×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първанов: Държавен ТЕЦ плати 2 млн.лв. за футболен отбор. Не е държавническо!


Първанов: Държавен ТЕЦ плати 2 млн.лв. за футболен отбор. Не е държавническо!
Йоан Костадинов посрещна Първанов пред Операта, за да припомни 2006 г., когато оглавяваше Инициативния му комитет за втори мандат,виж какво си казаха от нашия видеоматериал
21 Септември 2011, Сряда, 21:17 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимки Ивелина ДОНЧЕВА

От Бургас, в последните часове на своя втори мандат, президентът заговори предизборно на своите

В годините, когато бях депутат от Бургаския район, пътувах на идване с влака и се прибирах с влака. Спомням си с носталгия периода на първия и втория си мандат – след 1997 г. като депутат, защото той е свързан с Бургас. Избрах Бургас като последния град, с който да приключа представянето на своя отчет като президент. Написаната от мен книга е в първо лице единствено число, за да се усеща моят самоанализ и моят личен поглед върху събития и факти, свързани с президентството между 2001-2011 г.
С тези думи президентът Георги Първанов вдигна на крака пълната зала на Операта в Бургас тази вечер. Около 600 членове на БСП, повечето с побелели коси, слушаха близо 3 часа своя бивш национален лидер и отиващ си президент. Първанов, с перфектните умения на политик от висока класа, направи ракурс между своята книга „Отчетът на президента“ и разпространения тези дни отчет на правителството на ГЕРБ, отнасящ се за първите две години управление - 2009-2011. Той окачестви алтернативния отчет на управляващите като, едва ли не, нескопосан опит да бъде копиран, но с бездушен и административен метод, в който липсва личния поглед върху политическите събития. „Не зная дали от това губи политиката, но твърде много станаха в държавата едноличните решения, казвам го с горчивина. Защото имаме новина: Държавната ТЕЦ Марица Изток 2 купи онзи ден за 2 милиона лева футболния клуб „Берое“-Ст.Загора. Питам се дали това е държавническо мислене? Или друг пример - да излезеш пред народа и да кажеш: аз плащам пенсиите и заплатите, сякаш ги плащаш от джоба си, а не бюджета. И това ли е държавническо мислене?“, заяви Първанов по отношение на поведението на премиера Бойко Борисов.
 
Кандидатът за съветник в Бургас Евгений Мосинов и червените кметове Стефан Бонев и Георги Димитров правят рекогносцировка на вота в региона (отляво надясно)
След това направи бърза ретроспекция на двата си мандата, припомняйки как преди 10 години никой не е вярвал в неговата победа, още по-малко, че може да спечели на първи тур. „Всички социологически проучвания сочеха, че мога да разчитам най-много на почетното трето или четвърто място, с най-много 10%. Затова подозирам, че и на 23 октомври ще има много изненади. Виждам, че зрее очакване за голяма промяна в българското общество“, заяви Първанов, мобилизирайки почти директно своя партиен електорат, който в Бургаския регион не навсякъде е консолидиран, дори има общини, където БСП е напълно заличена. Интересната съпоставка с настоящата политическа обстановка бе рейтингът на българския парламент през зимата на 1996-97 г. - 8 %.

 

Георги Киров – водач на листата в Бургас (вдясно), поема Първанов във фоайето, за да го въведе в голямата зала



Това бе период на жестока банкова криза, а обеднелият български народ бе тръгнал физически да събори сградата на НС. В момента авторитетните социологически проучвания сочат, че доверието в парламента е паднало до 5 %, което означавало тотална политическа криза. Първанов продължи с думите, че имал самочувствие на успял политик и държавник и се надявал приемникът му да продължи започнатите инициативи, както запази балансираните връзки с двете велики държави Русия и САЩ.

 
Кандидат-кметът на БСП Павел Маринов, в стилен костюм чака своя Президент пред Операта


 „България има полза на своя територия да иска военни бази на САЩ, както и газо- и петролопроводи на Русия. Когато тези държави влагат парите си у нас, мислейки ни за стратегически партньор, това означава, че те ще ни дадат гаранции за сигурност“, каза той. Очакваше се преди началото на срещата в Операта, президентът да бъде посрещнат от своя Инициативен комитет за издигането му за втория мандат. Комитетът бе оглавяван от бургаския поет Недялко Йорданов и кметът на Бургас през 2006 г. Йоан Костадинов. Екскметът на Несебър Николай Трифонов също бе в челната десетка на 170-е български кметове, подкрепили кандидатурата му за втория мандат.

Дойде обаче само Йоан, подкрепян от своята вярна съратница ексевродепутатката Маруся Любчева, която изкара два мандата и половина като зам.кмет по образование и култура, преди да замине за Брюксел.

Оказа се, че завърналата се към преподавателската си работа в Университет „Ас.Златаров“ доц.Любчева, не е изолирана от работата на партията. Тя обяви, че в понеделник в Бургас ще отвори врати Предизборния клуб на кандидат-президентската двойка Калфин-Данаилов, на който клуб Любчева ще е председател и ще отговаря за развоя на кампанията в региона. По-досетливи репортери подчертаха веднага, че Любчева щяла да работи с пълна пара, тъй като тя е следваща в евролистата и ако Калфин стане държавен глава, отново ще се „изстреля“ в Брюксел (виж нашия видеоматериал ).

Сред първите, които дойдоха да уважат Първанов, бе ексдепутатът Стойко Танков, по чието време, в качеството му на общински лидер на БСП – между 1998 г. и 2005 г. Първанов бе водач на депутатите от нашия регион.

Дойдоха преданите на БСП кметове Георги Димитров от Карнобат, Стефан Бонев от Камено и Евгени Врабчев от Айтос.

 

 

Докато Първанов отговаряше на въпроси вътре, наш репортер засече областния лидер на БСП Зафиров (вляво) да говори нещо тайно в тъмното навън заедно с Кирил Добрев

 

Кандидатите за общински съветници от община Бургас бяха предвождани от Георги Киров, ген.Джелебов, Евгений Мосинов и Дарина Стоянова. Дойде и нашият депутат от Коалиция за България Пламен Орешарски, заедно със съпругата си.

Вътре бяха забелязани и трима от хардлайнерите на БСП от първите години на демокрацията – Радостин Димитров, Петър Петров и д-р Кънчо Марангозов.




В категории: Власт , Политика


15
Коментара по темата
15.
Отличникът
29.11.2011 21:25:19
0
0
Идея си нямат какво им гласи Йоан и Жорко
14.
Йоан
25.09.2011 17:24:55
0
0
Йоан наистина беше пиян и никак не ми домъчня за него
13.
от мишки като вас не ни е страх
23.09.2011 11:26:39
4
1
Петя, напълни си комунистическите уши с барут и се засили в някой стълб...
12.
Петя
23.09.2011 11:07:58
2
3
Хахах, личи си колко ви е страх всички. Не плюйте срещу вятъра!
11.
бургасбус
22.09.2011 17:28:42
3
1
Като гледам Йоан пак е пиян или поне подпийнал, Маринов пък като, че ли се разхожда из червения килим на Кан и Монтекарло, забавно конте, можеше да ги говори същите отвлечени приказки и в ГЕРБ, нали е милиционер що не си го вземат, алооо БСП скука
10.
polux
22.09.2011 14:37:27
1
0
Тамагочита
9.
АГЕНТ ГОЦЕ
22.09.2011 12:55:53
6
11
Моят отчет пред народа:

- купих си два мезонета и един хипермаркет, а клюкара Иво Инджев дето спомена за тях го уволних от БТВ
- направих извънбрачно дете на Марияна Попова
- направих няколко стотин милиона евро с далаверата "Петрол срещу храни" по време на войната в Сърбия и затова неправилно ми тръгна прозвището "млад милиардер", а аз де факто имам само към 200 милиона евро.
- хванах трипер от малолетна ученичка
- убих рядък архар, от "Червената книга"
- дадох орден "Стара Планина" на другаря Доган, а и не само на него. Раздавах ги на килограм на де що срещна, на сульо и пульо, но пък всички ме уважаваха затова.
- когато се случи трагедията и пожара във влака София - Кардам, бях на лов в Симитли, но излъгах, че не съм бил.
- помилвах Цветелин Кънчев
- аз лично ръководех стачката срещу НАТО, но после като ни приеха за член на пакта, започнах да ги наричам "нашите евро-атлантически партньори"
- излъгах, че нямам нищо общо с ДС, но когато ми изкараха картончето с агентурното име "Гоце"казах, че съм писал само исторически доклади за тях.
- назначих Никола Филчев за посланик в Казахстан, като с това назначение де факто прекъснах съдебно дело, в което към Филчев бяха отправени обвинения за убийство
- След разкрития за връзки с престъпността по най-високите етажи на МВР и много обвинения срещу самия министър на вътрешните работи Румен Петков, аз заявих, че в президентството не е постъпила информация по случая и че той бил целенасочено изолиран, като по този наин изразих подкрепата си за него. Няколко дни по-късно заех позицията, че Петков може да реформира системата и проблемът е в липсата на доверие в МВР сред обществото. Това стана само ден преди показното убийство на писателя Георги Стоев (7 април 2008), който в предаване на Би Ти Ви („Сеизмограф“) седмица преди това също обвинява Петков (и други) във връзки с престъпността.
- На 24 Септември 2010 моят кортеж предизвика пътно-транспортно произшествие в района на Ловеч. Аз, разбира се отричах това, като комунист на разпит, дори бях казал на Ген. Димитров от Национална служба за охрана да заявяви пред медиите, че кортежът не е причина за катастрофата. Съставеният акт, обаче, посочва като причина преминаването на моят кортеж, което е потвърдено от свидетели в техни интервюта в медиите.
8.
АНТИКОМУНИС
22.09.2011 12:48:38
4
2
Ебаси комунягите нагли...Добре, че са бабите и дядовците иначе щяхте да пасете овците сега! Олигофрени червени.
7.
fors
22.09.2011 12:12:11
5
5
Толкова много баби и дядовци не съм виждал на едно място, освен в старата поща като си чакат пенсиите! Само да Ви кажа заради червените идиоти и милиционерите съм внесал с хиляда лева повече осигуровки този месец, защото боклуците откраднаха парите на тези хора в залата и те сега им пляскат. Е това не мога да го разбера....
6.
asasasas
22.09.2011 12:00:56
2
6
затова вдигат тока с 15% , защото парите се харчат за грандоманските проекти на премиера. Не мога да разбера онези 100 000 000 които бяха изсипани за спортна зала а през това време младите бягат да работят в чужбина. тези пари трябва да се инвестират в нови работни места , а не да купуват футболни клубове. това не е дясно управление
5.
Не е вярно
22.09.2011 11:30:22
8
3
Не е вярно,че залата на операта не се е пълнила скоро !На евроизборите СИНЯТА КОАЛИЦИЯ препълни залата с млади хора !
4.
Гоце
22.09.2011 09:01:38
4
8
И все пак - боклуци са, червени. А Йоан е алкохолок, беше и си остана. Въпрос на личен избор дали е да вкарваш в работен цикъл макар и малкото си мозък, или да го съсипеш, колкото и гладък да е.
3.
1
22.09.2011 08:13:34
7
7
Не са боклуци, а хората които съсдадоха това, което повече от 20 години се краде.
2.
хахахах
21.09.2011 23:39:41
7
7
средна възраст на аудиториата 84-85 години
1.
P|R
21.09.2011 22:28:50
9
7
4erveni boklyci
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори