×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Димитър Николов съобщи страхотна новина - ще има нов корпус на ИТ гимназията


Кметът Димитър Николов съобщи страхотна новина - ще има нов корпус на ИТ гимназията
Средствата са осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост
23 Януари 2023, Понеделник, 21:35 ч.
Автор: Флагман

Новата сграда ще бъде на четири етажа, със застроена площ от 1934 кв. м. и ще бъде разделена на две функционални зони – за обучение и за обитаване

Нов корпус ще се изгради на ИТ гимназията в Бургас, съобщи току-що кметът на града Димитър Николов. Училището бе открито едва преди няколко години и бързо се утвърди като едно от водещите в средното образование в страната. Интересът към е огромен и базата реално отесня. 

Сградата ще бъде на четири етажа, със застроена площ от 1934 кв. м. и ще бъде разделена на две функционални зони – за обучение и за обитаване, които ще бъдат със самостоятелни входове, стълбища и асансьор.

Зоната за обучение ще разполага с просторно фоайе, организирано като споделено пространство с места за сядане и многофункционална зала, която може да се ползва както за обучение, така и за провеждане на извънкласни дейности, с капацитет за 150 деца. На втори, трети и четвърти етаж ще бъдат помещенията за провеждане на учебни занимания.

Зона общежитие ще е с две помещения за самоподготовка и кухненски офис на първия етаж, а на следващите три етажа ще бъдат помещенията за ученици и за гостуващи преподаватели.

Проектът предвижда на покрива на сградата да се разположи система от слънчеви колектори за затопляне на водата с цел намаляване консумацията на електроенергия. Новият корпус ще бъде със съвременни мерки за енергийна ефективност и система за отопление и охлаждане при ползване на минимален енергиен ресурс.

Той ще осигури модерно и иновативно образование и обучение по професии, необходими на регионалния пазар на труда, като предложи бърз преход от училище към работа, ще акцентира върху дигитална трансформация и ще подпомага нововъзникващи производства в областта на роботиката и зелената енергия.

С изпълнението на този проект Професионалната гимназия по компютърно програмиране в Бургас ще стане Център за високи постижения. Средствата за реконструкцията, оборудването и обзавеждането са осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост в рамките на Процедура „Изграждане на центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение“.

 


В категории: Бургас


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
14
Коментара по темата
14.
Бай Ганьо
26.01.2023 09:20:22
1
1
Защо не вземете да ги обуздаете тия учители и тия ученици най-напред!!!
Навсякъде НЕ се преподава качествено, не се и учи, въпреки т.нар. иновативни методи.
Цари голяма Безотговорност от ученици и учители, нивото е паднало драстично във всяко едно училище.
Цели класове НЕ знаят защо ходят на училище!!!
Това показва абсолютната неангажираност от страна на родители, ученици и учители!!!
Да, ще кажете, пак учителите?!?!?!
Еми, да, те къде се намират, също са и родители, така че много добре виждат и знаят какво се случва, но си траят!!!
Цели класове заслужават да бъдат натикани в ТВУ, но къде е то?!?!?!
Няма го вече...
Анархия е в училищата и навсякъде...
Всеки си трае...
И защо ли?!?!?!
Ами поради простата причина, че много имат и фирмички от даскалите...
Пък не се отчитат приходи, пък мизерниците счетоводители им пишат 000 доходи и после България е БЕДНА...
Вече е много бедна и мизерна...
13.
IT оф4аr до 7
24.01.2023 10:48:31
3
3
Може да съм прост ма на яхтата клатеше имаше силен вятър и не можах да уцеля клавишите на клавиатурата докато пиша с 1ръка а с другата мажа тоскански трюфели и черен хайвер на филийка отпивайки австралийски шираз
12.
Идеал Петров
24.01.2023 09:54:19
0
11
Идеалка! Дано учат и математика, за да могат да вадят крадратни корени от зеленчуковата градина
11.
Бургазлия
24.01.2023 09:46:15
1
10
Ехо, кмете! Вижте сарделите натъпкани в Търговска!
10.
Az
24.01.2023 09:44:08
2
15
Това е пълен абсурд. Моля кмета да посети Търговска гимназия и да види условията там, стаите не са пипани 30 год, а те ще правят пак за новите училища
9.
???
24.01.2023 09:19:32
3
14
Сега преди изборите очаквайте нови и нови постройки да се започнат.Много им се ослади власта.Не пускат кокала,ако трябва и на Луната ще построят сгради,стига да останат на власт.
8.
до 6
24.01.2023 07:46:20
3
4
Антоний Тренчев НЕ Е компютърен специалист !
Той е ..юрист. (не знам точно къде е завършил).

За интернет измамите не ти трЕба знания а самочувствие и подходяща биография.
Демек Кръстник, Кръстник ти трябва.
Имал си е Антоний Кръстник стана му голяма работата.
7.
До IT водач на биологични единици
24.01.2023 05:24:28
4
9
Не стига че си неграмотен ами си и природно прост.
6.
IT оф4аr
24.01.2023 01:12:56
7
17
Ето ново гнездо люпилня за кадри на новотоДС бъдещи крадци на криптовалута ,бъдещ NEXO измамници и вълци от Бургадидас
Може би сега там се оцучава бъдещия Антони Тренчув или бъдещата Ружа Игнатова

Между другото развитието на роцотиката води до масова БЕЗработица,глад,високи нива на престъпност и социални неравности
5.
До 4
23.01.2023 23:47:37
17
4
Защо? Жечо ще се справи според мен
4.
До 2
23.01.2023 23:03:18
6
10
Началото на новия мандат е това. Мечтай си да е като за последно. Много некадърни кандидат кмет, ала Живко Чомаков много нещо, ама ще ядете да не казвам какво.
3.
Лошо няма
23.01.2023 22:51:49
6
20
Само айтита ще ражда майка България сега от грудово от дебелт махлата за по близо 'кумпютурнуту бааа нашее
2.
Давай мите
23.01.2023 22:45:38
6
28
Като за последно
1.
Пинко
23.01.2023 21:49:34
5
61
Всичко е много хубаво, но да се направи една агро паралелка, че от толкова много айтITи специалисти гладни ще умрем.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли
Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори