×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Година по-късно - проблемите на Зеленски едва започват


Година по-късно - проблемите на Зеленски едва започват
Зеленски получи сериозна международна подкрепа
24 Февруари 2023, Петък, 21:31 ч.
Автор: Флагман

На президента се наложи спешно да започне кампания за борба с корупцията и да се раздели дори с хора, смятани за съюзници, но подозирани или попаднали в разследвания

Страните във война се стараят да демонстрират единство, както прави и Украйна. Ярки личности като кмета на Киев Виталий Кличко, при знаци на напрежение с ръководството, отстъпват, за да уверят, че политиката е на заден план, докато е под въпрос съществуването на държавата.

Рано или късно обаче политиката надделява и дните преди годишнината от нахлуването на Русия на 24 февруари 2022 г. показаха това.

Украинският президент Володимир Зеленски доби световна слава, след като вече бе прочут в цяла Украйна покрай комедийното си шоу, но - най-вече - покрай сериала "Слуга на народа". В него учителят по история Васил Голобородко неочаквано става президент, изправя се срещу корупцията, олигархията, Международния валутен фонд и - накрая - разпада на страната. При това - без Русия почти да се споменава.

Днес Зеленски пише история, различна от Голобородко, в която, за разлика от тази на героя му, "Русия" е ключова дума.

Войната обаче даде неочакван (дори в света на героя му) тласък на политическия му образ. Избран на балотаж през 2019 г. със 73 процента от гласовете, той бързо се сблъска с охладнелия ентусиазъм; вотът в негова подкрепа бе протестен, очакванията - високи.

Към май 2020 г. вече го подкрепяха едва 40% от украинците, година по-късно - 30, дни преди инвазията - едва 24.6.

Дали статистиката от 91% подкрепа след инвазията - представена от същата агенция във военно време - отговаря на действителността? По-важното е как той ще продължи: изпитанията пред него само се увеличават година след като войната поне за малко промени ролята на Зеленски и очакванията към него; реформите, и да са важни, отстъпиха на оцеляването.

Войната "реши" един проблем

А реформите му бяха непопулярни от самото начало; отчасти това срина рейтинга му, заедно с действия на част от представителите на (носещата името на сериала) "Слуга на народа" - впрочем някои неопитни колкото екипа на Голобородко, а и колкото самия Голобородко.

"Новото начало", което обещаваше, бе колебливо. Мащабната приватизационна кампания; поземлената реформа; административната реформа; лутанията в някои стъпки (например здравната реформа); липсата на ясни резултати в борбата с корупцията и тромавите промени в съдебната система; тежките последици от COVID-19 - само няколко примера за разочарованието на избирателите.

Сред тях, не на последно място, бе основно неизпълнено обещание: сделката с Русия, която в по-голяма степен от Украйна странеше от преговори; усилията на Киев да търси вниманието на Москва смущаваха прозападния лагер.

Отмяната на имунитета на депутатите, законът за "деолигархизацията" на политиката (предизвикала гнева на части от корумпирания елит) и напрежението със смятания от критици за негов "ментор" олигарх Игор Коломойски предизвикаха недоволство по върховете на икономическата власт в една от най-корумпираните страни в Европа (раздялата с началника на кабинета Андрий Богдан, свързан с Коломойски, потвърди разрива). Други в елита го наричаха недостатъчно прозападен в опита му да търси мостове с идентифициращите се с Русия.

"Зеленски се сблъсква с мрачната реалност: драматичите промени в Украйнта са трудни, но обществените очаквания са високи", написа "Форин полиси" преди четири години. "Докато новият президент се мъчи да изпълни обещанията за радикална промяна, дадени по време на кампанията, доверието в правителството му започва да се руши."

Войната преобърна всичко.

Героят

Когато Русия нахлу в Украйна, Зеленски разпространи видеозапис, в който обяви, че Русия е превърнала него във враг номер едно, а съпругата му и децата им - във враг номер две. Украинското посолство разпространи предполагаем цитат от него, попитан от САЩ дали иска да бъде евакуиран: вместо това му трябвали муниции. Автентичността на тези коментари впоследствие не бе потвърдена.

Двайсет и четири часа след инвазията руският президент Владимир Путин, чиято армия бе на километри от центъра на Киев, вече призоваваше открито украинските военни да свалят държавния глава.

Зеленски обаче не се отказа. Откакто се снима с телефона си в Киев и заяви "Тук съм", вечер след вечер неспирно публикува видеообръщения до украинците. Не спира на призовава Запада да предостави оръжия, които първоначално се възприемат като "червени линии", докато съпротивата не угасне. Понякога отива да ги поиска лично - във Вашингтон, Лондон, Париж или Брюксел. При него също пристигат гости - лидер след лидер. Дори американският президент Джо Байдън посети Киев, там са били голяма част от лидерите от Европейския съюз.

Дори само публичната му активност би била впечатляваща от началото на войната до средата на февруари:

  • 377 телефонни разговора с други лидери и ръководители на международни организации;
  • 41 обръщения пред парламенти и други подобни институции;
  • 152 срещи с чужди и международни представители.

Агенция "Ройтерс", предпазлива в оценките си за Русия и Украйна от началото на войната, отбелязва: "Сега е известен по целия свят, символ на украинската съпротива. В Украйна рейтингът му почти се утрои и е необичайно стабилен." "Зеленски изненада мнозина... те подценяваха лидерските му качества", казва базираният в Киев анализатор Володимир Фесенко за агенцията.

Изведнъж Зеленски се оказа с "втори шанс": да му бъде гласувано доверие, че все пак може да спаси Украйна, след като опитът му да я промени се оказа разколебан.

Другата надпревара с времето

Минаха месеци, Украйна не бе погълната от Русия и кръгът се затвори: Зеленски бе върнат към неудобния разговор за реформи. Спасяването на страната, основната задача, се оказа неразривно свързано с промяната.

Този път принудата бе (и) външна. Новото съотношение насилите в Конгреса на Съединените щати - с повече републиканци - повдигна въпроса колко ще продължи американската подкрепа за Украйна; републиканците нападнаха администрацията на демократа Джо Байдън, че одобрява помощи за милиарди към една силно корумпирана и непрозрачна държава като украинската.

Страната е 116-а от 180 държави в индекса за възприятие на корупцията на "Трансперънси интернешънъл" към 2022 г. - известен напредък спрямо предходни години.

На президента се наложи спешно да започне кампания за борба с корупцията и да се раздели дори с хора, смятани за съюзници, но подозирани или попаднали в разследвания.

По същия начин, след съмнения за връзки на разузнаването и прокуратурата с Русия, бяха уволнени и главният прокурор Ирина Венедиктова, и ръководителят на службата Иван Баканов, негов приятел от детинство, колега в университета, бизнес партньор, ръководител на президентската му кампания (изборът на шеф на разузнаването също бе почти като в "Слуга на народа"). При Баканов впрочем имаше известна несигурност: първоначално Зеленски обмисляше отстраняване, вместо да се откаже от обграждането с довереници. Несигурни обаче бяха и реакциите в Киев и на Запад: някои обвиняваха държавния глава, че просто продължава да концентрира властта си.

През есента и зимата рокадите зачестиха: в медиите корупцията започна да се определя като втория враг на Украйна - заедно с Русия. Започнаха смени в Министерството на отбраната след мащабен корупционен скандал, с постовете си се разделиха други държавни служители, бе обискиран домът на някога много влиятелния бивш вътрешен министър Арсен Аваков. В края на януари Зеленски каза на украинците, че разбира колко е важно борбата с тези дълбоко вкоренени в Украйна практика да продължи тъкмо сега:

Засега публично изразяваната съпротива срещу действията му във военновременна Украйна не е силна. И Петро Порошенко, който след един мандат загуби вота от Зеленски през 2019 г., каза пред "Ройтерс", че няма да си позволява оценки - във война било неподходящо:

Единството не е вечно

Остава отворен въпросът колко дълго съперниците на Зеленски ще търпят изолирането си от политиката; зависи и докога и как ще продължи войната. Най-радикалната опозиция, проруската партия "Опозиционна платформа - за живот" на кръстика на една от дъщерите на Путин Виктор Медведчук - бе забранена. Парламентът заседава в закрит режим. Някои чужди дипломати казват, цитирани в разговори с рускоезични медии и "Ройтерс", че се опасяват от прекомерното съсредоточаване на власт в екипа му.

И в "екипа" му властта не е монолитна. Пукнатините изплуваха около въпроса с освобождаването на министъра на отбраната Олексий Резников, съобщено от председателя на парламентарната група Давид Арахамия, а два дни по-късно отхвърлено от самия Зеленски. Тогава украински журналисти дадоха да се разбере, че интригата вероятно идва от вътрешния кръг на държавния глава.

Кога известни фигури в ръководството, с които Зеленски има пререкания, може да се превърнат в конкуренти? Името на командващия Валерий Залужни, чиято популярност е съпоставима с президентската, често се появява в украинските медии; това един възможен източник на политическо напрежение. Разбираемо е например, че 98% от украинците подкрепят рекордно въоръжените сили, предвид войната; тревога сред властта обаче буди фактът че, те "персонализират" героичната съпротива в лицето на Залужни, написа преди време "Украинска правда".

Каква ще е ролята на военните в следвоенна Украйна? Как ще стане завръщането към "нормалния" живот? Колко далеч ще е тогава Украйна от мечтаната (сега) евроинтеграция? Ще успее ли да изпълни обещанията, с които дойде на власт и които единствени могат да поведат решително Украйна към ЕС? На Зеленски се наложи да мисли и за войната, и за тези проблеми едновременно.

 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
22
Коментара по темата
22.
До 21
09.03.2023 17:10:39
0
1
Украйна за първи път се споменава в историческите хроники някъде през 800 г., когато князът на Переяслав почива. Ама айде, аз греша ти си прав. Нали знаеш : Господ на първият ден създал света, на втория светлината, на третия е създал човека - Русия, от четвъртият на татък си почива и всичко създават руснаците и всичко и всички от Русия произлизат.
21.
до 2
25.02.2023 17:15:00
1
2
Приличат си по това, че и двамата имат убийствени Кинжали !

А по какво се различават епохите на Петър Велики и Путин ?
А се различават по това, че при Петър Велики е нямало още украйнци.
Още укрите са стояли по дърветата на историята на съседният клон до македонците !
20.
Hahah
25.02.2023 14:47:00
2
5
По какво с приличат Петър Велики и Путин?
И двамата поведоха Русия към 18-век!
19.
+/-
25.02.2023 11:58:05
1
2
Накрая мина пак манипулацията с наблъсканите +/- за правилните и неправилни коментари.
И това манипулирано гласуване, успокоява ли ви ?
Излишна загуба на време и енергия.
18.
до 17
25.02.2023 10:47:30
46
7
До допълня с една Хипотеза.

И точно у нас, при масовото и задължително набождане, безропотно преклонение пред "науката", българите масово над 70% показаха характер и способност на критично мислене и отказаха.
Подозрително съвпадат процентите на набодените и подкрепящите Украйна.

Има ли сред шестващите с жълто синият флаг по дрехи и фейсбукпрофили неваксинирани ?
И колко е техният процент ?

Бог да ни запази здравомислещи !
17.
До 16
25.02.2023 09:52:07
9
12
Няма как да обясниш на днешните умно-красавци и евро-атлантици, че са всъщност продължение на комунистите от преди 1989г. Каквото им спусне партията това говорят. Едно време СССР им спускаше какво да говорят, сега Америка и НАТО. Те всички едно време плюеха Америка, сега плюят Русия. Като цяло(има и изключения) тези умно-красавци са хора безхарактерни, слаби, безволеви, хора при които Аз-овата същност е много слабо застъпена. Преди две години им казаха да се набодат с инжекциите и те се набодоха. Ако утре им кажат да скочат от 8-мия етаж, ще скочат, защото науката така е казала. Да, претендират за някакъв интелект(макар и продукт на абстрактното мислене), но са лишени от каквито и да е способности от волеви характер.
16.
до 13 от 10
25.02.2023 09:15:57
6
11
Пак манипулативно смесваш теми !
Мозъчен миш-маш.

Аз съм българин а не руснак !
Искам тук в България да е справедливо и щастливо място.
Та как е в Русия е съвсем отделна и голяма тема и не е повод за дидкусия тук.
Статията е за Зеленски и аз показах някой факти по тази тема.

Най долнопробната манипулация на умните и красивите е като смесвате темите.

Така правеха навремето комунистическите предци на сегашните Евро-Атлантици, който по всяка една тема завършваха " а в Америка, защо биете негрите".
Кръвта вода не става !
Нищо ново под Слънцето.
15.
До 13
25.02.2023 09:08:27
62
8
Аз нищо не ти разбрах,честно! Личи си,че си фен на Байдън и Зеленски! Дрън,дрън,дрън и никаква мисъл!
14.
.....
25.02.2023 09:06:13
54
11
АБЕеееее Гледайте КИРЧО да премести паметника в София ! САМО ЛУДИ !
КОЙ си ти че да местиш паметника бе КЕНЗЕФ! КАКВО направи за 8 месеца в Бг само говна ! КЪДЕ са танкерите с втечненият газ ?! Къде мостовете над дунава . Пътищата са леш в Бургаско хората не са слепи никой нищо не прави по пътната инфраструктора едно локално кръково на Сарафово две години. Кирчо ли ще го направи . От тоя никъв УЙ не става Зеленски е същата марионетка ! И трезво мислещ човек просто незнам как може да повярва на такъв тип олигофрен . Бил с дислекция ! Режима на Путин искал да се промени ! АБЕ ташак те при режима на Путин руснаците дръпнаха тройно напреед тиква. А при режима на Зеленски ще изядът дървото както и при твоя режим ти си пътник !
13.
12
25.02.2023 08:59:47
10
74
До 10 АнаЛизатора верно руските мърши сте си капути..ти ли говориш за цензура бе отрепко..я си виж кочината дето хвърлят в затвора да кажеш война истината а не локумите за тъпаци кат теб и всички оскотели путлеробчета а жужето натрупа 200МилиарДА ДОЛАРА КРЕТЕНИ ПОДЧОВЕЦИ НЕДОЧЕЛОВЕКИ UNTERMENSCH
12.
Зеленски - Богът на Демокрацията
25.02.2023 08:58:32
72
12
Е как ще му започват проблемите на Зеленски!? Нали вчера капацитетът Божидар Божков ни обясняваше, че Украйна ще размаже Русия, а последната ще се разпадне на парчета. Не го мислете Зеленски, той ще превземе Русия до Камчатка и обратно. Призовавам целия т.нар. "цивилизован Запад" да се поклони на "Бога на Демокрацията" - Зеленски!
11.
.....
25.02.2023 08:13:59
103
20
НАТО-ТО така е пуснало акото ,че мирише чак в БГ . Много са силни но стоят като стари баби в ъгала. И до там тъпите американци само натягат обстановката и дигат въшките Зеленски ! В Руските медиии и соц.мрежи има много добри статии и теми по въпроса с войната . В едно са сигурни хората и източна Европа ако Руснаците се дадът гадните Американци такива ла.на ще набъркат в изтока ,че още по лошо ще стане . Изродите от запада не искат тук да има силни държави ,а точно обратното само да точат ресурси ,а населението да рая ! Но америкофилите в Бг които не са никак малко и взимат доларчета от разни фонадации да говорят колко е хубаво там . Направо е страхотно да ми дават за пример държави които си инжектират хормони за смяна на пола , правят си химическа кастрация , за да станат джендари. Мъжки двойки осиновяват деца !!!! На всички такива им пожелавам да си вземат еднопосочен билет и директно в Хамерика . АЙДЕ
10.
АнализаторА
25.02.2023 07:14:36
79
22
Зеленски си падна на мястото като дялан камък !
Какво работи Зеленски ?
Пишат му тектове, който в подходящ декор той драматично чете. Пусна брада. Тури тениската. Дръпне една магистрала за обостряне и всяка вечер чете на овцете си листчета, на запис та да не си пипа често носа.
Наложи се Президента Зеленски на читирдесет плюс години да научи украйнската мова, която нито я знаеше нито я е използвал за разлика от руският и .. иврита !

Шоуто на Слави но със Зеленски, всяка нощ по същото време по единствените останали тв.

Българите сме едни от най-мъдрите народи на земята. Факт !
Нашият Зеленски го усетихме а и той е прекалено болнав от обострянията в миналото си и бързо отече. Но най-вече не им дреме/ше за нас на световните сценаристи. Малки сме.

При укрите не е така, защото те са в условията на тотална цензура. Спрени тв.
Редактиран интернет от допуснати канали и сайтове.
Забранени опозициони партии и арестувани такива лидери.
Украйнците са набутани да живеят в тази изкуствено създадена среда в която не им казват за избитите стотици хиляди техни мъже, за ранените над половин милион а им говорят затова как ще освобождавали Крим и какви репарации да вземат от Русия !?! За хиляди унищожени руски танкове и стотици руски самолети.

Един ден информационната пелена над Украйна(и Запада) ще се разпръсне и като след Ковид ще се чешат по рамото си над петата бустерна инжекция и ще се чудят как са допуснали това.

Колкото и силна и всеобхватна да ти е медийната пропаганда усета заложен във всеки човек рано или късно проработва.
Вчерашните нефелни шествия в България го показаха.
Но все пак ние българите сме доста спицифичен народ.
Богобоязлив !
9.
:)))
25.02.2023 04:36:30
104
29
Русия вкара 100 хиляди военни и превзеха Източна Украйна, анексираха 4 области и цялото смешно НАТО начело с олигофрените от САЩ не може да ги изгони оттам и не смее да прати и един самолет. И за какво изобщо е направен този смешен военен пакт, след като стоят всички като мишки и ги е страх. Станаха за смях. Страхливи пендели , само се събира това смешно НАТО и дискутират темите все едно са като бабичките по пейките пред блока.
8.
Зак
25.02.2023 01:48:46
18
16
Има и друг сценари зеленски и Путин да имат споразумение и да точат до край САЩ за да ги отслабят военно и икономически и накрая арабите като намалят добива и увеличат цената на нефта и Китай като си поиска дълга от САЩ нз къде ще са натирени
7.
7
24.02.2023 23:49:57
21
21
Зеленски от шут стана ГЕРОЙ а жужето за присмех а и както казва гиркин стрелков шеф днр ще свърши кат кадафи е.бан жив и мъртъв
6.
1
24.02.2023 23:30:48
22
80
1 2 3 5 путлеробчета пенявите ли се а идиотчета путлер си заминава с него и проссия като се се ама все през цялото време сере през 1991 кретенчета дебилни
5.
до 1
24.02.2023 22:39:59
13
16
ОСВЕН,ЧЕ СИ ИДИОТ....СИ И
ОРИГИНАЛЕН КРЕТЕН,ЗАЧЕНАТ ОТ АНАЛЕН СЕКС....
4.
Бургас
24.02.2023 22:23:48
39
86
Колкото и да не им се вярва на русофилите, Путин ще бъде сменен по един или друг начин и авторитарният диктаторски режим в Русия ще рухне, понеже се крепи само около неговата фигура.За разлика от САЩ и европейските държави където и да се смени държавният глава няма да станат толкова драстични промени.Не се знае само Путин колко щети може да нанесе на народа си и съседните държави.
3.
Зеленски
24.02.2023 21:41:18
104
40
Не ми дреме дали САЩ ще ни пратят F-16, искам само да не спират стоката от Колумбия, без нея съм загубен!
2.
Зеленчук
24.02.2023 21:38:19
135
68
От млад президент като Зеленски не се знае какво прасе ще излезе. Разбра се че Зеления е абсолютна свиня, която убива собствения си народ като Хитлер.
1.
идиот русофоб
24.02.2023 21:34:19
64
19
Зеленски, Байдън и Борисов заедно ще победят джуджето Путя! Велики политици срещу един некадърник като диктатора Путлер!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори