×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Близо 90 млн. лв. ще струват изборите без средствата за видеонаблюдение


Близо 90 млн. лв. ще струват изборите без средствата за видеонаблюдение
Министър Демерджиев ще отговаря за координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите
03 Февруари 2023, Петък, 16:59 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Правителството "Донев" одобри план-сметката на първото си заседание от втория мандат

Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите/трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023 г., съобщи пресцентърът на Министерския съвет (МС). Днес бе първото заседание от втория мандат на кабинета „Донев“.

Одобрените средства са в размер на 87,7 млн. лева. Дейностите, свързани с изборния процес, които ще се финансират с тях, включват: подготовката и отпечатването на избирателните списъци; закупуването и изработването на необходимите изборни книжа и материали; отпечатването на бюлетините; логистичното осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждането на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Правителството има готовност да осигури допълнително необходимите средства при сключване на договори за логистика и техническа поддръжка на специализираните устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на изборния процес, в т. ч. на машинното гласуване и видеонаблюдението/видеозаснемането.

В условията на неприет държавен бюджет за 2023 г., финансирането на разходите за план-сметката ще се осъществява по реда на Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г., където е предвидена изрична възможност Министерският съвет да одобрява финансиране за подготовката и произвеждането на избори съгласно Изборния кодекс. Актът на правителството е в изпълнение на чл. 18 от Изборния кодекс, посочват още от пресцентъра на МС.

Министерският съвет е приел и още едно решение във връзка с изборите.

Кабинетът възложи на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи (Иван Демерджиев) координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. Министърът на вътрешните работи следва да организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР във връзка с подготовката и произвеждането на изборите.

Министърът на финансите ще внесе в Министерския съвет проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните регионални центрове.

Съгласно правителственото решение министърът на регионалното развитие и благоустройството ще координира дейността по изготвянето и публикуването на избирателните списъци, а министърът на външните работи следва да организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната. Министърът на правосъдието организира дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за лишаване от свобода. Министърът на електронното управление ще организира дейността по техническото осигуряване на видеонаблюдението и видеозаснемането по чл. 57, ал. 1, т. 34 от Изборния кодекс (ИК).

Решението на Министерския съвет предвижда още заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на регионалното развитие и благоустройството, министърът на здравеопазването, министърът на електронното управление и министърът на правосъдието да информират министър-председателя за хода на подготовката на изборите до обявяването на изборните резултати. Кабинетът също така възлага на министъра на правосъдието да издава наказателните постановления по чл. 496, ал. 3, изречение второ от Изборния кодекс, се посочва още в информацията.

Според въпросната разпоредба на кодекса МС определя кой министър да издава наказателни постановления срещу областни управители, нарушили изборните правила. 

Припомняме, че 48-то Народно събрание вдигна сериозно възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии с промяна в ИК. 

 




10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Бай Иван
04.02.2023 10:37:57
0
1
Партиите които не си изкараха мандата ,да си платят изборите.
9.
Ставрос
04.02.2023 08:35:26
0
3
Така,и аз да кажа,ако трябва през месец ще има избори,тази пасмина в парламента трябва да се изчисти и отсече,второ ние два пъти плащаме за хартиени самолети по 3 милиарда,едни избори ще ни се опънат,и трето за Крайна,дадохме 440 милиона за помощи,та тези извори ли ще ни се опрът.Избори до дупка,чистка,и тези паразити от парламента, дела,обвинения,Белене,в тази последователност.
8.
Пенчо
04.02.2023 00:40:31
1
2
Не ме занивайта с нашите подлоги а ми къжете защо спряха всички руски канали ?! Бг тв не гледам и незнам и не ме интерисува кой е крали ,краде и ще краде отново . Казах!
7.
Защо
03.02.2023 22:06:13
0
6
Въобще ги организирате тези избори . Не разбрахте ли ,че народа ви мрази и отвратен от всички вас .
6.
?
03.02.2023 20:37:42
0
10
Пари за избори има винаги....иначе събираме капачки за децата !
5.
777
03.02.2023 20:09:43
1
6
Какво чухме? Остра атака на президента Радев срещу парламентаризма. България е тласкана към диктатура!
Мунчо Киртака тъпото фатмаче се прави на интересен и говори глупотевици като Лудото Кирче, Лори юдейската мастия и Аси лявото крило.
4.
Партиец
03.02.2023 19:04:49
1
7
90 милиона са си 90 милиона. Взимаме ги и си ги делкаме
3.
Гласувайте пак за тях
03.02.2023 17:24:53
0
19
Тия некадърници колко пъти заради тях ще правим избори ?
Нека си направим сметка колко пари се харчат за тоя дето духа ,а иначе няма пари за увеличение на заплати ,пенсии и за други неща .
2.
90 милки в кофата за боклук!
03.02.2023 17:24:37
2
8
И нещо не по темата!
Абе цял ден чета новини във Флагман. Хубави, лоши, смешни, тъжни всякакви. Всичко много добре обаче!
Този прозорец, долу в дясно е супер неприятен и дразнещ. Най-тъпото е, че не са дали възможност на читателите да го скрият ако не им е интересен, както е в моят случай. Абе викам си Аз!
"Що пък да не СИ ГО направя да МИ СТАНЕ хубаво от това прозорче :)"
И така и направих. Цял ден я гледам дамата с очилата и МИ СТАНА едно такова приятно. Е най-накрая "СВЪРШХ" :D
1.
Дървобрад
03.02.2023 17:13:39
1
10
Защо изсичате здрави дървета по ул .Шейново ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори