×
София Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Григор Димитров падна с две позиции в световната ранглиста
  • Безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна
  • Великобритания ще удължи нулевите мита за украински стоки
  • Турция се движи с ускорени темпове към превръщането си в газов хъб
  • Автомобил с мигранти се е обърнал край София, има загинал
  • Балотаж за президентския пост в Черна Гора
  • Египет обсъди с Русия строежа на ядрена централа и търговията със зърно
  • Жертвите от земетресенията в Турция са над 49 550 души
  • Недостигът на експлозиви в Европа може да забави доставките на оръжие за Украйна
  • 1,4 млн. севернокорейци са се записали в армията заради омразата си към САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мартин Богданов - политикът, който от 17 г. работи с хъс за Несебър, фен е на латиното и успешен земеделец


Мартин Богданов - политикът, който от 17 г. работи с хъс за Несебър, фен е на латиното и успешен земеделец
Мартин Богданов никога не е натрапвал своето присъствие, а е работел тихо и всеотдайно за решаването на проблемите на хората в Бургас
17 Март 2023, Петък, 23:59 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Една от причините да се кандидатира за депутат – ще работи, за да промени административните тежести за малкия и среден бизнес, които буквално го унищожават и от които самият той се е парил няколко пъти

Представяме Ви един от силните кандидати за народни представители от отбора на ГЕРБ-СДС в Бургас, който обаче винаги е избирал да стои далеч от светлините на прожекторите. И макар да е в политиката от цели 17 години, от самото създаване на ГЕРБ през далечната 2007 г., макар Мартин Богданов да е сред учредителите на ПП ГЕРБ, той никога не е натрапвал своето присъствие, а е работел тихо и с огромен хъс за решаването на проблемите на хората. За него има малко информация в интернет, много малко можете да прочетете и в медиите, освен това няма да откриете лесно негови снимки с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, с министри, с депутати, с кметове и други важни политически фактори в партията, в чиято светлина да се отразява неговата личност. Защо ли? Защото Мартин Богданов си има своя. Той скромно казва, че не обича да говори за себе си, а да работи, че е човек на действието и за него е важно работата да бъде свършена. Странно му е да разказва за себе си, защото направеното от него винаги се е виждало и оценявало от другите хора.

Не обичам публичността, но това вече си влиза в длъжностната характеристика на политика, казва Богданов в началото на разговора с наш репортер.

Мартин Богданов е на 44 години, роден е в Бургас, израснал е в голямо семейство, има двама братя, които са по-големи от него, с най-големия имат 19 години разлика. Има две деца от предходен брак – на 22 и на 15 години. От 9 години живее с настоящата си половинка Десислава - лятото в Несебър, а зимата в Бургас.

Завършил е средното си образование в Частната земеделска гимназия в Поморие със специалност „Управление и малки предприятия”. Бил е в казармата, след което завършва висшето си образование в специалност „Компютърни системи и технологии“ в Бургаския свободен университет. Едновременно с това започва да развива свой бизнес в телекомуникациите, който по-късно се разраства до най-голямата интернет мрежа в община Несебър. По стечение на обстоятелствата се налага да продаде фирмата, тъй като е трудно да се развиваш в малка община. Бизнесът му обаче остава в ръцете на един от най-добрите му приятели и до ден-днешен е успешен.

Занимавал се е с ресторантьорство през годините и се развивал добре, но административните и регулаторните пречки в България го отказават и от това поприще. Това е и една от причините да се занимава с политика – да опита от Народното събрание да промени административните тежести за малкия и среден бизнес, които буквално го унищожават.

В момента отговаря за достъпа и контрола на видеонаблюдението в целия Слънчев бряг, както и в голямата част от община Несебър. Изгражда и поддържа паркинг системи по Черноморието.

Мартин Богданов е домакин на среща с избиратели в Несебър, до него са колегите му от силния отбор на ГЕРБ-СДС за Бургас, както и областният лидер Иван Алексиев

От 17 години се занимава с политика, той е сред учредителите на ПП ГЕРБ от самото създаване на партията през далечната 2007 г. Член е на ръководството на ГЕРБ-Несебър и никога не е членувал в други политически формации, макар че през годините е имал не една и две покани от хора, които са наблюдавали отблизо работата му. „Не харесвам политическото номадство. Ако има нещо, което не ми харесва или го смятам за неправилно, опитвам да го променя, а не да бягам. Пример за това е делото, което водех и спечелих срещу една от най-големите банки в страната.  

Прецедент! Несебърлия осъди „Уникредит Булбанк” АД, банката променила лихвата по кредита му едностранно

Тогава много хора се опитваха да ме разубедят да не губя в дела времето и средствата си. Но аз винаги отстоявам това, в което вярвам, боря се до край и затова и спечелих. С този хъс се боря и за развитието на община Несебър с моите колеги от ГЕРБ”, казва Мартин Богданов.

„Да стартираш малък бизнес, да отвориш малка фирма в България – това е много трудно, защото изискванията са страшно големи и на практика неизпълними. Направих проучване за това какъв е процесът в западни държави като Англия, Германия, Франция. Системата там те кара да започнеш да работиш на светло, а тук те бута към сивия сектор още от самото начало", добавя той и дава пример: "Наскоро се разхождах в София с жена ми и видяхме малки сладкарници – това е пък нейното хоби. Направихме проучване за изискванията, за да се стартира такава дейност. На практика е невъзможно у нас да развиваш това от вкъщи. Ако искаш да работиш това, трябва да отвориш сладкарница, при което всички отговорни институции трябва да ти дадат одобрение. Разпечатах всички изисквания на лист А4, исках да ги побера на такава страница – трябваше да използвам толкова малък шрифт, че се четеше само с лупа”, казва Мартин Богданов.  

И дава друг пример: „В Англия например са пет стъпки – трябва да се регистрираш в Общината, че желаеш да извършваш такава дейност и в техния НАП да регистрираш фирма като ЕТ. Оттам нататък можеш да работиш от вкъщи, само трябва да изкараш един сертификат онлайн за качеството и безопасността на храните, който струва 20 паунда. Това са петте стъпки, които всеки един, който иска да развие бизнес в каквато и да е сфера, може да го направи много лесно. Тук административните тежести и регулаторни бариери ни спират, в даден момент даже убиват бизнеса и аз съм пострадал от това нещо, както и много мои познати“, казва Мартин Богданов.

И добавя, че точно това е причината да влезе в политиката – да направи всичко по силите си, за да се улесни процесът, по който хората да могат да стартират свои бизнеси.

Негов приоритет ще бъде още и електронното управление. Според него, тази административна тежест може да се намали драстично, ако всичко става електронно – с един клик, както е в повечето европейски страни, които всички даваме за пример и искаме да се равняваме по тях.

Последната реколта от едни от най-вкусните домати сорт "Биволско сърце", произведени от Мартин Богданов

Земеделието е друга област, в която трябва да се променят много неща. По думите му, повече внимание трябва да се обръща на малките и средни производители и предприятия, защото те сега са пренебрегвани, а са гръбнакът на икономиката. 74,3% от всички работещи в България работят именно в такива малки предприятия и 68% от БВП и добавената стойност идва от тях, а към тях има неглижиране, пренебрегване.

В земеделието е същото. Например – искам да се занимавам със земеделие, но е много трудно да започнеш в този бизнес. 60-70% после се отказват заради всичките пречки по пътя. Същото важи и за рибарите, където също има огромни проблеми. Законът за рибарството не е променян от години и нормативните уредби са толкова остарели, че не отговарят изобщо на съвременните изисквания. Пред 4-5 месеца се срещах с много рибари, те ми обясниха какви са проблемите и предложиха решения – ще опитам да работя в посока за промяна на нормативните наредби и Закона за рибарството и аквакултурите, който има нужда нацяло да се промени и пренапише”, споделя още кандидатът за народен представител. Неслучайно той е избрал за свой слоган думите „От хората за хората”.

Какво значи това? Накратко – всичко, което се прави за дадено съсловие, трябва да се прави съобразено това какви са проблемите и какви са исканията му. „Народният представител е... представител на народа. Той трябва да защитава интересите на хората в различните сфери. Когато става дума за рибари, питаме рибари, когато касае земеделците – се срещаме с тях”, казва Богданов.

Богданов на рафтинг със семейството си

„От 17 години съм участвал във всички видове избори в различни качества, но един въпрос, който задават хората на срещите си с кандидати, винаги ми е правил впечатление. „Ако бъдеш избран, какво ще направиш за мен?”. Трудно ми е да отговоря, защото не знам правилния отговор. В този въпрос, мисля, че се крие и един от проблемите на нашата нация. Ние винаги чакаме някой да реши нашите проблеми, вместо нас. Чакаме спасителя. Трябва да спрем да питаме, а да започнем да казваме какво искаме да се промени. Ние избираме кой да ни представлява и защитава пред институциите в държавата. И когато отида на среща с граждани, аз искам да чуя техните проблеми и техните идеи за решаването им. Как виждат те развитието на общината или на държавата ни. След което да направя всичко възможно, за да изпълня и защитя тези интереси”, казва Мартин Богданов.

Политиката не е единственото, с което се занимава. Въпреки че не му остава много време, той има редица хобита, които практикува със страст. Едно от тях е например земеделието и в частност хидропониката. В свободното си време, което през последните години доста за него е много малко, е започнал изграждането на собствена система за автоматично поливане и отглеждане на различни агрокултури. За целта има ферма в кв. Ветрен, където има дворно място.

Малцина биха заподозрели, че освен сериозен политик и бизнесмен, Богданов обича и танците. „Наистина танцувам от малък. Започнах с народни танци, но преди 12 години открих латиното и се влюбих. Хората там са винаги позитивни и приятелски настроени, всички отиват с една-единствена цел – да се забавляват. Тъкмо там се запознах с много хора и завързах страхотни приятелства. Танцуващото общество е страхотно – можеш да срещнеш хора от всяко съсловие – лекари, адвокати, пилоти, учители”, споделя той и признава, че точно на танци се е срещнал със сегашната си половинка Десислава преди 9 години.

За да подкрепите Мартин Богданов, гласувайте с преференция 5 в листата на ГЕРБ-СДС под номер 2.

Малцина биха заподозрели, че освен сериозен политик и бизнесмен, Богданов обича и танците. Със сегашната си половинка Десислава се запознава именно покрай общата им страст към латиното

 
Рецепта за понички с крем
Рецепта за понички с крем 20/03/2023, Понеделник 21:00 0
България Всички новини
Хванаха 42-годишен мъж от с. Свобода с 2,20 промила зад волана Хванаха 42-годишен мъж от с. Свобода с 2,20 промила зад волана Той е бил задържан за срок до 24 часа Секс веднъж седмично е минималната доза за щастливите двойки Секс веднъж седмично е минималната доза за щастливите двойки Сексът не трябва да бъде страстен, можете да го възприемете като възможност да се отворите напълно към партньора си Кога трябва да елиминирате токсичните хора от живота си Кога трябва да елиминирате токсичните хора от живота си Прибягвате до нездравословни механизми за справяне със стреса, който ви нанася токсичната личност 4 зодии, които изискват абсолютно съвършенство от партньора си 4 зодии, които изискват абсолютно съвършенство от партньора си Не е лесно да се живее според стандартите на тези знаци Рецепта за понички с крем Рецепта за понички с крем Десерт от италианската кухня Среден пръст - защо показването му означава нещо неприлично Среден пръст - защо показването му означава нещо неприлично Антрополозите са единодушни: това е един от най-древните, ако не и праисторически жестове, които хората използват Какво стана с чичо Митко от Ямбол, спечелил 12 милиона от лотарията на Божков Какво стана с чичо Митко от Ямбол, спечелил 12 милиона от лотарията на Божков Отначало той помислил, че става въпрос за 12 хиляди и после не вярвал на очите си Би Ти Ви ще излъчи отличения с "Оскар" филм "Навални" Би Ти Ви ще излъчи отличения с "Оскар" филм "Навални" Филмът, отличен с Академичната награда за най-добър документален филм, ще може да се гледа в петък от 20 ч Силиконови импланти втора ръка вървят за 100 лева на битака Силиконови импланти втора ръка вървят за 100 лева на битака Те са от партида, изтеглена от пазара, защото причинявала онкологично заболяване Няма да можем да продадем апартамента, ако имаме неплатена глоба към КАТ Няма да можем да продадем апартамента, ако имаме неплатена глоба към КАТ Недвижими имоти не могат да бъдат включвани в капитала на търговски дружества и върху тях не могат да бъдат вписвани ипотеки, ако собственикът има просрочени налози към държавната хазна
Женското крило на управляващата партия в Танзания иска кастрация за хомосексуалистите Женското крило на управляващата партия в Танзания иска кастрация за хомосексуалистите Хомосексуалните отношения са забранени в източноафриканската държава, а при осъждане за такова провинение следва дълъг срок на лишаване от свобода Ще пенсионират ли черногорци президента си Джуканович след 30-годишна служба Ще пенсионират ли черногорци президента си Джуканович след 30-годишна служба Той е във властта три десетилетия - ту като президент, ту като премиер. Сега е на балотаж, но този път най-вероятно ще го загуби  Ръст на приходите в НАП с над 752 млн. лв. Ръст на приходите в НАП с над 752 млн. лв. До 17 март приходната агенция събра 9 % повече ДДС спрямо същия период на 2022 г. Путин клекна! Вече е готов да преговаря за спиране на войната Путин клекна! Вече е готов да преговаря за спиране на войната Младоженец остави булката си, защото имала слаби оценки Младоженец остави булката си, защото имала слаби оценки Според роднините на булката обаче проблемът не е в нейните оценки, а в размера на зестрата Трус от 4,9 по Рихтер в Румъния Трус от 4,9 по Рихтер в Румъния Трусът е регистриран в 16:02 ч. с епицентър на 11.5 км от румънския град Търгу Жиу и на 256 км от София Международният наказателен съд каза, че заповедта за арест на Путин е доживотна Международният наказателен съд каза, че заповедта за арест на Путин е доживотна Няма срок на давност за военни престъпления", заяви пред радио Би Би Си главният прокурор на МНС Карим Хан Си Дзинпин пристигна в Москва: Китай и Русия са добри съседи и надеждни партньори Си Дзинпин пристигна в Москва: Китай и Русия са добри съседи и надеждни партньори Развитието на отношенията между Китай и Русия има значителен принос за напредъка на света като цяло, подчерта Си Брус Уилис отбеляза първия си рожден ден след страшната диагноза Брус Уилис отбеляза първия си рожден ден след страшната диагноза Актьорът стана на 68 в компанията на Деми Мур, дъщерите им и настоящата си жена Той ми даде това, което Асен никога не успя, каза Диляна Попова за новия си Той ми даде това, което Асен никога не успя, каза Диляна Попова за новия си Тя и Блатечки са запазили добрия тон и сърдечните си взаимоотношения, но само като приятели
Евгений Дайнов Евгений Дайнов Хора като Путин са обречени
Виц на деня Виц на деня - Обичам те!
- Защо ми го казваш?!? Публикувай го във Фейсбук, като нормалните хора.
Виц на деня Виц на деня Влязох в черквата да се изповядам, на излизане, попа беше викнал полиция Статус във фейсбук Статус във фейсбук При жените всичко е просто: Дългата коса трябва да се подстриже, късата да се удължи, правата да се накъдри, а къдравата да се изправи.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече