×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Липса на резултати при тренировки - ето каква е причината


Липса на резултати при тренировки - ето каква е причината
Ключови думи: тренировки, резултати
21 Февруари 2023, Вторник, 19:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Виж къде грешиш, какво пропускаш, кои са причините за липсата на резултати

Влагаш много време и усилия, за да изгориш излишните мазнини и да оформиш мускулатурата и тялото си, но без успех? Напредъкът е минимален и трудно постижим? Усещаш, че има проблем, но не можеш да напипаш точно къде и какъв е той, за да го отстраниш?

Намираш ли себе си в тези редове? Ако е така – статията е точно за теб!

Къде грешиш. Какво пропускаш. Кои са причините за липсата на резултати. Какво и кой може да ти помогне да постигнеш целта си по-лесно.

Това са част от нещата, за които ще говорим тук. И така – по същество:

Често срещани причини за провал и как да ги избягваш

Основните причини за неуспех в диетата и тренировките са три:

Липса на знания и неразбиране на материята;
Липса на достатъчно мотивация;
Липса на постоянство и отговорност;
1. Липса на знания

Това е първият проблем, с който се сблъскват повечето начинаещи, които се опитват да отслабнат или да развият мускулатурата си.

Не се раждаме научени и когато се захванем с нещо ново и непознато, липсата на знания и разбиране за това какво ТРЯБВА и НЕ ТРЯБВА да правим може да се окаже камъкът, който спъва напредъка ни и постигането на целта.

Това, че в днешно време в интернет е пълно с противоречива информация, не помага. Мрежата е пълна с убеждаващи, но недоказани източници на информация. С много примамливи обещания за лесни резултати, без особени усилия. И като начинаещ – ти се губиш във всичко това. Или пък изобщо не се впускаш в дълбокото и просто избираш първия удобен за теб вариант. И в двата случая – рискът е голям.

За да не станеш жертва на собствено си незнание и за да не бъдеш подведен по грешен път още преди да си започнал промяната си – трябва да бъдеш критичен.

Преди да се потопиш в морето от примамливи бързи диети, претоварващи тренировки и многообещаващи фитнес добавки, се опитай да се информираш за основните неща. Търси информация от различни, но реномирани и доказали се във времето и практиката източници.

Ако търсиш помощ – заложи на професионалисти с опит, изпитана практика и много доволни клиенти зад гърба си. А ако искаш да се справиш сам – търси и се оповавай за знанията си на книги и статии с научно обоснование и реални доказалтества за твърденията в тях. Не вярвай на всеки инфлуенсър, на всеки напудрен продукт и на всяка модерна диета.

Откъде да започнеш?

Окей, вече знаеш как да търсиш надеждна информация и знания, които са ти необходи за да поемеш по правилния път към постигането на целта си от самото начало. Откъде да започнеш обаче? Отговорът е – от основата. А именно – храненето и тренировките.

В правилното хранене и в адекватната, редовна физичска активност, се крие постигането на всяка физическа цел, която можеш да си поставиш. Така че, ако наистина искаш да успееш – преди всичко трябва да си изградиш пълноценен хранителен режим и тренировъчна програма, отговарящи изцяло на твоите цели и физически възможности.

Това не е всичко обаче. Ежедневнието също играе важна роля за успеха ти. Пълноценният сън, контролът над стреса, избягването на вредни навици и изграждането на полезни такива също са ключови фактори, над които трябва да работиш, ако търсиш дълтрайни добри резултати и поддържането им за години напред.

2. Липса на мотивация

Липсата на мотивация, била тя от самото начало или в дългосрочен план, също е много често срещана причина, която отказва хората да преследват целта си. Много често тя е свързана и с първата – липсата на знания и избора на погрешен подход.

Защото при погрешно хранене и тренировки резултатите куцат, а с това се топи и мотивацията.

Да намериш мотивация често е трудна задачава. Но трябва да знаеш едно - Мотивацията идва не само с търсене, но и с работа. С усилена работа!

Когато истински искаш да постигнеш нещо, си готов да положиш нужните усилия, дори и да ти липса мотивацията за това.

Когато положиш нужната работа и усилия – да се информираш добре за правилния подход на отслабване или качване на мускулна маса, да си изградиш пълноценен режим на хранене и ефективни тренировки и да се придържаш към тях достатъчно дълго, за да видиш ефекта от това – мотивацията няма да закъснее.

А веднъж намерил своята мотивация, тренировките и храненето вече не изглеждат като задължения, а като приятни занимания, които не само те карат да се чувстваш по-добре, но и да изглеждаш така. И неусетно седмицата се превръща в месец, месъцът в година, годината в десетилетие… А формата и здравето ти стават все по-добри и по-лесни за поддържане!

Преодолей мързела, бори се със себе си, отмятай задачите по програмата си ден за ден и не гледай назад. Успехът зависи предимно от свършената работата, а ако мотивацията липсва в началото, то тя ще дойде като резултат от успеха.

3. Липсва на постоянство и отговорност

Третата причина, която проваля много начинаещи, е липсата на постоянство и отговорност в дългосрочен план. И именно тук мисля, че човек може да спечели най-много с професионална помощ. По-долу ще обясня защо.

А защо постоянството и отговорността са проблем за толкова много хора? Защото промяната не е лесна. Никак. Изграждането на здраво, красиво и стегнато тяло не става за ден. Не става и за седмица (въпреки, че много диети се опитват да те убедят в това).

Не. Обикновено истинската, трайна промяна отнема месеци, а понякога дори години на усърдна работа, поддържане на редовни тренировки, на пълноценно и здравословно хранене (през повечето време) и на добър дневен график.

Всичко това бързо натежава, ако не си подготвен за него и много хора се отказват след първите няколко седмици.

Ако постоянството и отговорността към целта ти и програмата са проблем за теб – най-лесният начин да се справиш с него е като разделиш отговорността си с някой друг.

Психологията, а и практиката, показват, че човек е много по-лесно податлив на разубеждение и отказване ако отговаря само пред себе си. Много е лесно да си кажеш „днес не ми е ден“, „не се чувствам във форма“, „не ми се занимава“ и просто постпенно да се отдалечиш от графика и целта си и да влезеш в старото русло.

Не така стоят нещата, обаче, ако отговаряш не само пред себе си, но и пред друг човек. Било то близък, приятел или личен инструктор. Ако искаш да изградиш постоянство и отговорност, за да спазваш програмата си и да постигнеш целта си в дългосрочен план – трябва да предадеш тази отговорност (или поне част от нея) на друг човек.

Тренирай с по-опитен приятел или с такъв с близки до твоите цели, за да се мотивирате един друг, да се побутвате в залата, но и извън нея и да следите резултатите си заедно. Тренировките с приятел са не само по-приятни, но и по-пълноценни в дългосрочен план, защото дори когато не се чувстваш в настроение за тренировка и телевизията изглежда като по-добрата алтернатива, той или тя ще ти потърси отговорност и ще те подкани да направите и следващата си тренировка. А и няма да е приятно да те изпревари в резултатите, ако го оставиш да тренира сам, нали?

Същото важи и за храната, споделяй любимите здравословни рецепти с близки и приятели и гответе заедно. Превърни приготвянето на храна в хоби, не просто в задължение. Така няма да ти тежи и ще го очакваш с натърпение, така както и самото хранене след това.

А и няма нищо по-хубаво от това да споделиш вкусната домашна храна с любим човек или добър приятел!

Що се отнася до професионалната помощ – тя също е добър вариант, ако попаднеш на наистина загрижен и разбиращ от работата си професионалист. Треньорът не само ще те държи ежедневно отговорен за целта ти и задачите, които трябва да решаваш, за да вървиш към нея, но и ще ти предаде директно знания, спокойствие и мотивация, за да направи пътят към промяната по-лек и приятен за теб.

Така че, ако търсиш спокойствието и увереността, които дава работата с професионалист – именно това са качествата, които трябва да търсиш у него.

В заключение…

Да, че не е лесно да се промениш. Нито физически, нито в нагласите и навиците си.

Но когато истински желаеш промяната и си готов да положиш нужните усилия и работа, за да я постигнеш, всичко е въпрос на добра организация и постоянство. А останалото ще дойде от самосебе си. Успех!

Автор: Страхил Иванов, Обекти.бг


В категории: Здраве


1
Коментара
Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
1
Коментара по темата
1.
Глупости, Глупости, Глупости!
21.02.2023 19:49:54
0
1
Вземи си треньор! Не се занимавай с измислени статии на измислени медии!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори