Рецепта за паста с кайма и доматен сос на фурна
Бързо и лесно ястие за любителите на паста
Необходими продукти:
1/2 кг макарони
700 грама кайма
1 глава лук
3 скилидки чесън
550 г доматен сос
200 мл готварска сметана
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Заедно с каймата се слагат в загрят тиган и се запържват, докато каймата се раздроби и покафенее. През това време макароните се сваряват според инструкциите на опаковката. В тигана с каймата се слага сварената паста.
Добавят се доматеният сос и сметаната. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Ястието се прехвърля в тава и се запича за около 30 минути в загрята фурна на 180 градуса. По желание може да се поръси с настъргано сирене чедър или моцарела и да се запече за още няколко минути. Сервира се, поръсено с накълцан магданоз
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните
