×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Газът ще е с 30% по-евтин през февруари


Газът ще е с 30% по-евтин през февруари
Окончателното си решение регулаторът ще вземе на 1 февруари
28 Януари 2023, Събота, 08:47 ч.
Автор: Флагман.Бг

През януари има с 30 процента намаление на потреблението на газ

Природният газ ще поевтинее с близо 30 процента през февруари спрямо цената за януари. Това каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време на днешното открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

"Цената, която очакваме от 1 февруари, ще бъде в диапазона 129-130 лева за мегаватчас - с близо 30 процента по-ниска от регулираната цена за януари", заяви тя. Предложението е на база котировките на газа на нидерландската борса TTF за първите 10 дни на януари.

"Прогнозната цена беше изпратена 20 дни преди началото на февруари, тоест - на 11 януари. Оттогава има развитие и цената, която очакваме от 1 февруари, е 129-130 лв. Тя е близо 30% по-ниска от тази за януари", уточни Златева.

В момента цената на газа за януари е 179 лв. за мегаватчас. Окончателното си решение регулаторът ще вземе на 1 февруари.

През януари поради топлото време, както и заради проблеми с един от най-големите индустриални клиенти на "Булгаргаз", има с 30 процента намаление на потреблението на газ спрямо месечните договорени количества. Затова през януари са балансирани тези доставки, за да няма проблеми и с газопреносната мрежа, добави Златева.

"Всички количества за февруари са осигурени и очакваме на 31 февруари, когато получим всички борсови индекси, да потвърдим тази цена", заяви изпълнителният директор на "Булгаргаз".

"Благодарение на това, че "Булгаргаз" не ползва количествата газ от подземното газохранилище в Чирен в момента, България е в много добра позиция от всички страни в ЕС", изтъкна председателят на КЕВР Иван Иванов. Той обърна внимание, че само шест страни в ЕС имат процентно по-голяма запълняемост на своите газохранилища. Според него това трябва да даде допълнителна сигурност за следващите месеци.

Доставките на природен газ са осигурени до края на годината, изтъкна изпълнителният директор на "Булгаргаз".


В категории: Бизнес


9
Коментара по темата
9.
К. Курев
28.01.2023 19:33:23
0
2
Ех, тоз боеко ей! След като спечели изборите и свали Кирил и Асен, цената на бензина свали. А сега ето - и цената на газа успя да намали!
Няма стигане този велик вожд!
8.
Хихи,Гост,мислещ
28.01.2023 12:24:41
1
6
Аре че едвам дишам,гасна вече! Чаках да умрем от студ от глад без моя Путлерчо,но работа не хванах и квалификация,образование никакво! Ток,вода и храна не плащам,обаче оправям политика,държава и "храня" бежанци,нищо че мене си не храня!
Аре намяляйте всичко че ще замина накрая при моя Путлерчо,че няма кво да ям,а там ще ям на Кадировците сиренясалото кересте. Пфууу не загина таз България барабар с близките и приятелите ми бе! Направили задницата ми се цепи от простотия.Ще се напукам с домашнярка и свинска варена и ще пълня тоалетната,докато мечтата ми се сбъдне,пък даже да съм потомствено прост разбитОтзад русороб.
7.
Гост
28.01.2023 11:57:09
3
2
Газ ли ще ядем?
Намалете тока.
6.
мислещ
28.01.2023 10:30:01
3
3
Чакай само 2-3 да хване студ и изведнъж ще скочи с 50% ...като тока на борсата, дето е по-раздвижен от най-скапаната крипто монета, на колкото решат на толкова го продават !
5.
Хихи
28.01.2023 09:48:45
1
12
Имаме скромните 50% инфлация за 22г. а в Русия инфлация. При нас не е само инфлацията,ами мобилизацията,ами хилядите кофчези и инвалиди с които се напълни у нас и все благодарение на великите джендърски управници. Ами взривовете по летища и инфраструктурни обекти,ами Аспаруховия мост,дето го взривиха,пак заради това,че хубавите ни управници ни въвлякоха във война. Ами пенсиите по 10-15 000 рубли,как ще живеем така?
Тези млади мъже в силата си,вместо да произвеждат,да бъдат със семействата си,те или загиват,или бягат в чужбина заради мобилизацията,или при много "късмет" се връщат инвалиди. Съсипа ни тоз ЕС ей! Пращат ни на война за обещани 150 000 рубли-2000 долара. Чи то в Русия тираджиите ги взимат за един месец.Пълно е с българи работещи в Русия,към 2 милиона са за 20 години,питайте ги,защо мълчите,всеки от вас има роднини и познати работещи в Русия и постоянно се чувате с тях,ама не ги питате. Пари пращат,по празниците се прибират,ама не ги питате. Само сме си виновни,че повярвахме на Евроджендърската пропаганда че сме велики,а се оказа че сме затънали у гривна.
4.
Хихи
28.01.2023 09:18:12
6
7
Имаме само скромните 50% инфлация за 22г
3.
DB7
28.01.2023 09:15:36
4
14
А БЕ ПУТКИНОФИЛИ НАЛИ ЩЯХМЕ ДА МРЕМ ОТ СТУД..А И ИСКАХТЕ ПУТКИН ДА НИ БОМБИ РОДИНАТА..ВАШТА РОДООСТЪПНИЧЕСКА
2.
Хубава новина
28.01.2023 09:13:13
4
16
Европа бавно,но сигурно се стабилизира и отделя от пагубно руско влияние.Горивата и тока също постепенно намаляват цените си.
1.
Путинка
28.01.2023 08:59:07
0
17
Ще умрете от студ и глад в цяла европа ве, стига сте лъгали, че имате газ и то евтина. Ще ви смажаааа
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Тя е откарана в реанимация, състоянието й е много тежко Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Ще бъдат изградени закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“,  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“, нови улици в с. Равда и др.  И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента 
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори