×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дефицит на лични лекари в Бургас, настояват за „размразяване“ на потребителската такса


Дефицит на лични лекари в Бургас, настояват за „размразяване“ на потребителската такса
Потребителската такса трябва отново да бъде обвързана с минималната работна заплата, каза д-р Пламен Панайотов от Сдружението на семейните лекари в Бургас
24 Януари 2023, Вторник, 09:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Социално слабите пациенти да бъдат компенсирани от социалните служби, предлага д-р Пламен Панайотов

Недостигът на лични лекари в Бургас е над 20%, обявиха от НЗОК Бургас. Тази тенденция се задълбочава, уточни кореспондентът Лора Стаматис, а пред бТВ д-р Пламен Панайотов от Сдружението на семейните лекари в Бургас каза, че потребителската такса е замразена от 2012 г. и е нужно тя да бъде отново обвързана с минималната работна заплата, за да стане професията на колегите му атрактивна.

„Липсата на сестри и медицински сътрудници в практиките ни е доста често явление. Има недостиг на общопрактикуващи лекари. Когато някой се пенсионира, заболее или почине, неговата практика не поема друг колега, а просто се разпределят пациентите към другите“, добави той.

Водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев пък уточни, че сега размерът на потребителската такса е 2,90 лева. 

„Тя трябва да изпълнява функциите, заради които е въведена. Първата е да регулира потока от пациенти и да предпазва здравната система от свръхизползване на услуги. На всички е ясно, че нещо, което е безплатно, ще бъде експлоатирано безкрайно. Втората функция е допълнително заплащане. Ясно е, че мнозинството от услугите на Здравната каса не са по пазарни цени, а са по-ниски. Затова потребителската такса ги допълва“, обясни д-р Пламен Панайотов.

„За да не се стига да говорим всяка година за актуализиране според инфлацията, бихме искали да се върне старото положение от преди 2012 г., когато бе замразена и да бъде обвързана с минималната работна заплата. Така по естествен път ще има актуализиране съобразно променящата се обстановка“, добави той.

„Тази такса съществува в цяла Европа. Социално слабите може да бъдат компенсирани от социалните служби. Нашата идея е всички да заплащат такса и по този начин ще има равнопоставеност. Трябва институцията, която освобождава пациенти от такса, да поемат финансовата тежест“, каза още бургаският лекар. 


В категории: Бургас


48
Коментара
48
Коментара по темата
48.
XX
24.01.2023 23:08:20
1
1
Какво ревете срещу задължителните здравни вноски и болниците - търговски дружества?! И двете са норми и директиви в ЕС. Като не ви харесват - не гласувайте за ЕС.
Про'с'то е като самите ВАС!
47.
XX
24.01.2023 23:04:08
0
1
Тиквата, дето ВИЕ я избирахте, ги пращаше да гурбетчийстват в чужбина...
46.
Dr Morou
24.01.2023 22:40:56
6
2
Само тъпи бачкатори тука дето реват че всеки име длъжен. Малоумници ревящи как нямало повече от 800лв. заплата в Бургас. Не има просто уменията ви струват 800лв паляци.

Паляци дето някой им е длъжен да им дава 2к понеже видиш ли те се били родили. Плащали били някакви смешни 20лв и затова всички лекари им били длъжни. Ми що не се разкарате и не отидете в Монако, Кувейт, Сейшелите, Кайманите, Кувейт ОАЕ и още такива страни без данък. Нали много ви бърка "големия" данък дето плащате. Идете в изброените страни да видим колко ще изкарате там с "уменията" си.

Що не станете лекари или учители нали е много лесно и нищо не правят само пари взимат? Айде давайте кой ви е спрял да станете лекар или учител акъла или образованието?

Кой ви е виновен че сте бедни - държавата или вие самите? Тъп съм понеже съм беден или съм беден понеже съм тъп.
45.
Немо до 9 Сапсов
24.01.2023 17:39:56
5
5
Напълно сте прав че е д-р Панайотов.Аз също съм негов пациент от години и досега.
Честно казано съм доста озадачен от написаното от Вас, може би защото личният ми опит с него е коренно различен:
1. С уговорката, че едва ли съм от групата на "постоянното присъствие" в кабинета му, и въпреки че рядко ползвам болнични, никога нито ми е отказван такъв, нито съм заплащал каквато и да е такса за болничен.
2.За годишните профилактични прегледи,както и за реимунизации, винаги ми е напомнял и ми ги е пускал.Нещо от което повечето ми познати и колеги са доста изненадани.Голяма част от тях никога не са минавали такива, а тези които са, си ги търсят сами от ЛЛ.Имайки предвид, че са задължителни по закон, предполагам се изписват служебно от личните им лекари.
Между другото, никога не съм заплащал повече от една такса.
3.По времето на Ковид и ваксинациите, беше от малкото ЛЛ които приемаха пациенти, и да, разясняваше търпеливо на всички чакащи пациенти, включая на възрастните такива ползите от ваксините, както и тяхната безопасност ( очевидно е имал успех).Незнам да е обикалял по фирми, села и паланки, а и се съмнявам да му е нужно.Потока от пациенти при него е доста голям.
Аз също си поставих при него две дози ваксина.
Просто по стечение на обстоятелствата, по това време изкарах пневмония и тежък бронхит за период от 3 месеца и се налагаше да се виждаме често.Та затова описвам събитията като свидетел.
В допълнение мога да кажа, че никога не ми е отказвано направление за какъвто и да е специалист или нужно изследване.Винаги, когато ми е било нужна консултация ( за мен, или член на семейството) съм я получавал, включая и по телефона.Изобщо мога да оценя личния си опит с него, като изцяло положителен и съм го препоръчвал нееднократно на познати.
Очевидно с Вас или имаме коренно различни преживявания с д-р Панайотов, или единия просто има нереалистични очаквания (които често се превръщат в тежки разочарования).
44.
до 39
24.01.2023 17:09:29
2
4
Никой не иска баячки и гледачки, нещо не сте разбрали логоката на постовете преди вас. Лекари искат хората, адекватни, които да знаят и да могат да лекуват.
Защото всеки месец държавата удържа едни пари за здравно осигуряване, а същия този месец, ако се разболеем, не си ползваме ПРАВАТА за достъп до здравна помощ, а си плащаме. Те това е. Консумативи, избор на екип, дайте тук една таксичка, дайте тук още една, после манипулации, това се поема от здравната каса, ама това - не, и народът плаща с пос;ледните си пари за "здраве". Личните лекари кътат направленията за "наши хора" и за скъпите изследвания все е свършил лимита, все няма, все елате утре. И при това положение да увеличавате разходите на и без това болния народ? Грехота
43.
До 41
24.01.2023 16:41:52
4
7
Парите за лечение внасям насилствено като здравни осигуровки! Закона ме задължава да ги давам! И като платец имам пълно право, както да ползвам услуга така и да имам мнение!!!
42.
До 39
24.01.2023 16:38:43
6
5
Ем аз така правя, че един ЛЛ два пъти се опитва да ме умори. Толкова сте компетентни, че като се оплаче човек, че някое лекарство му вреди и започвате да превеждате с преводача от официалния сайт. А описанието го има на листовката на български. Вече съм сидобре с гледачи, врачки и др. Те поне ако не помогнат, не вредят. За разлика от лл
41.
Бог дал, Бог взел
24.01.2023 16:12:40
4
5
Прав е 39 ако направите това което ви съветва. Ем лекарите ще умрат от глад хем вие ще си спестите парите и ще си ги харчите на воля.
40.
Димитьр
24.01.2023 16:10:41
9
6
Абсолютно подкрепям становището на доктора, унизително е тяхното положение. Би трябвало да стачкуват.
39.
До всички кювлии
24.01.2023 16:07:47
8
12
Като чета коментарите на №38, 37, 36, 35 и останалите многознайковци стигам до извода че не им трябват болници и лекари. Ами не ходете и няма никой да ви взема парите. Има достатъчно баячки, гледачки и народни лечители, обърнете се към тях.
38.
До 35
24.01.2023 15:04:46
6
16
Как няма да са грешни! Преглед 5 мин. Не им се занимава, за тях си досадно бреме и гледат да те претупат. Бързат като коне и си приказват по телефона глупости. Поставят най-лесната диагноза, започват с едно лечение, след седмица с второ, накрая ставаш по-зле и чак тогава те пращат на специалист, но вече е късно.
37.
хм
24.01.2023 14:35:28
6
18
С всяка изминала година лекарите усърдно работите за намаляване на пациентите (жителите) в Бургас. Гробището край квартал Изгрев се увеличава скорострелно. Съвсем скоро Личните лекари ще страдате от липса на пациенти.
И спрете да лъжете за дефицит на ЛЛ на област Бургас с официално население 400 000 души има регистър с 226 лични лекари. Реално циганите нямат ЛЛ защото не са им платени осигуровки, отделно около 15% от българите живеят в чужбина или в София и на вас ви остават около 220 хил пациенти на 226 лекаря по 1000 пациента на общопрактикуващ лекар, не ви ли е срам да твърдите че сте дефицитни!!!
36.
а не
24.01.2023 14:23:59
5
9
стига вече не може само пари пари и пак пари да се закрият всички частни практики болници и др.подобни и проблема ще бъде решен
35.
Истинският проблем е...
24.01.2023 14:07:44
4
14
...че 50% от диагнозите са грешни..може и повече да са..в моето семейство са 70%
34.
Е на тва е
24.01.2023 13:00:52
4
23
gost е прав лекарите и сестрите се превърнаха в администратори. Внимават всичко по документацията да е изрядно защото Здравната каса вместо да се грижи хората да бъдат лекувани се интересува от запетайките в документацията. Напълно излишна структура а и самата система в здравеопазването която е в момента е тотално сгрешена. Проблема е че политиците го осъзнават но ги е страх да преструктурират здравеопазването. Ще трябва да закрият всички РЗОК-та и на улицата да отидат около 4000 човека. Това ще е добре защото лекарите които работят там ще се върнат в болниците. Проблем е също че една част от мастите лекари получават колосални възнаграждения и при евентуалното преструкториране ще ги загубят. Затова те ще са против. Старата система е в пъти по добра а и хората бяха лекувани както трябва. Лично аз не виждам светлина в тунела поради простата причина че тунела е без изход. Бог да ви е напомощ!
33.
32
24.01.2023 12:25:03
4
18
Нямат право да отказват направление, ако такова не е дадено, както и да взимат допълнително пари за определени документи. Една жалба пускате и веднага ще им дойде проверка. Пациентът трябва да е много запознат с правилата и да ги отстоява, но понеже ходи рядко и не му се занивава. Е, тогава лк ще си правят квото искат.
Ако някой пациент много ги дразни, те му казват просто да се запише на друго място. "Бòли ги фара"... при тях все има отписани и записващи се.
Друг е въпросът, че има много хипохондрици, които им досаждат и се налага да им пускат изследвания и направления и така лимитът, който се отпуска от НЗОК свършва и ако дойде спешен случай, няма да могат да му дадат нужното, но в крайна сметка човек е в правото си да ползва услугите на личн. лекар, затова плаща. Проблемът е в здравната система, която много, много накуцва.
32.
Мълчете,че
24.01.2023 12:17:59
6
21
сега ще ревнат личните лекари....ой,ой вече никой не идва до кабинета само по телефона ги консултираме пациентите ...и никой не плаща,Като ми звънне по телефона как да си взема потребителската такса.....ами от Касата Докторе ще си я вземеш....на база вписан пациент или да плащаме електронно и да Ви осветим доходите
31.
gost
24.01.2023 12:13:33
7
35
Направо да ги закриват, мен ако питате. Те са писачи на бележки, не са лекари, които ще те излекуват. Проформа провеждат прегледи, издават направления и знаят кодовете на болестите. Администратори. А едно време колко беше добре - болен си от нещо, отиваш направо при специалист. Толкова е просто. Няма здравни каси и пътеки. Ама ония от управлението трябва да стоят на топло, да лапат големите заплати и да "ръководят". Знаете ли как се намира работа в НЗОК. Никак. Или пари, или връзки. Обикновен човечец с образование и стаж не мое да припари. Връзки трябват за всичко в клетата ни страна. Закривайте.
30.
Мда
24.01.2023 11:59:13
4
27
А медицинските представители, които висят вътре да си предлагат стоките и ние ги купуваме, защото са изписани от лекаря?
А лабораториите, които дават пари всеки месец за пратени пациен/опс клиенти?
А плащането на всички документи, които трябва да се издадат от личния лекар?
А за безумните чудодейни лекарства по 100лв в аптеките, видиш ли само те щи помогнат? Свършиха ли се хубавите и по-скромни лекарства, които винаги са помагали?
И още купища неща, от които печелят на наш гръб.
Не им се дават пари да сестри. Коя ще работи да 700лв? Влизат ли изобщо в магазин... 10 яйца и хляб 6лв.
29.
Трол
24.01.2023 11:52:49
6
43
Нещо за другите такси да кажеш? Болничен -5 лв
бележки за деца 5 лв
талоните които всяка година училищата и градините изискват - 5 лв
Скоро и чукането на вратата ще започнат да таксуват!
28.
Е на тва е
24.01.2023 11:44:12
4
31
Парадоксално е че джи пи тата получават пари не за свършена работа а за записани пациенти. Това е тотална глупост. Най добре е всеки да си има индивидуална здравна сметка и сам да преценя колко да си внася за здраве. Отива при лекаря, казват му колко струва преглед и лечение и му ги дръпват от сметката. Тогава ще стане интересно за тези които се осигуряват с малки суми. Доста от тях ще се насочат към народната медицина и рязко ще намалеят фалшивите болничните. В общи линии не е необходима здравна каса, пазарния принцип ще си регулира здравеопазването.
27.
gradski
24.01.2023 11:35:42
5
46
Джи-питатата са едни от първите, които достигнаха европейски доходи. Пълна лъжа е, че има недостиг. Такъв има в малки населени места на майната си. Медицински сестри няма защото джи-питата им се свиди да дават заплати.
26.
gost
24.01.2023 11:30:56
5
27
Увеличаване на потребителската такса? Доходите са отчайващо ниски, а по магазините има стоки, които са увеличени три пъти. Пъти. А заплатите не са увеличени с триста процента, нали. Толкова са алчни личните лекари, само скубят и пишат бележки, вземат пари за издаване на болнични, което е забранено. И никога не връщат ресто, ами почват да се суетят наоколо и да чупят пръсти и уж все нямат дребни да върнат. И пациента си вика, нищо, от мен да мине. Толкова пари вземат от пациенти, които никога не са виждали. А речеш ли нещо да им кажеш, ще видиш направление през крив макарон. Все уреждат близки и приятели. Редовият пациент да мре. Никакво увеличение. И тези пари са им много.
25.
Мдаа
24.01.2023 11:25:29
1
24
Както винаги некадърните управлени в държавата искат да прехвърлят проблема от здравата на болната глава. Първо, с ниското заплащане на труда и в държавния, и в частният сектор ние в реално сме извън европейското ниво. С високите и абсурдно по-високите от европейските цени на хранителни и нехранителни стоки, падаме още по-надолу. Цялата тази некадърна и злоумишлена държавна политика прогонва от страната тези, които с държавни средства са получили образование, и вместо да реализират направените по тях разходи в страната си, правят износ на придобити знания и умения навън, а страната ни отново търпи огромни загуби. Корупцията в управлението и на всични високи нива в държавата изцоцва финансовите средства и създава нискокачествен продукт (защото е чрез корупция, а не чрез конкуренция). 33 годишното превъртане на проводниците една и съща загробваща страната политика в лицето на нароилите се партийни клонинги на партията майка има една задача - да съсипе докрай България, внушавайки колко незначителна е тя в съвременен и в исторически план.
24.
Как да стане
24.01.2023 11:23:48
2
25
Как да плащаме по големи здравни, пенсии, детска, за безработица и т.н. като работодателя не ни дава заплати ? На 700 лв минимална заплата данъците са 150лв. Нищо не са. И тези 150 лв ги разделяме за пенсии, за детски, за здравни, за безработица ако останем безработни и т.н. Ако кожодера ни, работодателя, частника, убоеца ни ни даваше заслуженото и минималната беше 2000лв, 1000 евро както е нормално по света, щеше да има за всичко
23.
12345
24.01.2023 11:23:25
6
33
В Бургас личните лекари МАСОВО взимат такса, освен потребителска, и за издаване на болничен, което е абсолютно забранено. Въобще взимат такса за всичко, а сега и да я увеличават. Качеството на обслужване е под нулата, чака се с часове, а от алчност и да награбят повече пациенти, почват профилактичните прегледи през декември. И имат мноого прилични доходи, а бедните хора, които си плащат здравните осигуровки, продължават да бъдат скубани от системата. Никакво увеличение, искат закриване всичките. Администратори и писачи на бележки, които забогатяха.
22.
*********
24.01.2023 11:22:40
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
дебили бургас
24.01.2023 11:19:43
0
27
Абе хора, какво сатна с "втората и третата" пенсия? ЧПФ защо не плащат втора пенсия? Всичките пари ли откраднаха от вноските за втора пенсия?
20.
Пена
24.01.2023 11:19:36
5
21
Трябва да се забранят със закон личните лекари.Когато отидеш и те гледат накриво.Имат си свои хора приятели само те са с предимство.Майка ми щеше да получи инфаркт от лошо отношение на медицинската сестра и фелшерката когато беше болна.Винаги като ходи при тях вдига кръвно.И аз се страхувам от личния лекар със неговите сестри.Не се надявам на помощ ако стане нещо сложно.
19.
Ало, Враца?
24.01.2023 11:19:10
1
25
Потребителска такса, моля? Няма млади лекари, които стартират като джипита, защото не могат да специализират по специалност, осигурете им условия за специализация и младите лекари ще са личните лекари, които ни трябват. Стига глупости, това е реалонстта.
18.
Истинския проблем е..
24.01.2023 11:13:16
2
32
Истинския проблем е че народа е гърбен, обиран, дран от работодателя, частника. Той не му дава изработените пари а му ги присвоява и работника не може да си плаща нищо. Краде му здравни, детски, пенсоинни всичко. Ако работника вземаше това което заслужава, щеше да може да си плаща всичко и да живее спокойно. Сега един работник на минималната заплата, плаща 20 лв здравни на месец, защото работодателя не му дава повече. Тези 20лв на месец или 240 на година са нищо. Къде по напред да ги пръснеш ? За доктор ли, за сестра ли, за оборудването в болниците ли, за поддържането на болничните заведения ли, за консумативи ли, за бърза помощ ли, за никъде не стигат. Всичко го краде частника, работодателя, капиталиста
17.
Алчняри
24.01.2023 11:06:46
2
35
Плащаш си здравните, отиваш на лекар, защото кашляш и даваш 3лв, защото никой не ти връща 10ст. . Добре, да не бъдем дребвави..
Налага се да отидеш втори път да ти прослушат гърдите, за да се види дали си здрав, но се налага да те прати та специалист. Даваш пак 3лв и отиваш на специалист с направление.
На него още 3лв, но той решава да ти пусне изследвания, там отново 3лв на регистратурата в лабораторията, ако няма допълнително изследване, което не се отпуска от НЗОК.
Връщаш се при личния лекар да дадеш консултацията от специалиста и той ти казва как трябва да минеш профилактичен преглед, който е много важен и задължителен, айде още 3лв, но той върви с изследвания и в лабораторията даваш пак 3 левчета.
Хубу, ама вкъщи настава мор, жената и децата и те втасали. При жената се повтаря същото с парите. При децата безплатно, но идва ред за бележки за училище, айде пак по 3лв.
16.
Гражданин
24.01.2023 11:06:13
3
35
За какво увеличение говорим?
Личната не издава касови бонове, от времето на ковид започна да взима 7лв такса за издаване на болничен, което според НЗОК е неправомерно! Няма направления! За какво да се увеличава тази такса?!
15.
Комунист
24.01.2023 11:02:15
5
39
Никаква потребителска такса не трябва да има. Спрете да гърбите изнемощелия болен човечец.
14.
Хмммм
24.01.2023 10:54:52
4
34
Плащам си здравна застраховка и мисля, че е време да спре държавата да иска здравна осигуровка. Или поне да даде възможност на хората да избират. Държавата не се справя като мениджър на здравната услуга и е време да се прекрати монопола ѝ. Време е всеки да получава услугата според приноса си. Писна ми от солидарност с търтеи! Ако искат да имат права, да започнат да зачитат задълженията си! Време е осигуряващите се на мининалка да бъдат погнати от държавата и да започнат да плащат! Както и държавните служители!
13.
*********
24.01.2023 10:49:47
1
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
предпазва здравната система от свръхизползване на
24.01.2023 10:42:36
5
20
Цирк! Наясно ли са, че и без такса от присъствал човек, тези така наречени дефицитни лекари свърхизползват системата. Ама не за пациента, а само за лекаря. Пациента си остава болен, нелекуван или незнаещ, че е болен..... Соспрете се малко!
11.
Потребител
24.01.2023 10:41:15
2
35
Не мога да се съглася,че трябва да бъде обрързана с минималната заплата!Във времена на икономическа криза не мисля,че е най-удачно да се увеличават потребителските такси!А и като ги увеличат да не би да се вдигне нивото на обслужване или ще започнат да имат касови и апарати и да дават на всеки клиент касов бон?Та да не говорим ,че и бланката за болничен си плащаш при някои лекари.В частност д-р Панайотов е един от тях!И стига вече с тия смешни снимки,че ходи с пристилка и маска,защо лъжете хората?Не се наяде с това увеличение!Дано управляващите помислят малко и не се подадат на манипулациите на хората дали Хипократова клетва!
10.
един
24.01.2023 10:39:23
11
41
Личния лекар е един разпределител, който ти губи един час за да ти даде направление за този, който наистина ще те лекува.
Спокойно може да бъде заменен с телефонен оператор.
9.
Сапсов
24.01.2023 10:37:42
6
55
Този от снимката- д-р Панайотов ми бе личен лекар! Изключително алчен, безскрупулен и долен човек!
Отдавна здравната каса трябваше да се самосезира и да прекрати договора си с него, поради незаконни практики от негова страна. Давам примери:

1. Взема по 12 лева за издаден болничен, въпреки че това трябва да е напълно безплатно вземането на пари от който и да е личен лекар за болничен е НАПЪЛНО НЕЗАКОННО! Има и специално становище от ЗК по тази тема, тъй като има и други черни овци, които злоупотребяват. Но за д-р Панайотов законите не важат, постоянно се хвали че има връзки и няма никой да му направи нищо.

2. Отиваш при него за преглед, защото си настинал. Преглеждате, но се сеща че трябва да минеш и годишните профилактични изследвания и ти дава направление и за лабораторията. Въпреки, че посещението е само едно, ти взема ДВЕ потребителски такси, като това не е края. Следобед като му занесеш изследванията от лабораторията, ти взема ОЩЕ ЕДНА потребителска такса.

3.Беше рекордьор и по поставени ваксини не за Бургас, а ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. 1/3 от тези ваксини не бяха действително поставени, т.е. фиктивни само заради сертификата. Толкова е алчен, че си беше наел човек, който да обиколя по фирмите в Бургас и да ги убеждава да дойдат при него за поставяне на ваксина, това по времето когато беше пика на коронавируса и масовата истерия.

Та този лекар е олицетворение на всички негативни черти, които не трябва да притежава никой лекар. За съжаление, вместо като безработен, се изявява като експерт по проблемите на здравното осигуряване. В каква скапана държава живеем?
8.
Чичо леля
24.01.2023 10:30:51
10
29
Точно пък личнитв лекари трябва да си мълчат защото те са едни администратори които само пишат и са като цяло ненужни а са едни комисионери на фсрмацевтичната мафия както и на лекарите които също им дават комисионна ако насочат към тях пациента , личния лекар може да бъде заменен с 1 машина която да примери пулса, кръвното налягане и температурата на пациента и да му пусне направление , ай стига ревахте най ненужните паразити в държавата с най големите усти и гъзове като фунии да лапате с тях
7.
куку
24.01.2023 10:22:16
2
40
не знам как е ама и така не е не може да се наливат едни пари до безкрай а услугата да се влошава особено в Бургас щом няма кадри защо се строят нови болници да се спре и да се оборудват с модерна техника и кадри старите мисля че са достатъчни
6.
Пфу
24.01.2023 10:19:57
8
55
Не се наядоха тез лекари...
Не им стига,че от Здравната каса всеки месец им плащат по 3лв за всеки вписан пациент без значение дали си ходил или не.Отделно като му кацнеш на крака в Кабинета 3лв...щото 2.90лв не е удобно да оставиш и нито кас бележка нито нищо.Отделно всяко напрявление 7лв им се плаща...какво още искат.Отделно бележки за Социални,Кат и др. 15 до 30лв дори за здравно осигурен.Само скубят.Отивам с детето 7г ...гледа ме като просяк да оставя 3те лева,а за деца уж е безплатно...Отивам да раждам секцио....дай парите,че трябва да платя на екипа....навсякъде само дай,дай.....
5.
Zori
24.01.2023 10:16:42
8
56
Цял живот си плащам, един път ще отида за направление и трябва да платя 2.90лв? И с какво по точно е заслужил тея 2.90 лв личния ми лекар? Нито ме е прегледал, нито нищо. Просто ми издава една бележка. После отивам на преглед с направлението, плащам още 2.90 , "преглеждат" ме за 5 мин, 4 от които пишат и това е здравната им система.
4.
Бургас
24.01.2023 10:05:51
12
45
Няма да се наядете да еба и боклуците мръсни!!!
3.
Z
24.01.2023 09:46:25
4
30
За какво са им лекари в Бургаш? Там всички са здрави батки
2.
Бургас
24.01.2023 09:44:38
11
64
Тоя боуклуук лъже. И си личи, че освен по платените от фармацевтичните компании екскурзии, не е стъпвал в Европа. Ако си осигурен, не плащаш такса никъде по здравните заведения. Щяло да има свръх използване на здравната услуга. Кажи, че не ви се работи. Отпадъци жалки
1.
Голямо лапане
24.01.2023 09:42:20
9
83
Потребителска такса за осигурени пациенти не трябва да има. Щом си плащаш данъците значи имаш право на преглед. Иначе това си е двойно и тройно плащане. Пара бол, доколкото знам и джипитата получават добри пари, на който не му харесва да напуска. Някои искат хем да са хем джипита, хем да въртят частни кабинети, ама така не става
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този град изпревари София по строеж на нови жилища и тази година Този град изпревари София по строеж на нови жилища и тази година Варна е на трето място Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Освен с футуристичен облик, проектът привлича и с отличната си ликация, а транспортната достъпност ще бъде обезпечена с отлично изградената инфраструктура в района Кристиян предрекъл смъртта си 20 седмици преди зверската катастрофа Кристиян предрекъл смъртта си 20 седмици преди зверската катастрофа От снимки във Фейсбук се вижда, че Кристиян е шофирал и други автомобили Джулая в Бургас ще бъде невероятен Джулая в Бургас ще бъде невероятен Концертът ще се проведе по традиция до Моста с начало в 20 часа на 30 юни Спипаха сина на култов гангстер с няколко пакета канабис (ОБНОВЕНА) Спипаха сина на култов гангстер с няколко пакета канабис (ОБНОВЕНА) Илия Атанасов остана без малката си количка Смарт, полицаите му я взеха Финалът на Капките би рекордите, вижте колко милиона бяха пред телевизорите Финалът на Капките би рекордите, вижте колко милиона бяха пред телевизорите Почти 4-часовото излъчване от зала „Арена София“ е проследено от над половината от всички телевизионни зрители ПП СЕК: Министърът на транспорта да поеме отговорност за случващото се в морския сектор ПП СЕК: Министърът на транспорта да поеме отговорност за случващото се в морския сектор Недоумяваме как за няколко месеца мнението на министъра се е променило на 180 градуса относно политиката по морския транспорт, пишат от партия "Средна европейска класа " Стана ясно с колко процента ще се увеличат пенсиите тази година Стана ясно с колко процента ще се увеличат пенсиите тази година Решението на Надзорния съвет е окончателно, той е органът, който взима решение с колко да се осъвременят пенсиите Инцидент с Рачков на финала на "Капките" Инцидент с Рачков на финала на "Капките" Докато излизаше на сцената, за да пее в дует с Веско Маринов хита му "Лятна жълта рокля", Рачков се препъна и аха да полети напред Клиент си купи кълцаник от голям хипермаркет, но вижте какво намери Клиент си купи кълцаник от голям хипермаркет, но вижте какво намери Под опаковката се криело нещо гнусно и далеч не вкусно
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори