×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Корнелия Нинова: Ще направим вътрешно допитване след изборите, за да решим с кого да се коалираме


Корнелия Нинова: Ще направим вътрешно допитване след изборите, за да решим с кого да се коалираме
Тези вътрешни битки ни съсипват! Хората няма да ни повярват, каза днес председателят на БСП
11 Февруари 2023, Събота, 15:12 ч.
Автор: Флагман

Властта да се върне там, където й е мястото - от служебните кабинети в Народното събрание, обяви лидерът на БСП

БСП ще реши с кого да се коалира след изборите след вътрешнопартийно допитване. Това обяви на днешния конгрес лидерът на партията Корнелия Нинова. По думите й обаче подкрепа към ГЕРБ не била на дневен ред.

"Трябва да има лява партия в правителството, ние ще сме социалния стълб в такова правителство. БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ. Нека минат изборите и тогава да решим с кого да участваме в правителство", допълни тя.

Лидерът на БСП призна за "дъблоки различия" с президента Радев и вицепрезидента Йотова.

В политическия си доклад тя вътрешнопартийните въпроси в левицата с призива- "да сложим ред в нашата собствена къща". "Не може да се продължава така. Тези вътрешни битки ни съсипват! Хората няма да ни повярват. Когато въведохме пряк избор, три мандата за депутати, два мандат за председателя. Наши другари, които загубиха перспективата за пост "вечен депутат". Загубиха прекия избор за председател. Освободихме партията от олигарсите в нея и от зависимости от икономически интереси. Тези хора ви използват. Точно те, които години наред се хранеха от режима на ГЕРБ и Бойко Борисов. Точно те днес най-високо викат БСП ще се коалира с ГЕРБ. Години наред са на хранилката на ГЕРБ", каза Нинова днес.

Драматичен Конгрес на БСП, опозицията не успя да свали Нинова

"Другари, имаме проблем с Партията на евроейските социалисти", допълни председателят на БСП. Според нея основната причина за това е отношението на българските социалисти към Истанбулската конвенция.

"Няма да се поддадем на този натиск. Като ме смените някой ден, правете каквото искате. Ще отстоявам, че ще имаме момчета и момичета вкъщи и сме майки и бащи", заяви Нинова, а за финал анонсира, че обсъждат да предложат референдум по тази тема.

 Корнелия Нинова засегна политическите борби в страната и начина, по който те се водят.

"Настъпи такова озверяване, дойде политиката на крясъците, вместо на разума. Българските социалисти сме за парламентарната република като най-демкратична форма на управление. Властта да се върне там, където й е мястото - от служебните кабинети в Народното събрание. Смислена истинска реформа в съдебната система. бързо резултатно справедливо правосъдие. Другари, ние персонални борби с президента нямаме. Но имаме вече дълбоки, принципни, политически и идеологически различия. Вие искате ли в тази криза и бедност България да даде 3 млрд. за нови 8 F-16", посочи тя.

Лидерът на БСП изтъкна, че левицата е за приемането на България в еврозоната, но смята, че засега това трябва да се отложи. И се обърна към делегатите: "Чувствахте се спокойни и свободни да участвате в подписката за провеждане на референдум за еврото".

"Българските социалисти се обявихме против санкциите срещу Русия. От тези санкции и от войната, пострада най-вече Европа", отсече още Корнелия Нинова. Лидерът на БСП заяви, че ще апелират за неутралитет, да се преговаря за мир. Според нея най-тежко въпросът за войната и последиците от нея са се отразили на енергетиката, като изрази позиция, че не бива да се позволява затварянето на въглищните централи и отчете, че БСП е радетел на развитието на ядрената енергетика.

Нинова призова социалистите да участват свободно в подписката на "Възраждане" за референдум в подкрепа на българския лев.




Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
13
Коментара по темата
13.
До БСП
12.02.2023 11:30:05
0
2
Аз имам друго едно предложение за вас, направете едно национално допитване до всички с въпроса: Искате ли БСП отново да влезе в парламента? Вижте резултатите и тогава си правете каквито искате допитвания, аз повече от 1% не ви давам да гласуват положително.
12.
Парашутисти
11.02.2023 22:05:22
1
3
Корупционната връзка между Кирил Петков ,Асен Василев и Румен Овчаров санкциониран по списъка Магнитски е очевидна ...Овчаров им беше личен консултант при съставяне на правителството им ...
Дали Кирил и Асен не са се научили от коалиционния си партньор Дългия Инкасатор как се правят милиони за един ден от руски газови посредници и получаване на комисионни?
Промяната яростно изригват в защита на Киро, тези факти и обстоятелства ги притесняват.
11.
Продължава падението
11.02.2023 18:53:05
2
3
Трудно е да гледаш сериозно на списъка Магнитски, докато Кирил, Асен ,Славун, Христо, Ивайло ,Атанас , Тодор от промяната не са включени в него.
10.
Кои не си върнаха книжките след 90-та
11.02.2023 18:21:41
0
13
Бойко Методиев Борисов и Иван Йорданов Костов. Кво друго ве, най-големите КРАДЦИ на прехода! На ШИБАНИЯТ преход.
9.
Нова опорка -копи пейст
11.02.2023 17:32:13
1
8
Просто за ваша информация. Изчетох подробно документа със санкциите на U. S Departament качен на сайта на USembassy и там си пише, че Румен Овчаров е политик от БСП (is currently a member of the BSP National Counsil) - член на Националния съвет. Също пише и за Иван Генов, че е бил свързан с БСП MP (Member of Parliament with BSP from 2017 to 2019. За Николай Малинов също е написано, че е бил депутат от БСП. За Владислав Горанов в Treasure Sanctions Corrupt Elites Across Bulgarian Political Spectrum press release е посочено, че е бил министър в две правителства, ръководени от ГЕРБ - second and third administrations led be the Citizens for European Development of Bulgaria (GERB) political party.
Така че и двете партии присъстват вътре в този неприятен и срамен корупционен контекст, като БСП печели убедително с 3:1 този мач на срама, въпреки че Румен Овчаров е ментор и вероятно спонсор от десетилетия на Корнелия Нинова в политиката, а ”Влади” беше дълги години близо до Борисов. Пиша това, за да е ясно, че партиите дължат позиция по тази тема. Няма как след като партньори като САЩ са ги споменали официално във връзка с корупция. ГЕРБ и Борисов реагираха много правилно с такава, докато БСП и Корнелия Нинова плюс самият Р. Овчаров се правят на ударени (може би от гръм?), а Малинов откровено парадира със санкцията по Магнитски и очаква награда от кремълските си приятели. Дали БСП ще продължава да мълчи и да се хвали на терен пред “червените бабички”, че води партизанска война с “империалистите” от САЩ (по Малинов)?
Очаквайте скоро по кината и за Киро и Асен от промяната....
8.
До 5
11.02.2023 17:14:48
21
2
Безгръбначната и недалновидна политика на левите резби ПП, ДБ, БСП , И Т.Н. , сектата на скопците, долни педали ,некъпаните, миризливите ,хигиена нулева . Колкото по-безгръбначни са, толкова по-арогантна и смрадлива ще става позизията на олигофрените от промяната с измамата.
Но безгръбначието очевидно е част от генетичния код на днешните ни променкаджии. Близаха сладоледа на феса, наденица с баница ядоха свинчетата от промяната и много червени успехи от виденово време ни донесоха, за да се уредят на треторазрядни синекурни длъжности.
Лудото Кирче ,Асан жартиерата, Славчо Клоуна ,Танас Гнома ,Ристьо Сопола, Корни Кобилкина.
Антиобществен бяс див и свиреп проявяват просто простолюдието от промяната.
Просто Кире , Р.Овч.. е бил два пъти министър на енергетиката и колко далавери е направил той си знае и знае как да го направи , описано е от колегата.
7.
Виденови зими до безкрай
11.02.2023 16:27:28
3
4
Вън от България руски агенти корумпета!Достатъчно беди предизвикахте за толкова години!Постоянно ни излагате пред света с вашето слагачество пред тоталитарните режими и натяквате,че това е мнението на народа- е не е!
6.
Хахахаха.
11.02.2023 16:22:06
1
2
Нищо и няма на Каката, добре си е!
Има хора дарени с късмет и на 27 години изведнъж стават горди и щастливи приватизатори и милионери, не с труд, кредити и бизнес, а с едно погалване но главичката от Ванката Костов! Каката не пропусна да нахрани с ярмичка(приказчици за путлрова пРосия) електората-прасенцата, но и заяви, че Бесни Стари Пройдохи са проевропейска партия. Даже бяхме забравили, че това е официалната им позиция, че участват в избори за европарламент и изпращат евродепутати в Брюксел, а почти всички бесни стари пройдохи изпращат и чедата си в САЩ
Даже и не се съмнявахме, че една вице-премиерка от една четворна коалиция, подписа едни документи за една милиардна помощ(оръжие, боеприпаси, гориво) за Украйна.
Путинеееее, може да си многоходчик, обаче бг рубладжиите, как те врътнаха, не истина! С едната ръка получават от вас от 30 години, а с другата от Запада, но с оръжието от бг рубладжиите укрите позатриха доста, братушки на бг рубладжиите, а евроджендарите живи и здрави, и айляк! Само електората-прасенцата са все по-бедни, по-гладни и почти толкова прости!
Какенцееее, тарикат жена си, Господ здраве да ти дава! Да си все такава убавица и милионерка и с Радю и другите бг рубладжии, още 100 години да връткате кремълските балък милиционери. Хахахаха!
Едно дупеМилиционерско, като има да пати, само бяга към Х. Я!
5.
До 3
11.02.2023 16:00:24
4
32
Ами Р. Овч. беше назначен от бойко по прякор тиквата за човекът който държи златната акция в лукойл впрочем. Други борисовки имаш ли в папката копи-пейст, тролеща смегма?

П. П. Смегма (сиренцето което се образува като не си миеш пениса).
4.
Имам проблем
11.02.2023 15:49:47
0
5
Постоянно ме сърби у тка та
3.
Интегрален метод на факторен анализ
11.02.2023 15:44:12
56
7
Румен Овчаров не беше ли част от “Коалицията на почЕтените” на Киро Петков и Асен Василев? Доколкото си спомням, санкционираният по Магнитски Р. Овч. ходеше да им предава опита си на оперативките в МОЛ-а по-миналата есен, докато са му вървели руските комисионни според САЩ. Дали Кики и Асен не са се научили тъкмо от коалиционния си партньор Дългия Инкасатор как се правят милиони за един ден от руски газови комисионни? Схемите, за които Департаментът пише, изглеждат като техните. Схемите на ”антикорупционното” правителство на Харвардските шмекери.
2.
Резултатът ще е грозен
11.02.2023 15:42:20
1
12
Ако изкаратв 5-6% на изборите ще е безпредметно да се коалирате
1.
*********
11.02.2023 15:31:11
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори