×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приведени, наведени или направо на.упени


Приведени, наведени или направо на.упени
Когато се опитваш да се репчиш на Америка, ще получиш още от същото лекарство, обяви преди дни Христо Иванов
18 Февруари 2023, Събота, 13:32 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

"Магнитски" се ползва като бухалка от определени политически и икономически кръгове, за да ударят конкурентите си

В разгара на дебатите около поредния списък по Магнитски, съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов направи изказване, което сякаш остана незабелязано от повечето медии. „Когато се опитваш да се репчиш на Америка, ще получиш още от същото лекарство”, коментира той новите санкции, наложени от САЩ по закона "Магнитски" на още няколко български граждани, сред които бившият финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов и бившият енергиен министър на БСП Румен Овчаров.

Защо точно сега?

Какъв е проблемът, ще попита някой. Проблемът не е, че Горанов и Овчаров (както и Александър Николов, Иван Генов и Николай Малинов) са включени в списък по американски лустрационен закон. Не е, защото за посочените лица отдавна има индикации, че действията им (преди и/или сега) заслужават внимание от страна на властите. Проблемът не е, че „Магнитски” е чужд лустрационен закон. Проблемът дори не е, че критериите, за да попаднеш в него, са предимно политически, а не правни. Това е така безспорно, защото знаем как са санкционирани озовалите се в него – спира им се възможността да оперират, но само в САЩ. Проблемът не е, че вследствие на изнесените данни по този закон, се започва дебат в страната ни, касаещ кой крив, кой прав, кой по-корумпиран. Става дума за друго, доста по-съществено и засегнато в думите на Христо Иванов. А именно, че този закон се ползва като бухалка от определени политически и икономически кръгове, за да ударят конкурентите си. Забележете, темата не е кой е добър, кой е лош.

Стигаме до съществения проблем. Водещ български политик се радва, че чужда страна се опитва да ни вкара в правия път, посочвайки лошите. С едно важно уточнение – лошите са такива към момента, допреди месец, два, година, те пак са правили същите неща, но тогава са били... удобни и вероятно са обслужвали... „добрите”. А както посочиха и от прокуратурата, отдавна са предприети действия, касаещи санкционираните и от „Магнитски”. Обвинението разследва Николай Малинов, Александър Николов, Иван Генов и Владислав Горанов за различни законови нарушения - корупция, шпионаж в полза на Руската федерация и др. Тоест американските санкции просто потвърждават данните, които имаме и у нас. Обаче се вадят шумно, в много точно подбран момент (преди изборите) и биват веднага яхнати от съответните политици и партии.

Румен Петков не беше лош за ПП и ДБ, когато управляваха в коалиция с БСП

Не знам дали си спомняте, но Васил Божков също беше санкциониран по този закон. Както отдавна също се знаеше, той дълго време имаше чадър за дейността си. Много дълго време, още от правителството на Орешарски, когато бяха внесени промени в хазарта в негова полза, за да не плаща на държавата за лотариите си. После продължи и по време на правителствата на ГЕРБ, като единствено вицепремиерът в третото правителство на Борисов Валери Симеонов опита да ограничи рекламата и разпространението на лотарията на Божков, предлагайки законови изменения, според които се забраняваше масовото разпространение на билети, фишове, талони и пр. като се ограничава само до обектите с издаден лиценз от Държавната комисия по хазарта - т.е. игрални зали, пунктове за залагане, казина, бинго зали и пр. И беше атакуван по всякакъв начин заради това си действие, противоречащо на официалната тогава спрямо Божков и лотариите му политика. И не само – както Симеонов посочи тогава – Законопроектът за казината до голяма степен означава самоубийство за НФСБ. Така и се случи.

Тоест не е въпросът дали обвиненията към Божков в „сериозна корупция” са верни, това отдавна беше ясно и на малките деца, въпросът е защо САЩ изведнъж го включиха в Магнитски едва през 2021г. Същият въпрос сега стои пред новите имена в списъка, спрямо които също отдавна има разследвания и обвинения от страна на българската прокуратура.

Законът Магнитски

Съвсем накраткоСергей Магнитски е руски данъчен счетоводител, работил в сътрудничество с една от най-големите руски фирми за чуждестранни инвестиции, като в крайна сметка разкрива сложна измама на стойност 230 млн. долара, включваща бивши офицери от руските тайни служби. Магнитски съди руската държава, но реакцията не закъснява – арестуван е, хвърлен е в затвора, заболява тежко, малтретиран е, а накрая умира. И това именно води до серия от антикорупционни мерки от страна на Съединените щати, първата от които включваше именно Закона за отчетност на Сергей Магнитски от 2012 г., който наложи икономически санкции на руски служители, за които се смята, че са отговорни за убийството му.

Впоследствие „Магнитски” се превърна нещо като символ на борбата срещу корупцията по света, който предвижда блокиране на цялата собственост на нарушителите на територията на САЩ. Санкциите предвиждат също забрана за транзакции, пренос на стоки и услуги в полза на санкционираните (освен ако няма дадено от специална комисия изрично изключение). Отново само на територията на Щатите...

Дали вкарването на някого в списъка "Магнитски" е размахване на пръст към определни лица или даже към цялата страна, или пък е лост за помощ към конкретната държава, посочвайки лицата, които застрашават устоите и, е сложен въпрос. Вероятно е и двете. Проблемът е, че той бива използван като бухалка срещу вече неудобни лица, като по този начин други фаворити (към настоящия момент) получават възможността да наложат политиките си. Проблемът е, че просто в момента фаворитите (както всички знаем) са ПП и ДБ, както и гравитиращите около тях бизнесмени и кръгове. А доскоро избраниците бяха други.

Да не забравяме и че в САЩ , освен „Магнитски”, има и Закон за лобизма – доста мощен лост, който позволява всеки, разполагащ със съответните финанси, да си напазарува сенатори. И то съвсем официално, инстуционализирано. В момента това правят ПП и ДБ, опитвайки се да повлияят върху общественото мнение в България точно преди изборите. И какъв по-силен аргумент от този, че не кой да е САЩ са посочили определени имена (те, от своя страна, свързани с определени партии) като лоши и корумпирани.

За чии интереси се грижат политиците ни?

Каквито и да са управляващите ни и институциите, те са суверенни (или поне така трябва да е) и е недопустимо друга страна да се намесва във вътрешните ни работи, пък била тя и САЩ. "Магнитски", както отдавна е ясно, се е превърнал предимно в инструмент за политически натиск на САЩ. Е, не във всяка друга държава, разбира се. Потвърждават го и думите на Иванов.

Потвърждава го и посещението на ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О`Брайън, който беше у нас, „за да обсъди с представители на правителството “различни начини, по които Съединените щати могат да съдействат на усилията на България за борба с корупцията и укрепване на върховенството на закона”.

Между другото, вероятно малцина помнят или дори знаят, че името на О Брайън беше посочено още преди година от тогавашния мин.-председател Кирил Петков, който заплаши депутат от ДПС с думите: „Аз ще ви оправя”. Джеймс О`Брайън е името на човека, до три седмици очаквайте новини”. Тогава депутатът от ДПС Станислав Анастасов на специален брифинг в НС разказа случилото се, на което никой не обърна внимание, но днес, почти година по-късно, се разбира, че тези санкции и посещението на О`Брайън, не са никак случайни. Изчакван е просто точният момент.

Аз ще ви оправя”. Джеймс О`Брайън е името на човека, до три седмици очаквайте новини, каза тогавашният премиер Кирил Петков на 25 май 2022 година. 8 месеца по-късно той изпълни заканата си

И О’Брайън наистина дойде да ни „оправи”, насочвайки ни съвсем ясно към правилния избор на предстоящите избори. Санкциите по глобалния закон „Магнитски“ имат за цел да подсилят избора на България... Това, което бихме искали да видим по-нататък, е фокус върху съдебната реформа, ясен ангажимент от страна на всички партии да въведат реформата и да я гласуват като приоритетен въпрос в новия парламент. Искаме партиите да застанат зад реформата и депутатите да я подкрепят. И мисля, че всички партии са чули това послание и ще видим кой ще го изпълни”.

Правилната дума всъщност не е „насочвайки”, а „натиск” спрямо страната ни. А политиците ни се радват. Дали в някоя друга страна управляващи, министри, президент биха позволили някой да ги насочва в правилната посока, размахвайки пръчка (в случая – „Магнитски”). Разбира се, че посочените лица са корумпирани. Разбира се, че това се знае отдавна. Но още по ясно е, че те са капка в морето, да не говорим, че въпросните вече не са главния действащи лица в политиката. Но пък имената им бяха шумно огласени именно сега, а присъдружните медии на ДБ и ПП раздухват предизборно списъка. Да не говорим, че при предишните санкции срещу посочените имена прокуратурата вече водеше дела, а Божков го издирваше даже. Но пак двете посочени по-горе партии скочиха да питат какво чакаме, макар нищо да не чакахме, вече отдавна се работеше до тези случаи.

Разбира се, че не е лъжа енергийната зависимост на България от Русия, посочена като основна причина за попадането на въпросните лица в последния списък. Да не говорим, че санкционираният по „Магнитски” и лидер на движение „Русофили” Николай Малинов мигновено замина за Москва, където щял да се срещне с външния министър на Руската Федерация Сергей Лавров, уж за да получи  съвет от „приятели”, с които да обсъдил какви действия да предприеме и заради течащото в момента дело в Софийски градски съд срещу него за шпионаж в полза на Русия.

Проблеми, проблеми, проблеми

Проблемът не е, че целта е да се отхвърли тази зависимост, а само да си сменим зависимостите. По-точно – тези, от които зависим. Едно време бяхме руска губерния, сега разликата е, че ни се предоставя избор – едните дърпат отново да сме зависими от Русия, другите се чудят как да се наведат по-ниско на новия Голям брат – САЩ. А и двамата „братя” ни показват ежедневно, че за тях сме само улично кученце, което заслужава да бъде подритвано и обучавано с пръчката. И резултатът към момента е, че по един или друг начин сме зависими и от двете страни.

Проблемът е и в избирателността – както на хората, така и на момента, в който да бъдат ударени определени лица и партии. Защото нали съзнавате, че това не просто лицето Владислав Горанов, а е политик от ГЕРБ – партията, която е единствената пречка пред новите задокеански фаворити – ПП (и ДБ – те са в кавички, защото винаги са били ясни, но сами нямаха нито потенциалът, нито възможността да мобилизират голям вот, съответно да управляват).

А най-големият проблем се крие в думите на Иванов, които отлично онагледяват къде се крие разковничето да управляваш – „Когато се опитваш да се репчиш на Америка, ще получиш още от същото лекарство”. Позорно мислене, получаващо обаче подкрепа от много българи – ето, щом САЩ са казали така, това е достатъчно.

Това са политиците в огромната си част. Това е и драмата ни - голямата част от политиците се опитват се да ни убедят, че олигарсите са добри и лоши. Разбирайте, наши и ваши. Или че тази или онази страна милее за нашите интереси. Едните се обясняват и донасят в Русия и посолството им, другите в САЩ и тяхното представителство. Вероятно някои разнообразят и с други посолства. А после се чудим защо се въртим в омагьосан кръг, поставени и застинали в поза партер не от друг, а от нашите управляващи.


В категории: Политика


26
Коментара по темата
26.
До 22
19.02.2023 09:35:46
3
3
Колкото и да ти плащат работодателите да пишеш тия тъпотии,все е малко,искай още.И да те питам нещо,вечер как целуваш децата си с тази уста?
25.
Expact
18.02.2023 21:42:29
3
5
Кой друг ако не Виктория Томова??? Журналистиката не трябва ли да е НЕЗАВИСИМА??? В поредица от статии на госпожата си личи пристрастието към герб и дпс.... Как не написа една статия против Герб или дпс??? Или Шиши не дава???
24.
Задочни репортажи
18.02.2023 20:44:14
6
7
Цветанка Ризова след интервюто с Бойко!
Леля ви Цецка не съм я виждал така нервна дори в "Проя", докато си чака първата сръбска дюлова...
Ризова мрази Борисов, но изпитва зверски респект от него!
Цецка ненавиждат Бойко, но я е страх от него!
Толкова много, че и личи, когато и казват в слушалката по кой мазол да го настъпи, тя не смее да го пита.
Така са и Киро, и Асен, и Ристето.
Треска ги тресе, че Борисов се завръща!
Представяте ли си в парламента бившите работници на Бойко - Бойкикиев и Асенча. Ми те ще са се насрали, бе...
23.
ТБС
18.02.2023 20:31:13
0
9
Значи според този разпран терлик, комунистическо отроче и краен имбецил трябва за всичко да заемаме поза и да правим като - разтвори и гълтай. Ами сори бе жалка грантаджийска подлога, не може всички да са като теб.
22.
Хора бдете!Искат пак да ни измамят!
18.02.2023 18:00:27
7
34
Готви се грандиозна фалшификация! Обезумялата “Нексо” коалиция работи активно в “Информационно обслужване“ - Джими О’Брайън ще упражни севъзможен натиск, Бойко и ДПС ги привикват на оперативки, за да кротуват!
Тече истерична социологическа акция и се
ловят маймуни, които да повярват как събирането на двете залязващи нули
ПП и ДБ ще даде някакъв трицифрен брой парламентарно представителство!
Кирчо очаквал 130 депутата. Допреди 10 дни нямаше врачка, която да им
даваше повече от 50, поради 150 причини - кражби, газ, инфлация,
“Нексо“, “Джемкорп“,, унищожаване на българската армия, ток, вода и
какво ли още не. Дойде някакъв Джими, а преди това извикаха на
инструктаж Лаурел и Харди зад океана, и изведнъж ги докарахме до 100-130
депутата. Бойко и ДПС пък ги привикват на оперативки на “Козяк”, за да
кротуват. Корнелия единствена се инати и й пратиха либералните
евромуджихидини от ПЕС със здрави чорапогащници да я зануляват. И ще я
занулят, ако не подреди биткаджийски листи, а не с водачи по два района
на няколкото уплашени номенклатурчици“, коментира той и изявата на Кирил
Петков в "Панорама“, където той убедено заяви, че обединението между ПП
и ДБ, ще вкара 130 депутата в следващото Народно събрание.
21.
Ти броиш
18.02.2023 17:53:16
1
10
За последните 48 часа имаме близо 400 нови доброволци, записали се в “Ти броиш” като пазители на вота. За мен това са хората, заслужаващи вниманието ни. От такива хора има нужда България. Хора, които са готови да защитят свободата си, изборите си, начина си на живот - не на думи, а на дело, като вложат от времето и енергията си. Да сме фейсбук политолози и трапезни войводи, да мрънкаме след изборите и да чакаме все някой друг да ни подреди държавата - всичко това е колкото лесно, толкова и безполезно.

Да се включи човек в “Ти броиш” не е трудно, а ползите ще са за цяла България. Ако държим на демокрацията си, на правата си, на изборите си, наша работа е да ги защитим от подмяна и манипулации. Затова - запишете се, убедете и близките си, бъдете като тези нови 400 доброволци, които очаквам да се увеличават все повече с всеки изминал ден. Каквото и да стане на изборите, ще знаете, че лично сте се борили за тяхната честност и прозрачност. Защото това е вашата България. Нашата България.
20.
*********
18.02.2023 17:46:48
1
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
какъв
18.02.2023 17:27:39
19
1
Румен Петко?Поне имената да са верни,ако всичко останало е свободни съчинения!
18.
Нали така 17?
18.02.2023 17:17:32
3
45
Божанката от БСП след завръщането му от САЩ и включването му в листите на ПП-ДБ удари един як boost на коалицията, който не е отчетен от "Галъп....
Никой обаче не иска да обясни как лидерът на ПП Кирил Петков е с ужасяващ отрицателен рейтинг, а неговата партия води в социологията на "Галъп".
Това си е феномен директно за Гинес.
17.
За опорките
18.02.2023 17:10:17
48
11
Опорките на Герб-Дпс са включени на пълни обороти .Кои наричаме техни опорки ? Това са зависими медии,магистрати,социолози нарочно създадени сдружения,сайтове отделни индивиди др.субекти готови на всякакви услуги срещу заплащане. Почти като в най-древната професия.Парите,с които се заплаща не са от дарения,не са и от кредити.Откраднати са от обществени поръчки и евросредства,от Теб и от мен
Т.е.един път ни крадат, втори път искат да ни направят на глупаци.Искат пак да ни наведат,пардон-управляват.
Хора,много е важно да се гласува масово.Само така ще намалим влиянието на купиния вот.
16.
от лаптопа на Хънтър Байдън
18.02.2023 16:54:28
4
52
Няма друга държава в ЕС, в която да са оставени безконтролно
да вилнеят скъпоплатени НПО-та и в нарушение на основния закон да
извършват политическа дейност, при това навлизайки и в съдебната
система. Тези соросоидни организации формират мнението за България пред
Байдъновата администрация, която, както и цялата Демократическа партия,
е спонсорирана от Сорос. Според Fox News унгарският дядо е дал над 130
милиона долара да бият републиканците, ама не можаха.
И тук е големият въпрос! Защо Кирил Петков не е в
списъка, като излизайки извън кръга на правомощията си като премиер,
разпоредби арест на лидера на опозицията Бойко Борисов? При това този
арест беше обявен за незаконен от съда! Защо О'Брайън пощади протежето
на “Америка за България“ и никой не го попита затова?А и комунистическият следовател Бойко Рашков, който с ареста на Борисов ни върна в дните след 9 септември 1944 г.?
15.
Да са живи
18.02.2023 16:54:14
45
5
и здрави Кирил и Асен!!
14.
ПП и ДБ са партизаните на Сорос
18.02.2023 16:51:01
11
58
Не гласувайте за ПП+ДБ - рушителите на съвременна България! Кирчовците извършиха неолиберален преврат в България и украинизират Родината ни - трябва да ги спрем, за да не станем колония завинаги! Затънахме в блатото на Сорос и кръга “Капитал“ - бюлетината е спасителният пояс!
С "Магнитски" новите ни господари надминаха съветските другари. САЩ
отдавна не могат да бъдат пример за демокрация и върховенство на
правото!
Ама никак!
13.
от аферата Nexo, голям страх Ви тресе
18.02.2023 16:45:50
12
45
Морално ли е ДБ и ПП да парадират с връзки в посолството на улица “Козяк”, а да си правят пиар с ограбени от американци пари?
Киро е пълен психопат.Очаквам платена дописка,че правителството му е финансирало терористичния акт, през NEXO!
Власт, получена чрез ненавист, няма да прокопса дълго. Показал си единствено, че можеш талантливо да мразиш. А какво друго можеш?
Никой не смее да прояви грам характер срещу башибозушкото мутренско риене на някакъв американски „началник отдел“, който с Херо Мустафа кадрува, създава партии, заличава партии и вилнее из цяла България, и заповядва как всеки трябва да е с „ПП“ и „ДБ“, иначе ще бъде заличен!
И всичко това под угоднически усмихнатия поглед на Румен Радев и кохортата му.
12.
777
18.02.2023 16:38:24
10
49
След като шарлатаните и крипто-фараоните си имат партия, не е ли добре да ангажират за свои местни координатори контингента от дребни улични измамници, упражняващи играта "Тука има, тука нема - къде е топчето"? Има смисъл от организационна гледна точка, а и споделят сходни ценности, макар и в различен териториален мащаб.
Росенските пирати и Харвардските тарикати в името на властта и държавната софра са готови на всякакви лупинги и плонжове в прахта . Жълтопаветните гризачи са свалили гащички и участват във филма "Шарлатаните го предпочитат горещо отзад", меките китки, леви резби ,трансджендърската паплач от промяната.
11.
Ами
18.02.2023 16:03:31
33
13
да вземем да ги оставим да си крадат на воля?
Не ни трябват пари за пенсии, полиция, военни, култура, детски градини, училища и въобще бъдеще за България!
По-добре да си имаме мутри, рашки (вгъзраждани), боко, шиши, държавна сигурност, сопола и всякакъв друг башибозук!
10.
Глас народен
18.02.2023 15:57:37
6
29
Ами, Ристе вземете си повечко...... вазелин, може и свинска мас и продължавайте в същия дух...
9.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
18.02.2023 15:13:54
21
14
до 7 А АЗ ЩЕ ТИ КАЖА И ИМЕТО И """ФЛЕГМАН """ИСИЕ ГЕППИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДНЕС С ВТОРА СТАТИЯ """ЗАХЛЕБВА""
8.
Прав си
18.02.2023 15:03:22
2
30
Прав си, Буратино.Всички, които сте в парламента не само сте надупени, ами направо сте в поза партер, спрямо кукловодите ви. Всички сте обвързани в зависимости според собствените си интереси и тези на господарите ви. За жалост, истинските ви господари не са тези, които ви избират пускайки бюлетини.,както е редно да бъде. ВСИЧКИ ВИЕ там в Парламента, повтарям АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ сте там с цел лична облага.Фактите многократно са доказали през годините, че интересите които вие обслужеате нямат нищо общо с ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА. Показателно за това към момента е състоянието на нацията, като просперитет - last in line... Относно списъка и интерпретацията му, като бухалка. Бухалката, драги е инструмент, който има две страни. Ако отсрещната страна е достатъчно силна-морално чиста и праведна в делата си, то тя би могла да хване бухалката от обратната страна и да подпука замахналия, с по-голяма сила. Другото - данните от списъка сме си ги имали у нас и даже институциите работели върху тях. Ами джанъм, всички вие, които уж трябва да ни пазите от написаното в данните, защо ЕДИН ОТ ВАС, поне ЕДИН не ги под хвана тези нашенски данни и да ги използва, като какъвто инструмент реши. А-защото гарван, гарвану око не вади и едно ако, колкото повече го бъркаш, толкова повече мирише. - - - p. s. ВСИЧКИ ВИЕ ТАМ СТЕ СРАМ ЗА НАЦИЯТА, съжалявам че няма как да се изпълни завевтът на Левски - "Днес е момента..... За такива злоупотребяващи с.. възползват и грабят... насаждат омраза... които обещават, а после се отметнат от думите си... които градят закони, а не ги спазват.... наказанието е... "
7.
Ееех
18.02.2023 14:56:48
34
24
Сещам се за поне една бургаска медия наду.ена на Гроб
6.
До 5
18.02.2023 14:49:53
10
51
Тогава да покажат всички, а не само неудобните.Между другото за бившите шефове на АЕЦ се говори,че са в списъка, защото не са били съгласни да се купи американско ядрено гориво за руски атомен блок.Те си гледат тяхния интерес независимо от последиците за България.
5.
Не съм от ГЕРБ, ама и от БСП не съм
18.02.2023 14:13:50
34
23
А защо просто, да не е заради корупцията и тези които са участвали в схемите получават санкции. Защо да е заради интереси, значи флагман считате ли че на народа трябва да се продължава да го крадат карикатурни герои. Това ли следва да е или ние си крадем, пък после ще кажем че е политически удар, както се мъчи да разправя тиквоции .. да ама не ...
4.
Аз
18.02.2023 14:13:48
25
16
ГНИДА ПРОДАЖНА
3.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
18.02.2023 13:51:14
36
30
ДО 1 ТАЗИ ПРАВИ СКЪПОПЛАТЕНИ СВИРКИ ПЛОТЕНИ ДИРЕКТНО ОТ ""ЧИКМИДЖЕТУ""!ФЛАГМАН ВЕДНАГА ЗАПОЧВА ДА """ДУХА ""СЪЩАТА ""ФЛЕЙТА ""!!!!!!КОЙТО ПОРЪЧВА МУЗИКАТА –ГЕППИ ТОЙ ПЛАЩА НА """ДУХАЧИТЕ """"!!!!!!!!!И МАЙ ФЛАГМАН ЗДРАВО """НАДУВА """""ААААААААААА????????????????????????????
2.
Бай Ганьо
18.02.2023 13:48:10
2
55
Е какво да правим, да им мълчим докато не решат, че ще последваме съдбата на Украйна ли?! Нищо не могат да направят на България ако им покажем вратата. Проблем ще имате само политиците понеже отдавна сте корумпирани и хванати в мрежа от зависимости и компромати, иначе на нас няма какво да ни направят ако вас ви няма.
1.
Лайновозите на герб-дпс
18.02.2023 13:43:09
49
61
Точно така, изборите наближават, активирайте се за какво ви плащат. Жалки слугички. Кой викаш е надупен, госпожо? Имаш някаква течност около устата междудругото...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори