×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Елитни бойни части засилват отбраната на Бахмут? „Вагнер“-ците провалят контранастъплението


Елитни бойни части засилват отбраната на Бахмут? „Вагнер“-ците провалят контранастъплението
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че ще бъдат изпратени подкрепления, за да се засили обраната на Бахмут. Пътищата обаче се контролират от руските артилеристи
07 Март 2023, Вторник, 07:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

 „Билд“ разкри, че ситуацията край града е станала причина да разногласия между президентът на Украйна и ген. Валерий Залужний

Украинската армия няма да се изтегля от Бахмут, а дори ще бъдат изпратени елитни бойни части, които да засилят отбраната на града. Това обяви президентът на Украйна Володимир Зеленски. 

Той говори за заседанието на Щаба на върховното главнокомандване, на което бяха обсъдени, наред с други неща, ситуацията в района на Бахмут. Позицията да не се изтеглят от града и да се засили отбраната му беше подкрепена единодушно на срещата, съобщава украинската информационна агенция УНiАН.

„Главнокомандващият, командирите, разузнаването имаха специален доклад за ситуацията в Бахмут, около града. Повече от час разговаряхме. Всъщност темата за Бахмут бе основна за този щаб. Искам да бъда откровен. За съжаление има много различни дезинформации от тези, които не знаят за тайните разговори за отбраната, но твърдят неща за някакви уж решения по отбранителни въпроси. Обществото трябва да разбере смисъла на нашите отбранителни операции, за истинският смисъл“, каза държавният глава в традиционното си вечерно видеообръщение към украинците.

Той разкри, че директно е попитал командващият Сухопътните войски на Украйна генерал-полковник Александър Сирски и ген. Валерий Залужни - главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна как виждат ситуацията в Бахмут - да се изтеглят или да продължават отбраната и да укрепват града. 

„И двамата генерали отговориха: „Не отстъпвайте“. И тази позиция беше единодушно подкрепена от щаба. Нямаше други позиции. Казах на главнокомандващия да намери подходящите сили, за да помогне на момчетата в Бахмут“, заяви Зеленски.

УНiАН цитира ген. Сирски, според когото украинските военни се опитват да предотвратят обкръжаването на града-крепост. Ожесточени боеве за него се водят от август 2022 г. 

 Масово изтегляне на украинските войски от Бахмут няма, заяви в интервю за CNN говорителят на източните сили от армията на Киев Сергей Череванов. 

„Няма масово изтегляне, има отделни игри – преминаване на запад от река Бахмутка, взривяване на мостове и т.н. Седмица, след като го оставят ВСУ, може да говорят по примера на Соледар за героични отбранителни боеве“, коментира пък роденият в украинския град Суми военен анализатор Михаил Онуфриенко.

 Той цитира в. „Уолстрийт Джърнъл“, в който се съобщава, че „Вагнер“-овците изтощават въоръжените сили на Украйна в Бахмут и на армията на режима в Киев няма да останат сили за пролетно контранастъпление заради унищожаването на най-боеспособните части. 

„Билд“ пък разкри, че ситуацията край Бахмут стана причина да разногласия между Зеленски и Заложни. 

В същото време (не)отстъпващите сили се опитват да създадат отбранителна линия в Багдановка, Хромово и Красное, добавя Онуфриенко в последния си видокоментар за войната в Украйна, публикуван тази сутрин в Телеграм. 


В категории: Войната в Украйна


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
25
Коментара по темата
25.
1
07.03.2023 17:41:25
7
4
Това са НЕВЕРОЯТНИ ВОИНИ !
След факта , че са почти напълно обкръжени в Бахмут , и че командването изтегли силни части от града към друга гореща точка , УКРАИНСКИТЕ БОЙЦИ предприемат НАСТЪПЛЕНИЕ и реализират ГЛАВОЗАМАЙВАЩА ПОБЕДА с която ЗАПАЗВАТ ПОЗИЦИИТЕ си и УКРЕПВАТ ЗАЩИТАТА на пътищата , и линията по която може да се изтеглят при подадена такава заповед
А най- интересното е че тази успешна украинска офанзива в Бахмут се случва след като врагът хвърли допълнителни сили “Вагнер “!
СЛАВА УКРАИНИ!!!!!!!
24.
Сказочный путинофиль долбоеб
07.03.2023 14:45:36
5
4
Ако не беше Бахмут, наште вече да са в Лисабон.
23.
Salama
07.03.2023 11:46:23
13
30
Вторая могучая армия на свете, един кирлив Бахмут не могат да вземат вече седем месеца, а тука малоумните путинофили още не могат да проумеят, че тя всъщност е само за паради, за точене на рубли, кражби и продажби . Казвам го като чичо на майор в Краснодар. Пълно безхаберие и мизерия.
22.
българските военни СМИ
07.03.2023 11:42:37
33
9
Забележете, че 80-100 км от фронтовата линия в ДНР са бункери и подземни галерии, съществуващи от векове. Те имат 3 м дебели стени и не могат да бъдат разрушени от съществуващите бомби. Дори в Мариупол Русия използваше само 500 кг авиационни бомби срещу наци укропитеците от Азов.
Според официалните български военни коментари, въоръжените сили на Украйна са в шок: бомбите UPAB-1500B удариха Авдеевка, но това е само началото. Русия започна да използва в зоната на СВО нови мощни плъзгащи бомби UPAB-1500B с тегло 1500 кг. Тези мощни бомби от един и половина тона вече падат върху укрепените райони на въоръжените сили на Украйна в района на Авдеевка. Става дума за управляеми бомби УПАБ-1500 V, оборудвани с инерционна и сателитна навигационна система и способни да поразяват високо защитени обекти.
Тези бомби са вероятно вече на производствения конвейр....
https://bulgarianmilitary.com/2023/03/05/russia-drops-new-fire-and-forget-bombs-outside-ukrainian-air-defense/
На американските експерти им се връща мозъка – руската армия ще излезе от конфликта най-силната в света. Ако прочетете американските коментари за анализа на "мозъчния тръст" Lexington Institute - според задграничната общественост руската армия в момента е най-боеспособната в света, нейните офицери и войници придобиват огромен опит в провеждането на бойни действия в конфликта на 21 век.
Официалните български военни коментари от Бойко Николов:
"Западът каза на Зеленски, че войната с Русия няма да бъде спечелена"
https://bulgarianmilitary.com/2023/02/28/west-told-zelensky-that-the-war-with-russia-will-not-be-won/
Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц смятат, че Украйна не може да спечели войната с Русия. Нещо повече: в частен разговор с украинския президент г-н Володимир Зеленски те му казаха точно това. Двамата предлагат Зеленски да започне мирни преговори.
Т.е. когато Русия печели, те говорят за преговори. Тогава, ако Украйна губи войната, каква е ползата от това Русия да седне за преговори?
Това е въпросът на Бойко Николов...
21.
До "2"
07.03.2023 11:16:23
5
7
Няма да стане таз работа, ний роцофилите не сме проЗти, ако бяхме щеше да за пРосия. Ний за 2 шамара и ли една заплаха отиваме у МВР и си пускаме жалбичка, даже като тренираме и зобим, ти на война нъ пращаш. Нали видяхме кадировците как даряват с любов бойните си другари солдатите от велика пРосия. Ще си стоим тука у БГ и ЕС и ще чакаме да загинат, ще плюем Родината си и народа си и ще се молим да ни нападнат, да ни ударят с руски ракети, но от кадирки и буряти няма да забременеем. Само дето го пожелавахме на жените в семейството си, като викахме да ни освободи великата армия, даже бяхме подготвили преалните си, тиалетните гърнета и миксерите. Дори лично щеше да ги натоварим на руцките БТРи за да покажем благодарност към освободителите.
20.
2
07.03.2023 10:51:15
6
8
Айде вземат набират кретени от психодиспансерите..кретени фенове на путлер записвайге се отрепки да наторите Украйна ХАХА В ЧВК «Вагнер» появятся бойцы из психоневрологических диспансеров
«Повару Путина» уже запретили вербовать зэков, поэтому он нашел новую жилу «пушечного мяса». Теперь в ряды «вагнеровцев» набирают пациентов
Новому «пушечному мясу» присылают формальную инструкцию с требованиями к новобранцам и предлагаю себя по ней оценить При этом вербовщики не требуют никаких медицинских справок, а будущие «вагнеровцы» не проходят медобследование
Подробности тут: https://bit.ly/3yk43h6
19.
Проста ватенка
07.03.2023 10:45:31
11
51
Само преди броени дни форумните мурзилки се бяха възпалили от лъжите на Пригожин как бил обкръжил Бахмут оперативно, тактически и практически!
Помните ли?
Най- гламавите се размечтаха как за броени дни мужиците щели да стигнат до полската граница, други- до Брюксел, трети- до Ла Манша?!
Мухахахаха!
И днес ГРАДЪТ ГЕРОЙ БАХМУТ е свободен и украински и на запад и юг руснаците нямат успехи, дори на изток - североизток ВСУ държи позиции, които мужики не успяват да превземат!
Междувременно Пригожин продължава да хвърля пандизчиите на "нож" с по едина лопата в ръцете, а световният видеообмен е пълен с кадри какво се случва- изтребват ги като хлебарки!

п.п
Май отпусната държавна дажба (300 гр.) от ПУШЕНА шунка идва от фронта :D
18.
Край
07.03.2023 10:40:52
10
9
Повече няма да бъда русроБунак, омръзна ми вече да ме будалкат! Кой туй нещо вееее? 100 мъ излъгъхъ, ту обкръжават БахмутЯмбол, ту пленяват хиляди натовци, а на другия ден отново аха да гу привземем и така 8ми месец. Има обаче нещо което безспорен факт. Докато драпат за Соледар и Бахмут на 10км едно от друго са населените места, от лятото, есента укрите си върнаха хиляди населени места след офанзивите на Харковщина и Херсонщина. Будала си Альоша, и ти и командирите ти, и невеликия ви недоимператор.
https://youtu.be/7Y8L2B54p6Q
А кептън химарс не спи и удря здраво.
Команден щаб на русите. Следствена група снима, прави оглед и щели да рзследват.Но заради високия ранг на офицерите, Руснята е засекретила инфото на жертвите.
Какво има да разследвате статистика. 150 000 убити и логично 300-350 000 ранени. А целия ресурс на великая армия от лятото хвърлен на Соледар-Бахмут. 1 година война драпаме за Бахмут на 50км от Донецк-руски от 2014г. Когато е велика една армия, велика е! Има бг лютеница "Велика", вкусна е.
17.
1
07.03.2023 09:43:34
17
26
Кочината фалира ве задници Бюджетният дефицит на Русия за два месеца доближи годишния план - Money.bg
https://money.bg/finance/byudzhetniyat-defitsit-na-rusiya-za-dva-mesetsa-doblizhi-godishniya-plan.html
16.
me
07.03.2023 09:41:36
51
25
Много пропаганда, много нещо. Оня ден уж президента ни, ревеше за чуждите флагове по улиците на София, а цялата държава окичена с чужди знамена. Като чета медиите, все едно сме украинска република...
15.
yкpoпедимишкaтан@сpaна
07.03.2023 09:27:28
8
7
ахахаха, пак са ме отървали от ЦПЗ-то...
14.
1
07.03.2023 09:12:45
11
12
бай пеньо бай уй бай дебил ето ти видео твоя "идол пригожин как мърда сперматозоиди между зъби https://fb.watch/h8rAJfmfAS/ Фейсбук иска четене кретен
13.
razbivacha na tesni gazove
07.03.2023 09:05:44
47
18
Слава Кокаина!
12.
Бай Пеньо
07.03.2023 09:04:48
9
20
Събудиха се неграмотните, затлъстели олигофренчета и веднага изакаха 4-5 дълбокосмислени речи!!
Искам само да попитам тези комплексарчета, защо бе аджеба не съм срещнал едно подобно постче във Фейсбук или друга социална мрежа, където заставаш с името си?!!
Защо ве, чичовото?!!
Мишленца безстрашни....
11.
12
07.03.2023 09:01:08
64
31
Много фалшиви новини от американски и английски източници. То затова техните спец. служби имат цели отдели за това. Да се създава дезорганизация в редовете на противника. Така е и с укрофашистите от Украйна. Да насочат усилията на руснаците там, а да се опитат да контраатакуват другаде. Едно е че засега над 500000 украински войници са убити срещу около 100000 руснаци. Това пак от американски източник.
10.
БЪЛГАРИЯ
07.03.2023 08:56:16
33
69
А бе дето подкрепяте джудже убиец деца жени сте си боклуци
9.
Броненосеца Потьомкин
07.03.2023 08:54:07
24
57
Тая тридневна операция бая се проточи... А сега и тези дето ги освобождаваме от нацизма пак взеха да ни нападат. След като победоносно завзехме десетки празни села, сега пак ще трябва да се прегрупираме. Добре, че раздадоха нови лопати от 68-ма година, да има какво да човъркаме в свободното време...
8.
1
07.03.2023 08:38:09
14
19
2 ss есесовеца пу да е.ва майка ти хитлеристка рашистка непрокопсаник и плюеш жени в статия 8ми март
7.
DB7
07.03.2023 08:34:23
36
69
ДУХАЙТЕ ПУТЛЕРСКИ МЪРШИ!НАСТЪПЛЕНИЕ ИДВА!ЕЙБРАМСИ ЛЕОПАРДИ МАЧКАТ ДОПОТОПНИ ИЗВАДЕНИ ОТ НАФТАЛИНА Т62 1962 "МОСЕРНИ" Т90 ПРОРИВ ВСЪЩНОСТ ПРОВАЛ КАТ КОНСЕРВНИ КУТИИ А ПЕДАЛ ПРИГОЖИН КВИЧИ ПАДА КРИМ И ДО МОСКВА СМЕШНИЦИ "ВЕЛИКАТА 1ВА ГВАРДЕЙСКА ТАНКОВА АРМИЯ ДЕТО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ БИЕ С НАТО И СА СТИГНЕ ДО БРЮКСЕЛ БЕШЕ РАЗБИТА ПОД ХАРКiВ А 22ГВАРДЕЙСКА БРИГАДА СПЕЦНАЗ ГРУ 90%ЗАГУБИ И 155 ТИХООКЕАНСКА МОРСКА ПЕХОТА 95% И 8МА СЕВЕРНИЯ ФЛОТ БРИГАДА ЛЕШ
6.
Слава Украине
07.03.2023 08:34:00
31
56
Не знам дали попаднахте на тази снимка в нета.

Гледам някакъв човек, съвсем обикновен, с военна униформа, пуши цигара и не разбирам какво става и защо всички пишат отдолу Слава Украине.

И проверих де, намерих и видеото, от която е.

Значи нали знаете как докато “освобождават” Украйна, руските военни пленяват разни хора (деца включително бяха изтъпанчили на парада в Москва) и ги карат да им благодарят, снимат лайв и пускат видеа.

Та и този украински военен се предполага, че трябва да каже нещо такова. Да благодари на Русия или да каже, че насила са го накарали да се бие за Украйна, или знам ли, нещо от този сорт.

А той някакъв такъв - дърпа си фаса и вдига леко рамене:
- Слава Украине.

Не го извика, не го каза агресивно, просто го отбеляза като факт.
- Вдигнати рамене (Абе я не ме занимавайте с глупости. )
- Слава Украине.

Застреляха го на място.

Е, спряха веднага лайфа, но то се видя как се отмята главата му от куршумите и шапката изхвърча, и той падна.

Вцепеняващо е да видиш такова нещо.

И аз не знам какво повече да кажа за този човек, освен Слава Украине.
5.
до 4
07.03.2023 08:27:59
19
31
Все едно да питаш, защо за война на няколкостотин км от нас нямаме ни един кореспондент там ?
А тези който изпращат отиват в Киев т.е. по-далече от фронта отколкото ако бяха изпратили журналистите си в Силистра.

Защото тази война е като Ковида !
Две мнения за тях не може да има !
И докато при ковида изтърваха Мангъров сега медиите са железни и не допускат никой извън света на Зеленски.
4.
Реалист
07.03.2023 08:11:21
17
43
Опитвам се да разбера българска медия ли чета?
Защо в медията се разказва сто пъти по често какво е казал президент на чужда държава, а много рядко има преразказ за нещо казано от български президент или премиер, да не би да съм пропуснал анексирането на държавата ни за украинска губерния?
3.
Да да на запад либерасти
07.03.2023 07:59:11
14
17
Даже и стриптийз на малолетните си ръгльовци не правят , а виж Руспиите ,то генерал гол да ти играе самая важная гювендия,гей сауна с Иво Димчев да спретнеш в Педербург ехе туй сс истински педери не като Заоада само гей паради
2.
Sss
07.03.2023 07:52:14
28
40
До последния украинец... Разпадаща се държава... Поляците ще си вземат Галиция... И цитираме само уникалните либерасти отвъд океана... Хах
1.
Още новини
07.03.2023 07:49:55
5
44
Току-що МВР задържа една от касичките на ГЕРБ и Пеевски в пътното строителство - собственикът на "Хидрострой" Велико Желев.

Следващата стъпка е Желев да разкаже за схемите за облагодетелстване в пътните ремонти, строежа на "Хемус", инхаус далаверите, котараците разпределящи обществени поръчки и ползвани за буфери в схемите за облагодетелстване за стотици милиони.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Ще го съди за уволнението от БФС, било неправомерно
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори