×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цялата Мара втасала, та пак ни налагат Истанбулската конвенция


Цялата Мара втасала, та пак ни налагат Истанбулската конвенция
Все по-агресивно се правят опити да ни се наложат модерните „ценности”
01 Март 2023, Сряда, 09:25 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

А патологията е прикрита зад изрази като „право на избор”, „вътрешно усещане”, „социален пол” и прочее

Към средата на февруари Европейският парламент отново настоя Европейският съюз да ратифицира Истанбулската конвенция. „Истанбулската конвенция остава международен стандарт и ключово средство за изкореняване на насилието, основано на пола, включително домашното насилие”, заявиха евродепутатите, остро осъждайки „опитите някои страни от ЕС да отменят вече предприетите мерки за прилагане на конвенцията и настояват тя да се прилага изцяло”. Правилно се досещате, че и ние сме сред непослушните, редом с Чехия, Унгария, Латвия, Литва и Словакия.

Вярно е, че у нас, и то преди броени дни, Върховният касационен съд (ВКС) отряза възможността транссексуалните да променят юридически пола си, опирайки се на решението на Конституционния съд от 2021 г., според което понятието „пол“ следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл. Това им решение дава някакви надежди, че съпротивителните ни сили все още са на добро ниво, обаче не трябва да се заблуждаваме – външният натиск неимоверно се усилва, а с оглед и на предстоящите предсрочни избори (и по-точно – с възможността ДБ и ПП да сформират правителство), много бързо реалността може да придобие черни краски.

Неслучайно рязко се увеличаха и дефилиращите по тв студиата апологети за ИК. Паралелно с правата на жените, които надали някой нормален човек оспорва, те изкусно вплитат и темите за ЛГБТИ. А уж ИК нямала общо с гейове, лесбийки, джендъри и прочее.

2020 г.

Може би повечето хора не си спомнят, но още през 2020 г., покрай рeзoлюциятa в Eврoпeйcкия пaрлaмeнт, внесена от българските евродепутати Eлeнa Йoнчeвa и Рaдaн Кънeв, и уж касаеща единствено върховенството на правото, някак се намеси и ИК, като документът настояваше бългaрcкитe влacти дa нaпрaвят нeoбхoдимoтo дa бъдe рaтифицирaнa Иcтaнбулcкaтa кoнвeнция, въпрeки рeшeниeтo нa Кoнcтитуциoнния cъд, както и дa се признaят eднoпoлoвитe брaкoвe.  Тогава темата отново беше повдигната активно и сред някои политици и НПО-та.

2021 г.

„ЕС трябва да премахне всички пречки, с които се сблъскват ЛГБТИК лицата при упражняването на основните им права” – това пък беше посочено в друга резолюция на ЕП от 2021 г, която беше приета с 387 гласа "за", 161 "против" и 123 "въздържал се". Тогава Европейският парламент подчерта, че тези граждани следва да могат да упражняват пълноценно правата си, включително правото на свободно движение навсякъде в ЕС и браковете помежду им, като дори призова за по-нататъшни действия от страна на ЕС (процедури за установяване на нарушения, съдебни мерки и бюджетни инструменти) срещу Полша и Унгария.

Каква е връзката между крайния феминизъм, НПО-тата и ЛГБТИ?

Същата година, но у нас, на 25 ноември, Международният ден за елиминиране на насилието срещу жените, се проведе протест, организиран от феминистка организация, като първоначално обявената цел беше насилието срещу жените. Присъстваха представители на различни НПО-та, опитващи се да прокарат ЛГБТИ+политики, хора с видимо различна сексуална ориентация, както и крайни феминацита.

Нека да си припомним част от исканията им тогава:

  • Пакет от мерки, които гарантират човешките права и достойния живот на мигрантите, ЛГБТИ+, сексработничките;
  • Превенция чрез изкореняване на патриархалните разбирания и стереотипните роли;
  • Равен достъп, който може да бъде осигурен единствено чрез овластяване на жените, всичките им други пресичащи се идентичности и различия.

Това са дословни цитати, тези и други подобни искания, незнайно как кореспондиращи с ненасилието над жени, бяха пльоснати на плакати, декламираха ги и от стълбите пред Съдебната палата, къде беше т.нар. протест.

В последните години основното оръжие, което трябва да разгроми стереотипите срещу ЛГБТИ+, са именно съвременните феминистки движения и НПО-тата, солидно и постоянно финансирани от други организации извън България, които стоят зад тях. За целта те провеждат крайно агресивна дейност, целяща да проникне дори в училищата. А феминизмът се използва просто като удобно прикритие зад далеч по-различните им цели. Трудно биха постигнали успех призиви – „повече права за ЛГБТИ”, но по съвсем друг начин медиите, обществеността, политиците дори, възприемат лозунги от типа на „не на дискриминацията над жените”. Крайната цел е една – прокарване на джендър идеологията.  „Джендър идеологията не е феминизъм, но феминизмът е крачка към нея”, пише германският социолог и философ Макс Хоркхаймер.

А педофилията?

Не, не скачайте като опарени, питайки се защо пък намесихме и педофилите. Колко от вас  наясно, че за „баща на ЛГБТИ идеологията” се приема Мишел Фуко, който е правил нееднократни опити за легализирането на... педофилията, самият той също е бил такъв. „Майка” на джендър идеологията е Джудит Бътлър. През 1990 година тя публикува книгата „Безпокойствата около родовия пол“, в която представя идеята за перформативността на пола, описвайки двуполовостта като ограничение на свободата и дискриминация чрез природата. Самата Бътлър прокламира не само педофилията, но и инцеста. Това са едни от иконите на ЛГБТИ движението.

През 2021 г. у нас беше прожектиран и филмът „Змия”, който допълнително ни накара да се замислим къде е границата. От една страна застанаха ЛГБТИ апологети, които побързаха да уточнят, че няма и намек за педофилия в този филм. От другата бяха хората, които отлично знаят как работи пропагандата по тази тема.

Самата аз изгледах филма. На пръв поглед, особено ако лентата е пусната като фон на друго занимание и не се гледа задълбочено, констатацията би била, че няма педофилски (нито сексуални) сцени и явна пропаганда. Обаче внушенията са направени, като за целта целият сценарий е изграден върху лошите консервативни родители на главния герой и добрият либерален приятел гей на малкото момче.

Бащата на Марио (детето) бе представен като простоват баща, често прибягващ до насилие спрямо отрочето си, майка му пък няма думата в семейството, само чисти и готви. И тук идва ролята на гея – млад, усмихнат, по-интелигентен от родителите и приятелски настроен към детето. Доста умели внушения, успешно прикрити зад образите във филма. Но въобще какво приятелство би могло да има между малолетно дете от мъжеки пол и възрастен гей, е въпрос, който оставям на вас.

А колко пък са чували, че през 1994 г. ООН изключва ILGA (International Lesbian and Gay Organization), защото организацията има връзки с педофилската организация NAMBLA (North American Man/Boy Love Association; Асоциация на мъже, които обичат момченца). NAMBLA всъщност е била член на ILGA от далечната 1985 година и едва след като ООН през 1994 година предприема съответните наказателни мерки, те са изключени.

Въпросът е невероятно съществен – ако педофилията и хомосексуализмът нямат допирни точки, защо ILGA – не просто някаква си организация, а Международната асоциация на гейовете и лесбийките, е поддържала връзки с педофилска организация? През 1985 г. ILGA приема и резолюция, в която се казва, че „младите хора имат право на сексуално и социално самоопределение, а законите, касаещи възрастта на съгласие, не защитават, а потискат. До 2006 година ILGA по никакъв начин не успява да докаже, че се е разграничила и двете организации нямат нищо общо, напротив. И тук стигаме до резонния въпрос – щеше ли някога ILGA и NAMBLA да се отдалечат една от друга, ако не се налагаше, и другият, по-важният - осъществява ли се на практика това разделение?

Транссексуалността

До 2018 г. тя е част от раздела с парафилиите в Международната класификация на болестите (МКБ). Терминът „парафилии” включва сексуалните поведения, които се отдалечават от нормата. Те оказват негативно влияние, т.к. такъв човек не е в състояние да овладее импулсите си.

Но на 18.07.2018 г. Световната здравна организация с единадесетата си ревизия на Международна класификация на болестите решава, че транссексуалността не е психично разстройство и я заличава от раздела на МКБ с парафилиите, като е въведена нова, съобразена с модерните и крайно либерални реалности категория, наречена „джендър несъответствие“. Трансексуализмът, който до този момент е определян като патологично състояние, вече е напълно нормален.

Между другото, в този раздел все още е и педофилията, макар че с нарастващите темпове и подкрепа, гарантирана на много нива, в бъдеще предстои отново ревизиране на групата на парафилиите. Нищо чудно до десетина, двадесет години да започне да ни се внушава, че сме крайни педофоби, които не разбират педофилите, желаещи да удовлетворяват сексуалните си желания с... бебета например.

С бързи стъпки към пропастта

Все по-агресивно се правят опити да ни се наложат модерните „ценности”. Зад думата „права” често прозира желанието за узаконяване и нормализиране на патологиите, а всеки техен противник, автоматично бива закичен я с „фашист”, я с „хомофоб”. Отдавна нито парадите, нито протестите не защитават просто гейовете и лесбийките, а се промотира идеология, която цели официализиране на крайностите, на извратеността. Идеология, това е думата, характеризираща последните години. А тази идеология е пагубна най-вече за децата. Защото правата на която и да е група, без значение за какво се бори и с какви думи е облякла вижданията и целите си, трябва да свършват там, където започват правата на децата.

Вече не просто се говори за гей бракове, дори за осиновяване от ЛГБТИ, а се приемат резолюции, стига се до различни заплахи за финансови и други рестрикции  към страните, които не искат да ги узаконят.

А патологията е прикрита зад изрази като „право на избор”, „вътрешно усещане”, „социален пол” и прочее. Ние, донякъде имунизирани поради битуване дълги години в строй, също действащ чрез забрани и внушения, към момента отговаряме сравнително адекватно на опитите да ни вкарат в този коловоз на анормалността. Друга причина е, че погълнати от реалните проблеми, не стигаме въобще до размисли и страсти по подобни теми. Но дали и колко още ще устоим...


В категории: Животът


62
Коментара по темата
62.
Малка поправка
11.03.2023 00:59:07
0
1
Малка поправка за авторката на статията:
За основател на джендър идеологията е признат John Money:
"Джон Мъни /John Money/, психолог и професор в университета "Джон Хопкинс", въвежда термините "полова идентичност" и "теория на ролите на половете" през 60-те години на миналия век. Парите вярват, че "бебетата се раждат полово неутрални и тази среда в крайна сметка определя дали детето ще стане мъжко или женско. Той вярваше, че момчетата могат да бъдат отгледани като момичета и обратното."
Това се цитира навсякъде:
"Транссексуалността: Мрачната, Тревожна И Девиантна История На Движението За Джендър Идеология".
https://www.publishedreporter.com/2023/01/12/op-ed-transgenderism-the-dark-disturbing-and-deviant-history-of-the-gender-ideology-movement/
https://www.infowars.com/posts/transgender-activists-are-a-lot-like-pennywise-the-clown/
61.
историята след Хитлер
03.03.2023 22:19:13
0
1
В книгата: "РОЗОВАТА СВАСТИКА Хомосексуалността в нацистката партия" от Скот Лайвли и Кевин Ейбрамс, има също интересен разказ за историята на хомосексуализма като се започне от Ной и сина му Хам, Содом и Гомор, Гърция, Рим, Египет, Персия, Картаген, Вавилон и Асирия ....
Например в Библията, Битие 9:22 Ной изпадна в безсъзнание от пиенето на твърде много вино и е обезпокоен от сина си: Хам „видя (или разкри) голотата си“. (нарушението на сина му Хам тълкуват като „акт на педерастия“). В резултат на сексуалната му атака срещу баща му, Хам е прокълнат от Ной. Хам има син Ханаан, на когото е кръстена земята Ханаан. Няколко поколения по-късно ханаанските градове Содом и Гомор ще бъдат унищожени от Бог заради хомосексуалността.
Манихейска секта, наречена богомили, възниква в България и се разпространява в цяла Европа. Хомосексуалността става толкова тясно свързана с тези български еретици, че практиката става известна като „бъгерство“. Наистина, „думата катар в повечето европейски езици стана дума за хомосексуален: на немски, Ketzer , на италиански, Gazarro , и на френски, Herite ... Ерес и хомосексуализъм станаха толкова взаимозаменяеми, че обвинените в ерес се опитаха да докажат невинността си, като заявят хетеросексуалност”.
Глава осма ХОМО-ФАШИЗЪМ СЛЕД ХИТЛЕР
Разкрива нацистките корени на хомосексуализма в Америка с много факти.
Глава девета ХОМОСЕКСУАЛИЗАЦИЯТА НА АМЕРИКА
Разкрива войствените действия на хомосексуализма в Америка с много факти.
На 15 декември 1973 г. настоятелството на Американската психиатрична асоциация капитулира пред исканията на радикалите. Хомосексуалистите бяха започнали да говорят за непоколебимите психиатри като за „военни престъпници“, с очевидни внушения. Вероятно от страх за безопасността си и със сигурност уморени от постоянен тормоз, те обявиха, че хомосексуалността вече не е болест.
....
Историята никога не се повтаря, човекът винаги го прави.
60.
спомнете си Хитлер
03.03.2023 22:11:15
0
1
В книгата си "Скритият Хитлер" Лотар Махтан, твърди, че Хитлер е бил активен хомосексуалист с дебело полицейско досие с оплаквания за блудство както във Виена, така и в Мюнхен.
Книгата на Грег Халет "Хитлер беше британски агент" (2005) също потвърждава твърденията за хомосексулността на Хитлер.
Може да прочетете от Интернет също книгата: "РОЗОВАТА СВАСТИКА Хомосексуалността в нацистката партия"от Скот Лайвли и Кевин Ейбрамс
Описват се подробно неизвестни исторически факти:
Химлер е бил обсебен от... Ордена на тевтонските рицари и че „вижда своята черна гвардия [SS] като елитен кадър от тевтонски воини“. По същия начин Фридрих Велики е личният герой на Хитлер, както и нацистът Зигфрид [тевтонски митологичен герой], също хомосексуалист е един от най-големите герои на Адолф Хитлер.
-ОСНОВАВАНЕТО И РАННИТЕ ГОДИНИ НА НАЦИСТКАТА ПАРТИЯ
-Кликата на педерастите на Хитлер
-Бил ли е Адолф Хитлер хомосексуалист?
-Адолф, момчето проститутка
....
В книгата има обзор на хомосексуализма от древността до днес.
Глава втора ХОМО-ОКУЛТИЗЪМ
....
Глава седма НАЦИСТКАТА ОМРАЗА КЪМ ЮДЕО-ХРИСТИЯНСКИ МОРАЛ
...
59.
Александър
03.03.2023 22:06:11
1
1
Мръсни джендъри разберете, България не е и никога няма да бъде джендърска държава!Като са ви мили джендърите границите са отворени, заминавайте за Западна Европа и там се шибайте на воля със всякаква паплач и мрете в говна!
58.
спомнете си Ленин (Бланк)
03.03.2023 21:42:25
1
1
Беше редно да се спомене гей-болшевика еврей-калмик-чуваш Ленин (Бланк) и неговите любовници Зиновиев и Троцки. Една от първите заповеди на Ленин беше да отмени наказанието каторга за хомосексуалистите в Царска Русия. Потърсете за: "Владимир Ленин - палач и обычный педераст". Тази отмяна важи до 1936, когато Сталин отменя тази Ленинска заповед.
57.
Петър Днепърски
03.03.2023 13:16:10
1
5
Брех, започна се предизборното оплюване. Авторката цял трактат написала, а смисълът на цялата шумотевица е още в началото (зер някой може да се откаже да чете до края) : "Гласиваш за ПП+ДБ, получаваш ИК". Това внушение е пример за пошла журналистика. Не съм сигурен дали автората въобще е чела ИК - там пише за насилието. Всичко останало са тълкувания.
56.
спомнете си Обама
03.03.2023 12:30:07
2
2
Може би повечето от нас си спомнят първата страница на Newsweek преди време: Obama ‘first gay president’ (според други Обама е третият гей-президент на САЩ):
https://s.yimg.com/os/en/blogs/theticket/newsweek-obama-gay-president.jpg
Има и доказателства:
Бившата първа дама Мишел Обама е регистрирана да гласува като мъж от 1994 г. до 2008 г., според официални документи, получени от Държавния съвет за избори в Илинойс.
https://newspunch.com/michelle-obama-registered-to-vote-as-a-man-in-1994-according-to-illinois-state-board-of-elections/
Официалните документи разкриват също, че Мишел Обама официално е променила пола си на жена през 2008 г., същата година, когато съпругът й се кандидатира за президентството.
Нека да си спомним, как Президента Обама месец преди края на своето президенство, прокара закон за безплатни медицински операции-корекции на пола за всички ДЖЕНДЪРИ... но законът не бе приет, защото медицинските лица, лекарите в САЩ просто отказаха да правят операции за корекции на пола по този закон на Обама, като казаха, че тяхната религия не позволява да извършват това, а това е ТЯХНО КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО (в добавките на американската конституция се позволява човек да откаже да направи нещо по закон, когато неговата религия не му позволява това)!
55.
историята на болестта е дълга
02.03.2023 17:12:49
3
2
Бих препоръчал на авторката да се информира за историята на думите, които употребява, от wikipedia:
https://bg.wikipedia.org/wiki/Джендър
https://bg.wikipedia.org/wiki/Трансджендър
https://bg.wikipedia.org/wiki/ЛГБТ
https://bg.wikipedia.org/wiki/Хомосексуалност
https://bg.wikipedia.org/wiki/Педофилия
Това е пояснение от Хенри Макоу, какво е "ГЕЙСТАПО":
https://www.henrymakow.com/2016/04/we-have-de-facto-communism.html
"Например, сатанистът прави това, което е болно, т.е. хомосексуалността, здраво; и какво е здравословно т.е. хетеросексуалност, болна. До 1973 г. хомосексуалността е призната за това, което е, разстройство на развитието. Всяко лято ставаме свидетели на множество паради на "гей прайд", предназначени да нормализират тази болест."
Това е едно заглавие от СМИ, което показва докъде е стигнала тази болест:
"30% от американските жени под 25 години се идентифицират като ЛГБТ, кой ще прави бебета? Това ли е краят на човечеството?"
https://www.eutimes.net/2020/10/30-of-american-women-under-25-identify-as-lgbt-who-will-make-babies-is-this-the-end-of-humanity/
54.
К. К.
02.03.2023 17:00:53
0
2
Аз също съм против дженджърите, геювите и налагането на евроценностите на мен и моето традиционно семейство. То половината живее в Германия, а другата половина в Англия, ама нищо, ще се върне, като ги преборим геювити. Засега пазаруваме в западни вериги и караме западни коли, обаче още малко. като преборим джейндърите и геювите, ще ги сменим.
53.
предишно решение на ВКС от 2017
02.03.2023 12:42:35
0
2
Все пак не трябва да се ръкопляска на временното решение на ВКС:
"Окончателно. ВКС отмени възможността за смяна на пола"
https://www.svobodnaevropa.bg/a/32281019.html
Нека да си спомним, че според предишно решение от 2017 на Българския ВКС "За юридическа смяна на пола не се изисква операция". Това означаваше, че в България всеки можеше да си промени биологичния пол юридически (без операция), просто с едно заявление до BG съда... Вчера си бил Валери, днес Валерия и започваш да посещаваш женски тоалетни...
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/pol-sad-smjana-24940092
Имаше доста такива случаи, джендърът Емили Йорданова, известен като Еми Тротинетката не е единствения случай.
Затова нека да не ръкопляскаме на съда, утре може друг съд, в друг състав, пак да промени обратно това "окончателно решение" под диктовката на гей-партия/коалиция/ в Парламента и гей-Премиер.
52.
_nib_
02.03.2023 12:24:07
5
6
От европедегейския съюз само лошо е видяла България.
Забрана на либероидите.
51.
джендър-България, май?
02.03.2023 10:54:39
2
3
Да си спомним, че доскоро България имаше гей-вицепремиер (де факто той беше Премиер) и този вицепремиер Асенчо за малко да стане Премиер на България! За Славуца да не споменаваме, чиято партия беше на власт заедно с партията на джендърите ПП, спонсорирана от фондация Америка за България. Забележете, че в цяла джендърска Европа, освен България, имаше само един Премиер-гей, в Люксембург!!!
Как щеше да научи премиерът Асенчо да говорят в Българския Парламент - това беше обръщение на депутата от "Алтернатива за Германия" Щефан Кьонигер към сексуалното многообразие, май стигна до 59, каза че можел да изреди още хиляди варианти, но не искал да оттегчава депутатите:
https://youtu.be/3uJI3PMJZR4
50.
Към автора
02.03.2023 10:31:54
4
2
Имах някакво особено отношение към Вас, някак си неестествено ми стояхте в този сайт - добре списани текстове, промъкващи се елементи на анализ. Като цяло правите добро впечатление. Разбира се всички сме способни да сгрешим в някакъв момент. Но във вашия случай - е по грандиозен начин. Дори си мисля, че снимката Ви е фалшива, защото звучите точно като останалите пишещи в този сайт. Знаете ли - дори не мисля, че сте жена. От тук нататък ще Ви наричам Васко, просто така го усещам. Не ме разбирайте погрешно, не Ви критикувам. Всеки има право на мнение, може и да го публикува където си иска. Темата обаче изисква друга нагласа и друго светоусещане. Не, не за да е в крак с модерното. Замислете се - преди време прокажените са били избягвани и дори убивани, а в Индия и днес убиват жените с камъни. Публично! Колкото и странно да Ви изглежда подобрен акт се приема като повод за гордост. Аз лично Ви препоръчват да изглеждате филма "Баклава". Ако сте го гледали, изгледайте го отново. Разсъжденията Ви за педофията няма да коментирам - там положението е трагично.
49.
Ангел Калчев
02.03.2023 08:24:56
0
6
Това не са нови ценности. Това е падение, макар че никой не е съвършен. Има мъж, жена, момче и момиче. Така ни е създала Природата. И има създаден ред, който не трябва да се нарушава. А ние го разрушаваме. Няма 30 пола, а само два. Простичко е. Всичко останало са глупости.
48.
Този свят трябва да бъде унищожен!
02.03.2023 04:28:35
3
5
От една страна имаме журналисти, които пишат подобни идиотии! От друга страна имаме превъртели НПО-та, които си измислят каузи и вършат идиотии! Хората са болест и планетата трябва да се излекува!
47.
До 46
01.03.2023 20:23:01
2
7
Браво, пич. Няма да ти отговорят, щото не могат.
46.
До дебилите долу 2
01.03.2023 19:50:20
4
10
Като не сте педали и джендъри защо сте сами и една жена не може да хванете?

Като не сте педали и джендъри защо не можете да накарате една жена да прави секс с вас а ходите масово по проститутки?

Като не сте педали и джендъри защо на 30+ сте със шкембета и тюфлеци?

Като не сте педали и джендъри защо най голямата ви гордост е колко можете да пиете?

Като не сте педали и джендъри защо не израснете професионално а ревете как тук работа за повече от 800лв нямало?

Като не сте педали и джендъри защо като истински мъже не се месите в конфликти а гледате отстрани най редовно и после коментирате?

Като не сте педали и джендъри защо не може да си позволите качествен живот за себе си и близките а само ревете колко скачали цените?

Като не сте педали и джендъри защо не отговорите на нито един от тези и предишните въпроси а мълчите като лапнали..... ;)
45.
do 778яа78а
01.03.2023 18:02:31
7
10
Улан, Ибне!
Ако искаш папкай насекоми, хлебарки. Ако искаш да те надупчат от зад с бормашина. Ако искаш си сменяй пола всеки ден.
Ако искаш бъди педофил- като нямаш страх от бога!
САМО НЕ НИ НАТРАПВАЙТЕ НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА! ИДИОТИ!
44.
До дебилите долу
01.03.2023 17:59:15
8
11
Вие като не сте педали защо сте бедни?

Като не сте педали и джендъри направихте ли така че да осигурите спокойствие и добра среда на децата си?

Като не сте педали и джендъри успяхте ли да осигурите добър живот и възпитание за децата си?

Като не сте педали и дежндъри успяхте ли да купите и осигурите на родителите си нормален дом и спокойни старини?

Като не сте педали и джендъри успяхте ли да възпитате дъщерите си така че да не ги помпят зад пейките на блока или в тоалетните в училище и после да се хвалят с това?

Като не сте педали и джендъри успяхте ли да научите дъщерите си да не се продават за парцалки и лайкове?

Като не сте педали и джендъри успяхте ли да дадете внимание и любов на жените си така че да не си го слагат с всеки втори зад гърба ви?

Като не сте педали и джендъри успяхте ли научите синовете си да се изхранват сами а не да мечтаят да са мутри да карат 40 годишна немска бракма и да ви гърбят за пари?

Като не сте педали и джендъри успяхте ли да предпазите синовете си от това да станат наркомани или стероидни дебили за които най голямото постижение е да споделят с приятелите си "ае ония като му изших ина и се насра"

Като не сте педали и джендъри успяхте ли да научите децата си на стойностни неща вместо да мятат салфетки в долнопробни димни дупки и след това в тоалетните на въпросните дупки да смъркат бЕло и да ги чукат?

Като не сте педали и джендъри успяхте ли в живота или когато видите някой младо човек със скъпа кола и по висок стандарт на живот да казвате "мани го тоя цайсат педал тия компютри нищо ни произвеждат"

Като не сте педали и джендъри какво постигнахте като гласувахте за истински мъж и мачо като Боко?

Като не сте педали и джендъри защо продължавате да сте бедни и да мрънкате как някой ви е длъжен да ви дава 2000 минимална вместо като големи "мъже" за каквито се имате не създадете свой бизнес?

Та какво направихте като толкова годни няма "Истанбулската конвенция" и не сте педали и джендъри ???
43.
DJARO
01.03.2023 17:27:57
5
9
Който Гласува ЗА.....Истанбулската конвенция....ДА БЪДЕ ПРОКЛЕТ ДО 9то КОЛЯНО....АМИН....
42.
До "До 31"
01.03.2023 17:19:38
1
3
За какви цели било си го пишело в прав текст и не било нужно да се тълкува ?!!
Че той и Путин в прав текст обявява,и си го пише, че целите са му ликвидиране на национализма и фашизма в Украйна , но ти няма да го тълкуваш ,и ще го приемеш безрезервно, нали !
41.
До 38
01.03.2023 17:14:09
2
9
Още по-забавно е, когато недоучени юристи се опитват да ни обяснят някои текст, написан от същите тъй недоучени юристи !
Целият им капацитет се измерва с няколко наизустени абревиатури и менторското поведение !
Аз лично не се притеснявам от това дали "ще ме дупят" ( и това ли 5 години се изучава) с еврото, македонията, шенген , петджито и т,н. !
Притеснява ме агресивната педерастия , която особено надигна глава последните 10-тина години, което удивително съвпадна с приемането на тази конвенция...Уж нямат нищо общо , а я цитират непрекъснато!
А матрЯла ще си в се същият, разбира се - все надупен на някого!
Няма нужда да тълкуваме на кого се мъчат да ни надупят сега !
40.
До 28 гагага
01.03.2023 16:06:17
0
1
И какви права по-точно искаш да имаш ти върху жените?
39.
Слава России
01.03.2023 16:05:43
9
12
За наше голямо нещастие , ЕС буквално ЗАКОПА Християнството ! И тъкмо затова върви към сигурен саморазпад !
За наше щастие обаче , Руската федерация ПРОМЕНИ конституцията си и вкара ПРАВОСЛАВИЕТО ВЪТРЕ !
Както се казва - ИМА ГОСПОД !
Та : утре да не се чудите ЗАЩО Путин ще е победител !
38.
до31
01.03.2023 15:11:29
5
4
Винаги е забавно когато юридически неграмотни специалисти по всичко четат закони и се изказват като капацитети. Съмнявам се ,че може да напишеш нещо смислено, освен името си, камо ли инструкция за каквото и да е като гледам неудачния ти пример. За какви цели е, си го пише в прав текст и не е нужно да го тълкува никой, а и със сигурност не е за нуждите на ЗЛС, ЗГР или ЗДДС и т.н. За някои работи да ги разбереш се учи 5 г. и правото е едно от тях, макар,че всички го разбират. Така, че споко не се притеснявайте / не се надявайте да ви дупят по домовете като/ако приемат конвенцията, еврото, македонияяяя, шенген, петджито и всичко, с което ви плашат рублолюбците. С конвенция или без все същия кенеф ще е, все някой друг ще е виновен. МатрЯла такъв.
37.
До"До 9"
01.03.2023 14:08:08
0
3
Преди да започнем да четем заедно, ще трябва да прочетеш всички материали, посочени в преамбюла на конвенцията, които започват обикновено с израза "като се позовават ...." и "като осъждат..."
Тогава всеки текст по надолу в конвенцията ще ти се изясни в друга светлина !
36.
До 31
01.03.2023 14:03:20
3
1
чл3 в "социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики" си е едно към едно социален статус на определен идивид от обществото ...Социалният статус не е само вили, къщи, коли и апартаменти, както го разбирате !
А определението че било само за нуждите на конвенцията е просто смешно !
Това означава ли , че ако аз искам да напиша инструкция за каране на камион, само за нуждите на инструкцията си, ще го нарека автобус?
35.
До 9
01.03.2023 13:54:32
1
1
Айде всички заедно да четем, за да видим как лъжеш.
Покажи ни къде пише тъпотиите, за които говориш.
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/6679109
34.
До "До 21"
01.03.2023 13:53:43
6
11
Хайде стига джендърски пропаганди, нали едното било определено от семейния кодекс, а другото го имало в НК ?!
За чий чеп тогава е изобщо този неистов вой и настояване да я приемаме тази конвенция , която според теб е само един лозунг ?
А, може би си пропуснал текста в нея, че "всички , които я приемат" СА ДЛЪЖНИ да приведат законодателството си спрямо конвенцията ?!
Не е толкова просто, колкото се мъчиш да го изкараш! Целта е много по-далеч1на и добре обмислена, добре че има все още другомислещи хора !
33.
До "оффф"
01.03.2023 13:46:05
1
13
Абе, друже, в България имаме поне 5 закона, които засягат "трепането" на сестрите ти и дъщерите ти!
Ако се прилагат както трябва един насилник няма да бъде на свобода !
Защо си мислиш, че въпросната конвенция ще рещи въпроса на калпавата ни прокуратура и корумпираните съдии?
32.
до 21
01.03.2023 13:45:29
6
5
Ти нещо чел недочел, къде прочете думата социален статус и разрешение за нещо си, като леко пропускаш началото, че това определение е САМО за нуждите на конвенцията. По въпроса кой за кого може да се омъжи/ожени е писано в семейният кодекс, а не в конвенцията. Накратко преведено за теб и такива като теб означава, че жената не е съществото, което трябва да ти носи чехлите и да ти реже салатата, да ти слугува и ако не го прави трябва да я биеш, въпреки, че ти и други като теб може да възприемате така социалната и роля свързана с женския пол . Нищо повече не пише за разрешение за бракове и т.н. Отделно от това нямаш право да биеш никого, не защото е "джендър" ,бял, черен или по друг начин прави секс неправилно и т.н. , но не заради конвенцията, а заради НК. С две думи, конвенцията казва просто не упражнявайте насилие над хората с които живеете и дава начините за някаква защита. ДПС не е като да не управлява отдавна, явно не си забелязал.
31.
:)
01.03.2023 13:43:59
4
6
Здравейте педеруги !!!
30.
оффф...
01.03.2023 13:38:19
19
11
Отново ще търпим сестрите и дъщерите ми да ги трепят в домовете им, защото неандерталците не са прочели конвенцията, но са прочели някакви фантазии във фейсбук за някакви въображаеми джендъри
29.
Добре де
01.03.2023 13:36:07
2
8
Приемаме, кандисваме , съгласяваме се с определенията на въпросната конвенция за половото определяне на индивида !
Вследствие "социалната определеност" и сексуалните си предпочитания някой вече космат и брадат 120 килограмов индивид е решил, че в себе си има повече женско, отколкото мъжко и не е това, което ,му е дала природата ...
ОК няма да го убиваме , я, давме му правото да си смени юридически пола, да си потърси партньор от мъжкия пол и да си живее живота без да го притеснява някой !
Добре, но ако на обществено място на този/тази изведнъж му се приходи до тоалетна, в коя от двете тоалетни ще влезе - в мъжката или женската ?
Ще каже някой, ами цивилизованото общество както е направило тоалетни за инвалиди , така и ще направи и за такива !Да но в същият момет може в тази тоалетна да отиде и някоя жена, която пък се е "пререгистрирала" като мъж !
Тогава какво още една тоалетна ли ще правим ?
Ами то , според един от документите, на които се позовава тази Конвенция половете са 28 вида и броя !
Ами ако същият този брадатата мома, е решила да участва в олимпиадата при жените от художествената гимнастика ?
Тогава какво правим ?
28.
Га га гаааа
01.03.2023 13:34:49
10
14
Само за сведение в държавите, които робуват на такива конвенции и закони мъжете нямат никакви права срещу жените.В 90 процента от случаите жените използват мъжете само за разплод и им бият шута.Жена само ако се оплаче от мъж пред съответните органи дори и без никога да го е познавала, някой знае ли какво последва.
Така е най вече в Америката, Нидерландия, Скандинавските страни, Германия.Там има по 50 пола, за педофилите да не говорим.
Всичките тези сили работят единствено за разпад на традиционното семейство и ценности.
27.
всичкото найхубуту
01.03.2023 13:22:23
0
6
ТОП ЗАГЛАВИЕ !!!
26.
Поздравления...
01.03.2023 12:57:17
8
21
Този път с тази статия Флагман ми се издигна в очите. Публикувайте по-често такива мнения и статии . Стига сме се правили на големи либерали. Нека да защитим нашите исконни традиции и се борим за запазване на християнските норми и традиции в България , да запазим семейството и нашите деца.Стига с извратените европейски ценности. Време е да се обединим в името на истината и бъдещото възпитание на следващото поколение на морал и християнски ценности които са ни запазили във вековете като нация и като български народ.
25.
Трол
01.03.2023 12:42:41
4
6
Ако вземе Мара да втаса, вас трябва да ви затворят,защото не спазвате никакви етични норми!
24.
ТБС
01.03.2023 12:31:00
8
1
Ако някой от имбецилите си мисли, че ще му се размине, в грешка е. ИК ми дава възможност да съм каквато си искам и да правя разни работи безнаказано. Та нашите малоумници да се помислят хубава какво се набиват сами, преди да им го набият от друга място.
23.
Точният израз е
01.03.2023 12:30:29
1
8
"Всичката Мара втасала, само пут___та не вчесала ".
Но някак си не върви точно за тази конвенция, защото не е ясно въпросната Мара има ли такава или е с
такъв , ако си е сменяла пола, де ?!
22.
Холивуд
01.03.2023 12:25:48
0
16
Цитати от официалния превод на Истанбулската конвенция качен на сайта на Европейския парламент.
Чл 4 т 3 Защита от дискриминация,основана на "сексуална ориентация" и "идентичност,основана на пола"
Чл 14 Задължително изучаване в училищата (на всички образователни нива)на въпроси като "нестереотипни роли на пола"
Гл 1 чл 3 тВ. "Пол" означава социално изградени роли,поведения,дейности и характеристики,които определено обществото смята за подходящи за жените и мъжете.
Гл 1 чл 4 т3 Прилагането на разпоредбите на настоящата конвенция от страните,по специално мерките за защита на правата на жертвите,трябва да бъде осигурено без всякаква дискриминация,основана на пол,социален пол,раса.............сексуална ориентация,идентичност основана на пола,.........и др.
Какво точно не ви е ясно идиоти?
21.
До "778яа78а"
01.03.2023 12:11:03
2
25
Ами , разбиращият, нали точно определението за "пол" е разковничето , посочено още в чл.3в ?!
Полът е определен като "социален статус" , а не като биологичен , като природен !
И това не те задължава , а ти РАЗРЕШАВА да се ожениш/омъжиш за еднополовия си събрат .
От там нататък колкото и да четеш и "разбираш" следващата буква "срещу насилие на жени, основано на пола", се получава пълна безсмислица , защото не става ясно срещу каква жена е упражнено насилието - биологично определена такава или "социално" определена , т.е . тя може и да е с брада тази жена !
Наистина разбиране му е майката !
А колкото до Вазов, не бери грижа - само допусни ДПС да вземе властта и ще има да гледаме !
20.
DB7
01.03.2023 11:50:53
6
18
МРЪСНИ СВОЛОЧИ!ИСКАТ ТРЕПАНЕ!!И СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ИМ ДАДЕМ
19.
Капитан Морган
01.03.2023 11:45:34
28
15
Няма нужда от никаква "Истамбулска конвенция", тук съветската система отдавна изпедерасти голяма част от населението, създавайки червени, безполови помияри.
18.
ha
01.03.2023 11:23:08
2
20
двойката, чели сме я, и сме отвратени.
17.
me
01.03.2023 11:22:30
7
26
Тия със ZZZ в постовете винаги настояват за ИК, помощ за Укрйана, ваксиниране, плюят възраждане, и искат да папат насекоми. Интересно съвпадение, нали?
16.
Не е ли ясно каква е целта? Не е ли видно?!
01.03.2023 11:14:15
7
29
Както съветското посолство командваше тогавашните политически марионетки, така и сега американското посолство командва сегашните политически марионетки. По същата причина днес внуците стават марионетки на американски джендър-екстремисти.Един от тях напуска Изпълнителното бюро на БСП в знак на протест срещу позицията на Нинова в защита на семейството от мъж и жена и позицията на партията срещу Истанбулската конвенция. За награда президентът Радев го направи министър във второ поредно служебно правителство. Вижте биографиите на Христо Иванов, Иво Прокопиев, Борис Бонев...и само те ли. А защо „Магнитски“ е беззаконие?Защото се използва като революционен трибунал.„Магнитски“ е старият революционен трибунал-кланица, или новият „Народен съд“ – пародия на правосъдие.Защото е беззаконие всеки закон, употребяван не с юридическа, а с политическа цел.
15.
778яа78а
01.03.2023 11:11:56
35
15
Точното заглавие е "Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие" . Няма нищо за тълкуване, всичко си е ясно и никъде на пише, че трябва да се ожениш за мъж или да се омъжиш за жена.Четенето с разбиране означава да четеш всички текстове в тяхната взаимовръзка без да търсиш под вола теле. Дефиницията за пол чл.3,б."в", заради която е целия рев на неграмотниците е приета за нуждите на конвенцията и го пише изрично, никъде не се отрича общоприетия биологичен пол, напротив като прочетеш следвашата буква ясно си пише, че е срещу насилие срещу жени основано на пола и т.н. . Четене му е майката и разбиране, а не празни лозунги. Ся като се поизчерпи тоя рев, чакам темата и рева на непрочелите и една книга, как махнаха вазов от учебниците за 3-ти клас.
14.
До 7
01.03.2023 11:11:35
6
39
Ако и ти си доразвит сапиенс, достигнал висините на джендъризма, събирайте се с Кокорчо и се навеждайте на Божковия резидент от Дубай, който е специалист по ДДС измами!
НЕКСО е икономическата еманация на родните джендъри, умно-красиви, променкаджии.
13.
Престъпници и Предатели!
01.03.2023 11:07:20
7
41
Долната протестерска мафия се е настанила на всички ключови позиции!
Две години чегъртат и назначават зависими от мафията на местата на професионалисти!
Първо роднини, приятели, кумци, баджанаци и любовници от трите пола!
Тези джендъри, надрусани, опоскаха България!
Вождът им Киро гази конституцията, Асен гази законите за обществените поръчки, как Гвоздейков-бивш депутат от ПП, да не ги последва?
12.
Ако
01.03.2023 10:53:52
5
54
либералите толкова искат да я наложат тази конвенция, защо не я ревизират и да премахнат двусмислените текстове, касаещи джендър идеологията и ЛГБТИ идеологията !
Ами не могат, защото нищо няма да остане от конвенцията и тя ще загуби основния си смисъл, който има много малко общо със насилието над жените !
11.
До "До 11"
01.03.2023 10:49:51
4
48
Сами си противоречите!
Една конвенция не трябва да бъде написана така, че да позволява различно разбиране. т.е. тълкуване !
Какво има за разбиране във факта, че ако тези "идеологии" бъдат възприети масово и започнат да се прилагат , то в един ден ще се окаже , че възпроизводството на човешката раса е спряло !
Ако това е крайната цел, защо не си го обявят открито!?
10.
до 11
01.03.2023 10:42:45
44
5
Пробвай четене с разбиране другия път !
9.
До "Sad story..."и 7787
01.03.2023 10:37:58
7
64
Аз съм я чел много внимателно !
От всичките 30-тина страници 2/3 от тях изобщо не засягат по никакъв начин теми по правата на жените, насилието върху тях , домашното насилие и подобни...
Основно е наблегнато върху половете , отношението на обществата към тях, защитата на многобройните "полови разнообразности" , възпитанието на подрастващите , все такива работи !
Не зная вие как я четете тази конвенция , но много избирателно я четете !
Тя винаги е прокламирана като конвенцията , която обезпечава и
гарантира "ненасилието върху жените ".
А по тази тема са само два реда и половина !
Зад този талаш се крие същественото , за което определени кръгове много ги сърби!
8.
Bbb
01.03.2023 10:32:05
5
60
Извращенията на всякакви боклуци не може и не трябва да се узаконява и пропагандира.
Повечето хора в България не знаят същността на въпроса и какво в действителност се случва в Германия например.
По този начин се облъчва и разбива психиката на нормалните хора още от детска възраст.
7.
А вие
01.03.2023 10:20:21
60
11
А вие прочетохте ли я тая конвенция, щото по всичко личи че не сте я чели и нямате никаква идея за какво е тя и няма нищо общо с опорките тук.
6.
бай ганьо марка тъпунгер
01.03.2023 09:59:56
68
13
Абе приемете им документа, оставете ги да си спрат помежду си и да се женят помежду си, никой не ви кара да си лягате с тях... Освен ако не го желаете ;)
5.
7787
01.03.2023 09:54:34
63
23
Барем някой да я беше прочел тая конвенция дето все е дъвка в устата на неграмотни патрЕоте заедно с раZZия, македонияяяяя и т.н. дебилщини! То не е за чудене де, матрЯла историята си не знае и не иска да знае, пък камо ли да прочете нещо друго. Я кажете сега кога ще ви чипира 5Джито и ще ви задължат да ядете буболечки докато ви заливат с кемтрейлс от самолети и тайно се готвят да дадат децата ви на мъжко семейство от норвегия?
4.
Точка!!!
01.03.2023 09:46:18
42
43
Конституционният съд реши: Истанбулската конвенция противоречи на Основния закон.

Кво я дъвчете тая тема пак ве, къв е тоя жалък пиар? Спрете да и публикувате жалките мнения на тази нископлатена мисирка.
3.
Бай Димо
01.03.2023 09:40:23
32
73
Укрите за това се бият - прегърнали са евроатлантизма, всеки ден мрат за гей байряка, за джендерастията и толерастията. Искат да съборят диктатора Путин, който не им дава да са свободно ЛГБТ общество.
2.
Sad story teller
01.03.2023 09:39:54
69
21
Имам чувството, че никой, който пише по темата за Истанбулската конвенция, не я е чел в действителност.
30 странички са, бе, хора. Напънете се, прочетете я и спрете да говорите глупости :/
1.
паткан
01.03.2023 09:35:47
5
75
От много време за умните хора е ясно , че ни управляват боклуци.
Това което не е ясно е кога ще ги наритаме.
Много време вече се гаврят с нормалните хора
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори