×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мартин Богданов - политикът, който от 17 г. работи с хъс за Несебър, фен е на латиното и успешен земеделец


Мартин Богданов - политикът, който от 17 г. работи с хъс за Несебър, фен е на латиното и успешен земеделец
Мартин Богданов никога не е натрапвал своето присъствие, а е работел тихо и всеотдайно за решаването на проблемите на хората в Бургас
17 Март 2023, Петък, 23:59 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Една от причините да се кандидатира за депутат – ще работи, за да промени административните тежести за малкия и среден бизнес, които буквално го унищожават и от които самият той се е парил няколко пъти

Представяме Ви един от силните кандидати за народни представители от отбора на ГЕРБ-СДС в Бургас, който обаче винаги е избирал да стои далеч от светлините на прожекторите. И макар да е в политиката от цели 17 години, от самото създаване на ГЕРБ през далечната 2007 г., макар Мартин Богданов да е сред учредителите на ПП ГЕРБ, той никога не е натрапвал своето присъствие, а е работел тихо и с огромен хъс за решаването на проблемите на хората. За него има малко информация в интернет, много малко можете да прочетете и в медиите, освен това няма да откриете лесно негови снимки с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, с министри, с депутати, с кметове и други важни политически фактори в партията, в чиято светлина да се отразява неговата личност. Защо ли? Защото Мартин Богданов си има своя. Той скромно казва, че не обича да говори за себе си, а да работи, че е човек на действието и за него е важно работата да бъде свършена. Странно му е да разказва за себе си, защото направеното от него винаги се е виждало и оценявало от другите хора.

Не обичам публичността, но това вече си влиза в длъжностната характеристика на политика, казва Богданов в началото на разговора с наш репортер.

Мартин Богданов е на 44 години, роден е в Бургас, израснал е в голямо семейство, има двама братя, които са по-големи от него, с най-големия имат 19 години разлика. Има две деца от предходен брак – на 22 и на 15 години. От 9 години живее с настоящата си половинка Десислава - лятото в Несебър, а зимата в Бургас.

Завършил е средното си образование в Частната земеделска гимназия в Поморие със специалност „Управление и малки предприятия”. Бил е в казармата, след което завършва висшето си образование в специалност „Компютърни системи и технологии“ в Бургаския свободен университет. Едновременно с това започва да развива свой бизнес в телекомуникациите, който по-късно се разраства до най-голямата интернет мрежа в община Несебър. По стечение на обстоятелствата се налага да продаде фирмата, тъй като е трудно да се развиваш в малка община. Бизнесът му обаче остава в ръцете на един от най-добрите му приятели и до ден-днешен е успешен.

Занимавал се е с ресторантьорство през годините и се развивал добре, но административните и регулаторните пречки в България го отказават и от това поприще. Това е и една от причините да се занимава с политика – да опита от Народното събрание да промени административните тежести за малкия и среден бизнес, които буквално го унищожават.

В момента отговаря за достъпа и контрола на видеонаблюдението в целия Слънчев бряг, както и в голямата част от община Несебър. Изгражда и поддържа паркинг системи по Черноморието.

Мартин Богданов е домакин на среща с избиратели в Несебър, до него са колегите му от силния отбор на ГЕРБ-СДС за Бургас, както и областният лидер Иван Алексиев

От 17 години се занимава с политика, той е сред учредителите на ПП ГЕРБ от самото създаване на партията през далечната 2007 г. Член е на ръководството на ГЕРБ-Несебър и никога не е членувал в други политически формации, макар че през годините е имал не една и две покани от хора, които са наблюдавали отблизо работата му. „Не харесвам политическото номадство. Ако има нещо, което не ми харесва или го смятам за неправилно, опитвам да го променя, а не да бягам. Пример за това е делото, което водех и спечелих срещу една от най-големите банки в страната.  

Прецедент! Несебърлия осъди „Уникредит Булбанк” АД, банката променила лихвата по кредита му едностранно

Тогава много хора се опитваха да ме разубедят да не губя в дела времето и средствата си. Но аз винаги отстоявам това, в което вярвам, боря се до край и затова и спечелих. С този хъс се боря и за развитието на община Несебър с моите колеги от ГЕРБ”, казва Мартин Богданов.

„Да стартираш малък бизнес, да отвориш малка фирма в България – това е много трудно, защото изискванията са страшно големи и на практика неизпълними. Направих проучване за това какъв е процесът в западни държави като Англия, Германия, Франция. Системата там те кара да започнеш да работиш на светло, а тук те бута към сивия сектор още от самото начало", добавя той и дава пример: "Наскоро се разхождах в София с жена ми и видяхме малки сладкарници – това е пък нейното хоби. Направихме проучване за изискванията, за да се стартира такава дейност. На практика е невъзможно у нас да развиваш това от вкъщи. Ако искаш да работиш това, трябва да отвориш сладкарница, при което всички отговорни институции трябва да ти дадат одобрение. Разпечатах всички изисквания на лист А4, исках да ги побера на такава страница – трябваше да използвам толкова малък шрифт, че се четеше само с лупа”, казва Мартин Богданов.  

И дава друг пример: „В Англия например са пет стъпки – трябва да се регистрираш в Общината, че желаеш да извършваш такава дейност и в техния НАП да регистрираш фирма като ЕТ. Оттам нататък можеш да работиш от вкъщи, само трябва да изкараш един сертификат онлайн за качеството и безопасността на храните, който струва 20 паунда. Това са петте стъпки, които всеки един, който иска да развие бизнес в каквато и да е сфера, може да го направи много лесно. Тук административните тежести и регулаторни бариери ни спират, в даден момент даже убиват бизнеса и аз съм пострадал от това нещо, както и много мои познати“, казва Мартин Богданов.

И добавя, че точно това е причината да влезе в политиката – да направи всичко по силите си, за да се улесни процесът, по който хората да могат да стартират свои бизнеси.

Негов приоритет ще бъде още и електронното управление. Според него, тази административна тежест може да се намали драстично, ако всичко става електронно – с един клик, както е в повечето европейски страни, които всички даваме за пример и искаме да се равняваме по тях.

Последната реколта от едни от най-вкусните домати сорт "Биволско сърце", произведени от Мартин Богданов

Земеделието е друга област, в която трябва да се променят много неща. По думите му, повече внимание трябва да се обръща на малките и средни производители и предприятия, защото те сега са пренебрегвани, а са гръбнакът на икономиката. 74,3% от всички работещи в България работят именно в такива малки предприятия и 68% от БВП и добавената стойност идва от тях, а към тях има неглижиране, пренебрегване.

В земеделието е същото. Например – искам да се занимавам със земеделие, но е много трудно да започнеш в този бизнес. 60-70% после се отказват заради всичките пречки по пътя. Същото важи и за рибарите, където също има огромни проблеми. Законът за рибарството не е променян от години и нормативните уредби са толкова остарели, че не отговарят изобщо на съвременните изисквания. Пред 4-5 месеца се срещах с много рибари, те ми обясниха какви са проблемите и предложиха решения – ще опитам да работя в посока за промяна на нормативните наредби и Закона за рибарството и аквакултурите, който има нужда нацяло да се промени и пренапише”, споделя още кандидатът за народен представител. Неслучайно той е избрал за свой слоган думите „От хората за хората”.

Какво значи това? Накратко – всичко, което се прави за дадено съсловие, трябва да се прави съобразено това какви са проблемите и какви са исканията му. „Народният представител е... представител на народа. Той трябва да защитава интересите на хората в различните сфери. Когато става дума за рибари, питаме рибари, когато касае земеделците – се срещаме с тях”, казва Богданов.

Богданов на рафтинг със семейството си

„От 17 години съм участвал във всички видове избори в различни качества, но един въпрос, който задават хората на срещите си с кандидати, винаги ми е правил впечатление. „Ако бъдеш избран, какво ще направиш за мен?”. Трудно ми е да отговоря, защото не знам правилния отговор. В този въпрос, мисля, че се крие и един от проблемите на нашата нация. Ние винаги чакаме някой да реши нашите проблеми, вместо нас. Чакаме спасителя. Трябва да спрем да питаме, а да започнем да казваме какво искаме да се промени. Ние избираме кой да ни представлява и защитава пред институциите в държавата. И когато отида на среща с граждани, аз искам да чуя техните проблеми и техните идеи за решаването им. Как виждат те развитието на общината или на държавата ни. След което да направя всичко възможно, за да изпълня и защитя тези интереси”, казва Мартин Богданов.

Политиката не е единственото, с което се занимава. Въпреки че не му остава много време, той има редица хобита, които практикува със страст. Едно от тях е например земеделието и в частност хидропониката. В свободното си време, което през последните години доста за него е много малко, е започнал изграждането на собствена система за автоматично поливане и отглеждане на различни агрокултури. За целта има ферма в кв. Ветрен, където има дворно място.

Малцина биха заподозрели, че освен сериозен политик и бизнесмен, Богданов обича и танците. „Наистина танцувам от малък. Започнах с народни танци, но преди 12 години открих латиното и се влюбих. Хората там са винаги позитивни и приятелски настроени, всички отиват с една-единствена цел – да се забавляват. Тъкмо там се запознах с много хора и завързах страхотни приятелства. Танцуващото общество е страхотно – можеш да срещнеш хора от всяко съсловие – лекари, адвокати, пилоти, учители”, споделя той и признава, че точно на танци се е срещнал със сегашната си половинка Десислава преди 9 години.

За да подкрепите Мартин Богданов, гласувайте с преференция 5 в листата на ГЕРБ-СДС под номер 2.

Малцина биха заподозрели, че освен сериозен политик и бизнесмен, Богданов обича и танците. Със сегашната си половинка Десислава се запознава именно покрай общата им страст към латиното

 




Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
България Всички новини
Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента
Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори