×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът наложи вето върху закона за 20-мегаватовите електроцентрали


Президентът наложи вето върху закона за 20-мегаватовите електроцентрали
Очаква се парламентът да се съобрази с ветото на държавния глава, което е върху казус, засягащ интересите на ЕСО
Ключови думи: парламент, президент, ГЕРБ
25 Януари 2023, Сряда, 10:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Парламентът трябва да действа бързо по казуса предвид скорошното му разпускане

Президентът Румен Радев вчера е наложил вето върху промените в Закона за енергетиката, приети от парламента на 12 януари. Това обяви председателстващият заседанието на Народното събрание Росен Желязков тази сутрин.

Измененията касаят различни проблеми в сектора, сред които и това, че вече няма да се изисква издаване на лицензия за производство на ел. енергия при мощност до 20 MW.

По информация на „Флагман“ президентът е наложил вето само върху специфична промяна, предложена на второ четене от „Български възход“, за 15-минутен сетълмент. Смята се, че тя е в интерес на бизнеса, но уврежда интересите на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) - затова от държавното дружество са повлияли на президентството. 

Ветото обаче спира целия закон. Това налага парламентът спешно да се задейства и да гласува закона на трето четене. Припомняме, че институцията ще бъде разпусната на 3 февруари.

По информация на „Флагман“, ГЕРБ, които бяха вносители на законопроекта, са склонни да подкрепят ветото на президента. Очаква се законът да бъде приет окончателно без текста, срещу който протестира Радев.

Казусът не касае промените за соларните панели до 20 kW върху покривите за лични нужди, които са свързани със Закона за устройство на територията. 

 


В категории: Бизнес , Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
13
Коментара по темата
13.
с.Труд
25.01.2023 14:43:28
0
1
Явно "Пътя на КОПРИНКАТА" НЯМА да има далавера от тая работа
Друго си е да внасяш контрабандно ма ТОК трудно
12.
до 11
25.01.2023 14:38:13
0
4
ЛУКойл е комбина на ING bank Eurasia Dutch(Холандското подразделение на хазарина РОТШИЛД) и руско-кавказките горски евреи
Филип Ротшилд играе комбина с руския хазарски олигарх Дерипаскха/евреи от Краснодар/ държат РУСАЛ най-голумия конгломерат за Аламуний и наю-големите алуминиеви запаси тия в Чернагора
11.
Ейййй тъпуци
25.01.2023 12:13:00
10
5
Лукоил не е руски а Азерски бе кухи тикви такива. Малко поне се информирайте. Вижте и кой му е директора, вижте кой държи най големия дял. Азербайджан не е Русия да ва и в телетата кухи
10.
Оруел до 9
25.01.2023 12:04:45
11
6
Нефтохима е Руски все още по инерция , сега американзите са му хвърлили око. А колкото до белене ... то е купчина старо желязо вече което така и не луализирахме , само платихме. А тецовете , къде ги забравях , а мините , фотоволтаиците , а вецовете ? Всичко това работи от 90те за американците.
9.
До 6
25.01.2023 11:40:40
6
7
Американският Нефтохим и американските блокове за Белене, които ръждясват нейде в полето...
8.
във
25.01.2023 11:09:58
1
18
15 минутен сетълмент...бреее Флегми, много модерни думици използвате бре.
7.
Зеления чорап
25.01.2023 10:54:58
16
20
Този човек е ВРЕДЕН и ОПАСЕН за България, доказал го е не веднъж. Благодарение на такива като него, сме най-бедни, най-корумпирани, най-изостанали, най-нещастни, дишаме май-мръсен въздух и т.н. И въпреки това маргинализираното население го преизбира и преизбира. Понеже страда от един синдром: колкото повече го тъпчат и унижават, толкоз повече търпи и мълчи. И затова си заслужава окаяното положение!
6.
Оруел до Някой
25.01.2023 10:44:50
36
17
Бъркаш се приятел . Радев е с 2 военни обучения в ФАЩ едно от които които не се дава на недоказали се хора.Отделно ФАЩ а не Русия стоян на входа и изхода на енергетиката в България от 90те насам без оглед това да се промени в цлизко бъдеще.
5.
Някой
25.01.2023 10:38:50
19
20
Радев вече толкова много мирише на руснак че не се трае
4.
Сопол
25.01.2023 10:27:54
6
18
Само дето се пъчеха, че хората ще си слагат соларни панели без процедури и бюрокращина. Да видим дали ще го прегласуват наново. А радев е ясен, силно зависим измекяр за съжаление, колко хора излъга тоз не е истина.
3.
Ехххх
25.01.2023 10:24:10
0
18
1. Става дума за киловати - домашни нужди....
2. Киловат се изписва на латиница - kW....
2.
Дааааа
25.01.2023 10:16:19
8
27
Радев доказа за кой ли път, че работи против хората за сметка на големите енергийни диктатори.
1.
Оруел
25.01.2023 10:07:26
1
39
Абе вземете ме да ви редактирам статиите,че стават яко за смях всеки ден. Целия ви екип е само от драскачи и преписвачи , нямате един човек с акъл. Кви са тия 20MW ? Нямате си и идея колко нещо е това. Става въпрос за 20kW !!! Ама като сте спали в училищи така е.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори