×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов първи и единствен, засега, извади своята икономическа програма за мандат 2011-2015


Валери Симеонов  първи и единствен, засега, извади своята икономическа програма за мандат 2011-2015
Валери Симеонов – кандидатът на НФСБ за кмет на Бургас е категоричен, че Димитър Николов – кметът на ГЕРБ, не е привлякъл нито един стратегически инвеститор
21 Септември 2011, Сряда, 19:52 ч.
Автор: Бесове.Бг
Източник: пресцентър НФСБ

„Национален фронт за спасение на България – алтернатива за икономическото стабилизиране на Бургас“  е с набелязани спешни мерки срещу безработицата и изнасянето на паричните потоци вън от общината  

На 17 септември в предаването „Паралакс” на националната телевизия СКАТ кандидатът за кмет Валери Симеонов, издигнат от ПП Национален фронт за спасение на България, направи подробен анализ на четиригодишното управление на Бургас и начерта пътя за икономическото стабилизиране на Общината.
Групата на НФСБ пък в Общинския съвет – Бургас вече доказа, че може да бъде и коректив, и гаранция за спъване на корупционните практики в общината.

Най-добрият град за живеене?

На фона на предишните 3 мандата безвремие на червения Йоан Костадинов, през последните четири години в Бургас се свършиха не малко неща.

Съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов и Валентин Касабов, който е втори в листата за съветници представиха акцентите от икономическата програма в тв.предаването „Паралакс“ с водеща Ваня Чечева, която също е кандидат за съветник в Бургас 
Как се подобри животът на бургазлии обаче?
Истината е, че сегашното управление на

Димитър Николов не направи нищо за икономиката на Бургас


– основното, което обезпечава бъдещето на града.  Защото решаването на някои инфраструктурни проблеми с държавни и с европейски пари, асфалтирането на няколко улици, не хранят Бургас.
През този период

не беше привлечен нито един стратегически инвеститор.

Вместо развиване на икономиката, се строиха молове. Един такъв търговски център обаче решава трудовата заетост на стотина души – ниско квалифицирана работна ръка, но в същото време унищожава други 200 в кварталните магазини и съсипва малкия и среден бизнес.
Вместо да създава условия за развиване на производството, екипът на Димитър Николов пълнеше общинската хазна с приходи от продажбата на общинска собственост и повишаване на местните данъци и такси.
Съотношението на банковите влогове в Бургас към кредитите, които са отпуснати в града, е шест към едно! Тоест, само една шеста от парите на бургазлии са вложени в инвестиции, останалите пет шести отиват за кредити в други градове на България.

С други думи - в Бургас няма условия за инвестиране.

Един поглед върху трудовата заетост тук показва, че огромен процент от хората в общината се занимават или с нискоквалифициран труд или с охрана. Това е 200-хилядният град, някогашната гордост на българската икономика!


Този мол решава трудовата заетост на стотина души – ниско квалифицирана работна ръка, но унищожава други 200 в кварталните магазини и съсипва малкия и среден бизнес

Какво направи ГЕРБ през изминалия кметски мандат, за да промени това положение?
Направи Ларгото. С турски плочки. Огромна инвестиция, която обаче няма да напълни хладилниците на безработните бургазлии.
Направи един остарял и глупав проект на изхода на Бургас по пътя за Созопол, който и сега не може да поеме дори летния трафик, а да не говорим за 10 или 20 години по-късно.
И още няколко подобни инфраструктурни проекти, които по никакъв начин не обезпечиха поминъка на бургазлии.

Алтернативата

Конкретни стъпки в областта на икономиката като:

Инвестиране в дейности и предприятия, които да осигурят трудова заетост и да генерират приходи за общинската хазна, която сега се пълни с все по-високи данъци и такси.
Научно анализиране на процесите и набелязване на конкретни мерки:

1. Създаването на Обществен съвет по икономика с участието на представители на икономическата наука и бизнеса, общинска администрация, Общински съвет и на гражданството, в който да бъдат анализирани както проблемите, така и промените в икономическата обстановка.

2. Задълбочени изследвания върху сегашното движение на паричните потоци и спешни мерки срещу изнасянето на парични средства.

3. Привличане на големи инвеститори в областта на хранително-вкусовата и леката промишленост, като им се създават конкретни възможности (подходящи терени) за развиване на производството.

4. Създаване на Общински гаранционен фонд в подкрепа на малките и средни предприятия.

5. Анализ на структурата и дейността на сегашните общински фирми, в голямата си част губещи, и ролята им в икономиката на общината.

Димитър Николов направи Ларгото. С турски плочки. Огромна инвестиция, която не напълни хладилниците на безработните бургазлии, се казва в алтернативата на НФСБ
6. Създаване на нови икономически и търговски субекти и реформиране на общинските фирми, развитие на печеливши в дългосрочен план дейности:
- Изграждане на общински жилища в условията на ниска себестойност и/или отдаването им под наем;
- Създаване на специализирано предприятие за морски транспорт;
- Регистриране на Общинско предприятие за рибовъдство и аквакултури;
- Създаване на съвременна Рибна борса;
- Създаване на местно Предприятие за сувенирно производство с бургаска знакова определеност;
- Подпомагане и поощряване създаването на предприятия в областта на IТ технологиите;
- Създаване на   в общинатапредприятие за социално-битовите и комунални услуги

8. Създаването на предприятия, които да имат планиращи, координиращи и консултантски функции в областта на енергийната ефективност, новите енергийни източници, санирането, топло и хидроизолациите, газифицирането, широкото внедряване на соларните технологии за локално отопление и т. н.

9. Създаване на възможности бургазлии да получат право на акционерно участие в общинските дружества.

На предстоящите избори ГЕРБ трябва да има алтернатива. За да има и гаранция, че политическото лицемерие в местната власт ще бъде свито в ъгъла. Бургас вече е патил от такива управници без коректив, поддържани безропотно от Общинския съвет.

Алтернативата на ГЕРБ е Национален фронт за спасение на България, категоричен е кандидат-кметът на патриотичната партия в Бургас Валери Симеонов.


В категории: Опозиция , Политика


20
Коментара по темата
20.
Васил Иванов
29.09.2011 18:35:55
0
0
Силно подкрепям г-н Симеонов и платформата на НФСБ.Жалко обаче че в нашият град нямаме кандидат от този патриотичен и национален форум.Бъдете силен и не се поддавайте на провокации г-н Симеонов.Дано се случи и аз като патриот и като човек обичащ родината си и ценящ труда си да попадна във Вашият прекрасен град.
19.
едно уточнение
29.09.2011 14:08:52
0
2
Собственичката на този сайт няма сестра.
18.
Asen Prodanov, Burgas
26.09.2011 00:13:47
0
1
Уви, няма да има възможност да я приложи на практика, защото няма никакъв шанс да спечели.
17.
До г-н Неделчо Стоянов
24.09.2011 20:14:48
0
0
Г-н Стоянов, поддържате го г-н Симеонов вие лично с вашата такса за СКАТ. Вероятно си броите стотинките, докато г-н Симеонов сменя лъскава кола с още по-лъскава такава и за времето, когато бе председател на общинския съвет, успя завидно да оправи и себе си, и цялото си семейство. Възхищавайте му се, той на такива като вас чака. Само че след четири години вие ще сте още по-беден, ако не сте умрял от глад, а той- още по-богат..
16.
Лилия
24.09.2011 20:12:29
0
0
Педераст съм. И лезбийка също така. И за разлика от вас, имам и глава, и анус, щото вие очевидно имате само анус вместо глава. В имената може да няма нищо неморално. Но във факта, че листата на НФСБ се реди: роднина-милиционер-работодател-работник-съпруг-съпруга-брат-зет-сестра, според мен има. Но щом за вас няма, изберете си Симеонов, па после се оплаквайте, че ви шиба наред.
15.
Неделчо Стоянов
23.09.2011 19:24:16
0
1
Валери е достоен Човек! В днешно време да продължаваш да поддържаш такава структура (Скат) и геройство, като се има в предвид, че всички са против. Възхищавам му се на неизчерпаемата енергия и на здравите нерви.
14.
ДО ЛИЛИЯ
23.09.2011 15:08:04
0
0
Зад това име се крие или гербаджийски педерас от групата на Момата -Николов или синя лезбийка , но и при единия и при другия случай мисли с ануса си , защото и сини и гербери са просто миризливи задници
13.
Lotus
23.09.2011 14:38:42
0
0
Нещо неморално ли има в тези имена?
12.
Lilia
23.09.2011 14:19:26
0
0
Разгледайте листата на Симеонов. Пълна е с малоумници и роднини. Фъртунов - Фъртунова. Вероятно майка и син или съпруга и съпруг? Наталия Ятакчиева - сестрата на собственичката на този сайт. За пълнеж - още журналисти, в задните места. И този човек ще ми говори за морал, пази Боже!
11.
Lilia
23.09.2011 14:19:25
0
1
Разгледайте листата на Симеонов. Пълна е с малоумници и роднини. Фъртунов - Фъртунова. Вероятно майка и син или съпруга и съпруг? Наталия Ятакчиева - сестрата на собственичката на този сайт. За пълнеж - още журналисти, в задните места. И този човек ще ми говори за морал, пази Боже!
10.
Винкел от дебелт
22.09.2011 15:12:07
3
4
три пъти кандидатства за член на БКП едно време ,,националиста,, ГОЛЕМ МЕРАК МУ БЕШЕ ,АМА НЕ СТАВАШЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НЕ ГО ПРИЕХА И ТУЙ ТО ,ГОЛЕМА МЪКА БЕШЕ
9.
ЛИСИЦА
22.09.2011 11:23:05
2
5
На умряла лисица се прави Валерчо - точно с гласуването на групата му малоумници Гинки и калинки не мина докладната за индустриалната зона ! За да клевети после , че нямало инвеститори и бизнес в Бургас ! По-голям манипулатор от него няма, че и рекетьор го раздава ! Подлога на Трактора и мафията е той ! Само помичри и лизачи са около него !!! СРАМ
8.
Добрин Стаматов
22.09.2011 10:58:44
4
4
Аз ще гласувам за Валери Симеонов, сегашните боклуци ни оставиха без работа.
7.
karamana
22.09.2011 10:48:48
1
4
Simeonov ne triabva da bude dopushtan v Burgas vaobshte.Spomnete si kato precedatel na obshtinskia suvet kakvo napravi zabelejimo - prosto si uredi terena za negovata skapana televizia.NISHTO POVECHE.Volen go izigra na izborite i Simeonov go izostavi vednaga.Valeri e politicheski liliput,koito ne e sposoben na nishto.
6.
Плати си иначе ставаш престъпна група
22.09.2011 08:35:03
4
5
Бургас от нормален град, ОДМВР го направиха помия.
Да ти пойскат 50% от печалбата на фабриката и като им откажеш помияра Милен Димитров -Подлогата да те направи престъпна група, как ви се струва??? Сигурно Нормално за "Град Н1"
Военен Съд за Корумпето и Търговец на Власт Милен.
Пълно измитане на ГЕРБ на следяащите избори.
Смяна на всяка тяхна марионетка и послушник.
5.
Бург
21.09.2011 22:19:39
1
9
Не знам да са направили нещо за Бургас освен тв предавания че турците идват и ще ни изколят, пази Боже
4.
не е истина
21.09.2011 22:11:47
0
7
Боже, ОПАЗИ БУРГАС от тези пълни глупости!
3.
Ваня
21.09.2011 21:21:57
6
1
Валери и хората му напрашиха не малко но да не забравчме че бе опозиция.Хора кат него дето са постигнали бая заслужават доверие.
2.
Ваня
21.09.2011 21:21:57
10
1
Валери и хората му напрашиха не малко но да не забравчме че бе опозиция.Хора кат него дето са постигнали бая заслужават доверие.
1.
kobra
21.09.2011 20:21:21
3
4
какВИ ГЛУПОСТИ ЗАЩО НЕ НАПРАВИ НЕЩО ОТ ТЕЗИ РАБОТИ НАЛИ СИ ОТ СЪВЕТА ИЛИ САМО ДЪРА БЪРА 2 ЧАДЪРА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори