрих Флик и Гюнтер Кванд "закупуват" част от тях на безценица. Освен че са били печеливши от преди да ги заграбят, те се превръщат в свръхпечеливши, поради факта че в тях са принудени да работят безплатно хиляди евреи от концентрационните лагери. Фридрих Флик придобива контролния пакет акции в автомобилната компания "Даймлер-Бенц" - с кървави заграбени пари и безплатна работна ръка, компанията процъфтява.
Синът на Гюнтер Кванд, Херберт Кванд спасява фалиращата БМВ, като става най-големият акционер в компанията. Към момента БМВ все още е на фамилия Кванд - мажоритарния пакет акции в БМВ Груп се държи от внука Щефан Кванд.
Компанията Порше процъфтява, когато начело е сина на Фердинанд Порше, Фери Порше - офицер от SS на Третия райх, като управленския екип на компанията Порше е от членове на SS и ръководители на танковите бригади на SS.

Ето това е европейското развитие на големите икономики, просперитет и ценности. Заграбват от някой всичко, впрягат принудително безплатна работна ръка и печелят. Уауу какви бизнесмени, какви умове, уауу какъв усет и нюх имат към печалбата тези западно европейци ;)
52.
До 42
18.03.2023 14:43:02
0
1
да. Има хлебопекарни домашни има мултикукъри и т.н. машини. Но когато си ограничен няма как да видиш цялата картинка гледаш си мизерния живот и си мислиш че не може без еди си какво
51.
До 41
18.03.2023 14:40:48
0
1
в голяма грешка си. Това може да е било валидно преди 5 години - но не и сега. В интернет има хиляди уроци безплатни или пиратски. Никой в тая сфера не му пука учил ли си някъде програмиране или не. Теста за постъпване на работа е тест- дават ти задача ако се справиш и я обясни те наемат. Никой не му дреме особено как и къде си си научил нещата.
50.
до 47
18.03.2023 14:06:41
6
3
Какво европейско развитие бе Ганьо. Ако Франция, Англия и другите утайки не грабят от чужди народи, ще фалират за 1 година и ще се разпаднат. Икономиките им са изградени и се поддържат от разграбване на други. Само ти си мислиш, че са много умни и се развиват. Нищо не се развиват - винаги са грабили чужди ресурси и така си поддържат икономиките. Знаеш ли колко чужди култури са унищожили, колко народи са колонизирали през годините, как са експлоатирали човешкия труд.
49.
Годзила
18.03.2023 12:41:09
0
2
1. Да си мързелив не е лошо, изкарваш си пари без да си мърдаш пръста
2. Да си изкарваш пари без да си мърдаш пръста значи да имаш повече свободно време.
3. Да имаш повече свободно време значи да имаш по-голяма възможност да се образоваш
4. Да се образоваш значи да станеш по-интелигентен и да звучиш по-убедително пред другите.
5. Да звучиш по-убедително значи да преследваш и ясна цел в живота.
6. Да преследваш ясна цел в живота значи че не си забил в тъпите коментари като педал ревящ програмистите взимат само голяма заплата. Мрете мърши или се научете да мислите и да създавате нещо функционално.
48.
заплата
18.03.2023 11:29:14
1
3
ЕС няма интерес тук да има средна класа, а да сме източник на евтина работна ръка и евтина туристическа дестинация.
47.
мда
18.03.2023 10:21:03
1
3
Да си придатък на руснята излиза скъпо. Хората мислят европейски и се развиват, Ганьо си грухти в калта, защитава си традиционните ценности и цъка с език, че вече и румънците са с 2 обиколки пред нас…
46.
василис карас на воденицата 300 леа куверт
18.03.2023 10:13:57
1
7
Tук сме само неквалифицирана работна ръка. Ако си малко по-умен, можеш да изкарваш добри пари с малко работа, ако си глупав, пак можеш да изкарваш добри пари, но с много работа и няма да е приятна. В София добрите майстори за домашни ремонти имат по над 5000лв доходи на месец, повече от масовия IT специалист, но едно е да си седиш в офиса, да си пиеш кафенцето пред компа, и да работиш по 1-2 часа от 8 часов ден, друго е да ходиш само и да се вреш във мизерията и да си вечно изцапан. Всеки може да изкарва пари, основния проблем на българина е мързела. Ние сме изключително прост, нагъл и мързелив народ.
45.
до 41
18.03.2023 09:37:18
0
3
Програмист (колкото и да взимаш си на заплата и не си богат) се става с един компютър за 500лв, интернет за 10лв на месец и две години учене и правене на проекти нон стоп, другото са оправдания. Отделно това е гадна работа...
44.
Аз
18.03.2023 09:37:05
1
7
Истината е, че не се усетихме как ни зомбираха. Всеки втори се натиска да е IT специалист, без да си дават сметка, че няма как всички да седят зад бюро и да работят това. Не оспорвам, че човек трябва да се образова, но да се образова така, че даживее по човешки, да придобие умения, морал, ценности и мислене, не само за себе си, а за всички хора по света. Превърнаха живота на хората в бумащина, бюрокрация и обещаха на всички, че ще седнат на бюро, но забравиха, че животът е за хората, които са оцелели, защото са се трудили на полето, за да има храна. Затова сега ядем боклуци, защото всичко се механизира и всичко се отрови от прекаления глобализъм, към който ни водят. "Най-малките" хора са най-важните, за да ги има и другите.
43.
До 36
18.03.2023 09:34:20
1
13
Тебе май те хапи шарана? Мн лесно в БГ(това значи във всеки регион) можеш да изкараш 4000лв? Как става този номер приятелю/ко?
Аз съм социален работник с бакалавър и магистратура, и месечното ми възнаграждение е 900лв. Социалните дейности и подпомагане са 98% държавна услуга, не частна! Знам, че в БГ има 3-4 сектора, които имат възможност за печелена на сумата която си посочил, но аз не искам да се преквалифицирам, че да бъда: IT, строителен инженер, пластичен хирург на чалга певици или адвокат на СИК,ВИС,ТИМ и т.н.
Аз искам да си остана соц работник и да работя в сферата на социалното подпомагане! Моля те #36 кажи ми как заплатата ми да стане 4000лв ей така мн лесно?
Тъпи коментари от сорта: “амиии….. смени си професията!” Моля, моля!
Истината е някъде другаде.
За 16г. членство в ЕС, БГ си остана “мазето на дъното на ЕС”. Благодарение на една шепа партии(които 3 от тях пак ВИЕ ще подкрепите- ГРОБ, ДПС и БСП)и един мн ама мн прост народ…. Българския!
42.
До 40
18.03.2023 09:25:43
2
7
И хлябът ли роботът ще ви умеси? И яденето в тенджерата ли ще ви сготви? Може би и и за секс ще си вземете робот? Вие изобщо сам ли ще живеете на тази планета? Когато измрат нискокфалифицираните от глад, вий за какво изобщо ще работите? Лягайте си в леглото и роботите ще ви свършат работата.
41.
6matarok
18.03.2023 09:22:05
1
2
programist se stava s u4ene koeto se zapla6ta , ako semeistvoto ti ne e bogato NQMA , AMA NQMA na4in da ima6 ka4estveno obrazovanie, edin ot strani4nite efekti na demokraciqta i kapitalizma e razdelenieto na kasti na ob6testvoto i taka kolkoto i da si umen 6te si ostane6 ot kastata na "nedokosvanite" , v indiq tova e ot vekove i ako si se rodil po ne6tastie v nai niskata kasta tam 6te si ostane6 do kraq na jivota ako 6tr da si s IQ150
40.
До 37
18.03.2023 09:16:04
10
4
Ми не, не им зависи животът. Един робот ще измене улицата без да пуши и да се подпира на метлата. По същия начин стоят нещата и с шивачките.
Навсякъде по света нискоквалифицираните работници получават толкова, колкото да не умрат от глад.
И
Искаш ли, ще се квалифицираш, преквалифицираш, или ще работиш повече, за да имаш по-добър стандарт.
39.
31
18.03.2023 09:15:58
2
5
Пич ти си издухан комплексар.Явно от многото учене се помисли за нещо повече от другите...радвай се на парите,но те не носят истинско щастие.
38.
до 36
18.03.2023 09:13:24
2
9
Принципно си прав, но в БГ 90% от "успелите бизнесменчета" са децата на комунягите, крадци и измамници близки до политиците и тем подобна сбирщина от тарикати, и затова на обикновенния работник му дават минимума. Коментара ти е точен, за белите страни тук нещата са ...
37.
До 36
18.03.2023 08:58:13
2
9
Това, което пишете е така и не е така. обяснете ми как един метач по улиците ще изкара 4 000 лв, дори и да има желание за това? Как една шивачка във фирма за бельо примерно ще изкара 4 000 лв, дори да има желание за това? В Света не могат всички хора да са бизнесмени, някой трябва да ви измете улицата пред дома, нтякой трябва да изработи обувките, които ще обуете, някой трябва да ви ушие дрехите? Става въпрос , не само сам да се напънеш, а мислещите да се напънат в интерес на общото благо, не само на своето-. Защото животът им зависи от всички ония, които произвеждат, за да могат и те да живеят нормално.
36.
До 35
18.03.2023 08:34:42
15
13
Ниската производителност на труда е разликата между тези в България и тези в Германия! Касиера в германия живее точно толкова зле колкото касиера в България. Просто на 75% от населението не ви се иска да видите реалността. Иди се разходи из Западна Европа, та поживей малко там! Виж как са разделени хората на класи там и всеки си знае гьола! Ако искаш повече пари си сядаш на 4те букви и почваш да учиш и да работиш! Никой не е длъжен да ви дава пари само щото майка ви ви е казала, че сте много специални и кадърни! Лоша новина: не сте! Бедността е начин на мислене и поредица лоши решения! За това си носи отговорност бедния! Никой друг! В България в днешно време с лекота можеш да изкарваш над 4 000 лв., но се искат знания, умения и труд! Всеки под 4К сам си е решил да е мърда! Днес се случва това, което трябваше да се случи преди 33 години: а именно разделение на класите! Дойде времето когато се делим на можещи неможещи; знаещи и незнаещи; успешни и неуспешни. И всеки един от нас взема сам решението в коя група ще попадне! Успешните, знаещите и можещите не мрънкат, а си намират сами пътя!
35.
До 1
18.03.2023 08:03:01
5
15
А как така има толкова милионери? Т.е. нищо не се произвежда, но фирмите и техните собственици печелят, а за работниците пари няма.
Да те питам нещо - по какво се различава работата на един касиер в банка в България и примерно в Германия? А на един касиер в Лидл в България и ГЕрмания? Тези тъпотии дето ги пишеш са за жалост част от самоубиственото българско мислене - за това всеки ще ни мачка.
34.
Хахахахахаха
18.03.2023 07:53:52
7
10
Защото трябва работна сила, което да извършва скучна и еднотипна работа :) За това сте кактусите! Нали не очакваш човек с IQ над 90 да седи на гише и цял ден да раздава пратки? Или да седи на каса и да слуша дали е маркирана стоката, а? За да живеем едни добре трябва да има кактуси! Факт! Но трябва да си научите мястото и да спрете да мрънкате! Хвана ли? Или и ти си под 90? Аз на пенсия не разчитам :) Тя е за такива като теб! Нищоставащи и нищоправещи! 75% не свързвате двата края! Осъзнаваш ли колко много сте тези, които нямате никакви умения и знания? Статут роби! И сами сте си го избрали! Никой не ви е винове. Хайде сега отивай да пушиш в училищния двор и да се подиграваш на "зубрачите"! Сега е честно!
33.
До 31
18.03.2023 07:43:41
5
11
Като нямат знания и умения и са с интелект на кактус, защо бизнесмените наемат кактуси? Каква е причината от 2 милиона работещи в България да са наети на работа 700 хиляди кактуса? Това са над 30% от работещите!!! Ако тях ги няма осъзнаваш ли ти как ще живееш???
Осъзнаваш ли че докато си против съгражданите си с най-нисък статус, твоят разтеж се спира, те няма да родят кактусчета, които един ден когато ти одъртееш да плащат данъци за да имаш въобще пенсия!
32.
25 ти
18.03.2023 07:17:53
5
1
Ясно, че си паднал от Луната, обаче, как успя в 6 изречения изречения да сместиш 7 лъжи? Това е нов световен рекорд.
31.
Хахахахахаха
18.03.2023 06:42:15
11
11
"Минималните нива на месечно възнаграждение на теория би следвало да се използват да се установи една „линия” в заплащането, която да позволи на работници от всички сектори" НЯМА ТАКАВА ТЕОРИЯ :) Тези на минималка са хора без знания, без умения и с интелект на кактус. В цял свят, ако си на минималка живееш в дупка с поне още 9 като теб, ядеш остатъци и си със статут роб! В БГ тези на минималка получават парите си в плик и смятат, че лъжат системата.... после почват да врещят, че нямат пенсия и, че половината им социална такава заминава за лекарства. И кой им е виновен, че са тарикати? На мързелите и това им е много! Стига с това мрънкане! Никой не ви е длъжен!
30.
Язон
18.03.2023 01:46:50
2
10
Нормално е в една окрадена от бивши и настоящи политици и техните протежета страна. Много интересно, защо всички бавно развиващи се от посочените страни не са в ЕС.
29.
Lainata
17.03.2023 23:26:05
1
3
Spokoino.
28.
до 19
17.03.2023 23:23:58
9
4
До 19 -ХХ внимавай майка ти да не е убил ковид 19. Дъртаците като теб трябва да са в гробищата, защото това получавате от съдбата. Нагли и безскрупулни крадци от държавата.
27.
Lainata
17.03.2023 23:22:55
1
1
Spokoino.
26.
Мюмюн
17.03.2023 23:21:26
10
12
Аз предпочитам да взимам двойно по-малко като роснак, ама да си пазя семейната ценност и да мога да бия жена ми без да се притеснявам. И да не ми дават по телевизора джен8ъри като филип киркорович и кобзон. Искам да забранят на децата ми да напускат страната и да ходят в загниващия запад, само големи величия като путин, лавров и песков да имат право да си ги пращат там.
25.
До Българина
17.03.2023 23:19:55
8
11
6 месеца за Петков няма как да оправят нещата. Служебните правителства стана ясно, че са с Бойко. Нали виждаш, че само плюлят по ПП все едно те да затлачили всичко. Ама не ние няма да забравим. Мъчат се пак да бъде избудалкат, че са най-стабилни. И то е така 12години без никакви реформи и само копаене на дъното.
24.
Макак Такабе
17.03.2023 23:16:30
20
16
Нормално е в най-рубладжийската държава, където 80% от дебилите са фенове на военнопрестъпник издирван от Хага, заплатите на същите дебили да са най-ниски в Европа. Но пък за сметка на това ще са най-високи в съюза росия-Еритрея-Куба-Северна Корея, към която кочина драпат едноклетъчните селяндури вгъзрожденци.
23.
Гарантирано от Гроб
17.03.2023 23:16:26
4
12
То само това да беше
Цялата държава прецакаха тия крадци
22.
До 18
17.03.2023 23:15:11
10
10
никъде не съм казвал че всеки труд не е достоен за уважение. а "бачкатор" е начин на мислене - хора не надграждащи нищо и все мрънкащи. Все чакащи някой да им оправи живота а те да си седят на едно ниво. Храната като ви я дигнат производителите веднага ги нареждате и тях като програмистите - алчни били незнам кви били не се наядоха и т.н. Иначе нали мрънкате пак "бачкаторите" че всички ферми били милионери от субсидии и от високи цени. Ама що вие не рискувате да вземете земя да я обработвате да кандидатствате за субсидии и да станете и вие богати и да си оправите живота а само мрънкане как заплатите били 800лв и другите с по високи нищо не правили и не заслужавли?
21.
Бургас
17.03.2023 22:52:28
10
11
Минималната заплата е доста над 300$. Просто масово се плащат осигуровки на минималните прагове, откъдето идва и тази статистика. Един приятел примерно получава реално 3-4 пъти повече, отколкото го осигуряват.
20.
Ез
17.03.2023 22:45:46
1
6
До българина все пак баьо 2 год не са 12 що си кривиш душата не че и тия са стока ама от такива правоверни като тебе сме на тоя хал 79eac
19.
ХХ
17.03.2023 22:40:56
14
6
Пак ме ядосахте бульхарске чекиджие. Да сте правили като мен едно време и сега щяхте да сте добре. Бях офицер от Държавна сигурност и сега пенцъйкътъ ми е 2500 лева. Който е тарикат се оправя, про'с'тоце,
18.
До 14
17.03.2023 22:34:30
2
23
Всеки труд, стига да не е престъпление, е достоен за уважение и полезен на обществото. Незаслужено омаловажаваш останалите професии. Примерно, ако няма "бачкатори" да произвеждат храна и продавачи да я продават, програмистите ще ближат мишките и ръфат клавиатурите си. Защото без компютърна игра може, но без храна не може.
17.
до 14
17.03.2023 22:23:31
1
8
До 14, да не си прекалил с белото? Софтуера се програмира , не се произвежда като хардуера. Губят ти се много часове практика. Схема „грец“ можеш ли да начертаеш без помощ от гугле?
16.
ХХ
17.03.2023 22:17:33
10
2
Сърбия, Бошняците, Черногорците не са про'с'тоци като мързеливете и неграмотни балкански текадъртици. Факт.
ПП. Тиквага ви го каза, че европеидните про'с'таци като вас заслужават единствено да бъдат мачкани.
15.
До 7
17.03.2023 22:15:05
15
4
говори за себе си и познатите ти на чашка. Аз лично взимам 4-цифрена сума на проект. Работя за София от Бургас. Познатите ми също са с 4 цифрени суми. Така че навремето в училище като не сте си водили сметки си водете сега колко взимате.
14.
До 1 Тошко
17.03.2023 22:11:40
6
4
е сам си го призна. Произвежда се - софтуер. Който струва много пари. И затова тия в ай-ти -то са с такива заплати. Щото е едно е високо интелектуален труд зад който има години учене друго е всеки втори завиващ болтчета в завод/цех или продавач или т.н. каквито са масовите бачкатори на 800лв.
13.
ГРОБ
17.03.2023 22:09:12
6
16
Мисля ,че заслужено трябва да подкрепим ГРОБ на втори април ,за да продължим мизерния си живот!
12.
Селянина с хорото
17.03.2023 22:05:28
7
21
Липсата на лустрация 1989 година донесе сегашното положение на българина. Тодор Живков ако беше наказан като Чеушеско сега нещата щяха да са без партизаните. Но нещата вече узряха и са очевадните свръх богаташи в Бълария. Лицето Иван Костов е очеваден пример за доносник-комунист и крадец!
11.
Тая
17.03.2023 21:52:46
7
6
Статистика, не знам от къде но минималната в България не е 600 лева.
10.
Българина
17.03.2023 21:43:50
21
8
До 6. Да благодарим на Бойко и ГЕРБ:
Какъв Бойко и ГЕРБ бе?
От 2г ги няма, нали беше 'Мутри, вън'
АМИ ето, няма мутри, има Слави, Киро, Кокоро, Лореро, Гълъба. Общото между тях - хора на президент Радев.
И тук идва въпроса - докъде ни докараха тия хора?..... АМИ - под шипковия храст...
9.
Българина
17.03.2023 21:40:27
2
16
Хех, гледам в аверска Турция МРЗ със 50% нагоре!
Отделно и цените 30-50% надоле !
Как са я изтървали тази графика не знам..
8.
Спокойно
17.03.2023 21:39:59
1
12
Георги Кузманов се е наел да оправи държавата. Странджата ще има магистрала за бежанците, Нефтохимик в шампионска лига и бизнеса цъфти
7.
...
17.03.2023 21:37:35
3
26
В Бургас масово взимаме по 400 евро към днешна дата. Да се гордеем с бедността си
6.
Да благодарим на Бойко и ГЕРБ
17.03.2023 21:36:06
11
20
Нека им благодарим, все пак те умуваха, и работиха цели 12 години да ни изведат до този връх. При тях имаше работа, работа, работа и огромна стабилност, та за това сега стабилно си стоим на дъното. Поклон Бойко, поклон ГЕРБ. Искаме ви доживот, който също е най-кратък в Европа. :)
5.
Ми руский мир
17.03.2023 21:30:11
11
13
Бре оплачете се на Вацев,Карбовски,Иво Христов ,Румко Чорапа да ви измолят от Батюшката по добър живот те го те Руский Мир в Действие
4.
булгар
17.03.2023 21:29:30
4
9
Отново статистики. Решението пак го няма
3.
Ойт
17.03.2023 21:26:33
18
23
В Западна Европа си късат задниците от бачкане, а тук до обяд пият кафе, следобед-бира. Докато е така, заплащането ще е такова!
2.
бахвикражбите
17.03.2023 21:24:09
1
32
Разбираш че е зле когато Босна и Херцегорвина има по висока заплата без да е в ЕС от 16 години насам
1.
Тодор
17.03.2023 21:21:07
5
36
Заплатите са според производството. В България нищо не се произвежда. Чакат се кредити от ЕС(разбирай европроекти), които отиват при другарите-партизани-мутри. Така че нормално е да са ниски доходите на българина. Бай Тошо е научил българина да краде преди комунистите-шумкари да го оберат. Филма продължава и сега.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори