×
Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 причини, поради които жените харесват по-възрастни мъже


24 Януари 2023, Вторник, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг

По-старите мъже обикновено са се изградили кариерно и знаят как да живеят живота си

Преди повече от сто години Оскар Уайлд коментира, че "трагедията на старостта не е в това, че човек е стар, а че е млад". Парадоксално, но колкото повече остаряваме физически, толкова повече се чувстваме млади. Дали се случва точно това, когато една жена се среща с по-възрастен мъж?

Защо жените ги привличат повече по-възрастни мъже?
Всички ние сме силно информирани за своята възраст. Тя обаче не бележи само изминалото време. Всяко десетилетие идва с различни социални очаквания и оценки. Тази сложност прави много трудно пълното извеждане на въпроса защо жените се срещат с по-възрастни мъже. В някои случаи младите жени, които искат по-възрастни мъже, са шокиращи за мнозина, ако разликата във възрастта е твърде голяма. Въпреки че, кои сме ние, за да съдим?

За любовта няма възраст и място. Хората трябва да са свободни да живеят живота си, стига връзката да е по взаимно съгласие и да не наранява никого. Въпреки това, колко често се случват тези връзки с голяма възрастова разлика? Според сатистиката, в западните страни само 8% от хетеросексуалните двойки са с разлика от 10 или повече години. Това е по-малко от един човек на всеки 10, които познавате. Изглежда, че не съществува идеална възрастова разлика, когато жената се среща с по-възрастен мъж. Всяка връзка има своите възходи и падения.

Що се отнася до младите жени, които искат по-възрастни мъже, те може би се нуждаят от различни съвети. И така, как да съвместите различията в житейските цели или твърде голямото разминаване между финансите? Съветите за срещи с по-възрастен мъж трябва да включват и как да се справите със здравословните проблеми. Най-вероятно всичко ще падне върху раменете на по-младия партньор. Подобни предизвикателства могат да бъдат непосилни за по-младите жени. На този етап от живота си те често все още проумяват нещата. Въпреки всички предизвикателства, както и всяка друга връзка, срещите с по-възрастен мъж могат да бъдат изключително удовлетворяващи.
И така, в крайна сметка: харесват ли момичетата по-възрастни мъже? Да, в повечето случаи, според данните, както ще видим след малко. Въпреки това реалността на действителната възрастова разлика е доста по-сложна. Време е да ви запознаем с 10-те причини, поради които жените обичат и предпочитат да се срещат с по-възрастни мъже.

1. Еволюционни гени
От еволюционна гледна точка отговорът на въпроса "защо жените се срещат с по-възрастни мъже" може да се търси в репродуктивните ни способности. Жените са в пика на своята плодовитост през 20-те си години. Мъжете предпочитат плодовитостта пред младостта, дори това да е подсъзнателно. Въпреки че усилено се обсъжда и противоположно мнение на тази теория. Възможно е да се предположи, че всъщност предпочитаме хора, които приличат на нас. Както виждате, няма еднозначен отговор или дори мнение за това защо срещите с по-възрастен мъж са подходящи за някои жени. Това зависи от контекста и от хората, които участват в него.

2. По-голям житейски опит
За много жени радостта от партньорството е да изследват живота и да правят грешки заедно. Въпреки това за някои жени срещите с по-възрастни мъже им дават подкрепата, за която копнеят. С други думи, ако един по-възрастен мъж може да се похвали с лъскава кола, превъзходен апартамент и подходящи дрехи, той трябва да прави нещо правилно. Но подсъзнателно повечето от нас се съмняват, че един млад мъж може да поддържа дълго време подобни демонстрации на богатство. Помислете за това като за паун, който показва ярките си пера. Ако той все още ги има през по-късните етапи от живота си, значи гените му трябва да са невероятни. Оставяме на вас да прецените дали смятате, че играта на чифтосване е просто игра в джунглата.

3. Другата жена
Харесват ли момичетата по-възрастни мъже? Някои обичат да предполагат, че тези момчета изневеряват по-малко от по-младите. Ала данните показват обратното. Според Института за семейни изследвания мъжете изневеряват повече, когато навлязат в 50-те и 60-те, и дори в 70-те си години. За жените това са 60-те години. стар мъж с млада жена И така, може ли някои случаи на по-възрастни мъже с по-млади жени да разцъфнат от афера? Разбира се, никой не бива да съди, без да познава конкретната ситуация. Въпреки това, ако сте една от тези млади жени, които искат по-възрастни мъже, не се самозалъгвайте, че те ще бъдат верни на всяка цена.

4. Повече мощност и увереност
Ако сте в играта за запознанства с по-възрастни мъже, може би ви е омръзнало да се занимавате с незрели момчета на 20 или дори 30 години. Възрастта зависи от вашата възраст и от това колко мъдро се чувствате в живота. Въпреки това, да се срещате с по-възрастен мъж може да се оприличи на къпане в ореол от увереност и влияние. По-старите мъже обикновено са се изградили кариерно и знаят как да живеят живота си.

5. По-голяма стабилност
Може би по-младите жени и по-възрастните мъже си пасват добре заради ролите, които играем според правилата на обществото. В края на краищата повечето от нас живеят в патриархална култура, която ни привиква да вярваме, че мъжете са тези, които осигуряват прехраната. Така че, по дефиниция, по-възрастните мъже ще са имали повече време да подредят кариерата си, за да могат след това да осигурят препитание на жените. А може би не? Както вече споменахме, проучванията показват, че повечето партньорства всъщност са по-близки по възраст. Това предполага, че жените, които избират по-възрастни мъже, потенциално търсят стабилност по-скоро рано, отколкото по-късно.

6. По-мъдри и по-основателни
Харесват ли жените по-възрастни мъже? Някои жени го правят, но е трудно да се обобщи такъв сложен избор само във възрастта. Тези, които са привлечени от по-възрастни мъже, често виждат някой, който се чувства по-комфортно със себе си и който знае какво иска в живота. Въпреки че умствените и творческите ни способности намаляват, когато навършим 40 години, социалните ни разсъждения и удовлетворението от живота се увеличават. По същество сме в по-добри отношения с емоциите си и средностатистическият човек е най-щастлив през 60-те си години. Как всичко това да не привлече буйните млади хора към идеята да се срещат с по-възрастен мъж?

7. Приятелски настроени към обвързване
Жените, които се срещат с по-възрастни мъже, често смятат, че по-възрастните им партньори са по-отдадени. Това е логично, ако вземете предвид предишната точка, че се чувстваме най-доволни от живота, когато достигнем 40-те и дори 60-те си години. Това не означава, че по-младите мъже не могат да бъдат отдадени. Статия на Guardian за най-добрите десетилетия от живота показва, че 60-те и 70-те години са едни от най-добрите ни години. Може би това обяснява и тенденцията застаряващите холивудски звезди да се събират с по-млади жени.

8. Социална позиция
Запознанствата с по-възрастни мъже са свързани със социални предимства. Общо взето, те са по-уважавани, особено когато излизате, защото хората са склонни да приемат, че да си по-възрастен е равносилно на това да имаш повече пари. Такива мъже също така произхождат от различни поколения и понякога могат да бъдат по-традиционни в начина, по който се отнасят към жените. Много жени оценяват този подход и се радват, че се грижат за тях. Освен това срещите с по-възрастен мъж често означават, че той е направил първата крачка. Разбира се, това е предположение. Независимо от това, когато сме млади, обикновено сме по-ласкави от подобно внимание, отколкото с напредването на възрастта. Като млада жена получавате незабавен статус и вече не чакате младите момчета да съберат смелост да ви поканят.

9. Повече ресурси
Проучвания доказват, че повечето от мъжете са по-възрастни от жените, макар че обикновено това е само с няколко години. Голямата възрастова разлика е това, което или шокира, или интригува хората. За онези жени, които са привлечени от по-възрастни мъже, друга възможна причина е, че тези мъже знаят как да лавират в живота. По същество по-възрастните мъже разполагат с парични средства, активи и мрежови ресурси, трупани в продължение на няколко десетилетия. Така че, когато възникне някой от житейските проблеми, те могат да го разрешат по-добре за себе си и за по-младата си партньорка.

10. Установени роли на половете
Ако все още се чудите какво привлича една по-млада жена към по-възрастен мъж, трябва да погледнете и как ни влияе обществото. Партньорството "по-млади жени - по-възрастни мъже" може да изглежда като избор, но това проучване на възрастовата разлика между съпрузите показва нещо по-сложно. Този процес на сближаване е сложен и повечето така наречени експерти пропускат отказите, които също са свързани с това, когато най-накрая си партнираме с някого. Като извод, мъжете и жените обикновено не завършват с предпочитанията си за възрастта. Забележително е, че т.нар. процес на договаряне е силно повлиян от факта, че мъжете правят 90% от първите ходове. Освен това задължително се влияем от правилата на обществото и от внушението, че жените трябва да бъдат по-сдържани. Разбира се, доста жени се борят срещу този стереотип. Въпреки това той продължава да съществува и днес. Проучването стига до заключението, че ако говорим за "откриване на партньора", а не за "избор на партньор", връзките са компромис между различни желания, като мъжете все още са водещи при откриването. Така че може би жените не са толкова привлечени от по-възрастните мъже, колкото просто се влюбват в техните предимства и находчивост.


В категории: Лайфстайл


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Камара
25.01.2023 09:40:24
0
7
Много ясно че дъртите клатиме младите женки, първо имаме пари и коли второ не го занимаваме по цял ден с бицепси мускули и кантари, знаеме да се изразяваме (младите знаят само маняк, лек ) , не играеме плай стейшън по цял ден и тн. Просто младите момчета въпреки че изглеждат по добре са идиоти.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Мета“ попари „умно-красивите“, доволни са от модерацията на Фейсбук и няма да сменя „Телус“ „Мета“ попари „умно-красивите“, доволни са от модерацията на Фейсбук и няма да сменя „Телус“ Няма основание за прекратяване на договора с „Телус“, стана ясно на парламентарната комисия за е-управление Героите Станислав и Димитър, които спасиха давеща се жена, печелят онлайн вота за "Личност на годината 2022" Героите Станислав и Димитър, които спасиха давеща се жена, печелят онлайн вота за "Личност на годината 2022" 8 са номинациите в тазгодишното издание на престижния конкурс, вижте как ги подредиха близо 10 хиляди читатели, които гласуваха Избран е проектант на кръгово на „пътя на смъртта“ в Айтос - има срок до края на февруари Избран е проектант на кръгово на „пътя на смъртта“ в Айтос - има срок до края на февруари 60 календарни дни е времето за изпълнение Парите за командировка скачат в целия ЕС Парите за командировка скачат в целия ЕС За пръв път от 19 г. ще има увеличение Ето как две фирми от Кърджали ще си поделят 8 млн.лева от ремонт на път в община Средец Ето как две фирми от Кърджали ще си поделят 8 млн.лева от ремонт на път в община Средец Поръчката е поверена на фирма за дограма, надзорът на друга фирма от същия град, а двамата им собственици членуват в обща бизнес организация, обяви съветникът от БСП Златка се фръцка с чехли за 1500 лв. Златка се фръцка с чехли за 1500 лв. Плеймейтката се похвали с покупката си от Дубай Доставиха у нас животоспасяващи лекарства за бременни жени Доставиха у нас животоспасяващи лекарства за бременни жени Към настоящия момент има налични количества в складовете на притежателя на разрешението за употреба и на търговци на едро в страната МФ обяви, че "Нексо" има три акта за особено големи задължения по ДДС МФ обяви, че "Нексо" има три акта за особено големи задължения по ДДС В периода 2020-2022 г. са извършени три ревизии на фирмата, при които са издадени въпросните ревизионни актове за задължения, като от МФ не посочват конкретни суми Скок от 60% на чуждестранни туристи спрямо декември 2021 г. Скок от 60% на чуждестранни туристи спрямо декември 2021 г. Най-много посещения през миналия месец е имало на румънци Локомотивът „изостави” бързия влак от Бургас за София, пътници мръзнат в студа на гара Гавраилово Локомотивът „изостави” бързия влак от Бургас за София, пътници мръзнат в студа на гара Гавраилово БДЖ никога няма да се оправи, пишат недоволни пътници
Великобритания призова пенсионерите да се върнат на работа Великобритания призова пенсионерите да се върнат на работа В момента в страната се наблюдавали ниски нива на производителност Русия блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР Русия блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР Причината за блокирането на ресурсите не се съобщава, а сайтовете не работят от 26 януари Меган Маркъл в криза, дистанцира се от Хари Меган Маркъл в криза, дистанцира се от Хари Херцогинята на Съсекс потъна вдън земя, покри се след излизането на книгата и казват, че е в криза Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа Бившият президент се обяви против изпращането на танкове Филип Киркоров с пластични корекции за 3 млн.лева Филип Киркоров с пластични корекции за 3 млн.лева Певецът легна под ножа за кардинална промяна,корекциите ще преминат на три етапа Голямата любов на Ламбо живее втори живот Голямата любов на Ламбо живее втори живот Полската актриса Барбара Брилска проходи след година на легло със счупен гръбнак Володимир Зеленски: Само оръжията спират терористите Володимир Зеленски: Само оръжията спират терористите  Благодаря на всички наши части, които показват устойчивост, заяви украинският президент Украинците подновиха контранастъплението? Руснаците ги разярили с надуваеми танкове Украинците подновиха контранастъплението? Руснаците ги разярили с надуваеми танкове Старите самоходни оръдия "Богдан" ще прикриват западните танкове на фронта Ето го най-красивия мъж според златното сечение Ето го най-красивия мъж според златното сечение Списъкът е съставен с помощта на най-новите техники за компютърно картографиране от лицевия козметичен хирург от Харли Стрийт д-р Джулиан Де Силва Пожар избухна в небостъргач в Чикаго, има жертва Пожар избухна в небостъргач в Чикаго, има жертва Над 300 пожарникари се включиха в борбата с огъня
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Румен Радев дава мандатите на себе си Виц на деня Виц на деня Старшина пред строя:
- Женените наляво, ергените надясно.
Въпрос от строя:
- А обратните къде?
Старшината:
- Непосредствено зад мен да застанат!
Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се завръща късно в къщи.Отваря вратата а пред него жена му с тиган в ръка.
Мъжът:
- Ходи си лягай,не съм гладен.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Юникса вземи са себе си, дос-а раздели с приятел, а уиндоуса дай на врага.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори