×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мирът в Украйна невъзможен без победа над Русия?


Мирът в Украйна невъзможен без победа над Русия?
Не е изключено войната да продължи много дълго, каза посланик Виталий Москаленко
23 Февруари 2023, Четвъртък, 10:04 ч.
Автор: Флагман.бг

Той ще настъпи тогава, когато всички техни войски бъдат изтласкани извън територията ни, каза посланик Виталий Москаленко

Мирът означава победа на Украйна в тази варварска, империалистическа война, заяви в "Денят започва" по БНТ посланикът на Украйна у нас Н.Пр. Виталий Москаленко.

По думите му няма как да има мир през последната година, след като Русия нападна Украйна, продължава да разрушава инфраструктура, мирни жилища, да убива украински граждани и цели да унищожи Украйна и народа ѝ. Заяви още, че мирът ще настъпи, когато всички руски войски бъдат изтласкани извън територията на Украйна, включително Крим и Донбас, а военните престъпници бъдат наказани и бъдат получени гаранции за по-нататъшното ненападение.

"Това предвижда т. нар. план на мира от президента Володимир Зеленски, който се състои от 10 стъпки, които накратко включват в себе си енергийна безопасност, хуманитарна, продоволствена, радиационна безопасност, извеждането на всички окупационни войски извън Украйна и други", каза посланик Москаленко.

Русия не признава загуба на бойното поле, защото това е нейната работа, смята той. Той коментира, че не е изключено войната да продължи много дълго.

"Аз пристигнах в България директно от бойно поле, когато работех като генерален консул на Украйна в Ростов на Дон. Именно през 2014 г. Русия започна агресивна война срещу Украйна, незаконно окупирайки Крим, въвеждайки своите войски в Донбас и аз със собствените си очи имах възможността да наблюдавам началото на тази агресивна война", изтъкна дипломатът. 

По думите му в периода 2014-2022 г. Русия е окупирала различни части на Донецка и Луганска област, водейки действия на украинска територия с цел да разшири своето влияние, организирайки алтернативни организации и референдуми.

"Ако няма достатъчно можещи и желаещи хора в Украйна, които да продължават да се бият за своята независимост, тогава ние просто ще изчезнем като политическа, териториална и национална единица от картата на света. Нашето поражение, не дай Боже, ще свидетелства, че агресивните планове на Путин ще бъдат продължени.", добави той.

Около 4 милиона души са напуснали Украйна, а вътрешноразселените лица в страната са двойно повече, обясни посланикът.

България предостави всеобхватна помощ на Украйна - директна, индиректна и чрез трети страни, каза още посланик Москаленко.

"България от самото начало на тази варварска инвазия на Русия срещу Украйна заема позиция, която подкрепя нашата справедлива борба. Не искам да навлизам в детайли и възможни коментари, важно за мен и цяла Украйна е, че България осъществи своя военна техническа помощ, наравно с хуманитарна, политическа и до известна степен финансова помощ. Да не говорим за закрилата на бежанци и подслонът, който е предоставен - в момента 50 000 граждани на Украйна се намират тук", добави той.

По думите му директна доставка на артикули е осъществена след решението на парламента. 

"Доколкото си спомням, е имало сериозно намерение да бъдат ремонтирани 50 македонски танка, които е трябвало да бъдат изпратени в Украйна. Те са се намирали в доста разглобено състояние и идеята е била тази техника да бъде реновирана на българска територия", заяви украинският посланик. 

Той заяви, че страната му проявява интерес към различни снаряди и техника, които се произвеждат у нас и са налични в складове, но не уточни какви са доставките от българска страна.

"България е един от най-големите производители на образци на стара съветска техника и подобни амуниции са очаквани и необходими за Украйна. Както впрочем други образци на бойна и военна техника - бронетранспортьори, танкове. Пратката, предопределена с последното решение на българския парламент, е осъществена, доколкото знам, преди седмица-две", изтъкна дипломатът.

Украйна има не само сериозно намерение и желание, но и житейска необходимост час по-скоро да стане член на ЕС и НАТО. Разбираме, че ситуацията не е толкова еднозначна и се надяваме, че България ще продължи да ни подкрепя по този път, коментира посланик Москаленко.
 


В категории: Войната в Украйна


33
Коментара
Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
33
Коментара по темата
33.
До 31
09.03.2023 17:19:05
0
0
Лошо няма. Предполагам си съгласен, ако даваш апарт под наем, и решиш да спреш, оговорил си се с наемателят да отидеш да си вземеш ключовете, и той е съгласен уж, но отиваш, той те пречуква, ключовете си остават в него, апартамента си остава за него и дори не му трябва да ти плаща вече, анексира го и си е негов, и всичко това, най-вече защото му разваляш удобството, щото пред входа са всичките магазини които ползва, и работното му място. Всичко е честно според мен. Честност - тиртип руски. Нали така?
32.
ТЦС
23.02.2023 22:37:22
1
2
Не, се шегувам, реално днес цял ден ви наричат източен фланг- в телевизора. А тези на които се кланяте не се шегуват, нито пък тези за които откровено прокламирате. Неолиберали, евроатлантици , демократи, обединявайте се, ще ви мобилизират, въпреки че сте наясно само с пътя за мола и коафьора. Стискам ви палци.
31.
Търсете истината
23.02.2023 22:12:38
0
4
СССР се разпадна през 1991г. Русия и Украйна мирно живяха 23г. Даже Русия плащаше на Украйна за базата си в Севастопол! Но нещо се случи през 2014г. и Русия тогава си взе Крим БЪРЗО, мирно и тихо. Там търсете началото на днешните събития. Кое наложи да си вземе Крим? Дали някой друг нямаше планове за военни бази там?
30.
Мускаленко ...
23.02.2023 19:02:45
2
6
Ебать українську маму на заправці

СЛАВА РООСИЯ!

МУСКАЛ... ДУХАЙ БЪЛГАРСКИЯ ХУЙ ПОД ВОДА ТВОЙТА МАМА ПРОДАЖНА,КУРВА УКРАИНСКА
29.
И как ще стане
23.02.2023 17:12:29
1
9
Тази победа, запада неможе вечно да праща оръжия и пари !Само увеличават агонията не само на тях но и на цяла Европа
28.
Уточнение
23.02.2023 15:42:37
4
14
Дефакто Русия не е нападала Украйна, нито украинската армия, нито е тръгвала да убива украинци. Русия вкара военни части в източна Украйна за да пази руското население, което е около 12 милиона и е малтретирано и подложено на тормоз и мор години наред. Също така Русия вкара военни части, защото се нарушават договорите и не се спазват споразуменията Нато да не се разширява на изток. Натовски бази, разузнаване и т.н. си има в Украйна от много години, а това категорично противоречи на договорите, споразуменията и застрашава националната сигурност на Русия. Дефакто украинската армия първа влезе в сражение. Така започна военния конфликт.
27.
До 24
23.02.2023 15:30:36
7
4
Грешната ти е информацията,невежи Човече.Излез от дебилното си обкръжение,почети достоверна информация и пак заповядай във форума
И помни,че Копейкин е ваксиниран и обръща копейките в Евро.
26.
Страх лозе пази
23.02.2023 15:29:15
3
5
Медведев е казал пред ТАСС едно изречение, което е много по-значимо от заплахите му за използването на ядрено оръжие.
"Ако Русия завърши специалната военна операция без победа, тогава Русия ще престане да съществува, ще бъде разкъсана на парчета".
Какво означава това? Това означава, че Русия продължава да води войната в Украйна не само за да стане още по-голяма а преди всичко, за да задържи държавата заедно. От шубето по-голям страх няма.
25.
*********
23.02.2023 15:03:13
22
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
24.
Чук
23.02.2023 14:39:06
19
12
Абе тука много боклуци са се събрали в подкрепа на украинските мърши. Я вижте колко минуси слагат когато се каже нещо против украйна. Абе цървули вие Българи ли сте какви сте. Какво ги защитавате тези украинци мръсни долни боклуци. Те смучат от нашите пари от парите за пенсии на нашите родители. Явно българския народ е много болен щом е с украинците. Хак ви е че сте най бедните Европа защото сте прости. А онези боклуци украински скоро няма да съществуват. Мърши мръсни украински.
23.
Признанието
23.02.2023 14:18:31
40
8
Че краварите мръсни искат да унищожат Русия!
Е, няма да стане! По- добре астероид и да се приключва, но Русия никога няма да отстъпят!
22.
До Москаленко
23.02.2023 14:15:07
35
9
Абе Москаленко ти в Москва ли си роден бе украински цървул. Украйна ке падне е казала баба Ванга и украинци няма да има на земята повече. Руснака ще изравни със земята вашата украйна и ще я засее с царевица.А вие ще се изродите и ще станете или поляци или турци или Българи ако не ви наритаме на някъде до тогава червеи мръсни украински.
21.
Дедо ви бай Дън
23.02.2023 14:06:41
35
12
Слушай укро посланик, господин дипломати,Русия ще я победите на кукуво лято.Ще ви направят диви и щастливи .Дедо ви бай Дън ще ви помогне също на кукуво лято.Надявайте се...Не виждате ли ,че и тока ви спряха,и вода нямате да си измиете миризливите усти?Съсипахте Европа набързо заради собствената си простотия и грандомания.Не руснак,а именно украинец ще бъде най-долното нарицателно в Европа в идните десетилетия....Няма такава сган като вас....
20.
Гунчо
23.02.2023 14:00:38
24
12
И как аджеба ще я победите Русия бе госин посланикът?Те вече ви такова майката,а вие продължавате да се изживявате като армията седмото,дето се търкаля всеки път по самолетната стълбичка и търси духове наоколо ,за да им каже здрасти....Все си мислех ,че ние българите сме най-прости,ама тиквеници и дебили като вас украинците май никъде няма...
19.
1
23.02.2023 13:05:48
21
10
ДА ВИ Е.БА МАЙКАТА!ПРОССИЯ СЕ РАЗПАДА!!НЕЩАСТНИЦИ!!!
18.
_nib_
23.02.2023 12:58:46
30
22
Интересно....
Най-навитите да победят Русия украински продажници са най-далече от фронта...
Но иначе пуснали юнаци да ловят 14-16 годишни момчета от улиците,да мрат на фронта за интересите на мръсния американец.
17.
Заро
23.02.2023 12:48:34
33
18
Грантови коментаторчета с ботчета. Ще увяхнат в деня в който бай Ви Байдън си отиде. Неолиберастиците квичат на умряло, понеже краят им се вижда. А нямат куража да заминат за уклайна да помагат там.
16.
Никой
23.02.2023 12:41:37
21
26
не иска да "разчленява" Русия!
Просто да се изтеглят от Украйна до международна признатите й граници от 1991 г. и войната ще спре.
Нещо като Афганистан; руснаците напуснаха, а афганистанците не нахлуха в ссср.
Просто е, ама не му отърва на путлер!
Това минава през Международен трибунал за престъпленията му!
По-добре, според него, да измират стотици хиляди руски младежи, отколкото него да го съдят.
15.
Планът
23.02.2023 12:39:43
25
17
Значи Украйна с помощта на ЕС,изтласква Русия след това я напада и превзема и после Украйна и ЕС си я разделят това е планът,и после три дена яли пили и се веселили ,как точно ще стане ще попитат всички страни и лидери опитали се назад в годините да я превземат ха ха ха ей луд народ ей
14.
болни
23.02.2023 12:34:17
31
22
Болни хора управлават европа и...Унущужаха Ирак...някой да е обвинян за хилядите убите иракчани...Либия прекрасна и процефтеваща държава-сега????...Сирия.... защото не коленичиха на САЩ и не си подаряваха богатствата сега коя държава е наред??? времета ще покажа
13.
yкpoпедимишкaтан@сpaна
23.02.2023 11:59:53
7
10
и понеже съм шизо, пиша с никовете на други коментиращи, както съм направила в коментар #12...
12.
Моите 2 стотинки
23.02.2023 11:40:51
12
10
Мама я мина половината град и не спря да съществува, а грее като слънце, само тати рого носеца се пропи и пропадна, а как Украйна като държава ще спре да съществува?
11.
Моите 2 стотинки
23.02.2023 11:27:39
46
38
1. Москаленко: Мирът в Украйна невъзможен без победа над Русия?
2. Путин: Русия е невъзможно да бъде победена на бойното поле
--------------
Ако войната се води до края ми се струва, че Украйна ще престане да съществува като държава и ще стане част от Русия
10.
yкpoпедимишкaтан@сpaна
23.02.2023 11:26:11
10
9
аз съм писала коментари # 4 и # 9, ля-ля-ля-ля-ля-ля, малко ме боли главичката и съм леко луда... и много yCp@йна.
9.
До 5
23.02.2023 11:09:08
9
35
Стига си пил веее прошляк. Такива катастрофирали кат теб са ги направили майка ти и баща ти, цървул.
Намери си жена, работа, направи деца! Да разбереш че българина не е беден и никога не си оставя децата и внуците гладни и бедни, цървул. Ако не можеш да си храниш семейството, като го имаш, напиши кой си, ще ти помогнем. Българите са благородни, трудолюбиви и винаги помагат, цървул.
8.
Ас
23.02.2023 10:59:51
14
28
МАЛОУМЕН И НАДУПЕН ЛИЗАЧ
ПРАЗНОГЛАВ ФАШИСТ
СЛАВА РОССИИ
7.
Ядрена война
23.02.2023 10:58:18
10
12
Ако поискат и Крим
6.
Xaxa
23.02.2023 10:57:38
13
18
И КРИМ ИСКА ЛИ НАЛИ ЩЕ ЗАЛЕЧАТ ЕВРАПА ЗАРЕДИ ВАС ВЕ СГАН
5.
Ало 4
23.02.2023 10:49:44
48
32
Нещо се поуля с дрисканиците. То хубаво, на работа си ама хайде по-кротко. а. Ще ми защитаваш тая нагла пасмина хохлите ли. Имаш ли понятие каква сган ненаситна са. Всички сме им длъжни, че западняците ги направиха нацистка държава, насочена срещу Русия.
4.
Боче кухото
23.02.2023 10:39:44
22
33
Под тази статия пак се издрисках от името на половината българи
Може ли русоробонеудачник да не изкара половината българи неспособни и бедни, възнасяйки клошарските ватенки. Ама нормално нали аз и другите минетмайстори чакахме ЕС и България да загинат, та защо да не си фантазираме че половината българи не могат да си платят сметката. Я да пиша за себе си неудачн7ка разбитотзад русроб.
Смятай кво убито псе съм да не мога да си платя сметките. Хората семейства хранят на родители помагат, по празници и почивни пътищата задръстени с коли, пътуване, пазарене, почивки. Само аз клоша пия сира и мрънкам. Дали имам работа, образование или деца, а?
Ако имах щеше да знам много работи, ама по-лесно да изкарам бтлгарите клошове, неспособни и бедни.
Тичичен ръсоробопедалист, плюещ българите и превъзнасящ клошовете с ватенкитииии.
3.
Кую
23.02.2023 10:32:09
39
24
Издухал наглец.
2.
Боче кухото
23.02.2023 10:27:12
39
40
В долната стария-над половината от българите не могат да платят сметките си навреме… В същото време всеки представител на хохлите си знае само едно-дайте, имаме нужда от… Сбъркали сте адреса, нацита! Стига с това просене!
1.
Путин
23.02.2023 10:26:28
39
33
Утре в киев на зарята!!!
Поздравления.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори