×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма да притежавате нищо и ще сте щастливи – сега вече и с насекоми за обяд и вечеря


Няма да притежавате нищо и ще сте щастливи – сега вече и с насекоми за обяд и вечеря
Прозорецът на Овертон се открехва към антиутопично бъдеще
25 Януари 2023, Сряда, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Либералните медии представиха новината, че хрупането на скакалци вече е позволено, сякаш досега е било забранено, а не просто безумие за европейците

Яденето на насекоми вече е позволено в ЕС. Ако не сте разбрали, още от утре Брюксел ни „разрешава” да ядем щурец или ларва на прах, както и да добавим тези питателни средства, богати на белтъчини като подправка към всяка храна. Либералните медии представиха тази "грандиозна" за бъдещето на човечеството новина, в контекста на катастрофалните екополитики, като полезно за здравето на хората и за развитието на цивилизацията като цяло. Сякаш досега е било забранено, а не просто неприемливо за нормалния човек от този континент.

А реалността е друга – за пореден път ставаме свидетели на това как прозорецът на Овертон се открехва към антиутопично съществуване (не живот), в което не притежаваме нищо, ядем насекоми и сме щастливи.

Последното всъщност е цитат от видео на Световния икономически форум (СИФ), озаглавено „8 прогнози за света през 2030 г.”, което реално започва с тези думи като надслов. Е, без насекомите. Те идват загатнати в клипа малко по-късно под формата на „Ще ядете все по-малко месо в името на природата”. Въпреки опитите на СИФ да опише този цитат като „фалшива новина”, произлязла от случайна картинка в интернет, видеото нахално стои на официалната фейсбук страница на форума, организиран от Клаус Шваб. С други думи – "знаем, че знаете какво правим, но не ни пука, защото не можете да ни спрете".

Всъщност яденето на насекоми съвсем скоро може да се окаже най-малкият проблем за настоящото десетилетие. Сега то се представя като „ниша”, която „може би дори няма да се задържи на пазара”. Утре ще се представи като „деликатес”, който е само за богатите или за тези с по-изтънчен вкус. После ще го рекламират с красиви лица като най-готиното, най-модерното занимание. Нищо чудно да се появи и някой анимиран филм - я на Дисни, я на Пиксар, което пак е Дисни. Накрая ще минат 5-10 или може би 15 години и постепенно ще забравим, че е имало време, в което сме си мислели, че не е нормално да се ядат буболечки.

И така, открехване след открехване, прозорецът на Овертон неусетно ще се отвори напълно и ботушът на нео-тоталитарния технократски олигархичен режим ще ни избута през него на пустата, но уж зелена поляна, където не притежаваме нищо и сме щастливи, и хрупаме скакалци наволя. Не защото искаме, а защото ТРЯБВА. В името на природата, в името на човечеството, в името на … изберете си нещо, което съвпада с каузата на Давос и което ви се представя сега като полезно.

Нещо повече – Европа поема по пътя на Китайската комунистическа партия (ККП). По-рано днес стана ясно, че Европейската централна банка сериозно обмисляла въвеждането на дигитално евро, като отговор на „волатилните и несигурни криптовалути”. Дигитална криптовалута, издавана от централна банка – това би следвало да е най-големият кошмар на всеки здравомислещ човек. Да оставиш финансите си изцяло в ръцете на една инситуция, в по-голямата си част частна, е равносилно на това да се откажеш изобщо да взимаш пари за труд. Тук трябва да се подчертае, че не става въпрос просто за валута, каквато и сега имаме в дигитален формат под формата на онлайн банкиране.

Става въпрос за криптовалута, която тотално ще замени същестуващите пари. Целта е ясна – премахването на кешовите транзакции, които до днес остават непроследими за банките. А това е лошо за тях. Затова, представено като нещо полезно, точно те сега опитват да решат този свой проблем. Т.нар. „зелен сертификат” беше тестовият период, който се оказа доста успешен. Точно по този начин в момента работи системата в Китай. Защо споменахме Китай? Защото там работи системата за социален кредит. Говориш против ККП? Финансова санкция. Не пресичаш на пешеходна пътека? Не можеш да пътуваш с градския транспорт за 1 седмица. Изразяваш мнение? Няма да получиш заплата.

Всичко това, разбира се, е подкрепено от... познахте – дигитална криптовалута, издавана от държавата, както и от технологиите за видеонаблюдение, които вече могат да разпознават безпроблемно лицата на хората. И вместо „свободна Европа” да стои далеч от тази гнусна технократщина и тоталитаризъм, тя следва стъпките, поети от ККП, сякаш са наръчник.

Ако към всичко това добавим и изкуствения интелект, попаднал в грешните ръце – тоест държавни – картината става още по-злокобна. Още сега компании на запад стартират процеса на уволнение на свои служители, които се считат за ненужни. Бил Гейтс – майсторът на ваксините в Африка и „филантроп”, редовен участник на първи ред в Давос, преди дни обяви, че инвестира 10 млрд. долара в проекта на Open AI – Chat GPT. Причината? Microsoft вероятно ще подбира новите си кадри с помощта на изкуствения интелект.

Това ще има сериозни последици за бъдещето. Първо оставяме в ръцете на държавата финансите си и ѝ даваме пълен контрол върху тях в името на доброто. После започваме да ядем насекоми, за да спасим природата. Накрая оставяме съдбата и бъдещето си в ръцете на машина, контролирана от държавата. И формулата за катастрофа е налице. Какво точно ще стане от тук нататък е неясно, също толкова колко беше и миналата година. Ясно е обаче, че по пътя, по който ни дърпат, ще стигнем до... пропаст.

 


В категории: Политика


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 0
44
Коментара по темата
44.
До 43
26.01.2023 20:22:58
0
1
Мо'е :D
43.
Пак Ганьо
26.01.2023 20:13:48
0
2
А позволено ли ни е да се онождаме ?
42.
Бай ви Ганьо
26.01.2023 20:06:53
0
9
Предлагам да разрешим на западняците да ядат шкембе чорба , свинска пача , зелева чорба и таратор с много чесън.
За десерт може да пият боза.
Екологично чисти са.
Няма никакви Е-та.
Ще оцелеят 13 века , като нас българите.
41.
ЙОРДАНКА ПЕТКОВА
26.01.2023 12:35:43
0
11
АМИ ДА!!!СЛЕД КАТО ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД СЕ ПРЕМЕСТИ В КИТАЙ,ЗАПОЧВАМЕ ДА ЖИВЕЕМ КАТО КИТАЙЦИТЕ!!!ЩЕМ НЕЩЕМ!!!
40.
До 39
26.01.2023 12:27:09
0
5
"Секи сам си преценя"
39.
Баба
26.01.2023 12:13:19
1
6
А хлебарките стават ли??
38.
До 32
26.01.2023 12:04:25
0
6
Голямо желание да се реализира теорията на Малтус. Въпреки че според някои източници вече е доказала несъстоятелност. Какво правим с "да не се пожелава другиму зло", не знам.
37.
Мда.....
26.01.2023 11:32:45
0
25
Не случайно дъртатаСвиня Сорос е изкупил всички медии. Сега ще ни се обяснява нонстоп, колко е полезно да ядем въшки. Само като премахнем болните глави на всички милиардери, че и милионери от раменете ще започнем да се възстановяваме
36.
Iva
26.01.2023 11:01:12
12
6
Tva sa palni gluposti
35.
БългариЮнаци
26.01.2023 10:40:04
0
35
Те за фашизираната Украйна ни промиха мозъка та за ядене на бръмбари ще ни простят?
34.
Пауло Куельо
26.01.2023 10:32:46
0
30
Само публичен линч на милиардери филантропи може да спаси света от гибел
33.
Зрител
26.01.2023 10:07:07
0
27
Да се задави и пукне който го прие за храна, та утре ще приемат да плюскат и трупове. 3f076
32.
по Малтус
26.01.2023 08:55:20
3
12
Много сме и работата върви на зле. Всичко е в менюто - бозайници, птици, влечуги, риби, земноводни, насекоми и пак не стига.
Целулозата трудно минава и церовото лискье обринва, затова ще си изсечем гората и ще я продадем.
ПС. Научим ли се да пасем полянска трева, мъхове, да смучем планктон и водорасли приключваме живота на планетата.
31.
Чифутъ
26.01.2023 08:17:10
0
42
Ако насекомите бяха полезни щяхме вече да са ни в менюто от хилядолетия, в древността когато е нямало учени всичко се е случвало по принципа проба грешка, ако си мислите че е имало достъпна храна то жестоко се лъжите, значи древните хора са прибягвали до ядене на насекоми но явно по принципа проба грешка са предпочели да гонят мамути с риск да бъдат убити но да ядът месо а не бръмбари , били са готови да се гърбят по цял ден да орът земята под жаркото слънце но да отгледат зеленчуци, пшеница и т
Н., защо не са избрали ядене на насекоми като те са навсякъде около нас в изобилие, значи нещо не е както трябва , нашия организъм не е създаден да усвоява този вид протеин както и другите животни не ги ядът освен влечугите и птиците които са потомци на динозаврите , ние сме потомци на бозайниците и нашата естествена храна е плодове, зеленчуци и месо , нашия организъм е еволюирал милион години за да стане пригоден за това
30.
МирКАД
26.01.2023 07:53:18
2
34
Даваха документален филм преди години, че насекомите не могат да се усвояват от човешкия организъм и подробно обясняваха защо. Много ясно си спомням, защото коментирахме Беър Грилс (оцеляващият).
Сега информацията е съвсем друга, не е истина как се промива мозъкът.
Разберете, че без "гориво" за тялото няма здраве. Пазарът е пълен с полуфабрикати, хамбургери и пакетирани храни, които с години ще са си вкусни. Всякакви модерни изгъзици. Болестите идват от стрес, храна, вода, въздух. Не може от всичко да се предпазиш, но може да опиташ, с което е възможно.
29.
Hahahaha
26.01.2023 07:48:45
22
6
Na toz "Overon" kolko mu plashtat da kopira ruska propaganda?
28.
Иван
26.01.2023 07:36:06
0
16
Шваб в същност е хлебарка .
Това изящно красиво същество!
27.
под черта
26.01.2023 06:45:55
0
5
Ако кръговата икономика еволюира..да му мислят веганите.
26.
Др Радева
26.01.2023 06:26:22
2
38
Отглеждане на хора за "резервни" части, високопротеинови фуражи за хора...някой много иска да зареди витрината в магазина с месо от двуноги...
Варете ракия, яжте "отровно" кисело зеле, люти чушки и чесън, ако искате да живеете дълго.
25.
Значи относно насекомите
26.01.2023 06:19:16
2
11
Тука отдавна е традиция да се ядат израза лапай мухите,даже имаше 1 песен Лапайте мухите викайте ура
24.
И кво?
26.01.2023 00:57:12
2
15
За първи път произведена в Швейцария храна от насекоми, предназначена за човешка консумация, се продава в супермаркетите Coop, съобщи компанията, цитирана от The Lockal. Това става няколко месеца, след като беше преразгледано местното законодателство за безопасност на храните. Законодателството за храните беше променено през май, за да стане възможна продажбата на храни, базирани на щурци, скакалци и ларвите на брашнения бръмбар.

Тези насекоми, използвани отдавна във фуражите, трябва да бъдат отглеждани под строг контрол до четвърто поколение, и едва след това да бъдат използвани за човешка консумация, според швейцарското законодателство.
23.
Браво Русчев,
25.01.2023 23:59:47
3
44
Всичко написано е вярно. Днес в пресата. (dir.bg) има статия, 057в която полски учени изследват подобни храни от насекоми и .....82% патогени ! С тези идиотщини шега няма, не разбирам подигравателното отношение на някои екземпляри към автора.
22.
No comment
25.01.2023 23:17:19
0
10
Прозорецът на Овертон*

Превод от руски език за "Гласове": Рени Нешкова
21.
*********
25.01.2023 23:05:25
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
Селския
25.01.2023 22:49:56
4
12
Аз имам един щурец за хапване !! Колкото го лапаш - по-голям става !!
19.
Л.И
25.01.2023 22:23:29
2
15
Време е да запеем Свири свири щурче!!!
18.
До 17
25.01.2023 22:23:16
4
18
Миме, кой ще купи тази продукция? Ти въобще не си наясно защо качеството на хланата пада. С всяка изминала година. Не е , защото на никой не му се работи на село.
17.
11
25.01.2023 22:16:22
32
14
По добре щурци и насекоми от колкото гадното месо от Лидъл и Калфланд!!!
16.
Мария
25.01.2023 22:11:22
8
66
Бавно сваряване на жабите, това ни се случва и авторът ви обръща внимание, но повечето не разбират какво им се случва. А процесът се забързва и когато се усетите, вече ще е късно - прозорецът ще е затворен и вие ще се блъскане в него като пеперудите, които искат да избягат, но не могат. Не виждате ли - в последните години масово се избиват животните, които хората от векове са отглеждали за храната си, вместо това ни предлагат червеи и насекоми. Не е за чудене защо алергиите и онкологичните заболявания растат експоненциално. Бъдещето на българите е във възраждането на българските села, големите дворове и отглеждане на чиста храна. Това е бягство от системата, независимост, която е животоспасяваща, свобода, която е иманентно присъща на човека и истински екологично чист и природосъобразен живот. Стягайте къщите на село, направете дворовете си цветни и плодородни градини, Бог ни е дал всичко, трябва само да го осъзнаем.
15.
УУУУУ
25.01.2023 22:05:45
11
62
Българи събудите се да се махаме от ЕС
14.
...
25.01.2023 22:05:20
19
4
И кво стана с твоя измислен чат бот, с който не спря да занимаваш хората!? Където ти пишел статиите, той ли ти написа и това!? Аз кво казах, обикновена измама, пирамида. Също , като с криптото. Тръбят, че щало да има невиждан прогрес някъде си. После започват да обявяват , че купуват за еди си каква огромна сума. Е, не го ли казах, че така се прави!? Без да знам, че ще се случи. Като имаш пари, е на, купувай, добра инвестиция е, агнетата ще се юрнат по някое време. После продавай... Но не занимавай хората с лъжи. Кво печелиш!?
13.
Яж и пий и да не те е.е
25.01.2023 22:03:49
39
15
Ква е разликата дали ще хапнеш пържена скарида или скакалец на скара :-)) Мидите да не изглеждат по приятно, още повече, че са пречиствателната станция на морето? Майтапс настрана, стига се втилявайте, той русчев си от край време такъв конспиратор, това му е призванието.
12.
Rrr
25.01.2023 22:03:14
14
47
Прости българи, на ви сега ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ, ще ядете каквато ви кажят!!!! Иначе санкции!! Тъпаци Български!!@!
11.
хахаха
25.01.2023 22:01:01
36
15
Русчев нали осъзнаваш, че когато преписваш такива глупости подтикваш простоватата масовка да им вярва и утре такива като теб няма да има какво да хапват? (реторично)
10.
777
25.01.2023 22:00:15
50
13
Флагман защо пишете и плашити хората, не ви ли е срам с тези фалшиви новини във вашия вестник!!!!!!!!!
9.
...
25.01.2023 21:58:29
31
13
Тоя с неговите глупости там за някъв чат бот как му пишел статиите и щял едва ли не да завладее света, ама ние ще живеем по-добре, щото освен всичко щяло да има и "икономически растеж". И сега тази глупост. То това все едно луд човек го е писал. Кви са тия глупости, направо съм потресен. Какви буболечки, ве!? Ма който иска да си яде буболечки, какво ме вълнува тва!?
8.
Моторист-пистаркаджия
25.01.2023 21:42:43
17
14
Що се плашите ве хора??!!
Мухи,комари,бръмбари......не са толкова лоши!!.....свиква се!!!
Аз колко съм изял.....малиии!!?.
7.
до 2
25.01.2023 21:35:23
30
14
И аз съм на същото мнение, че края на Демократизма е близо, време Монархизма да дойде, да си сложим един Цар , да последваме примера на Великобритания, Норвегия, Швеция или Нидерландия - все развити държави, където нещата се случват.
6.
чичо леля
25.01.2023 21:33:36
24
57
само Путин е способен да ви пръсне панаира и стискам палци да го направи
5.
Българина
25.01.2023 21:21:15
2
34
АМА сириозно, нуждаел съм се от разрешение на ЕС да ям комар/муха и т.н.
АМА сериозно ли?..
4.
До 1
25.01.2023 21:17:41
1
22
Прочетох сега. Е, значи, хапнали сме вече.
3.
*********
25.01.2023 21:16:40
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Светла му памет и вечна слава на Бай Тошо
25.01.2023 21:10:52
19
46
Дааааааа ...
Края на Демократизма май ще се окаже доста по-скоро , отколкото си мислехме .
Ха сега Рупайте си хлебарките и бъдете щастливи !
1.
Киров
25.01.2023 21:09:33
2
52
Съставката Е120 в храните и напитките е от буболечките и някои тарикати пишат само Кармин. Всеки ден ядем от тях. Хайде наздраве да ни е вкусно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер
Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори