×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фалшификат ли е снимката с криви релси в София


Фалшификат ли е снимката с криви релси в София
"Разговарял съм с фотографа. Той се кълне, че това е истинска снимка", коментира Борис Бонев, който бе обвинен от ГЕРБ, че е пуснал fake
07 Март 2023, Вторник, 15:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

ГЕРБ и Борис Бонев от "Спаси София" влязоха в сблъсък с взаимни обвинения в манипулации

Лидерът на бъдещата партия „Спаси София“ (още не е официално регистрирана) Борис Бонев влезе в нов сблъсък с ГЕРБ. Повод стана публикувана от него снимка на криви релси на столичния бул. „Цар Борис III”. Според политическите опоненти на Бонев обаче фотосът е fake.

В случая става въпрос за мащабен ремонт на трамвайното трасе по булеварда. Той е извършен от фирма на арестувания снощи Велико Желев.

“Собственикът на фирмата, извършваща бавния и некачествен ремонт на трамвайното трасе по бул. Цар Борис III е задържан заради обвинения в принуда, а офисите му се претърсват. Става дума за същата групировка, на която бяха възложени и инхаус поръчките от държавната компания "Автомагистрали" за 1,2 млрд. лв., а готови магистрали няма”, написа снощи Борис Бонев във фейсбук и публикува шокираща снимка с неестествено криви релси.

Снимката, публикувана от Борис Бонев

„Това е поредният скандал в строителството на публична инфраструктура, което под диктата на ГЕРБ стана синоним на бавно, скъпо и крайно некачествено. Дали тази полицейска акция ще доведе до справедливост, предстои да видим. Но едно е задължително - най-сетне да се въведе черен списък на фирмите, които строят некачествено, както позволява и европейското законодателство. Само така, веднъж завинаги ще спрем изтичането на нашите пари за пътища, които са опасни и се разпадат. И да, на снимката са чисто новите релси на бул. Цар Борис III, които според фирмата и Столична община са си повече от наред...“, добави Бонев.

Отговор дойде във фейсбук страницата на политическа партия ГЕРБ.

“Много зле скалъпена фалшива новина. При това от човек с претенции за ”висок морал” …”, написаха лаконично от формацията на Бойко Борисов, като пуснаха и фотоколаж. Той е комбинация от снимката, публикувана от Борис Бонев, на която е лепнат голям червен надпис FAKE, и фотос, който показва прави релси.

Отговорът от ГЕРБ

По този повод Бонев излезе с нов коментар: „ГЕРБ са загубили връзка с реалността. Обвиняват мен в манипулация, защото показвам кривите релси на чисто новото трамвайно трасе по бул. Цар Борис III, за което платихме 50 млн. лв. И "доказателството" според тях е снимка от съвсем друг участък. Предлагам всеки да се разходи между Руски паметник и Пирогов, за да се убеди сам кой лъже и кой е "фейк". Но по-интересното е кого защитава ГЕРБ в своите официални позиции? Задържаният вчера Велико Желев, чиято фирма сътвори тези криви релси, или Фандъкова, под чието ръководство се случиха същите криви релси? За тях явно общественият интерес, контролът на ремонтите и санкциите за некачествено строителство нямат значение. Важни са сделките и усвояването.“

Затова тази есен ГЕРБ щели да загубят катастрофално София.

„Защото ни лъжат в очите, защото са нечестни с гражданите, защото не ги е грижа за нашия град. За тях София е личен банкомат, от който теглят милиони. Софиянци това го виждат навсякъде, независимо колко глупави колажи пуснат в страницата си. И няма да им го простят“, пише още Борис Бонев във фейсбук.

„Флагман“ се свърза с него, за да коментира дали все пак снимката с кривите релси е реална.

„Снимката не сме я правили ние. Снимката е от интернет форума skyscrapercity. Разговарял съм с фотографа. Той се кълне, че това е истинска снимка. Не са правени абсолютни никакви корекции. Снимана е с широкообхватен обектив. Помолил съм го да ми изпрати оригиналните файлове със съответните метаданни, за да може ако някой случайно има някакви колебания и притеснения, да си провери. Тези, които разбират от това, веднага ще могат да кажат реална ли е, или не“, отговори Борис Бонев.

„И второ, ние сме пуснали втора публикация, в която снимките са направени лично от мен днес в 10,49 сутринта и на тях абсолютно ясно също се вижда на местата, че има изкривявания. Това, което трябва все пак да се каже, е, че е нормално когато се снима, особено със zoom, дефектите да бъдат потенцирани – нещо, което човешкото око на prima vista може и да не забележи в чак такива детайли, каквито реално са“, каза още Бонев.

Това са снимките, които Борис Бонев твърди, че са направени лично от него днес

Освен това на страницата на „Спаси София“ преди време публикували и други снимки „на кривобетонираните релси в този участък“.

„Мисля, че ги публикувахме още през септември месец. Тогава отговорът от общината беше, че след като се бетонират релсите и се монтират, тепърва ще бъдат нивелирани – нещо, което предвид използваната технология не е възможно, защото анкерите, които закрепват релсите, се бетонират и повече не подлежат на корекция по вертикала и хоризонтала“, добави Борис Бонев.

 

 


В категории: София


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
15
Коментара по темата
15.
Интересно
08.03.2023 08:17:46
0
0
Какъв интерес има провинциален сайт да защитава софийски корупционни практики?
14.
Ако не беше смешно, щеше да е срамно.
07.03.2023 18:24:01
4
19
Едно е да лъжеш като съдран, в стила на мащабните протести на БРП, БКП, РМС или подобните през 40-те, като дорисуваш човешки глави на протести с по 20-30 човека, за да изглежда соцреволюцията като мащабна.
Друго е да ментосваш със снимки от центъра на града, където всеки със средно образование може да види, че лъжеш, отделно всеки трамвай, минал по подобни "истински" релси, би завършил в канавката отсреща. Особено чудното в снимката е, че има релси, които изглежда нарочно са отрязани криви, от по половин метър, за да може да прецакаме кметицата и добавим аргументи в полза на ПР в стил чекмеджета, акули и градски хипита, отраснали край жълтите павета по време на ватенките.
13.
*********
07.03.2023 18:12:34
14
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
Май и Герб лъжат
07.03.2023 17:16:09
16
11
Снимката от отговорът на Герб не е коректна, защото участъците не са еднакви. Вижте черният светоф на двете снимки и ще видите, че снимката на Герб е правена след първият стълб, а точно преди него е кривият участък в първата снимка. Не знам дали снимката на Бончев е фейк, но като гледам отговорът на Герб ми се струва, че се опитват да скрият нещо
11.
Бонев
07.03.2023 17:10:37
9
26
май онази работа ти е крива!
Няма такова животно, а още повече релси, да бъдат така криви!
Работя в тази сфера над 40 години и много добре знам, по какъв стандарт се правят и оценяват!
Ако смяташ, че са криви, значи обвиняваш не само изпълнителя на проекта, но и тези, които произвеждаме хиляди километри релси!
Ако легнеш върху тях и трамваят мине отгоре ти, ще направиш едно добро за София и България, Богомиле!
10.
Бай Люксембургски
07.03.2023 16:45:55
16
9
За хората от форума skyscrapercity и по специално раздела Ремонт на трамвайно трасе на булевард цар Борис III в тези снимки няма нищо ново. Там имаше десетки и стотици фотографии и клипове за некадърното строителство на тая фирма ( форума няма нищо политическо), поседно четох за бетони капаци над шахтите с комуникация, които са направени без арматура и масово се чупят под краката на пешеходците. Има и вече хора със сериозни наранявания. Тези хора които отричат очевидното нямат нито срам нито морал. .
9.
Поредното педалче на прокопи
07.03.2023 16:00:47
5
30
Процесите и настроенията в държавата не са тъждествени с какофонията във фейсбук и мечтите на ПП лузерите.Кой обича лузерите, кой обича лумпените?
8.
джендърите от "СМУЧИ София"
07.03.2023 15:58:14
1
23
Нищо ново,Бонев ще пише довечера във Фейсбук каква сексуална тигрица е..
В момента фейсбук е препълнен от доморасли публицисти и анализатори, от експерти по всевъзможни въпроси, като често един и същи човек е експерт в няколко специализирани области – днес е вирусолог, утре е енергетик, а после дипломат според актуалната „дъвка“, според това, което се обсъжда най-шумно и от най-много други „експерти“.
Лъжата и манипулацията намериха нова среда. Всякакви пиари, пропагандатори, манипулатори, тролове с фалшиви профили откриха поминък за себе си.
7.
Само с лаене не става!
07.03.2023 15:42:59
9
35
Поредната предизборна пушилка на джендърите от "СМУЧИ София". Само с постове у фейса нема да стане бе Богомилчоо. Освен да джавкате, друго не знаете, а ако случайно хората се излъжат да галсуват за вас и спечелите, тежко и горко на столичани. Всяка седмица ще има парад на манафите в центъра, а сгадата на Столична Община ще бъде превърната в бардак на 100%
6.
Ostarq ama ne staree
07.03.2023 15:37:02
19
5
Tyi sa ot novite moderni relsi
Self adaptive opcia sami sa izpravqt i sa ogavat
5.
белото с линийката
07.03.2023 15:32:28
6
36
Крив е ''мъжкаря'' Борис Бонев.
Правия е зад него!
4.
да
07.03.2023 15:26:40
18
13
Кривички са, но не колкото на първата снимка, която си личи, че е фалшива
3.
Криви
07.03.2023 15:24:54
28
22
Криви са релсите и това е.
2.
Хайде
07.03.2023 15:10:10
34
29
Гроб -София ,барабар с Фъндъкова си тръгва.
И Слава Богу
1.
Цв
07.03.2023 15:08:36
18
54
То само като чуеш името Борис Бонев ясно за какво иде реч! Коментарите са излишни! Още малко остана до кметските избори, които са лелейната му мечта! Ама нещо софиянци не го сакат!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори