×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България се готви да подкрепи скандално пандемично споразумение, даващо огромна власт на СЗО


България се готви да подкрепи скандално пандемично споразумение, даващо огромна власт на СЗО
В тази сграда в Женева утре ще се одобряват права, превръщащи СЗО в световно правителство и глобален медиен цензор при обявена пандемия.
26 Февруари 2023, Неделя, 18:28 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

В САЩ вдигнаха тревога срещу него, у нас дискусии няма

Следващата седмица Световната здравна организация събира в Швейцария страните членки, за да им представи „проект за ново пандемично споразумение“, както е обявен в официалните документи на СЗО. Идеята му, от достъпните засега материали, е да се делегира огромна власт в ръцете на здравната организация, която във времена на обявени от нея глобални пандемии да я превърне в световно правителство. Документът засега само ще бъде разглеждан и одобрен, а окончателното му подписване трябва да се случи през 2024 година – тромавостта е една от отличителните черти на бюрократични организации като СЗО.
Въпреки че срещата е официално обявена за 27 февруари, делегациите вече заседават, както се разбира от изявление на генералния директор на СЗО Тедрос Гебрейесус, направено на 21 февруари.

Новото пандемично споразумение, според черновата му, трябва да бъде „правно обвързващо“ за всичките 194 държави членки. То ще даде на СЗО правомощия, след като по свое усмотрение е обявила пандемия, да подчинява здравния дневен ред във всички държави на - както пише в текста - „централната роля на СЗО като ръководен и координиращ орган в международните здравни дейности“ и по-конкретно в области като „затваряния на градове и държави, лечения, вериги за медицински доставки и контрол“. Забележително е, че това споразумение ще делегира в ръцете на СЗО и цензурни функции, които нямат нищо общо с основните принципи, на които е основана организацията. В проекта пише, че когато СЗО обяви пандемия, държавите членки предоставят на организацията правото „да следи за дезинформация и фалшиви новини“. Кой точно орган, избран на какъв точно принцип, ще определя кои новини са фалшиви и кое точно е дезинформация в проекта не е посочено.

В редица страни по света текстовете вече предизвикаха бурни възмущения. В Съединените щати например 17 народни представители, начело със старши сенатора от Републиканската партия Рон Джонсън, внесоха на 15 февруари в Сената на САЩ „Закон за неодобрение на новото пандемично споразумение на СЗО“. В него пише, че това споразумение следва да се счита за международен договор, поради което е необходимо съгласието на квалифицирано мнозинство от две трети, или 67 сенатори, за да влезе в сила. Горната камара на американския конгрес в момента се контролира от демократите, но те нямат там пълно мнозинство, поради което, ако проектозаконът на Джонсън бъде приет, пандемичното споразумение няма как да бъде прието за територията на САЩ.

Рон Джонсън

 

„СЗО, заедно с нашите федерални здравни агенции, се провали гръмко в действията около ковид-19, заяви сенатор Джонсън при внасянето на законопроекта. - Този провал не трябва да бъде възнаграден с нов международен договор, който би увеличил властта на СЗО за сметка на американския суверенитет.“
За разлика от САЩ, в България скандалните текстове на новото споразумение не предизвикват никакви вълнения – нито сред служебните управляващи, нито сред партиите, канещи се да участват в извънредните избори.

Здравният министър д-р Асен Меджидиев (на преден план) предпочете да премълчи позицията на България за споразумението, което ще се приеме утре

 

Улисано в агресивна кампания за замяната на българския лев с евро, правителството на президента Румен Радев дори не е съобщило, че утре страната ни се гласи да подкрепи подобни идеи. Прес отдела на здравното министерство не е публикувал нито едно съобщение за предстоящата среща в Швейцария. Не става ясно нито каква е позицията на България за проекта за пандемично споразумение, нито кои лица ще участват на заседанията в предстоящата седмица, нито техните гледни точки.
 


В категории: Разследване


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
19
Коментара по темата
19.
Петър
09.03.2023 08:38:10
0
3
Който има акъл знае и предупреждава за това от години. Намерете и прочетете книгата Игра на Богове I, там всичко отдавна е обяснено.
18.
обновена информация
01.03.2023 13:07:01
1
7
Това беше предишната версия от 04.08.2021 на информация от https://thebulgariantimes.com:
"ПЛАНдемично съглашение прикрива установяването на Нов световен ред"
https://thebulgariantimes.com/Пандемично-съглашение-прикрива-уста/
"На 1.12.2021 г. всички страни ще подпишат ПАНДЕМИЧНО СПОРАЗУМЕНИЕ – Първа стъпка към ликвидиране на Националните Държави. Разделяне света на четири географски зони по расово-етнически признак с привързване към определени коронавирусни щамове: Алфа, Бета, Гама, Делта.
Световната Здравна Организация (СЗО) всъщност не е компания, грижеща се за здравето и благосъстоянието на хората по целия свят, а така наречен, директор и публичен представител на всички тези компании, които инвестират парите си в нея и управляват всички световни процеси.
Това са маркетингови компании, ИТ компании (FAGMA- Facebook, Amazon, Google, Microsoft, Apple), различни инвестиционни фондове и финансови холдинги (Vanguard, Black Rock, Fidelity..), политически структури. Всички те са свързани в една обща плетеница обединени от фондациите на Рокфелер."
Това е последна обновена информация:
"Новият световен ред във възход: Пандемичното споразумение на СЗО и какво означава то за световното население (ОБНОВЕНА)
Идва ли Новият световен ред през задната врата на Световната здравна организация?"
https://thebulgariantimes.com/Новият-световен-ред-във-възход-Пандем/#
"За любознателните прилагам линкове от официални институции, които потвърждават написаното. Fuck-чекърите ще го отричат, но нека не забравяме, че те са платени паразити."
17.
Какво всъщност се случи с Covid?
01.03.2023 12:21:36
0
14
Размишлявайки върху последните три години на терор, мъки и тоталитаризъм...
Въпросът е, кога най-накрая ще признаят, че пандемията от коронавирус е била тотално фалшива?
https://www.zerohedge.com/covid-19/what-did-they-get-right
Наскоро се спомена за коментара на най-богатия човек в света, Елън Мъск, относно разкриването на истината за организираната "ковид пандемия" - той направо казва "Това вече идва":
https://twitter.com/ZubyMusic/status/1628768316373303298
Какво знае Илон Мъск?
Както се вижда в следващия клип от Fox News, в който д-р Джеймс Торп, говори с Тъкър Карлсън и обявява шокиращите резултати от научно изследване на ефектите на "ваксините" върху репродуктивните органи - драматичното увеличение на спонтанните аборти, смъртните случаи на плода и менструалните аномалии:
https://twitter.com/SKMorefield/status/1628942187672088577
Цифрите на д-р Торп не само са шокиращи, но и той казва, че резултатите от това изследване скоро ще бъдат публикувани (на 1 март) в известно научно списание. Това от своя страна означава, че мейнстрийм светът също ще види тези резултати и времето става все по-близо, когато все още спящата част от населението също ще стане ясно какви са реалните последици от ковид инжекциите:
„Налагането на тези експериментални ваксини срещу Covid-19 в световен мащаб е най-голямото нарушение на медицинската етика в историята на медицината, може би на човечеството.“
„Не бих забременяла от ВАКСИНИРАН мъж“! Кой казва това;;;
https://lumi--news-gr.translate.goog/den-tha-emena-egkyos-apo-emvoliasmeno-andra-poios-to-leei-afto/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
"Д-р Питър Маккълоу - 625 000% увеличение на миокардита след внедряването на Vaxx"
https://www.bitchute.com/video/KAiDrPzjggRW/
16.
Сандо
01.03.2023 07:54:41
1
10
Невидях подписка на възраждане срещу този документ, нито озбг нито перата видях да се изкажат по въпроса
Такива са ни патриотите
15.
Нотми
01.03.2023 07:40:23
0
12
Това е същият електронен кафяв парцал, който по време на ковидфашизма @каше кръв по малцината будни бургазлии, които се опитваха да предпазят съгражданите си и да им покажат, че всичко, с което ги облъчват, е една колосална, гнусна лъжа!!!
И все пак хубаво е, че сте се сетили са пуснете нещо смислено и важно!
14.
112
27.02.2023 13:40:37
0
9
А в Бразилия новият президент обяви и новите мерки - между 2 и 8 години затвор ако не се ваксинираш.
13.
Ноунейм
27.02.2023 08:08:44
2
43
Сетете се най-после,че СЗО ,Бил Гейтс,Проекта Украйна и проекта Зеленски ,финансирането на всичко това е едно цяло и едно и също.
12.
*********
26.02.2023 22:57:19
1
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
11.
имаме ли Конституция?
26.02.2023 22:49:53
1
44
Или Бил Гейтс със СЗО управлява България?
За надупените медици и политици и подкрепата на ковид истерията от България с експериментални инжекции да не споменаваме, че всичко беше в противоречие с Конституцията...
Пандемия според закона беше за болест с 12%+++ смъртност, а не за 99.997% преживяване на болестта, за която никой досега не е идентифицирал какъв вирус я причинява...
10.
hahaa
26.02.2023 22:22:56
31
2
мда ве а ко стана с великото търговско споразумение с Канада дето уж никой нямаше пак да може да прави нищо и държавите щяха да бъдат съдени от корпорации като филп морис и бля бля
Аман от тъпотии. А ко стана с 5г-то гълбатИ рипат ли рипат или падат? Кат гледам бая са са навъдили явно 5г-то или кемтрейлса или и двете им влияят добре..
Не е лесно да си прост - все някой ти мисли лошото все живееш в страх
9.
Розмарин
26.02.2023 21:59:29
3
41
Това,не трябва да се случва никога ще скочим всични, времето назря
8.
Factcheck
26.02.2023 19:35:35
60
10
Не е вярно, че се подготвят нови международни здравни правила, които дават на Световната здравна организация правото да обявява „пандемични режими в страните”.
Става дума за т.нар. „пандемично споразумение”, което се обсъжда в рамките на СЗО. Каквато и форма да приеме то, прилагането му у нас ще изисква ратификация от парламента и няма да „суспендира Конституцията”.
Несъстоятелни са твърденията, че това е „овластяване на едно НПО да диктува” на националните власти – СЗО е агенция на ООН, а не неправителствена организация.
7.
!!!
26.02.2023 19:28:51
6
55
Това не трябва да се случва- НИКОГА!!!
Време е лъвовете да мачкат наред!!!
6.
Тъй де тъй
26.02.2023 19:23:39
1
33
Начи,ако не слушате такива като либералното Гоче значи разпространявате фалшиви новини и съответно всички в затвора,защото само такива като Гочето могат да четат,а всички други са простаци.
5.
Г-н Божков
26.02.2023 19:16:52
53
19
Направихте ли си труда да прочетете споразумението? Аз да, и смея да твърдя, че в огромната си част, статията Ви е неистина. Разбирам, че манипулирате по-лабилните и не толкова образовани хора, но това е доста долно.
4.
Haha
26.02.2023 19:12:14
8
45
Пак се надупиха нашите политици .
Поздравления флагман запопнете да информирате хората си например а такива международни новини а не аамо глуписти да отразяяате .
3.
Гошо
26.02.2023 19:07:58
56
17
Айде стана пак като с Истанбулската конвенция. Никой не е я е чел, ама всички са експерти, което се използва от разни популисти да трупат точки и да всяват страх от някаква въображаема "джендър идеология", въпреки че вътре и една дума няма по въпроса.

Като гледам Божката - хич не е прочел за какво става въпрос, а пак е преписвал от любимите му конспиративни, лайняни сайтове. Напънете си малко главите, потърсете достоверни източници и тогава си създавайте мнение. Може и да има нещо вярно в цялата работа, но най-вероятно пак са извадили някакви неща от контекста и плашат хората, за да трупат дивиденти.
2.
лекия
26.02.2023 18:57:07
8
53
Още една фашистка организация се опитва да пробие. Добре, че започна войната. Иначе не се знае колко можеше да са в затвора за "неудобни от режима" новини.
1.
ТБС
26.02.2023 18:33:49
2
69
Ако яке някой имбецил си позволи да подкрепя частни организации от имена на народа, да се подготви да си гони кефича по улицата. Трима такива вече не знаят къде да се крият, всеки следващ ще се копае дупката сам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори