×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Санкции, вътрешни борби в партиите и подготовка за вота (ОБЗОР)


Санкции, вътрешни борби в партиите и подготовка за вота (ОБЗОР)
Започнахме да свикваме с това да няма парламент или, ако има, да не очакваме от него да свърши нещо
12 Февруари 2023, Неделя, 10:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Горещите теми коментира проф. Екатерина Михайлова

Остри вътрешнопартийни сблъсъци, нова порция българи със санкции по закона „Магнитски” на САЩ и старт на регистрацията на партиите за предстоящите избори – така накратко изглежда отминаващата седмица в политически план.

Впечатление прави, че за първите четири дни, в които желаещите да ни управляват можеха да подават документите си в ЦИК, едва две партии и една коалиция са го направили до събота по обяд. Помним времената, когато от ГЕРБ, например, нощуваха пред Комисията, за да влязат първи. А ако се върнем много години назад, трябва да припомним, че партиите се редяха, за да може първи да изберат цвят на бюлетината си…

За предходните избори през октомври миналата година общо 22 партии и 6 коалиции се състезаваха за народната любов. Вероятно и сега ще гоним подобна бройка, а от това зависи и колко дълга ще е бюлетината.

„Да станеш депутат не е просто да отидеш, за да получаваш добра заплата и възможности за бизнес. Чувала съм подобни неща от моите студенти – една част от младото поколение така разсъждава. Аз в тези случаи се опитвам да обяснявам колко е важна ролята на институцията и на всеки един депутат”, казва проф. Екатерина Михайлова, която има доста сериозен опит в политиката, а днес преподава конституционно право.

МВР запретна ръкави да следи в аванс за купуване на гласове. Стотици от държавната администрация пък ще трябва да бъдат командировани в чужбина заради ново изискване в секциите зад граница да има представител на държавата.

„Започнахме да свикваме с това да няма парламент или, ако има, да не очакваме от него да свърши нещо. Народното събрание е отражение на това, което сме ние, но тази пъстрота влезе в по-тъмните си краски. Аз съм човек, който чете стари стенограми и правя разликата в дебатите, които са се случвали назад в годините. Нивото е съвсем различно. Не е нужно да сменяме формата на държавно управление, без да си дадем сметка какво може да си подредим в къщата сега. Според мен все още не сме в криза, има опции”, коментира още проф. Михайлова.

Преди дни стана ясно, че „Продължаваме Промяната” и „Демократична България” отиват заедно на изборите. А вътрешнопартийните трусове, оказва се, не са по-слаби от сблъсъците между партиите. През седмицата бе обявено, че знаково лице от промяната напуска - Иван Христанов. Неговото име нашумя около връщането на контрола на „Капитан Андреево”.

Вътрешната опозиция в левицата пък продължава да клати стола на лидера Корнелия Нинова.

„Винаги е имало вътрешнопартийни сблъсъци и в бъдеще ще има. Този път гражданите няма да приемат мълчанието което получавахме назад във времето. Сега ще очакват отговор кой с кого ще бъде още в предизборната кампания. За да знаем първият дали нещо ще ни предложи и с кого и това ще определя вота ни”, каза още Михайлова.

През отминаващата седмица стана ясно още, че без действащ парламент служебната власт ще се опита да бори високите цени. Премиер и министри излязоха със заявки, че започват проверки и наблюдения.

„Би трябвало тези наблюдения да са постоянна работа на органите, които се занимават с тази дейност”, смята проф. Михайлова.

Бившият енергиен министър в кабинета „Петков” - Александър Николов, един от неговите заместници му, както и тогавашният директор на „Булгаргаз” Людмил Йоцов се сдобиха с обвинения заради сделки с природен газ, сключвани миналата година, след като Русия спря да ни подава синьо гориво. Николов беше категоричен, че атаката е политическа.

„Нито съм чела обвинителния акт, нито съм наказателен адвокат. Виждам, обаче, че темата върви в геополитически план, в посока на това дали сме изпълнявали ангажименти на ЕС. Къде сме във войната между Русия и Украйна? Аз, разбира се, съм на страната на Украйна и на спазването на санкциите. Но от друга страна нека да видим какви са фактите. Знам много добре, че в един процес трябва да има факти. Тук се отваря още една тема – за недоверието и множеството данни, че органите на разследването не си вършат работата, както трябва. Нерядко се случва така, че прилича на политическа разправа. През последните дни имаме примери за прекратени дългогодишни разследвания – срещу Вальо Топлото, Бобокови и кой ли още не… Затова няма доверие”, категорична е Екатерина Михайлова.

Тя казва още, че тъкмо заради подобни ситуации най-накрая трябва да се направи съдебна реформа. Така може би не чуждите служби ще ни сочат кои висши държавници са корумпирани. А работната седмица приключихме с поредната порция санкционирани от САЩ по Закона „Магнитски”. Сред тях са и двама бивши министри – Владислав Горанов от ГЕРБ и Румен Овчаров от БСП.


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
АХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!
12.02.2023 13:06:24
1
17
Тролчето на прокопи 3,5 днес направо се развихри :))))
Чекмеджето в задния си двор го набутай, там му е мястото, може и някоя стотинка да ти подхвърлят за този подвиг :)))))
5.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
12.02.2023 12:53:50
21
2
до 4 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОНЯ ДЕТУ МУ ПЛАЩАН ОТ ФАБРИКАТА ЗА ТРОЛОВЕ НА ГЕППИ от онуй """""чикмидже """"ДА ПЛЕТЕ """УЙДУРМИ """!!!!!!А МЪЛЧИ КАТ ПРЪДНАЛ В ТРАМВАЙ ЗА ВЕЧЕ ВКЛЮЧЕНИЯ В """МАГНИТСКИ "" ГОРАНЧО ХАХА ДЕТУ """""ТИКВОНИИ """ВОЖДА""" НА ГЕППИ РЕЧЕ ЧЕ НЕ ГО ПОЗНАВАЛ БИЛ ГО ВИЖДАЛ ЕДИН ДВА ПЪТИ !!!!!!!!!!!!!!!!КОЛКО ТИ ППЛАЩАТ ЗА ТАЗИ ""УЙДУРМА ""БЕ ???????????????????
4.
Коалицията NEXO е на прицел
12.02.2023 11:33:28
5
25
Тези от ПП са дървета без корени, не познаващи родната народопсихология и като скакалци гледат на България, като фирма за бързи кредите!
Когато мотиката ги удари за трети път, може и да влязат в час по Родинознание и Родолюбие, до тогава ще са талибани!
А че третополовите протестъри скоро ще им дръпнат шнура на тоалетната - то е ясно. Вече се чудя дали ще отекат в канализацията или ще им сложат раираните дрехи...
Чудя се защо Гешев ги трае...
3.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
12.02.2023 11:13:51
18
3
до 2 ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? МИ ТО Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТ С ДПСту ГЕППИ и милионерите от БСПту !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО
2.
Хахахаха
12.02.2023 10:59:36
18
5
Каква невероятна гейберастка драма уважаеми зрители. Ръководителят на антикорупционният фонд за България посочи, че ще има още попълнения в списъка "магнитски" и това ще стане най-вероятно следващата седмица. Досещате ли се от коя партия ще са?
1.
Terminal Ubung Indonesia
12.02.2023 10:26:59
21
8
To e qsno pak sashtoto
Ciganetata Gerb v koalicia s tyrskata partia DPS puska6ta migranti i tehnite drugari ot 1989g BSP
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори