×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пет куршума в гръб за Къро Дебелия


25 Февруари 2023, Събота, 18:00 ч.
Автор: Флагман

Близо 17 години разследването е в задънена улица

21 ноември 2006 г. е работен ден и привечер хората бързат да се приберат вкъщи. Около 20.00 ч. на столичния бул. „Цар Борис Трети“, на който се намира заведението „Вини“, задръстването е приключило. Към ресторанта в тъмнината бърза бившия волейболист на „Славия“ и националния отбор Красимир Димитров-Къро Дебелия. Той паркира джипа си „Шевролет“ и тръгва към вратата заедно с приятел, с когото е пристигнал да вечеря, когато телефонът му звънва. Спира да поговори и след секунди засвистяват куршуми. По-късно експерти ще установят, че в него са попаднали 5 от тях, които попадат в тила и гърба му, пише Труд.

На мястото на екзекуцията почернява от полиция, идват и шефове от МВР и СДВР. Криминалисти дълго ще търсят мотива за тежкото престъпление, така и няма да го открият. Къро Дебелия не е криминалнопроявен, не е замесен със силови групировки, въпреки че се познава с някои от мутрите покрай спорта. Публикации в медиите го свързват с шефа на ВИС Георги Илиев, с когото били близки, но Къро не бил висаджия.

„Убитият не е част от нито една активна престъпна група“, категоричен е тогавашният главен прокурор Борис Велчев. Димитров не се страхува, че някой ще му посегне. Въпреки че върти сериозен бизнес, той ходи без охрана и никога не е споделял, че се страхува за живота си. Димитров не е конфликтен, познатите му го обичат, той е душата на компанията. Криминалисти започват да нищят бизнеса на бившия волейболист. Той държи столичния хотел „Славия“. Спортистът върти търговия, има дялове в две казина в Слънчев бряг, а по-рано е и концесионер на плажна ивица. Името му фигурира в регистрациите на дружествата Крал Интертрейдинг, където с Юротрейд ЕООД държат по 50% от дяловете, Крал ЕООД и Мидас Интертрейдинг ЕООД.

Версията, по която работят разследващите покушението е дълг от близо 1 000 000 евро, които волейболистът взел от гърци, за да разшири хазартния си бизнес. Самият той обичал да залага не само в България, но и в чужбина и друга версия гласи, че е задлъжнял на знакови имена от ъндърграунда, които организират залагания на черно. Запознати твърдят, че истинската причина за убийството е нелегалния внос на цигари, с които се занимавал Къро Дебелия.

В полицейските разработки нямало такива данни и тази версия звучи несериозно, смятат криминалисти. Странна случка обаче свързва името му с един от босовете на СИК – Поли Пантев. През лятото на 1994 г. Поли имал задача да отвлече спортиста именно заради участието му в контрабандни сделки. Нападението било планирано да стане пред дома на Димитров в столичния кв. „Симеоново“, когато той се прибира вкъщи. Акцията се планира до най-дребни детайли. Жертвата трябвало да бъде закарана с качулка на главата в промишлена сграда в София, където да бъде затворена в неработеща хладилна камера.

Планира се похитеният волейболист да бъде държан 4 денонощия, докато се смачка физически и психически и склони да излезе от този бизнес. Заради нелепо стечение на обстоятелствата отвличането се проваля. Отнася го съпругата на Къро, която е нападната дни по-късно пред дома си, докато се прибира. Група мъже я пребиват жестоко и й чупят няколко ребра. След това се качват на джипа й и изчезват. С това обаче Пантев няма нищо общо, побоят е бил поръчан от друг силов лидер.

След убийството от МВР уточняват официално, че Къро Дебелия е засичан в разработки през 1998 г. за контрабанда, но не като основен играч. През 2003 г. бившият волейболист е проверяван за измама. След като подозренията не се подплатяват с доказателства, досието му остава чисто. Близо 17 години след смъртта на Димитров обаче, няма дори една зацепка кой може да е поръчал смъртта му и кой е стрелецът пред ресторант „Вини“.

Не става шеф на федерацията заради скандал с черна каса

Красимир Ангелов Димитров е роден на 25 май 1964 г., а върхът на спортната му кариера е Европейското първенство по волейбол през 1987 г., когато заедно със съотборниците си в националния тим - Любо Ганев, Борислав Кьосев, Петьо Петков, Асен Гълъбинов и Петко Драгиев, класират България на 11-о място.

Той влиза в бизнеса през 1991 г., когато с Николай Маринов Радулов и Живка Стоянова Сарачинова регистрират в Пернишкия окръжен съд ДФ КАД, която се занимава с всичко, което не е забранено със закон. Година по-късно регистрира в София второто си търговско дружество - ЕТ КАД - 92 - Красимир Маринов, а през 1993 г. с колегата си от националния отбор по волейбол - Петьо Петков, и със Славчо Георгиев Червенков, регистрират Рунитекс Интернационал ООД.

В края на март 1999 г., Красимир Димитров е вицепрезидент на БФВ и главен претендент за поста президент на федерацията. Точно по това време обаче Държавен финансов контрол приключва една ревизия във федерацията и огласява най-важното от ревизионния акт. А то, горе-долу, звучи така - във волейболната централа е открит сейф, чието съдържание не е описвано в касовите и счетоводните книги. Наличието на безотчетна черна каса в Българската федерация по волейбол обаче остава недоказано.


В категории: Ретро Флагман


3
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
3
Коментара по темата
3.
Shell , Exxon ,Lukoil
25.02.2023 18:19:35
0
11
Ciganti otkoga imat 4ist biznes v bg

Otkakto ubiha Emil Kiulev li
Ili otkat ograbiha KTB
2.
Джипка та дрънка
25.02.2023 18:13:27
2
13
Аз например днес ходих за риба с моя джип Лада Нива :-))))))))))
1.
Последно Jeep или Chevrolet?
25.02.2023 18:11:31
2
14
Той паркира джипа си „Шевролет“
----
Аз не разбрах Jeep ли паркира или Chevrolet.
Май и вие не знаете?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори