×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обвинения в корупция срещу журналист изместиха дебата за Бургас


Обвинения в корупция срещу журналист изместиха дебата за Бургас
Осем кандидати за кмет застанаха рано сутринта да говорат за вижданията си за Бургас, скандалът обаче избухна в друга посока
19 Септември 2011, Понеделник, 12:21 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки и видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Осем кандидати за кмет чакаха 40 минути, за да се изкажат в ефир, но диспутът за града се сви до турските плочки по ларгото

Ларгото на Бургас, което се превърна в една от забележителностите на града и е безспорен повод за гордост от страна на ГЕРБ и кмета на общината Димитър Николов, очевидно ще се коментира неизменно през следващия един месец, когато ще се състои същинската предизборна кампания за вота на 23 октомври. Това стана и днес сутринта, когато в ефира на БТВ се състоя първият дебат между основните кандидати, заявили, че ще се състезават за кметския стол в морския град. Осем от основните опоненти -Димитър Николов от ГЕРБ, Павел Маринов от БСП, Ваклин Стойновски от Колация „Ваклин Стойновски за Бургас”, Георги Манев от СЕК, Димчо Грудев от Атака, Георги Иванов от Партия за хората от народа и две дами – дизайнерката Мария Инджова от РЗС и Радостина Господинова от ВМРО, взеха участие в диспута. Те чакаха повече от 40 минути край импровизираните масички на площада пред общината, за да изложат вижданията си за бъдещето на града, но въпреки това той не се състоя, тъй като беше изместен от емоционални подмятания, сред които най-коментирани се оказаха турските плочки върху централната улица „Александровска”, както и какво е количеството асфалт, положено върху изцяло ремонтирания бул. „Христо Ботев”. Пръв темата подхвана Ваклин Стойновски, който заяви, че след месеци центърът на Бургас ще се превърне във Водно огледало. Срещу начина, по който е изградена пешеходната зона се обявиха и Мария Инджовяа, както и Георги Иванов. Според тях трябвало плочките да бъдат доставени от местни фирми, а не от турски производител. „Няма как да влияя на изпълнителя, важното е фирмата да отговаря на критериите. Използвали сме пет пъти повече плочки от местни фирми за други райони на общината”, каза кметът Димитър Николов.
Плочките, които от месеци се „въртят” в публичното пространство на Бургас заплашваха да станат и този път тема №1 и да заемат цялото ефирно време, но истинско раздвижване в ранната сутрин настъпи, когато думата взе кандидатът на СЕК Георги Манев, след което разговорът мина в съвсем друга посока – има ли и кои са поръчкови журналисти. Водещият Виктор Николаев не се сдържа, видимо се възмути и пое емоционален спор с Манев, което тотално отдели дебата от проблемите на Бургас. Самият Николаев призна, че

лидерът на СЕК е успял да вдигне адреналина му.

 Скандалът всъщност избухна, тъй като Манев каза, че ще заведе дело срещу предаването „Хрътките” по БТВ за клевета. Поводът за гнева му е едно от изданията, което показа как Средна европейска класа набира общински съветници с обява във вестник и в интернет. Журналистката Десислава Ризова е започнала да работи по темата и е била на среща в офиса в Бургас, за да уточнят как тя може да бъде номинирана за общински съветник. Там са и обяснили, че сама трябва да финансира кампанията си и разкрили процедурата за дарение на партията. Според Манев това е поръчка срещу него.  Направете си вътрешно разследване за купените журналисти, каза партийният лидер и кандидат за кмет. Пряко в ефир беше включена и Десислава Ризова, която си размени с Манев мтного разгорещени реплики, а разговорът напълно събуди агитките на кандидатите за кмет, дошли в центъра рано сутрин в понеделник.

Всъщност, без да се брои дебататът за плочките и скандалът с платената журналистика, почти нямаше други разисквани теми. Проблемите на здравеопазването бяха поставени от  кандидатът на ВМРО Радостина Господинова, която каза, че това е неин приоритет. Тя твърди, че бургаските майки продължават да ходят да раждат в Сливен, а кметът Димитър Николов й отговори, че тази тенденция е спряла от 3 години насам.

Според Георги Иванов от Партия за хората от народа пък данъците, които плащат бургазлии, са едни от най-високите в България. Според Павел Маринов от БСП Бургас има много сериозен проблем с това, че са объркани приоритетите в управлението. По думите му икономиката на града "не работи и продължава да се затлачва". "Ако твърдим, че Бургас е най-доброто място за живеене, трябва да има и икономически показатели", каза още Маринов.

Според Димитър Николов община Бургас действа. "Оставете ме да работя", каза настоящият градоначалник и кандидат за втори мандат.

Нервите от започващата официално на 23 септември предизборна кампания обаче явно вече си казват думата, тъй като след края на дебата участниците в него и техните агитки се разпръснаха бързо за разлика от предишния тв диспут, състоял се преди три месеца, когато и кандидатите, и техните съмишленици бяха видимо доволни от представянето си и дълго го коментираха. Днес,

докато тв техниката още не беше прибрана, се разигра още един шумен скандал.

Пред десетки хора собственикът на МЦ „Света София” и МБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих беше обвинен от юристката Светлана Янушева, че в болницата във Ветрен за едно раждане се вземат над 1000 лева и че това не всеки може да си го позволи. Твърденията на младата майка искрено разгневиха Абумелих и той директно я нападна, че лъже. „Лъжете, ето сега ще звъннем на телефона на болницата и искам да кажете на хората, които работят там това, което твърдите пред мен. Посочете ми кой е казал да плащате. Не искате, защото лъжете, нали”, ядосваше се Абумелих.




В категории: Бургас


Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
Флагман.БГ Хутите свалиха американски дрон Хутите свалиха американски дрон 17/05/2024, Петък 16:00 3
31
Коментара по темата
31.
Станимир
20.09.2011 20:50:46
0
3
Престанете да изливате всичко негативно върху Димитър Николов, 30 години никой не направи нищо за Бургас, и когато за последните 2 години, града ни дръпна доста напред започна типично по български, да унищожат всичко хубаво и да смачкат този който опитва да промени нещата, към по- добро. Най- правилният избор за кмет, е сегашния и бъдещия кмет Димитър Николов
30.
Емилия
20.09.2011 14:48:33
0
1
Пост 28 ви е отговорено!!!Тези пари за условията, качеството и отношението на персонала са нищо!!!Хората трябва да бъдат стимулирани и да получават заплатите които заслужават за отговорната си работа и да не мислят за нерегламетирани начини.Парите които отпуска касата са много, много малко за да покрият това качество.В Окръжна знаете ли какво е?!Явно не!!!Плащаш пари на доктори, сестри, акушерки да получиш нормално отношение/получаваш само от тези на които си платил другите се държат ужасно/ в мизерната болница пълна с хлебарки и да умираш от ужас дали детето или ти няма да излезете от там болни!!!!Благодаря отново на хората, които са направили тази болница!!!
29.
Въпрос към Емилия
20.09.2011 11:47:14
1
1
Какво си плащала там, Еми? Не роди ли по клинична пътека? Твоето изказване потвърждава факта, че там се плаща и то яко
28.
Несебър
20.09.2011 11:44:58
0
1
Аз съм от Несебър и жена ми роди наскоро в Дева Мария. Когато отидохме да ражда ни връчиха едно заявление в което пишеше : НОРМАЛНО РАЖДАНЕ - 0лв !!!
Като в това са включени консумативите за престоя на бебето и майката в болницата. На излизане платих към 300 лв, но това са 5-те дена престой в стаята (Нормално е да ги платиш, нали и тези хора трябва да ядат), храната , някакви изследвания, които са необходими и други дребни неща. НО, Е ФАКТ, ЧЕ СИ ЗАПОЗНАТ С ВСИЧКО ПРЕДИ ДА ПОСТЪПИШ ЗА РАЖДАНЕ. Не политизирайте опитите на човека да направи нещо хубаво за областта. Защото вниманието, което получихме там не сме го получили никъде ! Благодаря ви и лек ден !
27.
Грешка
20.09.2011 11:44:25
0
0
А при други грешки на екипа или сложно раждане, линейката бързо отхвърчава с родилката в МБАЛ, за да се оправят там с нея...
26.
избирател
20.09.2011 09:33:39
0
0
Семир, каква ти частна болница след
като изследванията се правят в
ДЪРЖАВНАТА МБАЛ-Бургас в мазето,
където ме пратиха да си ги взема за второ мнение, поради грешка в диагнозата.
25.
Избирател
20.09.2011 09:32:24
0
1
Да живее Георги Манев! Само за него ще гласувам. Ще пускаме обяви за дарения във всички вестници и така ще пълним общинския бюджет. Ура!
24.
Майка
20.09.2011 09:22:36
2
2
За какви пари при Семир може да става въпрос? Нали работи по НЗОК? Съответно раждането в болницата му трябва да е безплатно и по клинична пътека. Нищо, че е частна болница, има сключен договор с касата! Значи всяка стотинка, платена там, е нерегламентиран подкуп, маскиран в диагнозата като някакви усложнения, или уж желания на родилката. Това ми прилича на "Токуда", където всичко уж е безплатно, но не те приемат за лечение, ако не направиш дарение на балницата. Те обаче нямат договор с касата по много пътеки.
23.
Boril
20.09.2011 08:05:24
0
1
Тодор е абсолютно прав. Какво се плюнчи този мазен арабин за ЧАСТНАТА си болница, когато хората говорят за ОБЩИНСКА!!! Не я иска той, защото наистина ще му секне далаверата. Марш в пандиза при другия арабин с частни болници!
22.
алабала
20.09.2011 00:15:47
0
4
Селяндурски град с кмет мякащ контрабандист и далавераджия. Пишете си на воля, бизнес в бургас няма - само далавери.
21.
do 4ka
19.09.2011 23:29:37
0
2
AMI NIE SI IMAME OB6TINSKA BOLNIZA NOSI6 SI MANDJATA I 4AR6AFITE
20.
Тодор
19.09.2011 22:30:38
1
3
Абе вие луди ли сте, Семир скочи да си защитава ЧАСТНАТА болницата, а хората искат просто хубава ОБЩИНСКА болница! Питам аз Семир защо е против модерна общинска болница - защото ще му секне кранчето....
19.
patoka
19.09.2011 21:55:41
1
1
DA, VIARNO E , 4E V "DEVA MARIA" RAJDNE SEKCIO E BLIZO 1000 LEVA- 6 MOI PRIATELI MI GO KAZAHA...NIAMA SPOR PO VAPROSA ...
18.
Емилия
19.09.2011 21:49:37
4
1
Аман вече от платени журналисти, провокатори!!!Аз родих в МБАЛ „Дева Мария”!!! Като пари ми излезе колкото в окръжна или даже по евтино/защото в окръжна се плащат рушвети, консумативи всичко...../!!!А база за сравнение няма никаква!!! Болницата е прекрасна , направена с много желание, персонала е изключително внимателен и отзивчив.И всичко това е благодарение на Семир Абумелих. Семир минаваше по стаите и питаше всяка майка как е , доволна ли е , има ли някакви забележки и препоръки.Просто съм очарована от болницата.
17.
Varto
19.09.2011 21:15:07
1
7
САМО ЖОРО МАНЕВ И ЛЪЖЛИВИЯ АРАБИН АБУМЕЛИХ! ЕЙ ОТ ТАКИВА СМЕ ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ!
16.
СОНЯ
19.09.2011 20:58:10
9
1
САМО ЖОРО МАНЕВ Е ДОСТОЕН ЗА КМЕТ НА БУРГАС КАЗВА ИСТИНИ ДОКАЗВА ГИ НО ТОВА Е ТОЙ!!! ЕДИН ПРЕУСПЯЛ БИЗНЕСМЕН!!!!!
15.
Бай Мангал
19.09.2011 20:57:10
1
4
Семире не се пари на ни лук ял ни 1200 лева за раждане взел!
14.
митьо фафлата
19.09.2011 19:30:58
0
4
номер 13 съм аз под прикритие
13.
878787
19.09.2011 19:29:41
0
6
и мен ама хич не ме е срам-300 тона радиоактивно сухо мляко внесох от Украйна и вие го изпихте, мерси за което.Чакам ви на 23, балами
12.
Вакльо
19.09.2011 18:14:14
0
3
Как няма да те е срам бе? Аз цял приятел застрелях, ама не се срамувам. Т.е не го застрелях аз, нито той се застреля, но умря застрелян в колата, в която нямаше друг, освен нас двамата. Къде беше наглия арабин, дето лъже, че е направил болница на Бургас?!
11.
Ружа Стойкова
19.09.2011 17:58:23
1
5
Семире, стига писа бе, ставаш смешен.
Тук са две важни теми в едно. Едната доене на пари чрез здравеопазването, другата доене на пари от политици от наивници, които искат да станат общински съветници. Срам ме е, че живея в България!
10.
избирател
19.09.2011 17:56:36
0
2
Хе-хе-хе, смешковци, мислят, че ще дръпнат много гласове от Николов. А пък който се закачи за ВМРО май му е писано да се излага. Светланке, Светланке, къде си тръгнала!
Първо трябва да се разходят по белите държави, преди да правят смешни изказвания, срамота! Да са на 70-80 години, а то млади хора!
9.
Никодим
19.09.2011 17:29:08
0
6
Тази пък кандидатка направо ще ме спука от смях. а вземе да прочете закона за здравето и закона за лечебните заведения и там да погледне какви са правомощията на общините и на кметовете в областта на здравеопазването. А що се отнася до частните болници - те са като телевизора - ако не желаеш да гледаш просто натискаш копчето. Като ти е скъпо просто не ходиш там ами си чакаш реда при джипито, при лекаря с направление и т.н.
8.
Петър
19.09.2011 17:05:05
0
7
Добре де, има си ценоразписи и всеки си избира къде да отиде. Хем искате на хубавичко, ма без пари. Има си частно има си и по Здравна каса. Който не иска да дава да ходи по коридорите на Окръжна.
7.
Кипрова
19.09.2011 16:32:26
1
2
Хак ви е като ходите в тази болница. На мен за добър ден ми взеха 60 лева и повече не стъпих. Ходя вече в бургаската, родих нормално и една стотинка не ми поискаха.
6.
Януш Капица
19.09.2011 16:16:28
2
5
Ей мангал, защо лъжеш, всички си плащат при тебе от скъпо по-скъпо.
5.
ВМРО
19.09.2011 15:41:43
1
4
ТОЧНО! БОЛНИЦАТА Е НА АРАБИНА, А НЕ НА ОБЩИНАТА! ТОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ НАС, А СЕ ПРАВИ НА БЛАГОДЕТЕЛ. ЕТО ЗАТОВА ВЕДНАГА ПОКАНИХМЕ ГОСПОЖА ЯНУШЕВА ЗА КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК - ЗАЩОТО НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ ЛЪЖЛИВИ И АНОНИМНИ ОБВИНЕНИЯ!
4.
М.Николова
19.09.2011 15:33:40
1
5
Г-н Абумелих, аз също не родих във вашата болница, защото на мен също щеше да ми струва около 1200 лв. И не знам кой лъже, ама не е госпожата!
3.
клоунада
19.09.2011 15:28:06
0
2
Айдеее, цирка отвори.
Като нема леб, на ви сеир!
2.
*********
19.09.2011 14:39:48
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Коко
19.09.2011 14:11:04
1
13
Е, хайде сега! Нали всички, които гледахме "Хрътките" видяхме с очите си как Манев обещава място на общински съветник в София, как обяснява, че пратията му приема дарения от 5000 лева и как обяснява на "кандидатката", че трябва да си самофинансира кампанията. Голям цирк беше, браво на "Хрътките" ставам им фен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори