×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Патриотизмът – правилният избор между ЛГБТИ и Русия


Патриотизмът – правилният избор между ЛГБТИ и Русия
Дали като контрапункт на подобни прояви, дали поради вътрешните си убеждения, именно на 3 март и именно ДБ-ПП откриха кампанията си със знамето на дъгата
08 Март 2023, Сряда, 09:47 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Интересна подробност е, че макар някои от съображенията срещу 3 март да касаят именно връзката му с Русия, всъщност именно по времена на комунизма, след 9 септември 1944 г., празникът спира да се отбелязва

За пореден път, отминалият преди броени дни национален празник, бе белязан не толкова от празничната атмосфера, колкото от спорове „за” и „против” датата. Миналата година, в разгара на започналата руска инвазия в Украйна, редица политици и т.нар. общественици призоваха за бойкот на честванията по случай 3 март. „Бойкот и саботаж на всички опити за празнуване на 3 март и прославяне на евразийските диваци”, „Призовавам да бойкотираме 3 март - това не може да е националния празник на страната ни!” и други подобни призиви съпътстваха отбелязването му.

Полемиката дали 3 март да продължи да е националният ни празник се разрази през последните години. Причините са няколко – едната е свързана с почитта към руските войници, участвали в битките, което според някои, особено погледнато през призмата на събитията от последната година, не е правилно, другите са: 3 март увенчава чужда заслуга и е израз на благодарността ни към друга нация; договорът, подписан тогава, е предварителен и подлежи на одобрението на останалите Велики сили; през последните години 3 март разединява още повече българите, фрагментирайки ги на русофили и русофоби.

От другата страна също има логични аргументи – датата е традиция, наложила се през годините; тогава е поставено началото на българската държавност; България става част от европейското семейство и неделима част от европейската и световна култура.

Интересна подробност е, че макар някои от съображенията срещу 3 март да касаят именно връзката му с Русия, всъщност именно по времена на комунизма, след 9 септември 1944 г., празникът спира да се отбелязва като официален и е обявен за шовинистичен, което е аргумент от страна на подкрепящите датата, че грешно се асоциира с признателност към Русия и точно 3 март е изместил 9 септември (национален празник преди 1990г.) и е символ на възраждането на България от тоталитаризма.

3 март между флаговете на ЛГБТИ и Русия

Част от реториката срещу датата касае и това, че безспорно става въпрос за патриотична проява, а това е нещо, срещу което през последните години, със зъби и нокти, се борят както определени политици и партии, така и все по-увеличаващата се и гръмогласна НПО група. Вероятно и поради тази причина, броени дни преди 3 март, на 25.02, се състоя протест под надслов – „Не ни убиват джендъри, а патриоти”. Официално обявената причина беше противопоставянето срещу възпоменателно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков, но с оглед на застъпената теза, че няма нищо по-лошо от патриотизма, препратката към 3 март е напълно основателна.

Тази година отбелязването на датата също не мина без конфронтации. В центъра на София, редом с българските знамена, присъстваха редица руски, като те бяха част от шествие, организирано от гражданско обединение „Национална гражданска инициатива за суверенитет на България и другите държави по света“. Въпросното сдружение е известно с това, че през декември миналата година, проведе проява в подкрепа на Русия и агресията ѝ в Украйна. Събралите се огласяха улиците със скандирания „България”, но и „Русия”, което на фона на войната, която втората води, на фона на това, че ние сме членове на НАТО и ЕС, осъждащи действията на Русия, и не на последно място – това е националният ни празник, беше най-малкото обидно и неприемливо.

„Добрите сили” и ЛГБТИ

Дали като контрапункт на подобни прояви, дали поради вътрешните си убеждения, именно на 3 март и именно ДБ-ПП откриха кампанията си със знамето на дъгата, присвоено през последните 10-15 години от ЛГБТИ. Да, не го направиха официално, не го развяваха и лидерите им, но то присъстваше в ръцете на техни поддръжници. Впечатление направи и отсъствието на националния ни флаг... На 3 март...

Това не бива да буди учудване в някого, защото и ПП, а и ДБ са по-скоро леви партии. Първите, както нееднократно са посочвали, даже не желаят да робуват на такива стереотипи – няма ляво, няма дясно, а вторите, благодарение предимно на Зелените в коалицията, но и на редица позиции, също са позиционирани център-ляво.

Факт е и че редица ЛГБТИ поддръжници припознават именно тези две партии като изразител на техните идеи и разбирания, а някои са и членове на ПП и ДБ. Именно членове и депутати от Зелените години наред присъстват и на София прайд, именно те провеждат и някои от сбирките си в The Steps – мястото за срещи на ЛГБТИ общността в София.

По тази линия се правят опити да се спечелят и повече гласове – ако си против ЛГБТИ, значи си патриот, което пък от своя страна (по логиката на редица цветни активисти) означава, че подкрепяш Русия и Путин. По тази линия, и то благодарение на редица медии, вече се афишира т.нар. „друга гледна точка”  - едната, лошата, е на патриотите, другата, добрата (неслучайно се кръстиха „Добрите сили”) е на всички, подкрепящи ДБ, ПП, ЛГБТИ, разнообразието, сексуализирането на децата и прочее. Как беше – „не ни убиват джендъри, а патриоти...”

Опитите за омаскаряването на думата патриот, националист, са все по-активни, като на връх 3 март националният ни празник също беше включен като аргумент – празнуваш ли го, значи автоматично означава, че развяваш руски флаг и подкрепяш Путин.  

А точно патриотизмът е единственият правилен отговор на въпроса „къде сме ние”, заявен на висок глас между тези, скандиращи Русия и другите, пропагандиращи ЛГБТИ „ценностите”.




Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
25
Коментара по темата
25.
ха
08.03.2023 15:21:37
4
4
до 23, какви десни политики бе? Теглите заеми и раздавате на калпак, смешници. ПП ДБ са ЛЕВИ ПАРТИИ! Всички джендъри са ЛЕВИ, еколозите са ЛЕВИ! Демократите в САЩ, които спонсорират цялата тая пасмина са ЛЕВИ! Десни били, аре у лево бе критак. Даже и БСП дето уж са леви, благодарение на Нинова са ДЕСНИ КОНСЕРВАТОРИ.
24.
Уганда слага край на западната гей пропаганда в ст
08.03.2023 14:37:58
4
4
Уганда слага край на западната гей пропаганда в страната
Уганда се противопоставя на това, което описва като международна про-гей пропаганда. Според Анет Анита Амонг, председател на парламента на Уганда, това ще стане чрез въвеждане на ново законодателство за защита на "съкровените ценности и култура" на страната.
На въпрос за среща с ЛГБТ групи, президентът на Уганда отговаря донякъде нетрадиционно. В интервю той призовава света да уважава африканските общества и техните ценности. Той също така нарича хомосексуалистите "отвратителни".
https://twitter.com/HNI87/status/1631401817606070273
Погледнете и коментарите:
People are getting tired of the rainbow neobolshevism...
Like he said, “mind your own country’s business and we’ll mind ours.”
23.
До 22
08.03.2023 14:01:36
6
4
Кирил,или който и да си ,незнам колко ти плащат да дрънкаш глупости,но ние отдавна сме решили.Избираме светло бъдеще обезпечено от съдебна феформа,десни политики,прозрачност,нулева толерантност към корупцията и в крайна сметка просперитет пред Гроб-Дпс,които ни доведоха до обезлюдяване-бедна нация ,с липса на законност и перспектива.
22.
Кирил
08.03.2023 11:59:29
6
14
Продължаваме промяната и Да България са определено леви партии, от които българите не могат да очакват нищо добро. Налагането на ЛГБТ+ "ценностите", прайдовете, "зелени" политики, развращаването на децата ни с джендър-идеология е само едната страна на медала. По време на управлението си те налагаха и левия възглед за икономиката - огромен бюджетен дефицит, безогледно харчене на държавни пари, огромна инфлация и т.н. Те са проксита на Америка - но не великата демократична Америка на Тръмп, а гнусната Америка на Байдън. Лошото е, че българинът няма алтернатива. ГЕРБ бяха десни, докато се коалираха с патриотите. Сега обаче заради корупцията САЩ ги държат като политически заложници чрез сопата "Магнитски" и те са готови на всичко, за да не попаднат техните лидери - я Борисов, я някой друг - в списъка. Такъв страх тресе и върхушката на ДПС. Затова сега всички ходят и правят метани в американското посолство. В момента то управлява България според своя, а не според българския интерес! Българинът просто е оставен без полезен ход на тези избори. Ситуацията е като при онзи човек на моста - отпред лъв, отзад х*у. Избирай едно от двете!
21.
Кокорко на Спеца се клеца с ДБ
08.03.2023 11:51:21
2
19
Хора "с такива аномалии е имало, има и винаги ще има", но те не определят пътя на човешкото развитие.Мъжете и жените са системообразуващи биологични, социални и културни общности!На всички е ясно дълбокия смисъл на разделението на хората на мъже и жени и значението на социалните роли, произтичащи от тези различия. В страната няма да има опасни джендър игри!
20.
Sss
08.03.2023 11:47:19
2
23
Всичките трябва да бъда дупени пред парламента... Вън пеерасите
19.
Hubavo zname
08.03.2023 11:38:25
1
2
Всичко е вече представено в сериала Столичани в повече, в последните епизоди.
Сменете програмата вече.
18.
Кукундрел
08.03.2023 11:37:20
3
17
Вън Мравинчовците от политиката!решиха се всички проблеми на обществото, та е време такива умно-красиви да ми набиват еврогейски ценности.Не Мерси!
17.
Хомофоб
08.03.2023 11:32:29
2
19
Едно съображение: Този повреден мозък, който е измислил знамето на алтернативните е зъл гений. Защо? Лайтмотивът е " различни в многообразието", а всъщност става дума за сегрегация "ние и те". Всичко е изключително добре премислено. Тук е мястото и на този парцал, който е една стилизирана дъга. Какво е дъгата по същество - дисперсия, РАЗЛОЖЕНИЕ на ...Светлината.
16.
Подложна медия
08.03.2023 11:22:31
19
9
Само да ви кажа,че това беше няква жена което беше донесла знамето на ЛГБТИ на предизборното откреване,където имаше страшно много хора. Въобще не е свързано с ръководствато на партията. Флагман смешни сте честноо....Бахти нагласените новини .И на Герб и ДПС навсякъде някой от превърженицете може да донесе такова знаме...
15.
Продажна медия
08.03.2023 11:16:22
27
8
Бахти хомофобската медия - flagman... Навсякъде има и ще продължава да има хора с различна сексуална ориентация..Не е престапление да си различен,излишно драматезирате преди изборите.. И го правите с ясната цел,да злепоставите една партия пред другите.
14.
До 10
08.03.2023 11:06:24
1
27
И да не зна, предпочитам да продължавам да не знам. Мястото на сексуалността е в леглото, не в политиката или на площада.
13.
Лгтб
08.03.2023 11:04:19
6
11
Винаги Россия пред еврогейсовете!
https://www.flagman.bg/article/287028
Това е един истински руснак син на най-честния руски патриот Владимир Соловьов.
Избирам тази Россия, защото е пример за величие!
https://www.flagman.bg/article/287028
12.
Haha
08.03.2023 10:47:59
7
27
Пендели само пендели ще гласуват за вас .
11.
*********
08.03.2023 10:45:20
5
19
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
Някой
08.03.2023 10:40:23
39
9
В България има гейове и лесбийки. И какво? Къде ги няма? Много хора ще се припознаят в партиите, които ще застанат зад правата им. Нима вие нямате сред приятелите си хора с различна сексуалност? Имате, имате. Може да не знаете, но имате. В това няма нищо лошо.
9.
Do 6
08.03.2023 10:38:36
27
15
И да добавя. Няма как да си чел история и да си против Русия, факт. Русо филите доказахме че сме чели и че сме високоинтелектуални. Заминавай за Украйна, защото иначе ние русо филите ще заминем, защото чакахме наще освободители бурятите и кадирките да дойдът да ни освободят, нас, жените и майките ни, и да ни освободят от пералните, тоалетните гърнета и покъщнината, обаче нацистите ни объркаха мечтите.
Руската армия е човечност, любов и морал. Нали видя как кадирките ломбуркат братята си по оръжие руцките солдати? Това е любов и в същото време и героизъм, защото опънатите руцки солдати дори и с оръжие, позволяват на братята си кадировци да ги опъват мощно, да ги думкат по тиквите и да им обират парите. Ей тази армия викахме да ни освободи нас и майките и жените ни.
Аз лично бях пратил мама и жената на фризьор и маникюр да са хубави за да посрещнем освободителите. Лично щеше да натоваря на руцките БТРи даровете от наща къща, гърне, пералня, миксер, лаптоп, телевизор, но натовските фашаги объркаха всичко.
8.
Я кажи за гвй сауните
08.03.2023 10:29:04
23
5
Иво димчев дето ги буха със спинозната чурка в педербург. И за сина на салавьов топ халката на Лондон Блонди широката
7.
Do 6
08.03.2023 10:21:09
13
42
100% съм убеден, че ти си някакъв шибан тройкаджия - никакви знания по история. Ходи да се шибаш в усрайна и се бий срещу блядките, необразован роб!
6.
ss
08.03.2023 10:16:55
60
19
Купчина тъпотии...Какви ЛГБТ, какви русофили-русофоби бе, малоумници ?
Русия нападна съседна( по-малка) държава, за да и заграби територии. България е малка държава...Кое е патриотичното? Кое е в интересите на България?Да се одобряват действията на агресора ли ? Да дойдат зелени човечета да правят референдум в Кърджали?
Много дебили има в таз' България....Много
5.
Хора, свестете се!
08.03.2023 10:15:49
8
58
Наистина съм изумена как всички от ПП са един дол дренки, един и същи десен, едно и също клише, една и съща плетка. Как са избирани тези хора плашещо еднакви?!
Сега пак претендират след погрома, който нанесоха, да получат още веднъж държавата, за да си поиграят. Да вземат пак хеликоптера Киро и Лена и да обикалят страната, за да решават проблемите на енергетиката като хрумки. Отива Киро, изслушва един разказ на кафе, и взема решение в ситуацията.
4.
Педалите на прокопи подлудяха
08.03.2023 10:12:14
12
51
Задържаха кошаревския свидетел Дилян Георгиев с дрога, издирват гаджето на Асен Василев – Тони Парфюма!Розовата пантера кожата си мени, но нрава не.
Може би същото може да се каже за хората, които казват, че няма джендър пропаганда, докато развяват знамето на общността, известна с различни от традиционните възгледи в сексуално отношение.
Да си върнем нормалността, само ГЕРБ ще почисти тези ненормалници!
3.
*********
08.03.2023 10:07:03
27
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
ПП Копейка
08.03.2023 09:55:26
39
20
ЛЛГБ е в логото на ГЕРБ ПП ДПС БСП
1.
вики
08.03.2023 09:52:45
36
24
викинце брой последните герберски стотинки, че идват времена в които повече нема да има хранилка от мутри
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори