Рецепта за екзотично ястие, подходящо за пости
Брюкселско зеле с булгур и маслини
Необходими продукти:
-
- 2 чаени чаши едър булгур;
-
- 500 грама брюкселско зеле;
-
- 2-3 глави лук;
-
- 200 грама маслини;
-
- люта чушка - по желание;
-
- Зехтин, сол, къри и джоджен на вкус.
Начин на приготвяне:
Накисвате булгура, докато набъбне. Сварявате брюкселското зеле с 2-3 ситно нарязани глави лук. Когато брюкселското зеле е повряло 15-20 минути, добавяте накиснатия булгур и маслините. По желание пускате люта чушка.
Добавяте към края накълцани домати и малко зехтин. Сол /хималайска/, къри /или куркума/ и стрит джоджен на вкус.
Автор: Оля Ал-Ахмед
bTV обяви пълна програма за празниците – ето какво ще гледаме от Коледа до Нова година
Бургас ще закупи електромобил и зарядна станция за нуждите на социалните услуги
Община Бургас стартира процедура по урегулиране на нова индустриална зона
Болница "Селена", от която изчезнаха над 3 млн.лева: Съдействаме на разследването
Селин Дион е готова за нова глава в живота си
През 2026 г. ни очакват две пълни слънчеви затъмнения
Фалшиви петдесетолевки заляха сергиите в Одрин, търговците скочиха срещу нашенците
БАБХ изтегли бебешка каша заради наличие на неорганичен арсен
От утре токът за бизнеса поскъпва с 22%
Мариета Георгиева - 110 километра лед, пълна изолация и български флаг на най-южната точка на Земята
Колко струва охраната на Пеевски? ДПС „Ново начало“ извади сметката
Две близо 90 годишни италианки превърнаха хляба и Instagram в туристическа сензация
